Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

ÎNCĂRCĂTORUL FRONTAL CASE 821G VEDETĂ LA TELEVIZIUNEA ITALIANĂ

ÎNCĂRCĂTORUL FRONTAL CASE 821G VEDETĂ LA TELEVIZIUNEA ITALIANĂ

În Italia, la postul național de televiziune RAI 2, a fost difuzat în perioada 25 septembrie – 2 octombrie un serial document ar intitulat „La Nature che parla” (Natura care vorbește) în care este prezentată o călătorie prin Italia în căutarea locurilor unde natura este puternic afectată de poluare și a activităților în desfășurare pentru remedierea situației existente. Brandul CNH Industrial, care s-a remarcat mereu prin atenția îndreptată constant asupra tehnologiilor de vârf, a inovației și sustenabilității, a participat la o acțiune colectivă care a vizat curățarea plajei celui mai poluat râu din Europa, râul Sarno.

Serialul documentar începe cu o reflecție asupra cauzelor Pandemiei COVID-19, căutând răspunsuri la întrebarea de ce se întâmplă asemenea evenimente în natură și dacă natura ne-a trimis avertizări pe care noi, oamenii, nu le-am văzut. Pentru a răspunde la aceste întrebări, prezentatorul emisiunii, reporterul Luigi Pelazza, a călătorit în toată Italia, de la ghețarii din Alpii it elieni, care sunt sub amenințarea dispariției, până la gur a de vărsare a râului Sarno, cel mai poluat râu din Europa. Cu sprijinul carabinierilor NOE (Nucleul Operativ Ecologic) și a cercetătorilor din CNR (Consiliul Național de Cercetare), în cele opt episoade, reporterul Pelazaa analizează diferite ecosisteme și modul cum sunt ac estea influențate de comportamentul uman. De-a lungul călătoriei sale în peninsula italică, prezentatorul discută despre problemele ecologice cu oameni celebri, precum cântărețul și compozitorul de muzică rock Piero Pelu și alpinistul și scriitorul Mauro Corona.

„Episoadele își propun să evidențieze daunele pe care acțiunile noastre le pot avea asupra mediului înconjurător, arătând în același timp și eforturile pe care le depun oamenii pentru a se asigura că efectele negative constatate nu au un caracter durabil”, comenta Luigi Pelazza. „Încărcătorul pe roți CASE s-a dovedit esențial într-una dintre operațiunile noastre, ajutând la curățarea eficientă a unei plaje puternic poluate și la readucerea acesteia la starea ei naturală.”

Încărcătorul frontal CASE 8121 G a fost prezentat în cel de al patrulea episod, dedicat exclusiv râului Sarno. Utilajul a lucrat la curățarea plajei Rovigliano (localitatea Torre Annunziata), situată lângă gura de vărsare a râului Sarno, cunoscut pentru statul său de râu puternic poluat.

„Căutăm mereu noi oportunități pentru a ajuta comunitățile în care ne desfășurăm activitatea, iar când am auzit de acest proiect de mediu, ne-am dat seama că un utilaj de la CASE ar fi aliatul perfect pentru rezolvarea problemelor în discuție”, declara Daniela Ropolo, șefa Departamentului de Inițiative de Dezvoltare Durabile, la CNH Industrial.

