Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

ŢINEŢI PASUL CU EXECUŢIA - CUM POT UTILAJELE SĂ SATISFACĂ CERINŢELE DE MÂINE

ŢINEŢI PASUL CU EXECUŢIA - CUM POT UTILAJELE SĂ SATISFACĂ CERINŢELE DE MÂINE

Până nu demult, utilizarea realității augmentate (AR) în arhitectură și construcții a fost rezervată marilor corporații cu bugete la fel de mari pentru tehnologie. Dar aceste timpuri au trecut. Tehnologia se democratizează foarte repede. Chiar și firmele mici, care folosesc adesea servicii cloud, pot lua tablete pe șantier și pot folosi AR pentru a vedea cum, planurile lor, se vor integra (sau nu) în mediul real.

Si nu este vorba doar de AR. Tehnologii precum analiza datelor, întreținerea predictivă, crearea prototipurilor prin imprimare 3D, soluțiile automate de gestionare a șantierului și inspecțiile facilitate de utilizarea dronelor, iau acum sectorul construcțiilor cu asalt. Determinat de nevoia de a respecta termene tot mai stricte și specificații ambițioase ale clienților, sectorul digitalizează rapid fluxurile de lucru manuale din trecut și sistemele informaționale.

ASCENSIUNEA ȘANTIERULUI DE CONSTRUCȚII DIGITAL
În valurile anterioare de digitalizare, companiile au adoptat tehnologii discrete, fiecare concepută pentru a rezolva o singură sarcină. Astăzi, folosind soluții digitale de management a șantierului de construcții, firmele furnizează date dintr-o gamă largă de sisteme într-un model cu un singur amplasament și într-un plan de management al proiectelor, unic și cu evoluție dinamică. Acest lucru permite multor sisteme separate anterior să interacționeze acum pentru a deveni mai mult decât suma părților lor.

De exemplu, sistemele de urmărire GPS instalate pe echipament îi ajută pe managerii de șantier să vadă exact unde se află pe șantier fiecare mașină – fiecare buldoexcavator, mașină de forat, buldozer, betoniere, excavator sau stivuitor - atât în timp real, cât și de-a lungul unei perioade de timp. Folosind tablete și dispozitive de geolocație, înainte de începerea lucrărilor, inginerii pot localiza infrastructura subterană existentă. Iar senzorii interconectați de pe structura și subsistemele cheie furnizează informații despre variabile, cum ar fi temperatura și umiditatea, care pot avea un impact semnificativ asupra faptului că activitățile se desfășoară fără probleme și se termină cu bine.

Rezultatul, cel puțin teoretic, este un șantier pe care fiecare lucrare este realizată într-o secvență bine determinată și în condiții care maximizează șansele de succes și reduc la minimum costurile și riscurile. Datorită funcției de urmărire prin GPS și planificării bazate pe date, ratele de utilizare a mașinilor sunt menținute la un nivel cât mai ridicat posibil, iar perioadele de întrerupere neplanificată a funcționării mașinilor la un nivel cât mai scăzut.

Cel puțin, așa este în teorie. Pentru a ne asigura că aceste lucruri se întâmplă și în realitate, toate mașinile și echipamentele de pe șantier trebuie să fie la fel de disponibile în lumea reală precum sunt în cea virtuală. De aceea, întreținerea este mai importantă ca niciodată.INOVAȚIA NU ÎNSEAMNĂ NIMIC FĂRĂ FIABILITATE ȘI PERFORMANȚĂ
Dacă ați planificat până la minut programe de lucru pe un șantier complex de construcții, atunci toate echipamentele din acest plan trebuie să fie disponibile, să funcționeze la eficiență maximă și să se afle acolo unde ar trebui să fie. Dar acest lucru nu se poate întâmpla dacă utilajele nu lucrează din cauza întreruperilor de activitate neplanificate sau dacă acestea lucrează la niveluri de performanță sub așteptări.

Potrivit raportului Shell Powering Peak Performance, 34% dintre factorii de decizie privind utilizarea lubrifianților în domeniul construcțiilor admit că există provocări în a ține pasul cu cele mai recente practici și tendințe. Alți 68% dintre respondenți cred că mai multă consiliere din partea terților le-ar îmbunătăți practicile, în timp ce 76% cred că un furnizor de lubrifianți care poate împărtăși din experiența lui ar fi de neprețuit pentru compania lor.

