Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

AMMANN-ARS 200 “PROBABIL” CEL MAI PUTERNIC COMPACTOR DIN CLASA SA

AMMANN-ARS 200 “PROBABIL” CEL MAI PUTERNIC COMPACTOR DIN CLASA SA

Având o greutate operațională de 19.750 kg și forța centrifugă de 375 KN, ARS 200 a excelat în lucările de compactare a două firme.

Primul proiect a fost realizat în Elveția, sub autoritatea companiei belgiene Hens NV. Activitatea de construcție presupunea extinderea liniei ferate existente Ghent-Bruges în Belgia și amplasarea a două linii pe o lungime de 16km. Hens NV a apelat la puternicul compactor de sol Ammann ARS 200 pentru a își a sigura succesul în lucrările de terasament. Terenul urma să fie pregătit pentru ca apoi să se poată așeza șinele de oțel.

Pentru a crea această fundație, calcarul a fost așternut, nivelat si compactat. ARS 200 a fost echipat cu ACE-force, care a furnizat datele cheie de compactare și a ajutat echipajul să monitorizeze progresul în timp real. De asemenea, a asigurat compactarea uniformă și omogenă a terenului. După ce testele au confirmat compactarea corespunzătoare, a fost amplasat stratul de balast care a fost de asemenea compactat.

Proiectul a atins rapid obiectivul final. Crearea unui strat cu o grosime de 30 cm și o compactare de 98% a terenului. ARS 200 a fost ales datorită puterii sale și a sistemului vibrator. Aceste doua caracteristici cheie îl fac lider în domeniul compactării și al proiectelor de construcție, terasamente, platforme etc. Declarații ale operatorilor privind utilizarea compactorului AMMANN ARS 200:

”Puternicul compactor de sol Ammann ARS 200, combinat cu sistemul de măsurare a compactării absolute ACE-force, este ideal pentru astfel de lucrări.”

”Prin acționarea utilajului în timp ce privește ecranul ACE, operatorul se asigură că are cea mai mare compactare omogenă posibilă pe șantier.”

”Sistemul este ușor de utilizat, sporind astfel confortul, iar dispunerea simplă și logică a tabloului de bord, a comutatoarelor și a joystick-ului, combinată cu scaunul rotativ, face ca utilajul să fie foarte accesibil și plăcut de condus.”

Cel de-al 2-lea proiect a fost realizat de către compania regională Amand Bau Sachsen și a constat în extinderea unei zone industriale în Hof-Gattendorf. Specialiștii în lucrări de terasamente, inginerie civilă și construcții drumuri au îmbunătățit, nivelat și compactat o suprafață de 50 de hectare de sol. Compactorul Ammann ARS 200 își face, de asemenea, apariția în acest proiect echipat cu sistemul de măsurare și documentare ACE-force.

Dirk Hafermann, directorul șantierului, a utilizat compactorul Ammann ARS 200 cu un singur tambur, deoarece greutatea sa de funcționare de aprox. 20 de tone și echipamentul cu sistemul ACE-force ii fac munca mult mai ușoară și mai rapidă. Performanța tehnologiei inteligente de compactare Ammann a f ost din nou confirmată de testele finale de presiune ale platformei.

Efectul de compactare a fost maxim, deoarece parametrii forței centrifuge, frecvenței și amplitudinii rezultate se află într-o simbioză optimă l a compactorul de sol ARS 200. Willi Reutter, manager de aplicații pentru e chipamente de mari dimensiuni de l a Ammann de clara: „Pentru a putea vedea rezultate, puteți adauga mai mul te straturi de ma terial și compactați mai mul ți metri cubi pe oră cu mai puține treceri.”

În încheierea proiectului, persoana autorizată de Amand, Jörg Fröhlich, afirmă: „Având în vedere comportamentul excelent de conducere chiar și pe pante și performanța de compactare remarcabilă în această clasă de mașini, compactorul cu un singur cilindru ARS 200 a oferit valori de compactare perfecte.” Acesta a mai adaugat: “Când Amand Bau Sachsen își reînnoiește flota de compactoare în următorul ciclu de investiții, compactoarele ARS de la Ammann vor fi în fruntea optiunilor.”

”Datorită condițiilor de sol în continuă schimbare, lucrările de compactare au fost foarte provocatoare. Cu toate acestea, odată cu testele finale de presiune, am reușit să dovedim că putem obtine valorile dorite cu ajutorul compactorului ARS 200 cu un singur tambur.” - DIRK HAFERMANN, DIRECTORUL ȘANTIERULUI

SISTEMUL ACE-FORCE AJUTĂ LA MONITORIZAREA GRADULUI DE COMPACTARE, MINIMIZEAZĂ UZURA MAȘINII ȘI REDUCE COSTURILE DE OPERARE, ASTFEL, SUBSTRATURILE POT FI COMPACTATE MAI EFICIENT ÎNTR-UN TIMP MAI SCURT.

Machinery

Recent Posts:

Producător specializat care activează exclusiv în domeniul furnizării soluţiilor din industria de sortare cu spălare agregate şi recuperare nisip, Terex Washing Systems oferă echipamente mobile şi modulare pentru spălarea şi separarea sorturilor, decontaminări de piatră şi sisteme...


Citeste mai mult

Caterpillar își extinde gama Tilt Rotate System (TRS) – sistem cu rotator basculant, pentru a putea fi utilizate și de mini-excavatoare. Cat®. Sistemul este conceput pentru a economisi timp, ajutând operatorii să manevreze atașamentele în jurul obstacolelor fără a r...


Citeste mai mult

Powerscreen înseamnă lucruri diferite pentru diferiţi oameni. Pentru unii, înseamnă echipamente robuste şi fiabile de concasare şi sortare, proiectate, construite şi susţinute de experţi pasionaţi.Pentru alţii, Powerscreen înseamnă o vastă moştenire de experienţă şi...


Citeste mai mult

Datorită proprietăților unice ale bazaltului local și creșterii cererii, compania RF Sand-Baggerarbeiten und Steingewinnungsgesellschaft GmbH, din Germania, avea nevoie de un concasor primar mobil puternic, care să poată face față provocărilor. Pentru a crește producția, conducerea compa...


Citeste mai mult