Plaja Rovigliano este situată pe o porțiune de coastă a golfului Napoli, în apropiere de Napoli și P ompei. De pe plaja cu vedere la minunatele insule Ischia și Capri, situat e de o part e și de alta a golfului, este vizibil, la circa 6 km, vulcanul Vezuviu. Deși în jurul plajei se află zone turis tice de mare interes plaja nu era potrivită pentru înot și era acoperită cu deșeuri de t ot felul. În timpul filmărilor la episodul patru, înregistrat în ultima săptămână a lunii august, plaja a fost curățată împreună cu asociația de voluntari „Le meraviglie del Golfo” (Minunile din Golf), care au îndepărtat manual sticlele, recipientele, cutiile, stuful și deșeurile de tot felul (materiale plastice, anvelope, mobilier, etc.), depozitate acolo de-a lungul timpului sau aduse de v aluri mării. Toate articolele colectate au fost separate pentru a fi trimise la r eciclare. Pentru curățarea nisipului plajei în profunzime, a fost utilizat un încărcător cu roți CASE 821 G, specializat în operațiuni de curățare a plajelor. Pentru acest tip de aplicații, încărcătorul era dotat cu o cupă de 3 mc de construcție specială, cu o structură construită din lamele dispuse longitudinal și panouri laterale din tablă, iar la partea frontală era dotată cu dinți solizi.

Această cupă permitea pătrunderea în profunzimea stratului de nisip, asigura cernerea lui și colectarea deșeurilor în cupă. Deșeurile colectate cu încărcătorul cu roți au fost depozitate într-un container lung de 6 m c are, până la sfârșitul operațiunii, a fost umplut mai mult de jumătate. După finalizarea activității de curățare a plajei, nisipul vulcanic fin al plajei, de cul oare neagră, și-a recăpătat locul sub soare, iar plaja din Torre Annunziata a revenit la starea ei naturală de acum câteva secole.

Nu este pentru prima dată când CASE se angajează personal să sprijine comunitățile afectate de dezastre naturale și să contribuie la protejarea mediului. Concentrarea mai largă a grupului CNH Industrial asupra dezvoltării durabile se reflectă în concepția mașinilor și, acum mai mult ca niciodată, în extinderea continuă a posibilităților de electrificare. Nu este surprinzător că, timp de nouă ani consecutivi, ca o recunoaștere a performanțelor de mediu ale companiei, CNH Industrial a fost declarat lider internațional în Europa și la nivel mondial, în baza indicilor Dow Jones pentru dezvoltare durabilă.

"Tehnologiile CASE nu au constituit niciodată un scop în sine, dar și-au propus întotdeauna rezolvarea provocărilor din lumea reală, cum ar fi poluarea. Ajutorul oferit voluntarilor de o mașină CASE, pentru a readuce natura la starea inițială și a reface o plajă vulcanică atât de specială, a fost o onoare pentru noi, iar întreaga activitate o datorăm generațiilor prezente și viitoare." - NICOLA D'ARPINO, VICE-PREȘEDINTE PENTRU VÂNZĂRI ȘI MARKETING, LA CNH INDUSTRIAL CONSTRUCTION EUROPE

Machinery

Recent Posts:

Noua grindă extensibilă AB 200, cu o lățime de bază de doar 1,10 m, este cea mai mică grindă a producătorului de finisoare rutiere Vögele, care completează perfect gama de aplicații ale finisoarelor de asfalt SUPER 700 (i) și SUPER 800 (i) din clasa Mini. Clasa Mini de finisoar e de ...


Citeste mai mult

În cadrul noii generații de excavatoare, cu modelul CAT® 335 cu consolă spate scurtă, lansat în decembrie 2020, Caterpillar stabilește un nou etalon în rândul excavatoarelor din clasa medie, determinând creșterea performanțelor, cu tehnologii simplu de utiliza...


Citeste mai mult

În nordul îndepărtat al Norvegiei, pe insula Husøy i Troms situată pe o ramificație a fiordului Øyfjord, compania Senjen Invest AS are o fabrică de procesare a peștilor. În această fabrică, peștele pescuit din Marea Norvegiei și Marea Barents este prelucrat ...


Citeste mai mult

Tehnologiile de topire și rafinare a metalelor neferoase dezvoltate de Metso Outotec asigură o utilizare  durabilă a resurselor naturale ale pământului printr-o recuperare ridicată, chiar și din minereuri de calitate inferioară, costuri de operare reduse și realizarea de produse f...


Citeste mai mult