Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

AMPLĂ PREZENTARE DE MAȘINI LIEBHERR DE TERASARE ȘI MANIPULARE A MATERIALELOR LA SVENSKA MASKINMÄSSAN 2022

AMPLĂ PREZENTARE DE MAȘINI LIEBHERR DE TERASARE ȘI MANIPULARE A MATERIALELOR LA SVENSKA MASKINMÄSSAN 2022

Svenska Maskinmässan, este un renumit târg de mașini și utilaje pentru construcții, ce a avut loc la Stockholm, Suedia, în perioada 2 - 4 iunie 2022. Târgul suedez a reprezentat și anul acesta o oportunitate pentru Liebherr, care și-a putut prezenta, într-o zonă expozițională de 2000 m², un portofoliu extins de mașini de terasament și de manipulare a materialelor, dezvoltate pentru o gamă largă de aplicații. Pe lângă o expunere statică a mașinilor, vizitatorii târgului au putut vedea unele dintre mașini în acțiune, într-o zonă demonstrativă.

LA STANDUL LIEBHER, BINECUNOSCUTELE ÎNCĂRCĂTOARE CU PATRU ROȚI ȘI, PREMIERA TÂRGULUI, MODELUL L 508 COMPACT

La târgul suedez de mașini pentru construcții din anul acesta, Liebherr a prezentat încărcătoare cu patru roți cu mase operaționale cuprinse între 5700 kg și 32 600 kg.

Modelul L 508 Compact, prezentat în avanpremieră la expoziție, este cel mai mare model din noua serie de încărcătoare compacte Liebherr introdusă în acest an. Printre cele mai importante inovații se numără cabina operatorului reproiectată, care oferă operatorului o vizibilitate excelentă datorită utilizării generoase a sticlei. Vizibilitatea optimizată a brațelor de ridicare asigură, de asemenea, o vedere fără obstacole a atașamentului de lucru, îmbunătățind siguranța lucrului. Pentru prima dată, modelele L 506 și L 508 sunt acum disponibile cu versiunile „speeder”, care pot atinge o viteză maximă de 30 km/h. În plus, Liebherr extinde seria încărcătoare compacte cu noul model L 504. În plus, Liebherr a prezentat două modele din seria de încărcătoare frontale mari, L 556 XPower® și L 586 Xpower®, pe care Liebherr le echipează standard cu o transmisie divizată. Această transmisie combină tracțiunea hidrostatică, ideală pentru colectarea materialului și deplasarea pe distanțe scurte, cu tracțiunea mecanică, ale cărei avantaje se manifestă pe distanțe mari și pe pante. Combinarea acestor două tipuri de propulsie într-un singur încărcător frontal asigură eficiență maximă și o economie de combustibil excepțională în toate aplicațiile.Pentru a îmbunătăți și mai mult performanța, Liebherr a consolidat recent brațele de ridicare și a revizuit sistemul hidraulic de lucru al modelului L 556 Xpower®. Inovațiile includ, de asemenea, o creștere a sarcinii de vârf, a forței de rupere și a puterii motorului. Pentru încărcătoarele sale de dimensiuni medii și mari, Liebherr oferă diverse sisteme inteligente de asistență pentru a crește siguranța și confortul. Un exemplu este detectarea personalului activ de către sistemul de asistență de frânare. Acest sistem de asistență opțional, care este instalat în partea din spate a încărcătorului pe pneuri, avertizează vizual operatorul mașinii pe afișajul principal, dar și cu semnale acustice, de pericolele existente în zona din spate a încărcătorului pe pneuri. Folosind senzori inteligenți, sistemul de asistență oferă un avertisment specific privind rănirea iminentă a persoanelor, distingând în mod independent între oameni și obiecte. Imediat ce personalul activ este detectat, se emite un semnal de avertizare, iar asistentul de frânare reduce automat viteza încărcătorului pe pneuri până la oprire pentru a evita un potențial accident.

Monitorizarea zonei frontale este un alt sistem de asistență pentru încărcătoarele frontale. Sistemul este util în special în aplicațiile industriale în care încărcătorul pe roți lucrează adesea cu accesorii mari, cupe cu volum mare, de exemplu, pentru manipularea mărfurilor mai ușoare, cum ar fi așchii de lemn, hârtie sau deșeuri. Aceste atașamente mari obstrucționează inevitabil câmpul vizual al operatorului, iar pentru a rezolva această situație, Liebherr oferă o cameră video de acoperiș pentru monitorizarea zonei frontale, asigurând operatorului, pe afișajul principal o vedere a cupei din fața mașinii dintr-o perspectivă semnificativ ridicată. Prin urmare, monitorizarea zonei frontale este utilizată pentru a vedea persoane sau obiecte ascunse de atașament, ceea ce crește siguranța la plecarea de pe loc, deplasare înainte și încărcare, în echiparea cu cupe mari.

Pentru a completa gama de încărcătoare frontale, Liebherr a expus și încărcătorul telescopic pe pneuri L 509 Tele. Această mașină multifuncțională combină înălțimea de ridicare și raza de acțiune a unui încărcător telescopic normal cu capacitatea productivă de manipulare a materialelor a unui încărcător clasic cu roți. În locul brațelor de ridicare clasice ale încărcătoarelor pe pneuri, L 509 Tele are un braț de ridicare telescopic extensibil care poate ridica un atașament pentru furcă până la o

