Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Next Auto

FROM NOT SO ROMANTIC VERONA TO FABULOUS LAS VEGAS, STRAIGHT TO THE CITY OF ANGELS

FROM NOT SO ROMANTIC VERONA TO FABULOUS LAS VEGAS, STRAIGHT TO THE CITY OF ANGELS

Pot să încep prin a spune că am avut un început de an 2020 extraordinar. Doar începutul...dat fiind că acest articol îl scriu din izolare la domiciliu. Înainte să înceapă toată nebunia cu generată de noul coronavirus am călătorit la Verona, Italia <<am ajuns acolo cu puţin înainte să se instaleze acest fenomen de care cu toţii am auzit deja>> la evenimentul special dedicat jurnaliştilor din sectorul construcţiilor, B2Press Samoter, un short preview al celui mai mare târg de construcţii din Europa de anul acesta #TheHeartBeat of the industry <<SaMoTer 2020>> care tot din acelaşi motiv a fost amânat pentru perioada 21-25 octombrie 2020. Sperăm din tot sufletul să treacă cât mai repede toată îngrijorarea instalată odată cu acest nou virus, să ne reluăm activităţile de toate zilele!

VERONA ÎN VARIANTA PENTRU CEI MAI PUȚIN ROMANTICI

Verona e un mozaic de artă și istorie ce adăpostește un amfiteatru impresionant, palate magnifice, celebrul balcon al Julietei și un centru istoric care îți fură instant privirea. Puțini sunt cei care nu au auzit de Verona. Aici și-a adus contribuția și William Shakespeare și a lui celebră și tragică operă “Romeo și Julieta”, de a cărui succes italienii au știut să profite cu vârf și îndesat.

Așadar, în Verona se poate vizita Casa Julietei, cu o curte interioară unde iese în evidență o statuie a acesteia, precum și legendarul balcon sub care numeroase cupluri de îndrăgostiți își jură iubire veșnică. Eu, mai puțin romantică de fel, am ajuns la concluzia că nimeni nu moare din dragoste, excepție făcând Romeo și Julieta, a căror moarte oricum a fost o neînțelegere.

Am revenit acasă ca să avem de unde pleca, de data aceasta către Las Vegas, Statele Unite ale Americii, la târgul reper dedicat industriei de beton și zidărie, World of Concrete 2020. Aici e cu totul altă poveste, nici măcar nu poți să faci o comparație între cele două locații. De aici a început aventura noastră, am plecat cu prietena cea mai bună, Virginia, ca și companion de drum, că doar plecam pe un alt continent şi totuşi aveam 10 zile de colindat prin State. Am avut la dus două escale, prima emoţie a fost cand am aflat că la prima intrare in State trebuie să facem vama la bagaje, să trecem de controale şi să ajungem să ne imbarcăm, totul in mai puţin de o oră. Nici nu ştiam că pot să alerg aşa de repede cu două trolere după mine, eu am fost cea mai surprinsă.

LAS VEGAS – GLIMMER AND GAMBLING
Un paradis al jocurilor de noroc, Las Vegas este un oraş oază in plin deşert care s-a transformat intr-un ritm accelerat. Că tot vorbim de construcţii, imaginaţia arhitecţilor nu a avut limit e, astfel că zăreşti cu privirea de la clădiri in formă de piramide egiptene, la replica Turnului Eiffel din Paris, la statuia libertăţii din New York şi pană la recreerea in miniatură a Veneţiei la interior (cu tot cu gondole!).

