Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Next Auto

Ford îmbunătățește gama sa de vehicule comerciale, echipându-le standard cu numeroase servicii de conectivitate

Ford îmbunătățește gama sa de vehicule comerciale, echipându-le standard cu numeroase servicii de conectivitate

Ford introduce pe majoritatea vehiculelor sale comerciale servicii de conectivitate în dotarea standard, ajutând clienții să crească nivelul de productivitatea și să rămână în pas cu noile tehnologii.

Modemul FordPass Connect este acum disponibil în echiparea standard a tuturor celor șapte produse de bază din gama de vehicule comerciale Ford, inclusiv pe Ford Transit, Transit Custom și Ranger. Serviciile de conectivitate FordPass Connect, care oferă o gamă largă de funcții menite de sporească productivitate și confortul prin intermediul aplicației pentru smartphone-uri FordPass Pro, au devenit acum gratuite pentru proprietarii de vehicule Ford din toată Europa.1

FordPass Connect permite, de asemenea, actualizări software over-the-air (OTA) pentru a menține vehiculele comerciale la curent cu noua tehnologie, oferind o varietate de noi funcții .2

Guard Mode, un nou sistem de securitate disponibil prin intermediul aplicației FordPass Pro, va fi prima nouă funcție activată over-the-air (OT).3 Această nouă funcție, care va fi disponibilă până la finalul anului 2020, va monitoriza vehiculele comerciale în timp real, avertizând proprietarii cu privire la eventualele probleme de securitate.

„Conectivitatea stă la baza misiunii noastre de a furniza vehicule inteligente pentru o lume inteligentă. Recent am produs 100.000 de vehicule comerciale conectate și ne așteptăm să ajungem la un milion de vehicule comerciale de acest fel în următorii trei ani”, a declarat Mark Harvey, director, Vehicle Commercial Mobility, Ford Europa. „Suntem promotorii a numeroase soluții inovatoare de conectivitate pentru vehiculele comerciale, concepute pentru a-i ajuta pe clienții noștri să prospere.” 4

Tehnologia Ford Pass Connect

Modemul FordPass Connect conectează wireless vehiculele Ford la internet, permițându-le utilizatorilor să beneficieze de actualizări over-the-air și de servicii de conectivitate, precum aplicația FordPass Pro, dar și de servicii telematice, cum ar fi Ford Telematics și Data Services.

Disponibil anterior ca optional pe vehicule comerciale, modemul FordPass Connect vine acum în echiparea standard pe Ford Transit, Transit Custom, Tourneo Custom, Transit Connect, Tourneo Connect și Ranger. Clienții flotelor de Transit Courier și Tourneo Courier vor putea accesa serviciile telematice Ford, utilizând doar un modem plug-in aftermarket.5

Abonamentul la modemul FordPass Connect a devenit acum gratuit pentru șoferii din toată Europa. Una dintre aplicațiile disponibile prin intermediul acestui model este FordPass Pro. Dezvăluită anul trecut, aplicația FordPass Pro le permite clienților de afaceri mici să gestioneze, să monitorizeze și să controleze până la cinci vehicule comerciale Ford de pe un singur telefon.

Pentru clienții de flote mai mari, Ford Telematics și Ford Data Services oferă soluții de conectivitate pentru vehicule, care ajută la gestionarea duratei de funcționare a vehiculului și la îmbunătățirea nivelului de eficiență, permițând accesul la datele vehiculului și integrarea acestora în sistemele de gestionare a flotei terțe.

Actualizări over-the-air

Actualizările software periodice ajută la asigurarea funcționării vehiculului în parametri optimi. Acum, prin intermediul actualizărilor over-the-air (OTA), Ford oferă clienților de vehiculelor comerciale funcții noi și actualizări în timp real, fără a fi necesare vizite la dealeri sau la service-uri.

Sistemul de securitate Guard Mode

Modul Guard este un sistem de securitate accesibil prin aplicația FordPass Pro. Oferă monitorizare în timp real pentru a avertiza șoferii, proprietarii și administratorii de flote mici ori de câte ori există posibile încălcări de securitate în vehiculele lor.

Odată activat - de exemplu după orele de lucru sau în weekend – Guard Mode va detecta ori de câte ori cineva intră într-un vehicul, deschide capota sau pornește motorul și va trimite o notificare către smartphone-ul proprietarului. De asemenea, sistemul oferă securitate suplimentară împotriva furtului de chei sau clonării, avertizând dacă un vehicul este deblocat sau pornit folosind o cheie - acțiune care nu poate declanșa o alarmă convențională a vehiculului.

Guard Mode va fi disponibil pentru clienții vehiculelor comerciale din Europa în acest an, folosind aplicația FordPass Pro în Europa în acest an și, iar pentru proprietarii actuali, va fi prima funcție actualizată prin intermediul software-ului OTA.

