Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Next Auto

Experiența luxului auto într-un mod complet nou

Experiența luxului auto într-un mod complet nou

Luxul modern atinge un nou nivel la interiorul noii Clasa S. Designerii au creat o ambianță cu caracterul unui lounge, marcată de eleganță, calitate înaltă și luminozitate. Bordul cu noua arhitectură, cu un design modern al suprafețelor, și poziționare ergonomică a ecranelor, reprezintă una dintre caracteristicile cheie. Dar aspectul ambiental ajunge mai departe: calitatea înaltă a experienței de condus, nivelul scăzut de zgomot și gama extinsă de programe ENERGIZING Comfort, asigură nivelul de bunăstare al pasagerilor noii Clase S.  


Noua Clasa S a devenit mai inteligentă în varii aspecte, iar experiența de condus atinge un nou nivel. Inovațiilor digitale precum MBUX (Mercedes-Benz User Experience) li se alătură inovații care augmentează plăcerea de a conduce, în același timp asigurând o experiență cât mai sigură: printre acestea se numără virajele pe puntea spate, cu un unghi larg al virajului dar și inovații în materie de siguranță, precum includerea airbag-urilor pentru locurile din spate. O nouă funcție a PRE-SAFE® Impulse Side, suspensia activă E-ACTIVE BODY CONTROL poate ajusta caroseria (pe ambele părți) înainte de un impact lateral. În urma dezvoltării sistematice, sistemele de asistență la conducere reprezintă un nou pas către conducerea autonomă. Datorită senzorilor îmbunătățiți, sistemul de parcare oferă și mai mult suport șoferului în manevrarea autovehiculului la viteze reduse. Mai mult, integrarea cu MBUX aduce capacitatea de vizualizare la un nivel cu totul nou.


„Clasa S este cea mai bine vândută limuzină de lux la nivel mondial. Cu această nouă generație vrem să le oferim clienților noștri inovație, siguranță, confort și calitate, la un nivel nemaiîntâlnit până acum. Viitorul Daimler va continua să fie fascinant, neutru din punct de vedere al climatului și nu în ultimul rând, sustenabil. Ne axăm pe producerea celor mai dorite automobile din lume. Aceasta este promisiunea noastră, și este totodată cea mai bună metodă de a continua să ne dezvoltăm,” a declarat Ola Källenius, Președinte Daimler AG & Mercedes-Benz AG.


Peste 100 de ani: Clasa de lux, întruchiparea brandului Mercedes-Benz
Clasa S este piesa centrală a brandului și reprezintă fascinația Mercedes-Benz: expertiză legendară în inginerie și măiestrie, îmbinate perfect cu inovația digitală progresivă. Clasa S combină inteligența artificială cu experiența a peste 135 de ani de inginerie în domeniul auto. În urmă cu 70 de ani, Mercedes-Benz a pus bazele acestui model de serie, prin modelul 2020. De la lansarea pe piață în 1951, mai mult de 5 milioane de limuzine Clasa S au fost livrate clienților din întreaga lume. Numele de „Clasa S” a fost introdus oficial odată cu seria 116, în 1972. În ultimii 10 ani, limuzina Clasa S s-a bucurat de popularitate mai ales în China, Statele Unite ale Americii, Coreea de Sud și Germania. De la lansarea ultimei generații au fost vândute mai mult de 500.000 de modele.


MBUX: o nouă dimensiune în materie de personalizare și interacțiune
Nicio altă inovație din ultimii ani nu a influențat la fel de mult operarea unui autoturism Mercedes-Benz precum MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Cea de a doua generație a sistemului capabil să învețe este disponibilă pe noua Clasa S. Interiorul autovehiculului este acum și mai digital și intelligent, întrucât atât partea de hardware cât și cea de software a fost actualizată: afișaje strălucitoare pentru până la 5 ecrane mari, majoritatea cu tehnologie OLED, facilitează controlul autovehiculului și al funcțiilor de confort. Iar posibilitatea de personalizare și operare intuitivă a devenit și mai amplă. Acest aspect este vizibil atât pentru pasagerii din spate, dar și pentru șofer: de exemplu, noul display 3D pentru șofer permite, pentru prima dată, vizualizarea spațială prin apăsarea unui singur buton. Un efect 3D este obținut, fără a fi nevoie de ochelari speciali 3D.

