Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

A doua participare pentru GENCO'93 la festivalul de utilaje și tehnologii pentru construcții CoBuild 2024

A doua participare pentru GENCO'93 la festivalul de utilaje și tehnologii pentru construcții CoBuild 2024

GENCO’93 a participat pentru al doilea an consecutiv la târgul - festival de utilaje și tehnologii pentru construcții CoBuild 2024, desfășurat în perioada 16-18 mai 2024, la Ciugud, Județul Alba.

CoBuild este principalul eveniment dedicat sectorului utilajelor și tehnologiilor pentru construcții din România. Scopul evenimentului este de a aduce împreuna jucătorii pieței de construcții într-un cadru relaxant și informal, creându-se o experiență unică de relaționare, informare și colaborare pentru pasionații de utilaje și tehnologie. Participanții, expozanți, clienți și simpli vizitatori au avut oportunitatea de a discuta, a face schimb de informații tehnice și a afla despre cele mai noi tehnologii din domeniu, de a testa utilaje în zona special amenajată, de a savura preparate delicioase și de a se bucura împreună cu întreaga familie de o varietate de activități în zona special amenajată.

GENCO’93 a expus la a 2-a ediție a târgului-festival CoBuild o gamă diversificată de mașini și utilaje pentru construcții și a prezentat trei mașini în zona DEMO (un miniîncărcator frontal cu încărcare verticală, un finisor de asfalt și un cilindru compactor tandem articulat, cu vibrații, de la BOMAG), acestea simulând așternerea și compactarea unui strat de asfalt.

La standul GENCO’93 au fost expuse, printre altele, următoarele mașini și utilaje pentru construcții:

  • Utilaje de mică mecanizare BOMAG, pentru compactarea solului și a asfaltului: maiuri compactoare; plăci vibrante unidirecționale și reversibile cu acționare manuală sau cu telecomandă radio; cilindru compactor cu vibrații, articulat și cu acționare prin telecomandă radio.
  • Mașini BOMAG destinate compactării solului și a asfaltului, frezării și a punerii în operă a îmbrăcăminților rutiere (asfaltice): cilindru compactor terasament de 19 t cu sistem automat de compactare VARIOCONTROL; cilindru compactor tandem pivotant, pentru asfalt, de 7,7 t; cilindru compactor tandem articulat, pentru asfalt, de 4 t; freză asfalt de 2 m; finisor asfalt cu productivitate de 700 t/h; finisor asfalt cu productivitate de 200 t/h.
  • Utilaje și echipamente PUTZMEISTER destinate pompării mortarului și a betonului: pompa de tencuit; pompa de beton staționară cu productivitate maxima de 21 mc/h; pompă de beton staționară cu productivitate maxima de 52 mc/h; autopompa de beton pentru înălțimi de până la 42 metri, cu  productivitate maxima de 160 mc/h; autopompă de beton iONTRON Hybrid pentru înălțimi de până la 42 metri, cu productivitate maxima de 170 mc/h.
  • Mașini GEHL destinate șantierelor de construcții, care pot fi echipate cu o serie de atașamente (freză de asfalt, cupă multifuncțională, lame de stivuitor, perie cu colector de reziduri și instalație de stropire, ciocan hidraulic – picon): miniîncărcătoare frontale cu încărcare radială sau verticală, cu capacitate de operare cuprinsă între 1–1,36 t; miniîncărcător telescopic cu capacitate de operare cuprinsa intre 500 kg și 1,2 t.
  • Echipamente EPIROC utilizate ca atașamente pentru excavatoare, buldoexcavatoare și mini-încărcătoare, precum și roboți de demolare, în industria construcțiilor, industria minieră și demolare.
  • Echipamente GF GORDINI utilizate ca atașamente pentru mini-încărcătoare, încărcătoare frontale și buldoexcavatoare, pentru manipularea mărfurilor paletizate, frezarea asfaltului și salubrizarea străzilor.


