Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

Întreținerea concasorului cu con echipat cu blindaje Element: economisirea cu 20% a costurilor de reparație

Întreținerea concasorului cu con echipat cu blindaje Element: economisirea cu 20% a costurilor de reparație

O balastieră din nord-estul României a economisit 20% din cheltuielile pentru întreținerea concasorului cu con prin utilizarea blindajelor produse de Element. În același timp aceste blindaje au avut o durată de funcționare dublă comparativ cu cele ale unui furnizor local.

În România se află un număr mare de balastiere care produc agregate pentru industria construcțiilor. Întreținerea echipamentelor de concasare presupune 20% din toate cheltuielile pentru această etapă de prelucrare a rocilor. De aceea companiile producătoare de agregate fac eforturi pentru reducerea costurilor de producție cât mai mult posibil. Acest cost implică lucrări de reparații și de înlocuire a pieselor de uzură.

Cu excepția cazului în care companiile producătoare de agregate folosesc piesele Element, acestea au două opțiuni: prima opțiune este de a cumpăra piese de schimb și de uzură de la producătorul echipamentului, piese care au durată de funcționare extinsă dar care sunt scumpe. A doua opțiune este de a achiziționa piese de la furnizori necunoscuți, piese care au un preț redus dar care se uzează foarte repede. Performanța slabă a acestor piese duce la pierderi financiare suplimentare și la frecvente opriri ale echipamentelor.

“Element nu se concentrează pe preț ci pe întregul cost al înlocuirii blindajelor, oferind combinația dintre o durată de utilizare ridicată și un preț mai mic în comparație cu piesele furnizate de producătorul echipamentului”, spune Florin Hălmăjan, reprezentantul Element în România.

Unul dintre clienții recenți ai Element, o balastieră din nord-estul României, a experimentat acest fapt la punctul său de lucru. Balastiera produce agregate concasate cu un conținut ridicat de silice, concasorul cu con funcționează in medie 18 ore pe zi. Compania a achiziționat blindaje de la producătorul echipamentului, blindaje care au avut o durată de funcționare de 700 de ore, clientul fiind mulțumit de performanțele obținute, dar plătind un preț ridicat.

Compania a căutat o altă sursă de aprovizionare de la un furnizor local. În acest caz prețul a fost mai mic dar și blindajele au avut o performanță redusă, rezistând doar 350 de ore. De aceea oferta Element de a menține performanțele blindajelor furnizate de producătorul echipamentului însă la un preț mai mic a fost primită cu interes de către client. După testarea primului set de blindaje Element durata de funcționare a acestora a fost la fel cu cea a blindajelor furnizate de producătorul echipamentului. Pentru condițiile specifice de operare s-au utilizat blindaje cu un conținut de 18% mangan care au avut un preț mai mic cu 20% comparativ cu blindajele furnizate de producătorul echipamentului.

Acum clientul operează cel de-al treilea set de blindaje Element împreună cu alte piese de schimbfurnizate de Element: bucșă ax principal, bucșă excentric, inel de etanșare praf, placă de uzură pentru piston.

Deși blindajele portocalii standard de la Element au ajutat la economisirea a 20% din cheltuielile pentru întreținerea concasorului, clientul dorește să meargă mai departe și să testeze blindajele THOR. Acestea vor fi livrate și instalate la mijlocul anului 2022.

Pentru a comanda piese Element utilizați formularul sau contactați reprezentantul regional Element în România: Florin.Halmajan@element.global, 0040743020281.

 

    

News

Recent Posts:

Miercuri, 11 mai 2022, se deschide METAL SHOW & TIB, expoziţia de referinţă pentru prelucrarea metalelor, tehnologiilor şi echipamentelor industriale organizată de EUROEXPO Fairs şi Romexpo. După o pauză de 3 ani cauzată de pandemie, liderii şi profesioniştii industriei se vor reuni t...


Citeste mai mult

Toată situaţia din ultimii doi ani şi a lăsat amprenta asupra mea poate chiar mai mult decât conştientizez. Stau în permanenţă cu inima strânsă şi văd că parcă vin una după alta şi nu s e mai termină. De la început de 2020 a u tot venit: valuri după valuri de ...


Citeste mai mult

Care este intervalul de schimb al uleiului, de ce ar trebui să țineți seama de el și ce se va întâmpla cu camionul dvs. dacă îl ignorați?Conducătorilor de camioane le pasă de camioanele lor. Indiferent dacă sunteți un manager de flotă care își întreține veh...


Citeste mai mult

În perioada 4-8 aprilie a avut loc cea de-a V-a ediție a ConstructFEST, eveniment de referință pentru piața de construcții, care creează un canal important de comunicare și networking între cele mai reprezentative companii de construcții din domeniu, nouă țări europene, studen...


Citeste mai mult