 
Două afișaje head-up (HUD) sunt disponibile la cerere. Afișajul HUD mai mare permite conținut AR. Astfel, în timpul navigării, săgețile sunt proiectate virtual pe carosabil.  Pentru funcțiile de asistență sunt prezentate informații Active Distance Assist – imaginea apare, virtual, la o distanță de 10 m. Zona afișajului corespunde unui monitor cu diagonala de 77 inch. În prezent, în Romania este disponibil doar acest afișaj.


Asistentul de voce „Hey Mercedes” este acum și mai capabil să învețe și să interacționeze, prin activarea serviciilor online, în cadrul Mercedes me App. Mai mult, anumite acțiuni pot fi realizate fără sintagma de activare, „Hey Mercedes”. Acestea includ preluarea unui apel telefonic. „Hey Mercedes” explică acum funcțiile autovehiculului și răspunde întrebărilor generale. În Noua Clasa S, asistentul de voce poate fi controlat și de pasagerii din spate.


Folosind camera amplasate în panoul de comandă de pe plafon și algoritmi, MBUX Interior Assist recunoaște și anticipează nevoile și acțiunile pasagerilor, interpretând poziția capului, gesturile și limbajul corpului; răspunde astfel cu funcțiile aferente.


Concept dimensional și design interior: ambiență generoasă cu aspect de lounge
Clasa S a fost mereu potrivit pentru călătorii comfortabile, fiind deopotrivă un spațiu de lucru relaxant. Odată cu noua generație, interiorul s-a transformat intr-un refugiu între cămin și birou. Majoritatea dimensiunilor legate de confort ale ambelor variante Clasa S, cu ampatament lung sau scurt, au fost îmbunătățite, atât în față cât și în spate. Implicit, spațiul este mai generos.
Armonia dintre luxul digital și cel analog constă într-un design interior revoluționar. Aspectul sculptat al bordului, consola centrală și cotierele par să plutească în peisajul interior expansiv. Iar reducerea numărului de butoane fizice subliniază aspectul minimalist al interiorului.


Afișajul pentru șofer și cel media oferă o experiență estetică completă. Iar aspectul ecranelor poate fi personalizat, alegând dintre patru stiluri de display (Discreet, Sporty, Exclusive, Classic) și trei moduri (Navigation, Assistance, Service).


Scaune: High-tech pentru confort excepțional
Scaunele invite pasagerii să se așeze și să se relaxeze. Pănă la 19 motoare în scaunele din față asigură confortul acestora – subliniind așadar complexitatea tehnologiei instalate în scaune. Însă confortul nu este tot: scaunele joacă un rol important și în ceea ce privește siguranța și bunăstarea: toate scaunele disponibile pentru Clasa S dispun de certificarea campaniei Healthy Seating. Zece programme diferite de masaj sunt disponibile pentru noua Clasa S. Aceste folosesc motoare cu vibrație și pot asigura efectul unui masaj relaxant, similar masajului cu roci vulcanice.

Programele ENERGIZING COMFORT
Prin apăsarea unui singur buton sau prin comandă vocală, funcția holistică „Fit & Healthy” a ENERGIZING COMFORT oferă o experiență tangibilă a diferitelor sisteme de confort de la interiorul Clasei S, și dispune de programe care le îmbină pentru experiențe cu totul noi. În același timp, sistemul asigură o atmosferă potrivită în interior – de exemplu, una revigorantă în cazul unui traseu monoton, sau relaxantă, în cazul unui traseu dificil. ENERGIZING COACH sugerează programe wellness sau de vitalizare, în funcție de autovehicul și informațiile cu privire la călătorie. De asemenea, algoritmul inteligent poate integra informațiile cu privire la calitatea somnului și la nivelul de stres, dacă șoferul folosește un dispozitiv portabil compatibil.


