Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Next Auto

PREMIERA NOULUI TRANSPORTER 6.1 LA CEL MAI MARE TÂRG DE MAȘINI ȘI UTILAJE DE CONSTRUCȚII

PREMIERA NOULUI TRANSPORTER 6.1 LA CEL MAI MARE TÂRG DE MAȘINI ȘI UTILAJE DE CONSTRUCȚII

După premiera noului model Multivan 6.1 în februarie, Volkswagen Autovehicule Comerciale a prezentat noul Transporter 6.1 pentru prima dat ă la München. Lansarea acestui model la Bauma 2019 nu a fost întâmplatoare: Bauma este cel mai mare târg din lume pentru mașini și utilaje de construcții. Desfășurat în perioada 8-14 aprilie, Bauma a primit pes te 620.000 de vizitatori din peste 200 de țări; noul Transporter 6.1 a fost pregătit să se prezinte experților din întreaga lume.

UN PLUS DE SIGURANȚĂ PENTRU SISTEMELE DE ASISTENȚĂ
Volkswagen Autovehicule Comerciale a ales în mod conștient sufixul 6.1 pentru acest upgrade a celei de-a șasea generații Transporter. Acest lucru se datorează faptului că modificările tehnice efectuate depășesc cu mult orice actualizare normală a modelului. Un exemplu în acest sens este trecerea de la sistemul de direcție hidraulic la servomotorul electromecanic - o înlocuire a sistemului atât de complexă încât se întâmplă în mod normal într -o linie de produse numai atunci când se face trecerea completa la o generație următoare. Ca urmare a direcției electromecanice, pe linia de produse se introduce un spectru complet nou de sisteme de asistență pentru șoferi și, prin urmare, o creștere semnificativă a siguranței și a ușurinț ei de utilizare. Noile sisteme de asistență includ tehnologii cum ar fi Lane As sist, Park Assist, protecție laterală (avertizează dacă se apropie periculos de obstacole sau pietoni), Rear Traffic Alert care protejează împotriva accidentelor în timpul mersului cu spatele și Trailer Assist (simplifică foarte mult manevrarea cu utilaj remorcat). Gama de sisteme noi este completată de o funcție dinamică a semnalizării semnelor rutiere (disponibilă în combinație cu sistemul de navigație). O altă caracteristică standard este noul sistem Cross Wind Assist care stabilizează Transporterul 6.1 dacă este suprins de o rafală puternică de vânt. Este echipat, de asemenea, în mod standard cu sistem de frânare post-coliziune și sistemul de asistență la pornirea în pantă.

DETALIILE PERFECTE SIMPLIFICĂ MUNCA DE ZI CU ZI
Volkswagen Autovehicule Comerciale a dezvoltat elemente complet noi, adaptate special pentru acest autovehicul. Acestea includ o priză electrică de 230V la scaunul șoferului și un compartiment în bancheta dublă ce se poate încuia, pe partea pasagerului. În plus, a fost concepută total în premieră o opțiune de încărcare pentru obiectele foarte lungi; acestea pot fi acum împinse sub bancheta dublă de pe partea pasagerului (funcție de încărcare sub scaun). Astfel, lungimea compartimentului cargo crește de la 2.450 mm la 2.800 mm sau de la 2.900 mm la 3.300 mm (ampatament extins). Transporter este echipat ca standard cu o incintă separată în compartimentul cargo (pentru autovehicule cu perete despărțitor). Astfel compartimentul cargo este închis și separat de cabină. Opțiunea 1: este închis numai compartimentul cargo („Mod livrare poștală") Opțiune 2: este închisă numai cabina („Mod atelier service"). O altă opțiune care va fi lansată este „Pachetul curier”, în care piesele autovehiculului supuse unor solicitări ridicate, cum ar fi alternatorul, bateria și transmisia au o construcție și mai robustă.

DOTARI STANDARD MULT ÎMBUNĂTĂȚITE
Specificațiile echipamentelor standard au suferit un upgrade semnificativ la Transporter 6.1: echipare standard cu geamuri electrice, închidere centralizată, oglinzi exterioare încălzite și reglabile electric, noi faruri H7, lumini interioare cu leduri mai eficiente energetic și un sistem radio cu o unitate Bluetooth hands-free.

PREGATIT PENTRU VIITOR: FUNCȚII INTERIOARE DIGITALE
Panoul de bord de la T6.1 a fost reconceput. S-au adaptat sistematic condițiile de la locul de muncă ale șoferului la lumea digitală din autovehicul, fiind implementate condițiile necesare pentru a integra Digital Cockpit (instrumente complet digitizate) și a treia generație de infotainment (MIB3) în T6.1. Cel mai important element de echipament dintre toate sistemele infotainment este cardul SIM integrat (eSIM). Este inclus ca standard de la Composition Colour, fiind disponibil ca opțiune pentru Composition Audio. eSIM permite accesul la o nouă gamă de servicii și funcții online.

MOTOARE DIESEL EFICIENTE CU PUTERE ÎNTRE 90 ȘI 199 CP
T6.1 va fi echipat cu motoarele de 2,0 l turbodiesel de mare eficiență (2.0 TDI). Toate sunt conform standardului de emisii Euro-6d- TEMP-EVAP. Noile motoare vor livra o putere de 66 kW/90 CP, 81 kW/110 CP, 110 kW/150 CP si 146 kW/199 CP. Versiunea 110 kW/150 CP va fi disponibilă și în varianta 4MOTION. T6.1 va fi oferit chiar și ca autovehicul cu zero emisii, pe baza unui parteneriat cu ABT. Cu o putere de 82 kW/112 CP și o sarcină utilă de până la 1,2t, sunt posibile autonomii de peste 400 km (NEDC) – autovehiculul fiind astfel ideal pentru utilizare comercială în lumea urbană.

Next Auto

Recent Posts:

Ford, liderul mondial pe segmentul autoutilitarelor pentru transportul mărfurilor, prezintă astăzi noua autoutilitară E-Transit, un vehicul inteligent care le va oferi clienților productivitate superioară datorită sistemului de propulsie complet electric, soluțiilor software, serviciilor și...


Citeste mai mult

Mai mult de jumătate (54%) din mașinile hibride și electrice vândute la nivel global în trimestrul al treilea au fost cumpărate de consumatorii din Europa, urmați de cei din China, cu 30%, și din SUA, cu 16%, iar tendința va continua până la finalul anului, potrivit raportu...


Citeste mai mult

Restricțiile impuse de pandemia COVID-19 au schimbat opțiunile consumatorilor pentru mijloacele de mobilitate, majoritatea alegând să-și folosească propria mașină în locul transportului public sau al platformelor de mobilitate, arată raportul global Digital Auto Report 2020, real...


Citeste mai mult

Parteneriatul încheiat la începutul anului 2020 între Mercedes-Benz și ENGIE, companii ale căror strategii se axează pe importanța mobilității electrice și a sustenabilității, continuă în a doua parte a anului cu un nou beneficiu pentru clienții din România: ...


Citeste mai mult