Acesta este un aspect important. La fel ca și combustibilii, lubrifianții sunt adesea considerați în mod greșit a fi mărfuri. Dar ei nu sunt. Cei mai recenți lubrifianți sintetici cu vâscozitate scăzută sunt concepuți pentru a fi e ficienți mai mult timp, prelungind timpul dintre intervalele de înlocuire. Aceștia combină protecția împotriva uzurii cu proprietăți de reducere a fricțiunii, contribuind la prelungirea duratei de viață a pieselor în mișcare, dar și la maximizarea cantității de energie din combustibil care este livrat pieselor mobile ale mașinii. Acest lucru ajută la reducerea costurilor cu combustibilul și a emisiilor. De asemenea, se reduc costurile cu piesele de schimb și consumabilele.

ȚINEȚI PASUL CU PROGRESUL, PRIN PARTENERIAT
Pe măsură ce industria construcțiilor evoluează, companiile care reușesc să răspundă schimbărilor într-o manieră agilă și inovatoare vor câștiga avantaj față de concurență. Să lucrezi cu Shell, este o modalitate de a asigura funcționarea echipamentelor avansate la niveluri optime. Iar aceasta se realizează prin utilizarea de produse inovatoare și de înaltă performanță și oferind inginerilor și personalului de întreținere cunoștințele și instrumentele de care au nevoie pentru a aplica cele mai recente tehnologii în domeniul lubrifierii și întreținerii echipamentelor.

Prin intermediul serviciilor online precum LubeAdvisor, LubeMatch și LubeCoach, Shell oferă partenerilor săi serviciile, cunoștințele și instrumentele de care au nevoie pentru a-și ins trui personalul cu privire la cele mai bune practici de lubrifiere, pentru a găsi exact uleiul potrivit pentru vehicul, în acord cu situațiile de lucru în care trebuie utilizat, dar și pentru a menține uleiul respectiv în parametrii optimi de ungere, iar mașina în cea mai bună formă. Experții noștri vă pot ajuta să țineți pasul cu ritmul schimbării și să rămâneți în fața concurenților.

Mediul în care trebuie să opereze industria construcțiilor nu a fost niciodată mai dur. Marjele sunt subțiri, cererea pentru o productivitate îmbunătățită este constantă, iar standardele de mediu continuă să devină mai severe. Firmele care investesc în tehnologie nouă pentru a-și menține avantajul competitiv fac exact ceea ce trebuie. Cu toate acestea, până la urmă, dacă aceeași inovație și diligență nu sunt aplicate pentru a urma cele mai bune practici de întreținere, toate aceste eforturi de menținere a profitabilității vor fi fără succes. Odată cu inovațiile care inevitabil au început să apară, vremurile acestea se dovedesc interesante pentru sectorul construcțiilor - dar trebuie încă luptat pentru acest viitor potențial luminos.

News

Recent Posts:

CoBuild este principalul eveniment anual naţional dedicat sectorului utilajelor și tehnologiilor pentru construcții. Scopul evenimentului este de a aduce împreună jucătorii pieței de construcții într-un cadru informal. CoBuild este organizat pe durata a 3 zile: joi, vineri și s&...


Citeste mai mult

Luni, 6 martie 2023, la Ateneul Român, a avut loc cea de-a V-a ediţie a Galei „Women in Economy – Day by day Heroes”, organizată de către Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF*, cel mai mare eveniment de referință dedicat excelenței femin...


Citeste mai mult

Pe 17 februarie am organizat Auto Art Show – evenimentul care a avut printre oaspeţii noştri, pe lângă pasionaţii de auto, şi pasionaţii de auto şi artă din piaţa de utilaje, unii dintre aceştia fiind partenerii noştri de peste 15 ani. Ne-am bucurat că am putut să oferim at&...


Citeste mai mult

Anul trecut, Auto Art Show a fost doar o idee care a încolţit în mintea noastră, apoi totul a fost transpus într-un plan elaborat. Cu o zi înainte, cu excepția câtorva mici detalii, planul începea să capete contur, iar Griviţa Studio cu pereții ei de cărăm...


Citeste mai mult