Dintre mașinile și utilajele pentru construcții expuse merită spuse câteva cuvinte despre:

Echipamente Putzmeister:
- Autopompa de beton BSF 42-5.17iLS iONTRON: a reprezentat o premieră mondială la lansarea ei, la Bauma în 2022, fiind prima pompă de beton auto propulsată fără emisii. Motorul electric este alimentat de la energia electrică de pe șantier și nu necesită baterii suplimentare pentru funcționarea zilnică a pompei de beton, ceea ce duce la mai multă rezervă suplimentară de sarcină utilă. Pomparea electrică a betonului nu a fost niciodată atât de ușoară – doar „Plug and Pump”. Echipată cu grupul de pompare 17iLS, poate pompa betonul până la o înălțime de 42 m, cu un debit de 170 mc/h.
- Pompa staționară de beton BSA 1005 D5: este o pompă de beton puternică, echipată cu un motor diesel Deutz cu control electronic Ergonic 3, care se dovedește ideală pentru șantiere mici. Cu această pompă se pot livra 52 mc/h de beton normal cu o dimensiune a agregatelor de până la 32 mm, la o presiune de până la 70 bar.
- Pompa staționară de beton P720: este un echipament polivalent compact și ușor, pentru pulverizarea betonului și șapă autonivelantă, care pot pompa în mod fiabil și la distanțe mari, fluide incluzând particule cu o dimensiune maximă de 16 mm. Acționată de un motor diesel în trei cilindri, cu control electronic Ergonic 3 pentru un consum de combustibil optimizat, pompa hidraulică cu doi cilindri poate asigura un debit de 3-21 mc/h, la o presiune de 80 bar.

Echipamente GEHL:
- Miniîncărcător frontal pe pneuri, cu încărcare verticală, V270: este un echipament care asigură atât mobilitate, cât și putere de ridicare. Compact și puternic, V270 este construit pentru manevrabilitate maximă în cele mai restrânse spații de lucru. Echipat cu un motor diesel Yanmar de 53,7 kW și având o masă operațională de 3697 kg, poate opera cu sarcini de până la 1255 kg sau, dacă se optează pentru o contragreutate, până la 1361 kg, oferind înălțimi mari de descărcare, de până la 4 252 mm.
- Miniîncărcător frontal pe pneuri, cu încărcare radială R220: Acest miniîncărcător cu cadru mediu a fost conceput ca un echipament în care să se realizeze un raport optim între dimensiuni și performanță. Este mașina pentru construcții ideală, care va face față cu ușurință oricărei sarcini. Intuitiv și puternic, R220 este simplu de întreținut și funcționează impecabil, dovedindu-se polivalent, robust și eficient pentru o gamă largă de aplicații. Echipat cu un motor diesel Yanmar de 53,7 kW și având o masă operațională de 3620 kg, poate opera cu sarcini de până la 998 kg sau, dacă se optează pentru o contragreutate, până la 1075 kg, oferind înălțimi mari de descărcare, de până la 4089 mm.

Echipamente Epiroc:
- Ciocan hidraulic (Picon) SB 152: este un echipament potrivit ca atașament pentru majoritatea mașinilor pentru construcții din clasa 1,9-4,5 t, care își face treaba rapid și economic. Masa operațională, cu unealta de lucru standard, este de 140 kg. Presiunea de operare este de 100-150 bar, la un debit de ulei de 25-45 l/min. Rata de impact asigurată este de 850-1900 lovituri/min.

