Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

ÎNCĂRCĂTORUL FRONTAL CASE 821G VEDETĂ LA TELEVIZIUNEA ITALIANĂ

ÎNCĂRCĂTORUL FRONTAL CASE 821G VEDETĂ LA TELEVIZIUNEA ITALIANĂ

În Italia, la postul național de televiziune RAI 2, a fost difuzat în perioada 25 septembrie – 2 octombrie un serial document ar intitulat „La Nature che parla” (Natura care vorbește) în care este prezentată o călătorie prin Italia în căutarea locurilor unde natura este puternic afectată de poluare și a activităților în desfășurare pentru remedierea situației existente. Brandul CNH Industrial, care s-a remarcat mereu prin atenția îndreptată constant asupra tehnologiilor de vârf, a inovației și sustenabilității, a participat la o acțiune colectivă care a vizat curățarea plajei celui mai poluat râu din Europa, râul Sarno.

Serialul documentar începe cu o reflecție asupra cauzelor Pandemiei COVID-19, căutând răspunsuri la întrebarea de ce se întâmplă asemenea evenimente în natură și dacă natura ne-a trimis avertizări pe care noi, oamenii, nu le-am văzut. Pentru a răspunde la aceste întrebări, prezentatorul emisiunii, reporterul Luigi Pelazza, a călătorit în toată Italia, de la ghețarii din Alpii it elieni, care sunt sub amenințarea dispariției, până la gur a de vărsare a râului Sarno, cel mai poluat râu din Europa. Cu sprijinul carabinierilor NOE (Nucleul Operativ Ecologic) și a cercetătorilor din CNR (Consiliul Național de Cercetare), în cele opt episoade, reporterul Pelazaa analizează diferite ecosisteme și modul cum sunt ac estea influențate de comportamentul uman. De-a lungul călătoriei sale în peninsula italică, prezentatorul discută despre problemele ecologice cu oameni celebri, precum cântărețul și compozitorul de muzică rock Piero Pelu și alpinistul și scriitorul Mauro Corona.

„Episoadele își propun să evidențieze daunele pe care acțiunile noastre le pot avea asupra mediului înconjurător, arătând în același timp și eforturile pe care le depun oamenii pentru a se asigura că efectele negative constatate nu au un caracter durabil”, comenta Luigi Pelazza. „Încărcătorul pe roți CASE s-a dovedit esențial într-una dintre operațiunile noastre, ajutând la curățarea eficientă a unei plaje puternic poluate și la readucerea acesteia la starea ei naturală.”

Încărcătorul frontal CASE 8121 G a fost prezentat în cel de al patrulea episod, dedicat exclusiv râului Sarno. Utilajul a lucrat la curățarea plajei Rovigliano (localitatea Torre Annunziata), situată lângă gura de vărsare a râului Sarno, cunoscut pentru statul său de râu puternic poluat.

„Căutăm mereu noi oportunități pentru a ajuta comunitățile în care ne desfășurăm activitatea, iar când am auzit de acest proiect de mediu, ne-am dat seama că un utilaj de la CASE ar fi aliatul perfect pentru rezolvarea problemelor în discuție”, declara Daniela Ropolo, șefa Departamentului de Inițiative de Dezvoltare Durabile, la CNH Industrial.

Plaja Rovigliano este situată pe o porțiune de coastă a golfului Napoli, în apropiere de Napoli și P ompei. De pe plaja cu vedere la minunatele insule Ischia și Capri, situat e de o part e și de alta a golfului, este vizibil, la circa 6 km, vulcanul Vezuviu. Deși în jurul plajei se află zone turis tice de mare interes plaja nu era potrivită pentru înot și era acoperită cu deșeuri de t ot felul. În timpul filmărilor la episodul patru, înregistrat în ultima săptămână a lunii august, plaja a fost curățată împreună cu asociația de voluntari „Le meraviglie del Golfo” (Minunile din Golf), care au îndepărtat manual sticlele, recipientele, cutiile, stuful și deșeurile de tot felul (materiale plastice, anvelope, mobilier, etc.), depozitate acolo de-a lungul timpului sau aduse de v aluri mării. Toate articolele colectate au fost separate pentru a fi trimise la r eciclare. Pentru curățarea nisipului plajei în profunzime, a fost utilizat un încărcător cu roți CASE 821 G, specializat în operațiuni de curățare a plajelor. Pentru acest tip de aplicații, încărcătorul era dotat cu o cupă de 3 mc de construcție specială, cu o structură construită din lamele dispuse longitudinal și panouri laterale din tablă, iar la partea frontală era dotată cu dinți solizi.

Această cupă permitea pătrunderea în profunzimea stratului de nisip, asigura cernerea lui și colectarea deșeurilor în cupă. Deșeurile colectate cu încărcătorul cu roți au fost depozitate într-un container lung de 6 m c are, până la sfârșitul operațiunii, a fost umplut mai mult de jumătate. După finalizarea activității de curățare a plajei, nisipul vulcanic fin al plajei, de cul oare neagră, și-a recăpătat locul sub soare, iar plaja din Torre Annunziata a revenit la starea ei naturală de acum câteva secole.

Nu este pentru prima dată când CASE se angajează personal să sprijine comunitățile afectate de dezastre naturale și să contribuie la protejarea mediului. Concentrarea mai largă a grupului CNH Industrial asupra dezvoltării durabile se reflectă în concepția mașinilor și, acum mai mult ca niciodată, în extinderea continuă a posibilităților de electrificare. Nu este surprinzător că, timp de nouă ani consecutivi, ca o recunoaștere a performanțelor de mediu ale companiei, CNH Industrial a fost declarat lider internațional în Europa și la nivel mondial, în baza indicilor Dow Jones pentru dezvoltare durabilă.

"Tehnologiile CASE nu au constituit niciodată un scop în sine, dar și-au propus întotdeauna rezolvarea provocărilor din lumea reală, cum ar fi poluarea. Ajutorul oferit voluntarilor de o mașină CASE, pentru a readuce natura la starea inițială și a reface o plajă vulcanică atât de specială, a fost o onoare pentru noi, iar întreaga activitate o datorăm generațiilor prezente și viitoare." - NICOLA D'ARPINO, VICE-PREȘEDINTE PENTRU VÂNZĂRI ȘI MARKETING, LA CNH INDUSTRIAL CONSTRUCTION EUROPE

Machinery

Recent Posts:

Producător specializat care activează exclusiv în domeniul furnizării soluţiilor din industria de sortare cu spălare agregate şi recuperare nisip, Terex Washing Systems oferă echipamente mobile şi modulare pentru spălarea şi separarea sorturilor, decontaminări de piatră şi sisteme...


Citeste mai mult

Caterpillar își extinde gama Tilt Rotate System (TRS) – sistem cu rotator basculant, pentru a putea fi utilizate și de mini-excavatoare. Cat®. Sistemul este conceput pentru a economisi timp, ajutând operatorii să manevreze atașamentele în jurul obstacolelor fără a r...


Citeste mai mult

Powerscreen înseamnă lucruri diferite pentru diferiţi oameni. Pentru unii, înseamnă echipamente robuste şi fiabile de concasare şi sortare, proiectate, construite şi susţinute de experţi pasionaţi.Pentru alţii, Powerscreen înseamnă o vastă moştenire de experienţă şi...


Citeste mai mult

Datorită proprietăților unice ale bazaltului local și creșterii cererii, compania RF Sand-Baggerarbeiten und Steingewinnungsgesellschaft GmbH, din Germania, avea nevoie de un concasor primar mobil puternic, care să poată face față provocărilor. Pentru a crește producția, conducerea compa...


Citeste mai mult