Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

“NOI NU SUNTEM UN ALT FURNIZOR, CI UN PARTENER DE ÎNCREDERE PE TERMEN LUNG”, - MARKO SALMELA, CEO ELEMENT

“NOI NU SUNTEM UN ALT FURNIZOR, CI UN PARTENER DE ÎNCREDERE PE TERMEN LUNG”, - MARKO SALMELA, CEO ELEMENT

Element, un producător de piese de schimb și de uzură pentru echipamente miniere și de construcții aniversează cinci ani de la înființare prin deschiderea celui de-al doilea depozit de piese în Europa. Compania oferă piese de schimb și de uzură alternative premium pentru clienții locali care apreciază înalta calitate, disponibilitatea, soluțiile de inginerie și toate acestea la prețul corect.
Am discutat cu CEO-ul Element, Marko Salmela, despre Element și planurile lor pentru Balcani.

Marko, spune-ne câte ceva despre Element și cum a fost anul 2021?
Marko Salmela: Fiind o companie tânără cu cinci ani de existență obiectivul nostru este, desigur, să depășim în fiecare an rezultatele noastre financiare anterioare și să depășim creșterea colegilor noștri din industrie. În ultimii ani exact asta am realizat și multe altele. În acest an ne-am extins prezența fizică în țări noi și ne-am construit în mod activ portofoliul de produse pentru a avea cea mai largă ofertă disponibilă pentru clienții noștri. Element a primit recent o certificare ISO 9001 pentru a se asigura că procesele noastre din cadrul sistemelor de management al calității vor aduce valoare clienților noștri – sub formă de produse de calitate, servicii pentru clienți și operațiuni eficiente.

La momentul acestui interviu, au trecut un an și nouă luni de când m-am alăturat companiei Element. Am o experiență internațională de 15 ani în industria procesării mineralelor și a echipamentelor grele pe o varietate de funcții tehnice, operaționale, de vânzări și de conducere executivă. Eu și mulți alții din Element am condus firme producătoare de echipamente de prelucrare a mineralelor și/sau producătoare de piese. Avem un amestec bun de profesioniști din industrie în echipa noastră incluzând experți cu peste 30 de ani de experiență dar și colegi care sunt la început de carieră profesională. De aceea, prin unirea forțelor, am obținut o viziune puternică asupra modului în care Element poate ieși în evidență și poate umple golurile din industria minieră și cea a agregatelor.


Ce segmente de piață și ce regiuni acoperă Element?
Marko Salmela: Element se concentrează în principal pe două segmente de activități: producerea agregatelor și industria minieră. Acum doi ani compania Element a fost prezentă îndeosebi în Țările Nordice datorită rădăcinilor sale finlandeze și în CIS (Comunitatea Statelor Independente), acestea fiind cunoscute ca având unele din cele mai mari depozite de minerale din lume. De atunci afacerea noastră a crescut rapid și astăzi Element are prezență fizică în Finlanda, Suedia, Balcani, Peninsula Iberică, Rusia și China.

La acest moment Element furnizează produsele sale în peste 50 de țări, incluzând Europa, Rusia, Asia Centrală, Africa de Nord, America de Sud și America de Nord. Una dintre prioritățile noastre o reprezintă regiunea Balcanilor unde atât sectoarele de agregate cât și cele miniere demonstrează un interes ridicat față de produsele Element.

Aici, în România, Element are managerul său de dezvoltare a afacerilor care coordonează relațiile cu clienții din domeniul a gregatelor și cu companiile miniere din Bulgaria, Macedonia și Serbia. Pas cu pas dezvoltăm noi piețe și angajăm personal nou. Acum planul este să avem prezență fizică în piețele din Europa de Sud și Africa de Nord.

Ce face ca Element să fie diferită față de competitorii săi?
Marko Salmela: De la început compania a ales nișa pieselor de schimb și de uzură alternative care costă mai puțin comparativ cu piesele furnizate de producătorii de echipamente, însă fără a compromite calitatea. Ideea a fost de a ne concentra doar pe piese având astfel un avantaj esențial comparativ cu producătorii de echipamente: producția și distribuția de echipamente necesită cea mai mare parte a bugetelor de timp și de c apital. De aceea producătorii de echipamente stabilesc prețuri mai mari pentru componentele echipamentelor.

Într-un stadiu incipient trăsătura distinctivă a companiei Element a fost capabilitatea sa de a oferi piese de schimb și de uzură pentru industria minieră și de producere a agregatelor, fără a se concentra pe un brand anume. Totul este realizat în funcție de propriile desene, de sistemul nostru de management al calității și de inginerii noștri.