«Am învăţat că niciodată nu se spune niciodată. Când? Nu de mult, ci când am vizitat Las Vegas, în februarie anul acesta. Acum câţiva anişori, repetam constant şi supărător de enervant că nu am nici o dorinţă de a vizita Statele Unite ale Americii. Eram stresant de hotărâtă să îmbrăţişez un aşa nu hotărât. Timpul a trecut şi am avut ocazia, împreună cu a mea prietenă Oana să vizităm Las Vegas, prin prisma unui ma e târg, World of Concrete, şi nu am putut spune nu. Domeniul nu îmi er a necunoscut şi cu puţin discurs din partea Oanei am decis să plecăm în această aventură. Eeee... când ajungi în Vegas există un moment, acel moment când ştii că nu are cum să fie real. Când îţi dai seama c ă niciodată nu trebuie să spui niciodată. Din punct de v edere arhitectural, Las Vegas e un ade vărat carusel de construcţii care mai de c are mai fastuoase, mai impunătoare, texturi diferite din Egipt, Roma, Veneţia, Paris până la New York. Oamenii s-au întrecut pe sine, au un Turn Eiffel şi o în treagă Veneţie, pe lângă străzile fascinante ale Parisului găseşti piramide parcă aduse acum din Egipt şi aşezate lângă statuia Libertăţii, toate pe faimosul bulevard the Strip. În Las Vegas dacă te plimbi pe Strip e ca şi când ai vizita toată lumea într-o zi. Nu trebuie să uit de faimoasel e casinouri, pe care le vezi în toate filmele. Sunt atât de multe, că ţi-ar trebui o eternitate să încerci toate aparatele. Pentru prima dată în 30 de ani, am jucat la un aparat şi am şi câştigat. Dar cred că ce m-a frapat, cel mai mult a fost agitaţia permanentă, zumzăitul agitat al oamenilor din toate colţurile lumii veniţi în căutarea acelui sentiment de liber al Las Vegas-ului. Acest oraş nu doarme, vă pot confirma acest lucru.» As. Univ. Dr. Ing. Virginia Vasile, Universitatea Politehnică din Bucureşti.

ÎN ORAȘUL ÎNGERILOR
Următoarea destinaţie de pe listă a fost Los Angeles (Oraşul Ingerilor), a doilea cel mai mare oraş din Statele Unite după New York, cu o suprafaţă de 1.302 km2 <<Bucureştiul are 228 km2, ca idee>>. Din punct de vedere al construcţiilor, Los Angeles-ul dispune de un număr destul de mic de zgarie nori, iar ac eştia sunt situaţi in special in c entrul oraşului (Downtown), care are o reţea numeroasă de străzi, ce se poate vizita pe jos, fără nici un fel de dificultate. Este o metropolă neobişnuită, un loc plin de legende şi un magnet pentru persoanele creative şi cu spiritul liber. Pe dealurile de pe langă Sunset Boulevard, in West Hollywood, se află vilele creatorilor de film, ale elitei intelectuale şi ale starurilor de cinema. Odată ajunse la Universal Studios in Los Angeles in primul rand, este, desigur, obligatoriu să faci o fotografie in faţa faimosului logo de la intrare, nu am vrut să fim noi excepţie de la regulă. Este unul dintre cele mai vechi şi mai faimoase studiouri de film hollywoodiene incă in uz, unde găseş ti 9 ride-uri, 7 spectacole şi o zonă mare de divertisment in aer liber. Multe dintre atracţiile sale folosesc ecrane şi senzori pentru a simula senzaţii tari, asadar, cum era să ratăm aşa ceva? Le-am incercat aproape pe toate! Intr-adevăr fascinantă a fost copia castelului Hogwarts din filmul Harry Potter, unde am decis să inc ercăm ride-ul express. Noi am crezut că va fi un tur cu trenuleţul pentru a vedea imprejurimile castelului, insă n-a fost deloc aşa. Experienţa include un zbor cu efecte speciale in jurul castelului Hogwarts, o intalnire neaşteptată cu dementori şi un meci de „Quidditch”. Scaunul tău coboară, se invarte, se răsuceşte şi se intoarce, dar niciodată cu capul in jos (din fericire!!). Au urmat apoi ride-uri la Jurr asic Park, Transformers, The minions, Kung Fu Panda şi singurul la care am regretat profund că am participat „The Walking Dead” - ne-a ingheţat sangele in vene.