DOI REPREZENTANȚI IMPORTANȚI AI GAMEI DE EXCAVATOARE COMPACTE CU ROȚI DE LA LIEBHERR

Excavatoarele compacte cu roți Liebherr sunt ajutoarele perfecte pe șantierele de construcții unde spațiul este limitat, de exemplu în centre urbane, în construcția de drumuri sau în lucrările clasice de terasament. La Svenska Maskinmässan 2022, Liebherr a prezentat live în acțiune, în zona demo, modelele A 913 Compact Litronic și A 916 Compact Litronic. Excavatorul pe roți A 913 Compact are o greutate de lucru cuprinsă între 13 900 și 16 000 kg și îndeplinește cerințele nivelului de emisii UE Stage V. Motorul de 95 kW/129 CP oferă mașinii performanțe excelente de lucru și de deplasare, în același timp cu o eficiență ridicată a consumului de combustibil. Cu A 913 Compact, Liebherr a dezvoltat o mașină atât cu o capacitate mare de ridicare, cât și cu o manevrabilitate și flexibilitate excepționale. Excavatorul compact cu roți este echipat cu un tren de rulare extrem de flexibil, cu direcție pe toate roțile, inclusiv mod de deplasare „crab”. În modul de deplasare cu direcția pe toate roțile, roțile axelor față și spate acționează în direcții opuse, astfel încât la virare este nevoie doar de o rază foarte mică. În modul „crab” roțile axelor față și spate acționează în aceeași direcție. Acest lucru permite deplasare mașinii în lateral, dar fără ca structura superioară să se rotească.

Modelul A 916 Compact este unul dintre cele mai mari din gama de excavatoare compacte cu roți fabricate de Liebherr. Masa sa operațională este cuprinsă între 16 000 și 18 300 kg și îndeplinește cerințele nivelului de emisii UE Stsage V. Conceptul de mașină pentru construcții al modelului A 916 Compact nu impresionează doar în ceea ce privește performanța, el oferind și o flexibilitate maximă remarcabilă. Motorul său oferă o putere mare, de 110 kW/150 CP și, prin urmare, o accelerare rapidă, viteze mari de lucru și volum maxim de manipulare.

Mișcările de lucru rapide și fluide sunt posibile datorită reglajului și controlului optim al sistemului hidraulic. Raza strânsă de balansare a consolei spate, de doar 1,80 m, face ca excavatorul să fie ideal pentru operațiuni extinse, chiar și în sp ațiul restrâns al lucrărilor de șantier.

EXCAVATOARELE PE ȘENILE DIN GENERAȚIA A 8-A DE LA LIEBHERR: REPERE IMPORTANTE ÎN CADRUL TÂRGULUI SVENSKA MASKINMÄSSAN 2022

Printre produsele expuse la Svenska Maskinmässan a fost și excavatorul pe șenile R 920 Compact fază IV, echipat cu motorul său de 110 kW/150 CP. Cu conceptul său inovator de întreținere, excavatorul R 920 Compact combină proprietățile unui excavator cu șenile standard cu avantajele unei mașini compacte, remarcându-se cu deosebire raza de girație a turelei de numai 1850 mm. Această caracteristică îl face instrumentul ideal pentru a lucra eficient pe șantierele de construcții unde spațiul este limitat.

De asemenea, au fost expuse noile modelele R 924 și R 926 din generația a 8-a. Forțele de săpat mai mari și tracțiunea crescută a trenului de rulare pe șenile, la care se adaugă o contragreutate mai grea și un consum redus de combustibil, fac ca aceste două noi modele de excavatoare să combine performanțele superioare de lucru cu confortul sporit al operatorului. Pentru lansarea acestei noi generații de excavatoare, Liebherr a revizuit complet conceptul de bază al mașinilor sale, oferind clienților săi produse mai ușor de utilizat și mai eficiente. În special, accesul la suprastructura superioară a fost lărgit, iar platforma de întreținere are acum balustrade pentru a crește siguranța în timpul lucrărilor de mentenanță.

Echipat cu un motor diesel cu o putere de 150 kW/204 CP și având o masă operațională de 28 de tone, excavatorul pe șenile R 926 G8 combină ușurința de utilizare și ergonomia, fără a face compromisuri. Pentru a oferi performanțe îmbunătățite, designul lui R 926 G8 a fost complet reproiectat și actualizat. La demonstrația din zona demo a expoziției, vizitatorii au avut ocazia să îl observe în acțiune. Excavatorul pe șenile R 924 G8, dezvoltat și fabricat la Liebherr-France SAS din Colmar (Franța), este un excavator polivalent, capabil să facă față lucrărilor care necesită schimbări regulate de atașamente, o stabilitate sporită și forțe mari de rupere. (Continuarea în numărul viitor.

Machinery

Recent Posts:

Eficiență garantată până și în cele mai grele condiții de lucru! Este dificil să anticipezi fiecare pas pe care un nou proiect te îndeamnă să îl faci. Cu ce tip de teren va trebui să lucrezi? Va trebui să utilizezi cilindrul în pantă? Vei putea controla grad...


Citeste mai mult

Compania germană de închiriere CR Construction Rental GmbH, cu sediul central în Urmitz, în apropriere de Coblenz și o sucursală în Stuttgart, tocmai și-a întărit flota sa de mașini pentru construcții cu 50 de utilaje Hyundai, de la un mini-excavator de 1 tonă p...


Citeste mai mult

Încă de la început, intenția celor de la JCB a fost de a construi o nouă gamă de excavatoare pe șenile, avansate din punct de vedere tehnic și adaptate la cerințele clienților săi. Seria X de la JCB, lansată în 2018, se concentrează pe fiabilitate. Primul model al noii s...


Citeste mai mult

Nacelele sunt echipamente absolut necesare pentru lucrări de construcții, de întreținere, mentenanță, renovări, inspecții, amenajări și alte activități conexe. Când deții o nacelă pe autoșasiu, devii și mai productiv pentru că te poți deplasa cu utilajul de ridicat oriun...


Citeste mai mult