Astfel, clienții noștri primesc servicii flexibile atunci când nu există limitări ale mărcilor de produse sau categoriei de produse. În același timp nu trebuie să sacrifice calitatea, ceea ce se poate întâmpla în cazul în care clienții apelează la un comerciant atunci când sursa nu este controlată. Ei văd că nu suntem un alt furnizor, ci un partener de încredere pe termen lung.

De aceea, anul acesta am deschis al doilea depozit în Europa pentru a ne asigura că partenerii se pot concentra asupra propriilor sarcini știind că Element va avea produsele disponibile atunci când ei vor avea nevoie de ele.

Ce produse unice sau noi ați dori să evidențiați?
Marko Salmela: Fiecare dintre liniile de produse Element include o gamă largă de soluții. Selectăm geometrii și aliaje în conformitate cu cerințele clientului și condițiile operaționale. Printre produsele noastre recente, concepute intern, aș începe cu blindajele THOR care sunt turnate dintr-un aliaj special modificat. Blindajele THOR au o structură metalică mai densă și mai omogenă. În același timp, conținutul de impurități dăunătoare și incluziuni nemetalice este redus - acest lucru afectează direct rezistența produsului final.

Element folosește tehnologia THOR pentru a produce blindaje pentru concasoare cu fălci, cu con și giratorii precum și piese turnate ca elemente de uzură pentru alimentatoare. Recent am lansat și plăcile TC pentru concasoarele cu fălci. Acestea sunt blindaje realizate din aliajele standard C, D și D1, dar sunt întărite cu inserții din carbură de titan. Ele prezintă o rezistență mai mare la sarcini de șoc și fisurare. În timpul testelor blindajele cu inserții au obținut un timp de funcționare de 1,5 până la 4 ori mai mare decât cel al pieselor clasice de uzură din oțel manganos fără inserții.

Care sunt rezulatele inițiale ale prezenței companiei pe piața din Balcani?
Marko Salmela: Covid-19 pare să fi făcut un pas înapoi și călătorim mult la locațiile clienților. Până în prezent avem proiecte în România, Bulgaria, Macedonia de Nord, furnizând piese atât pentru companiile miniere cât și pentru cele producătoare de agregate. Clienții sunt mulțumiți de calitatea livrărilor noastre, continuă să comande și ca urmare Element devine un nume familiar pentru ei. De aceea, având două depozite în Europa stocăm acolo cele mai solicitate piese pentru a avea termene de livrare scurte pentru clienții noștri.

Și care sunt planurile de viitor pentru regiune?
Marko Salmela: Obiectivul principal al Element este de a deveni o companie lider în industrie. Simțim că este un loc pentru noi. În viitorul apropiat Element va include mai mulți membrii în echipa sa și își va mări rețeaua de distribuitori pentru a-și extinde cota de piață. În același timp ne extindem gama de
produse disponibile pentru companiile locale. Am început cu piese pentru concasoare și continuăm cu blindaje de mori, benzi transportoare și componentele acestora, materiale rezistente la uzură.

Contactați reprezentatul companiei în România: Florin.Halmajan@element.global, romania@element.global, telefon: 0040 743020281.

 

    

Industry

Recent Posts:

GENCO’93 a participat pentru al doilea an consecutiv la târgul - festival de utilaje și tehnologii pentru construcții CoBuild 2024, desfășurat în perioada 16-18 mai 2024, la Ciugud, Județul Alba. CoBuild este principalul eveniment dedicat sectorului utilajelor și tehnologiil...


Citeste mai mult

Grupul CTE a organizat în luna Mai Ziua Porților Deschise eveniment dedicat prezentării celor mai noi utilaje pentru construcții, reciclare, sortare, salubritate, semiremorci noi și uzate, trailere, precum și a serviciilor de carosare, service și piese de schimb. În cadrul evenime...


Citeste mai mult

În era construcțiilor inteligente, buldoexcavatoarele moderne de la JCB se remarcă prin inovație și fiabilitate. Aceste utilaje, dotate cu tehnologie de ultimă generație și caracteristici avansate, transformă modul în care sunt realizate lucrările pe șantier. De la eficiența c...


Citeste mai mult

Cu o tradiţie de peste 28 de ani, AIC Trucks dezvoltă permanent serviciile integrate pe care le oferă,bdovedind că este permanent aproape de client, reușind nu numai să asigure servicii de calitate de vânzare camioane noi sau uzate, respectiv de întreţinere și reparaţii, dar și...


Citeste mai mult