Peste străzile din Statele Unite, in special in Las Vegas unde am petrecut 7 zile, nu poţi să nu remarci maşinile, unele mai impresionante decat altele. Chiar dacă nu ştiu ce marcă sunt unele dintre ele, asta nu m-am oprit să mă uit lung la ele şi să le admir! Când vezi aceste jucării noi, unele dintre ele extrem de scumpe, începi să te gândeşti la infrastructură… Cum ar fi să facă un Bugatti Veyron 4 ore pe drumul Bucureşti- Predeal? Americanii au în schimb autostrăzi cu 5,6 benzi pe sens. La c apitolul ăsta nu ai ce să le reporsezi, dar au şi ei ambuteiajele lor, am petrecut şi aici ore bune in trafic. Ce m-a impresionat pe mine cel mai mult sunt acele pick-up-uri din gama GMC <<Trucks, cum ar spune americanii>> cu grilă cu un model dimensional. Aceasta gamă oferă şi o serie de c aracteristici avansate de siguranță, precum sistem de asistență pentru unghiul mort, sistem de detectare al pietonilor sau sistem de frânare automată.

Anvelopele cu diametru mare cu jante din aluminiu şi finisate cu accente cromate îți dau impresia că poți trece peste orice cu ele. Concepute special pentru a oferi un stil distinctiv, cu finisaje exterioare deosebite, detalii moderne, dar avand incorporate şi tehnologii avansate, aceste modele îmi par perfecte atât pentru zonele urbane cât şi pentru off-road.

Ce am mai putut admira în vizita noastră la Universal Studios, sunt câteva dintre cele mai iconice maşini TV din toate timpurile, unele dintre ele mai faimoase decât persoanele care le-au condus, şi anume:
1. FORD MUSTANG SHELBY COBRA GT500KR din popularul serial Knight Rider, din anul 2008. Una dintre cele două construite;
2. FERRARI 308 din seria Magnum P.I. (o carcasă din fibră de sticlă peste un şasiu VW);
3. LITESTAR PULSE din Back to the Future II (1989);
4. MAŞINA LUI FRED FLINTSTONES din The Flintstones;
5. MAŞINA LUI BARNEY RUBBLES din The Flintstones;
6. MAŞINA LUI ORANGE JULIUS – MAZDA RX-7 din 2 Fast 2 Furious;
7. MAŞINA LUI BRIAN O’CONNEL – NISSAN SKYLINE R34 din 2 Fast 2 Furious;
8. 1970 PLYMOUTH ROADRUNNER condusă de DOMINIC TORETTO din Fast and Furious 7;
9. GYROSPHERE – maşina sferă din Jurassic World;
10. 1988 BEIJING JEEP din Transformers.

Next Auto

Recent Posts:

Ford, liderul mondial pe segmentul autoutilitarelor pentru transportul mărfurilor, prezintă astăzi noua autoutilitară E-Transit, un vehicul inteligent care le va oferi clienților productivitate superioară datorită sistemului de propulsie complet electric, soluțiilor software, serviciilor și...


Citeste mai mult

Mai mult de jumătate (54%) din mașinile hibride și electrice vândute la nivel global în trimestrul al treilea au fost cumpărate de consumatorii din Europa, urmați de cei din China, cu 30%, și din SUA, cu 16%, iar tendința va continua până la finalul anului, potrivit raportu...


Citeste mai mult

Restricțiile impuse de pandemia COVID-19 au schimbat opțiunile consumatorilor pentru mijloacele de mobilitate, majoritatea alegând să-și folosească propria mașină în locul transportului public sau al platformelor de mobilitate, arată raportul global Digital Auto Report 2020, real...


Citeste mai mult

Parteneriatul încheiat la începutul anului 2020 între Mercedes-Benz și ENGIE, companii ale căror strategii se axează pe importanța mobilității electrice și a sustenabilității, continuă în a doua parte a anului cu un nou beneficiu pentru clienții din România: ...


Citeste mai mult