Echipamente GF GORDINI:
- Furci pentru paleți PF 150: sunt utilizate în special pe șantierele de construcții sau pentru a manipula încărcături paletizate. Aplicabile miniîncărcătoarelor pe roți sau pe șenile, sunt concepute pentru a garanta lucrul în toate condițiile de siguranță pentru operator, ele incluzând și o grilă de protecție împotriva răsturnării sarcinii în timpul lucrului. Deplasarea robustelor furci se face manual, dar este disponibilă și o acționare hidraulică a furcilor, opțional.
- Freza de asfalt CP 50.17: este concepută ca atașament pentru miniîncărcătoare de 3-4,8 t, încărcătoare frontale compacte de 6-8,5 t și buldoexcavatoare de 7-9,5 t, pentru a efectua lucrări de întreținere a drumurilor, pentru a îndepărta un strat de asfalt în vederea înlocuirii sau pentru a efectua săpături ulterioare. Datorită celor două roți robuste din oțel de pe șasiu și a celor două patine frontale basculante din Hardox, freza are patru puncte de contact cu solul, permițând operatorului să lucreze cu brațul mașinii poziționat complet jos, ceea ce asigură o vizibilitate mare, și totodată îi conferă o mai mare rezistență și eficiență frezei în sine în timpul fazelor de lucru și o absență a vibrațiilor, chiar și pe termen lung. Toate mișcările se efectuează hidraulic: translația, astfel încât să se poată freza chiar și la nivelul peretelui; reglarea independentă a adâncimii la stânga și la dreapta, astfel încât să se efectueze treceri alăturate; înclinarea pentru a menține constantă adâncimea de frezare chiar și în fața unor neregularități sau pante ale suprafeței drumului. Tamburul de 500 mm este realizat cu cuțite rezistente pentru asfalt ori, la cerere, pentru beton sau piatră. La cerere, este disponibil un kit de apă presurizată cu pulverizatoare de reducere a prafului.
- Perie cu cuvă de colectare și instalație de stropire SW 210: este concepută ca atașament pentru miniîncărcătoare de 3,5-4,8 t, încărcătoare frontale compacte de 4,6-5,5 t, buldoexcavatoare de 4,5-5,2 t și încărcătoarele cu braț telescopic de 4,5-6 t. Având o lățime de lucru de 2100 mm este utilizată pentru curățarea suprafețelor rutiere, a zonelor industriale sau a oricărui țip de suprafață. Este echipată cu o cuvă de colectare de mare capacitate, cea mai mare de pe piață în categoria sa, ceea ce reprezintă un mare avantaj în ceea ce privește economisirea timpului în timpul utilizării. Înălțimea periei poate fi reglată pentru a permite utilizarea inelelor cu perii de polipropilenă până la ultimul centimetru, reducând astfel costurile de întreținere. Kitul de udare prin gravitație sau sub presiune, dispune de un rezervor cu o capacitate de 100 l și pulverizatoare.
- Cupă multifuncțională 4 în 1, BM 185: atașament destinat miniîncărcătoarelor de 2,8-3,8 t, cu o structură robustă și care se caracterizează prin durata lungă de viață datorată utilizării oțelurilor de înaltă rezistență, atât în structură, cât și muchiile de tăiere. Grație unor cilindri hidraulici cupa se poate deschide pentru a evacua încărcătura. O supapă hidraulică cu pârghie asigură reglarea vitezei de deschidere/închidere a părților cupei. Cu o lățime de 1850 mm, capacitatea cupei este de 0,5 mc, iar masa operațională de 390 kg.