Mercedes-Benz a îmbunătățit considerabil funcția de control al confortului ENERGIZING din interiorul noii Clase S. Au fost integrate inovații precum masajul cu motoare cu vibrație în perna scaunului sau transmiterea rezonanțelor prin sistemul de sunet surround 4D Burmester®. Astfel, tonurile de bass pot fi simțite prin reproducerea direct a rezonanțelor sunetului în scaune, asigurând o experiență tridimensională inspirată de masajul acustic. Intensitatea sunetului poate fi ajustată pentru fiecare scaun. Astfel, muzica devine și mai emoțională, datorită acestei funcții.


Conducere automata și sisteme de asistență la conducere: mai mult sprijin pentru șofer
În Noua Clasa S, Mercedes-Benz face încă un pas spre viziunea conducerii fără accidente. Șoferul dispune de varii sisteme de asistență la conducere, noi sau actualizate. Astfel sunt reduse acțiunile necesare în situațiile de zi cu zi, iar șoferul este liber să conducă în siguranță, confortabil. În cazul unui pericol, sistemele de asistență pot reacționa pentru a evita coliziunile, în funcție de situație. Operarea acestor sistemelor este vizibilă cu ajutorul unui nou afișaj, integrat în display-ul șoferului.
Datorită senzorilor îmbunătățiți, sistemul de parcare oferă și mai mult suport șoferului în manevrarea autovehiculului la viteze reduse. Mai mult, prin integrarea cu MBUX operarea este mai rapidă și mai intuitivă.


Sisteme de suspensii: mai manevrabile și dinamice cu opțiunea de viraj pe puntea spate
Sistemele inovatoare de suspensie asigură o experiență impresionantă în noua Clasa S. Virajele pe puntea din spate (opțional) cu un unghi de viraj de până la 10° îmbunătățește manevrabilitatea în zonele urbane, fiind similară cu cea a unui automobile compact. Chiar și pentru versiunea Clasei S cu ampatament lung și tracțiune integral, cercul de virare este redus cu 1,9 metri, la sub 10,9 metri.


Suspensia opțională, E-ACTIVE BODY CONTROL cu 48V oferă confort și agilitate dar și protecție suplimentară în cazul unei coliziuni laterale. Rețeaua dintre sistemele de suspensii și control asigură un maxim de stabilitate și siguranță. Mercedes-Benz a adăugat acum și o nouă funcție PRE-SAFE® Impulse Side: în cazul unui impact lateral, caroseria poate fi ridicată cu până la 80 de mm cu ajutorul suspensiei E-ACTIVE BODY CONTROL în mai puțin de câteva zecimi de secundă. Pentru a recunoaște un posibil impact lateral, sunt folosiți senzori radar.

Design exterior: proporții perfecte pentru un aspect clasic
Cu o consolă frontală scurtă, un ampatament lung și consolă spate echilibrată, Clasa S este gândită să fie o limuzină clasică, cu dimensiuni perfecte. Liniile laterale au fost reduse în mod considerabil iar partea frontală impresionează cu grila premium a radiatorului.


Farurile definesc aspectul frontal al autovehiculului, cu o semnătură luminoasă specifică Clasei S, dar sunt acum mai plate și de dimensiuni mai mici. De asemenea, este introdus un nou tip de mânere, retractabile, acționate electric atunci când șoferul se apropie, sau suprafața exterioară a acestora este atinsă. Accesul fără cheie este facilitat de funcția KEYLESS-GO.