Productivitate continuă prin intermediul SYNC 3 cu AppLink

Pentru a sprijini în continuare afacerile clienților noștri, Ford oferă acces la aplicații care cresc nivelul de productivitate. Sistemul de comunicații și divertisment SYNC 3 cu AppLink, permite șoferilor să interacționeze în siguranță și în mod convenabil cu aplicațiile pentru smartphone-uri, utilizând afișajul mare și tactil pentru comenzi vocale intuitive.6

Pe lângă Apple CarPlay și Android Auto, SYNC 3 cu AppLink beneficiază de aplicații menite să ofere o experiență completă pentru utilizatorii de vehicule comerciale Ford. SYNC 3 permite acum conectarea wireless a smartphone-ului pentru aplicațiile AppLink care utilizează Bluetooth. AppLink include servicii de navigație populare, precum what3words, Waze și Sygic Truck Navigation, în timp ce Cisco Webex ajută șoferii să rămână conectați cu colegii și clienții oriunde s-ar afla.

Cel mai recent partener care s-a alăturat familiei AppLink este Braintoss, o aplicație de productivitate care îi ajută pe șoferi să-și exprime gândurile în timp ce conduc, cu funcții care includ transcrierea cuvintelor rostite într-un text ce poate fi trimis direct către o căsuță de e-mail sau o aplicație de gestionare a sarcinilor.

Lider în segmentul vehiculelor comerciale

Ford continuă să fie brandul nr.1 de vehicule comerciale în Europa, cota de piață crescând până la 15% în primul trimestru al anului 20207. În 2019, Ford a introdus o nouă generație de autoutilitare electrificate și conectate, Transit și Transit Custom, dezvoltate pentru a ajuta clienții să prospere într-un mediu modern de operare. Gama Transit Custom Hybrid – care include Transit Custom Plug-In Hybrid și EcoBlue Hybrid - a fost desemnată International Van of the Year 2020.

# # #

1. Abonamentul pentru modemul gratuit la FordPass Connect este disponibil pentru vehiculele noi și existente echipate cu un modem FordPass Connect. Pentru funcțiile Live Traffic și Local Hazard Informationeste nevoie de un abonament separat plătit după o testare prealabilă oferită inițial gratuit; utilizarea Wi-Fi Hotspot necesită achiziționarea unui pachet de date. Serviciile viitoare cu valoare adăugată pot necesita un abonament plătit.

2. Disponibil pentru vehiculele echipate cu un modem FordPass Connect activat. Întreținerea wireless și actualizările funcțiilor vor fi incluse pe durata termenului de garanție a vehiculului.

3. Funcția Guard Mode va fi activată printr-o actualizare software OTA pentru proprietarii de vehicule existente cu un modem FordPass Connect activat care utilizează aplicația FordPass Pro și va fi instalată standard pe vehiculele noi. Aplicația FordPass Pro este disponibilă în următoarele țări europene: Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, Țările de Jos, Suedia, Spania, Portugalia, Finlanda, Belgia, Luxemburg, Norvegia, Austria, Danemarca, Irlanda și Polonia.

4. Livrările de vehicule comerciale previzionate pentru piețele „UE20” ale Ford Europa vor fi pentru: Austria, Belgia, Marea Britanie, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Țările de Jos, Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania, România, Suedia și Elveția.

5. Dispozitivul de conectare pentru Transit Courier va fi disponibil pe piață începând cu luna iulie 2020.

6. SYNC 3 este disponibilă ca opțiune. Nu conduceți în timp ce sunteți distras. Utilizați sisteme acționate vocal atunci când este posibil; nu folosiți dispozitive portabile în timp ce conduceți. Unele caracteristici pot fi blocate în timp ce vehiculul se află în mers. Nu toate funcțiile sunt compatibile cu toate telefoanele.

7. Date bazate pe vânzările din primul trimestru 2020. Ford Europa raportează vânzări pentru cele 20 de piețe tradiționale europene unde este reprezentată prin Companiile Naționale de Vânzări: Austria, Belgia, Marea Britanie, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda , Italia, Țările de Jos, Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania, România, Suedia și Elveția.

Next Auto

Recent Posts:

Ford, liderul mondial pe segmentul autoutilitarelor pentru transportul mărfurilor, prezintă astăzi noua autoutilitară E-Transit, un vehicul inteligent care le va oferi clienților productivitate superioară datorită sistemului de propulsie complet electric, soluțiilor software, serviciilor și...


Citeste mai mult

Mai mult de jumătate (54%) din mașinile hibride și electrice vândute la nivel global în trimestrul al treilea au fost cumpărate de consumatorii din Europa, urmați de cei din China, cu 30%, și din SUA, cu 16%, iar tendința va continua până la finalul anului, potrivit raportu...


Citeste mai mult

Restricțiile impuse de pandemia COVID-19 au schimbat opțiunile consumatorilor pentru mijloacele de mobilitate, majoritatea alegând să-și folosească propria mașină în locul transportului public sau al platformelor de mobilitate, arată raportul global Digital Auto Report 2020, real...


Citeste mai mult

Parteneriatul încheiat la începutul anului 2020 între Mercedes-Benz și ENGIE, companii ale căror strategii se axează pe importanța mobilității electrice și a sustenabilității, continuă în a doua parte a anului cu un nou beneficiu pentru clienții din România: ...


Citeste mai mult