Echipamente BOMAG:
- Freza de asfalt BM 2000/65: este o freză revoluționară, cea mai rentabilă din clasa de 2 metri care, prin combinarea tehnologiei inteligente de frezare la rece BOMAG cu sistemul de suport de schimb optimizat pentru uzură BMS 15L, poate realiza economii de combustibil de până la 20%, prelungind totodată semnificativ durata de viață a cuțitelor de tăiere. Designul inteligent al frezei la rece oferă operatorului o vizibilitate panoramică excelentă, iar vizibilitatea clară asupra muchiei de frezare din față permite o frezare extrem de precisă. Partea din spate îngustă îmbunătățește vizibilitatea din spate și, prin urmare, siguranța la lucru.
- Finisorul de asfalt BF 700 C-3 S500: este un finisor de asfalt din clasa finisoarelor universale și pentru autostrăzi, pe șenile, cu o masă de operare de 21 800 kg și o capacitate de asfaltare de 700 t/h. Este proiectat pentru performanță, ușurință în utilizare, fiabilitate și eficiență. ECOMODE, sistemul inteligent de management al motorului și sistemului hidraulic, asigură performanțe optime și un consum mai mic de combustibil, iar încălzirea inovatoare a grinzii de așternere cu tehnologia MAGMALIFE este de două ori mai rapidă decât sistemele convenționale.
- Finisorul de asfalt BF 200 C-2 S2000 TV cu extensii de grindă de la 2,0 m la 2,7 m: cu o masă de operare de 6 000 kg și o capacitate de asfaltare de 200 t/h, este un mini-finisor de asfalt pe șenile compact, dar puternic și fiabil, manevrabil și ușor de operat, ideal pentru șantierele mai mici. Cu o lățime minimă de așternere a asfaltului de 1,10 m, BF 200 C-2 este perfect pentru trotuare, între clădiri, în parcări, în pasaje subterane și între șinele de tramvai. Aceleași sisteme și tehnologii inovatoare integrate pe finisoarele universale sunt utilizate și pe acest mini-finisor de asfalt.
- Cilindru compactor tandem articulat, cu vibrații, BW 135 AD-5: cu o masă de operare de 4 050 kg și o lățime de lucru de 1 300 mm, acest cilindru compactor tandem ușor este ideal pentru trotuare și alei pietonale, parcări și pentru lucrări de reparații și lucrări de finisare în construcția de drumuri. Are integrată funcția „crabwalk” (mers de crab) care permite deplasarea în lateral, fără a schimba orientarea utilajului, iar funcția ECONOMIZER arată operatorului gradul de compactare pe un afișaj, pentru a se evita trecerile inutile.
- Cilindru compactor tandem pivotant, cu vibrații, BW 154 AP-5: cu o masă operațională de 7700 kg kg și o lățime de lucru de 1500 kg, face parte din gama de utilaje BOMAG care stabilesc noi standarde în construcția infrastructurii rutiere. Cu sistemul integrat de compactare ASPHALT MANAGER, rezultatele de compactare necesare în construcția de drumuri pot fi obținute deosebit de rapid. Setarea parametrilor mașinii este ușoară, iar tot ce trebuie să facă operatorul este să selecteze grosimea stratului de asflat care urmează să fie compactat.
- Cilindru compactor cu un tambur, cu vibrații, pentru terasamente, BW 219 BVC-5: este un cilindru compactor din clasa grea, cu o masă operațională de 20 300 kg și echipat cu un motor diesel Deutz de 150 kW, face față cu brio la orice provocare. Caracteristica principală este utilizarea revoluționarei tehnologii VARIOCONTROL (tamburul vibrează pur liniar, nu pe o cale circulară, oscilațiile adaptându-se continuu la cerințele suprafeței), care asigură performanțe de compactare și efect de adâncime mai mari, fără compactare excesivă și cu mai puține treceri.
Citat

"Am participat la COBUILD pentru a doua oară consecutiv fiind foarte satisfăcuți de prima ediție care a fost un succes din toate punctele de vedere. Anul acesta ne-am prezentat la târg cu cele mai noi echipamente. În premieră am expus anul acesta prima autopompă electrică Putzmeister , cea mai mare freză de asfalt de la BOMAG, un compactor BOMAG de 19t cu cea mai avansată tehnologie de compactare. Mai mult decât atât am pregătit pentru zona demo o simulare de așternere asfalt cu trei utilaje (mini-încărcător GEHL, finisor asfalt si cilindru vibrocompator tandem articulat BOMAG), astfel că toți cei prezenți au putut să vadă un eșalon de așternere asfalt la lucru." - Alexandru HANSA, Director Vânzări GENCO’93

Industry

Recent Posts:

Grupul CTE a organizat în luna Mai Ziua Porților Deschise eveniment dedicat prezentării celor mai noi utilaje pentru construcții, reciclare, sortare, salubritate, semiremorci noi și uzate, trailere, precum și a serviciilor de carosare, service și piese de schimb. În cadrul evenime...


Citeste mai mult

În era construcțiilor inteligente, buldoexcavatoarele moderne de la JCB se remarcă prin inovație și fiabilitate. Aceste utilaje, dotate cu tehnologie de ultimă generație și caracteristici avansate, transformă modul în care sunt realizate lucrările pe șantier. De la eficiența c...


Citeste mai mult

Cu o tradiţie de peste 28 de ani, AIC Trucks dezvoltă permanent serviciile integrate pe care le oferă,bdovedind că este permanent aproape de client, reușind nu numai să asigure servicii de calitate de vânzare camioane noi sau uzate, respectiv de întreţinere și reparaţii, dar și...


Citeste mai mult

Mike Gidaspow, vicepreședinte al departamentului de produse, servicii și soluții Komatsu, și-a făcut timp pentru a discuta la începutul anului cu o echipă de jurnaliști de la „Equipment Today” despre industria construcțiilor, reflectând asupra anului 2023 și privind ...


Citeste mai mult