Lumini: tehnologie digitală inovatoare la interior și exterior
Sistemul opțional DIGITAL LIGHT intră în producția de serie pentru prima dată în cadrul Mercedes-Benz.  Astfel, următoarele funcții de asistență sunt incluse:

  • Alerte cu privire la lucrările rutiere, prin proiectarea simbolului unui excavator pe carosabil
  • Orientarea unui reflector către pietonii de la marginea drumului, ca un avertisment
  • Semafoarele, semnele de STOP sau INTERZIS sunt indicate prin proiectarea unui simbol de avertizare pe carosabil
  • Asistență pe benzi înguste (lucrări rutiere) prin proiectarea instrucțiunilor pe carosabil

Datorită tehnologiei LED, noua Clasa S face un pas înainte și în ceea ce privește iluminatul interior:   Mercedes-Benz a inclus pentru prima dată funcții de iluminare interactivă. Lumina ambientală activă (dotare opțională) este integrată în sistemele de asistență la conducere.


Aerodinamică
Cu un indice Cd  începând de la 0.22, noul model Clasa S este unul dintre cele mai aerodinamice autovehicule din lume, mai ales din segmentul limuzinelor de lux. Deși partea frontală a crescut, atingând 2.5 m2, coeficientul de rezistență a fost redus și mai mult, față de modelul anterior.
De asemenea, noua Clasa S dispune de îmbunătățiri considerabile și în materie de aeroacustică. Generația anterioară excela deja, cu un nivel înalt de confort acustic la interior. Noul model este și mai silențios.


Sistem de propulsie: mai multă electrificare, mai multă eficiență
Motoarele pe benzină sau diesel cu șase cilindri în linie, cu diferite versiuni de putere sunt primele variante disponibile pentru Clasa S. Un motor V8 cu generator de pornire integrat (ISG) și sistem electric 48V va fi disponibil în curând, urmând ca în 2021 să fie disponibil un motor plug-in hybrid cu o autonomie de aproximativ 100km.


Sustenabilitate: dezvoltare compatibilă cu mediul înconjurător
Mai mult de 98kg din componentele noii Clase S sunt făcute din materiale care implică o conservare a resurselor. Numărul componentelor realizate din materiale reciclate atinge acum 120 – mai mult decât dublu față de modelul precedent. Încă aproximativ 40 kg sunt realizate din materiale prime regenerabile. Acest proces de dezvoltare compatibil cu mediul încojurător este încorporat în procesul general de dezvoltare, iar aspectele cu privire la mediul înconjurător sunt luate în vedere încă din faza de concept.  


Istorie: setează standardele clasei de lux de multe decenii
Mercedes-Benz Clasa S urmează o lungă tradiție, de la începutul secolului 20, sau începuturile brandului Mercedes. Fiecare model a influențat ingineria propriei ere. Înca dinainte ca acest model să fie numit Clasa S, modelele din clasele executive și luxury au reprezentat piesele de rezistență ale portofoliului companiei cu sediul în Stuttgart și au definit mereu luxul, confortul, siguranța și stilul de viață.

Next Auto

Recent Posts:

Ford, liderul mondial pe segmentul autoutilitarelor pentru transportul mărfurilor, prezintă astăzi noua autoutilitară E-Transit, un vehicul inteligent care le va oferi clienților productivitate superioară datorită sistemului de propulsie complet electric, soluțiilor software, serviciilor și...


Citeste mai mult

Mai mult de jumătate (54%) din mașinile hibride și electrice vândute la nivel global în trimestrul al treilea au fost cumpărate de consumatorii din Europa, urmați de cei din China, cu 30%, și din SUA, cu 16%, iar tendința va continua până la finalul anului, potrivit raportu...


Citeste mai mult

Restricțiile impuse de pandemia COVID-19 au schimbat opțiunile consumatorilor pentru mijloacele de mobilitate, majoritatea alegând să-și folosească propria mașină în locul transportului public sau al platformelor de mobilitate, arată raportul global Digital Auto Report 2020, real...


Citeste mai mult

Parteneriatul încheiat la începutul anului 2020 între Mercedes-Benz și ENGIE, companii ale căror strategii se axează pe importanța mobilității electrice și a sustenabilității, continuă în a doua parte a anului cu un nou beneficiu pentru clienții din România: ...


Citeste mai mult