Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

APLICAREA UNEI SOLUŢII TEHNIC UNICE DE LA METSO OUTOTEC CONDUCE LA REDUCEREA COSTURILOR ȘI A EMISIILOR DE CO2 LA O FABRICĂ DE CIMENT - Partea a II-a

APLICAREA UNEI SOLUŢII TEHNIC UNICE DE LA METSO OUTOTEC CONDUCE LA REDUCEREA COSTURILOR ȘI A EMISIILOR DE CO2 LA O FABRICĂ DE CIMENT - Partea a II-a

Inițial, compania TPI Polene Public Company Limited din Thailanda a colaborat cu Metso Outotec pentru achiziționarea de soluții integrate de mare capacitate, de concasare și transport pentru exploatarea unei cariere, în concordanță cu concluziile rapoartelor stabilite de IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change – Grupul interguvernamental de experți în evoluția vremii). Oferta Metso Outotec a fost concepută pentru a asigura cea mai mare productivitate, eficiență și mentenabilitate, iar rezultatele foarte bune obținute au determinat compania să solicite ajutor celor de la Metso Outotec pentru reducerea amprentei de carbon și a costurilor la una dintre fabricile proprii de ciment.

SOLUȚIA METSO OUTOTEC

Fabrica de ciment TPI P olene de lângă carieră are dimensiuni destul de mari și ne cesită mult trafic și mișcare în tot acest spațiu vast. Existând mai multe gropi de exploatare în carieră,la care s-a adăugat și o groapă complet nouă pentru extragerea șistului și a ande zitului pentru producția de clincher, a fost crucial pentru carieră ca instalația să lucreze cu eficiență optimă.

Concasorul mobil LT1510RC (cu o capacitate maximă de producție de 1500 tph) produce 900-1200 tph de agregate cu dimensiune 0 / 300 mm (în funcție de materialele cu care era alimentat). Materialul concasat este transportat cu conveierele Lokolink™ și conveierele de carieră furnizate de Komatsu Mining până la transportoarele terestre cu bandă, care aduc materialul concasat în fabrica de ciment.

Concasorul mobil Lokotrack® tip „sizer” este alimentat direct cu un excavator hidraulic. Conveierele mobile Lokolink™ transferă materialul zdrobit într-un sistem de conveiere comutabil.

Un alt concasor secundar tip „sizer” (de la Komatsu) a fost amplasat la primul punct de transfer al conveierelor fixe, concasând materialul până la mai puțin de 50 mm. În general, duritatea materialului concasat variază între 20 și 200 MPa.

DEPĂȘIREA PROVOCĂRILOR LOR

Nu este un secret faptul că minereurile moi și lipicioase reprezintă o problemă globală în creștere atât în industria minieră, cât și în producția de agregate și poate provoca o varietate de probleme în cadrul operațiunilor de prelucrare. Fie că este vorba de înfundarea sistemului, ceea ce înseamnă timp pierdut pentru curățare și restartarea operațiunii – minereurile lipicioasă sunt un incovenient major pentru orice instalație de operare. Cu toate acestea, fabrica de ciment TPI Polene a început să ia măsuri împotriva acestei probleme prin implementarea soluțiilor IPCC de la Metso.

„Cel mai mare beneficiu este că, lucrând chiar și cu un minereu lipicios, concasoarele de tip „sizer” sunt în măsură să susțină producția, iar acesta este principalul beneficiu. În plus, utilizează sistemul IPCC, care are un cost mai mic și este mai bun din punct de vedere ecologic decât dacă am folosi o autobasculantă convențională. Șantierul se concentrează pe durabilitate și pe costuri de operare mai mici, lucru în care credem cu tărie” - spunea Jorma Kempas.

De asemenea, costurile cu combustibilul reprezintă o cheltuială majoră în exploatarea instalației. Prin urmare, consumul redus de combustibil este esențial. Utilizând sistemele IPCC, precum și Lokotrack® și Lokolink™, cariera uriașă este capabilă să-și optimizeze în continuare producția și să maximizeze siguranța și durabilitatea - toate acestea reducând în același timp costurile.

„Este important să menționăm aspectul protecției muncii și impactul asupra mediului - din punct de vedere al sănătății și siguranței, reducerea flotei mobile, implicit a traficului rutier pe șantier, înseamnă mai multă siguranță, iar din perspectiva mediului, înseamnă reducerea consumului de combustibil, a noxelor și a emisiilor de praf. Iar din perspectiva performanțelor operaționale face tot ce ai nevoie și chiar mai mult”, explică Kempas importanța sistemelor IPCC.

Machinery

Recent Posts:

Producător specializat care activează exclusiv în domeniul furnizării soluţiilor din industria de sortare cu spălare agregate şi recuperare nisip, Terex Washing Systems oferă echipamente mobile şi modulare pentru spălarea şi separarea sorturilor, decontaminări de piatră şi sisteme...


Citeste mai mult

Caterpillar își extinde gama Tilt Rotate System (TRS) – sistem cu rotator basculant, pentru a putea fi utilizate și de mini-excavatoare. Cat®. Sistemul este conceput pentru a economisi timp, ajutând operatorii să manevreze atașamentele în jurul obstacolelor fără a r...


Citeste mai mult

Powerscreen înseamnă lucruri diferite pentru diferiţi oameni. Pentru unii, înseamnă echipamente robuste şi fiabile de concasare şi sortare, proiectate, construite şi susţinute de experţi pasionaţi.Pentru alţii, Powerscreen înseamnă o vastă moştenire de experienţă şi...


Citeste mai mult

Datorită proprietăților unice ale bazaltului local și creșterii cererii, compania RF Sand-Baggerarbeiten und Steingewinnungsgesellschaft GmbH, din Germania, avea nevoie de un concasor primar mobil puternic, care să poată face față provocărilor. Pentru a crește producția, conducerea compa...


Citeste mai mult