Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

ÎN COREEA DE SUD EXPLOATAREA CARIERELOR SE FACE INTELIGENT

ÎN COREEA DE SUD EXPLOATAREA CARIERELOR SE FACE INTELIGENT

Cu scopul de a îmbunătăți rata de operare și calitatea forajului, compania Hanil Cement a decis să achiziționeze de la Epiroc o instalație de forare SmartROC T35, pentru cariera sa de lângă Danyang. Echipamentul a îndeplinit perfect așteptările companiei, care și-a redus, de asemenea, consumul de combustibil.

Partea de nord-est a Coreei de Sud găzduiește munți magnifici și se învecinează cu un ocean curat, datorită cărora populația se poate bucura de ski iarna și de plaje vara. În același timp, datorită caracteristicilor geologice ale zăcămintelor de calcar din regiune, există multe cariere de ciment și companii miniere subterane. Hanil Cement este una dintre cele mai importante companii producătoare de ciment din Coreea de Sud, cu principala fabrică situată în Danyang. În apropiere de fabrica de ciment din Danyang, compania Hanil Cement exploatează o carieră, iar în 2018, pentru a rezolva problemele legate de operațiunile de  forare, compania a decis să investească într-o instalație inteligentă de forare de suprafață, SmartROC T35 de la Epiroc, renumită pentru eficiența consumului de combustibil și productivitatea ridicată. Sang-Gil Lee, Manager Resurse la Hanil Cement, a răspuns la câteva întrebări în legătură cu achiziția făcută:

Care sunt principalele provocări în procesul de forare?
„Noi extragem calcarul, care este materia primă pentru ciment. Structura noastră geologică provine din epoca paleozoică, de mai mult de 250 de milioane de ani în urmă. Datorită cavităților subterane și a efectelor geologice dinamice, este dificil să garantezi săparea constantă și precisă a unei găuri de sondă, în timpul procesului de forare.”

Care au fost obiectivele dvs. atunci când ați achiziționat prima instalație de foraj SmartROC T35?
„Prin înlocuirea vechiului echipament de forare cu o mașină nouă de înaltă tehnologie, noi am dorit s ă reducem costurile de reparații și să îmbunătățim ratele de exploatare. Un alt avantaj a fost acela că a crescut siguranța și stabilitatea procesului de producție în cariera noastră.”

Cum a funcționat noua platformă de foraj?
„Rata de operare a instalației SmartROC T35 este cea mai mare din flota noastră de mașini. De asemenea, calitatea forajului este superioară. Obținem o dimensiune adecvată de fragmentare și găuri paralele la adâncimea corectă de forare. În plus, costurile cu combustibilul au scăzut.”

Echipamentul de forare este echipat cu HNS (Hole Navigation System). Ce a însemnat asta pentru operațiunile executate?
„În cazul amplasamentului nostru de pușcare la scară largă, este necesară o forare constantă și precisă pentru a produce dimensiunea optimă de fragmentare. HNS, împreună cu sistemul de control al platformei de forare (RCS), ne permit să forăm un întreg model în modul automat și ne ajută la operarea echipamentelor chiar dacă nu avem un operator calificat. Grație sistemului de control al platformei (RCS), putem verifica vizual în timpul forajului că lucrările se fac în mod constant și corect.”

Performanță și consum de combustibil diesel
Pentru întreaga flotă de mașini, numărul mediu de metri forați într-o oră de funcționare a fost de 26,2 m, în septembrie 2020. Comparativ, doar pentru SmartROC T35 numărul mediu de metri forați într-o oră de funcționare a fost de 28,6 m.

CONSUMUL MEDIU DE COMBUSTIBIL PE ORĂ DE FUNCȚIONARE A FOST DE 27,9 LITRI PENTRU ÎNTREAGA FLOTĂ DE UTILAJE. PENTRU PLATFORMA DE FORAJ SMARTROC T35, CONSUMUL MEDIU PE ORĂ S-A RIDICAT LA 17,4 LITRI.

Machinery

Recent Posts:

Comisia Europeană a adoptat un plan de măsuri a cărui implementare va reduce emisiile poluante cu 55% până în anul 2030, raportat la situația din 1990. Veți spune că este un proiect mult prea îndrăzneț pentru a deveni realitate în doar 8 ani și poate aveți dreptate...


Citeste mai mult

Producția de asfalt la temperatură redusă, cunoscut și sub denumirea de asfalt la temperatură joasă, asfalt călduț sau amestec călduț, nu este un subiect nou – testarea procesului a început încă din anii 1990. În zilele noastre, când autoritățile de constru...


Citeste mai mult

„Compact” este un cuvânt aproape prea lung pentru a descrie noul EWR130E. Dimensiunile sale sunt atât de strânse încât spatele, la doar 1,55 m (5’ 1”), și consola față, la doar 1,81 m (5’ 11”), oferă cea mai scurtă rază de rotir...


Citeste mai mult

CASE Construction Equipment a lansat la începutul lunii mai, în Europa, noua sa gamă de mini-excavatoare din Seria D, care cuprinde 20 de modele, de la 1 tonă la 6 tone, inclusiv 2 modele electrice. Pe lângă faptul că oferă o linie completă de mașini optimizate, concepute pe...


Citeste mai mult