Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

AUTOVEHICULE MULTIFUNCȚIONALE PERSONALIZATE PENTRU ÎNTREȚINEREA DRUMURILOR SOLUȚIA PERFECTĂ DIN VARĂ PÂNĂ ÎN IARNĂ

AUTOVEHICULE MULTIFUNCȚIONALE PERSONALIZATE PENTRU ÎNTREȚINEREA DRUMURILOR SOLUȚIA PERFECTĂ DIN VARĂ PÂNĂ ÎN IARNĂ

Întreţinerea drumurilor poate deveni o activitate cu maxim de randament şi eficienţă atunci când se utilizează autovehicule multifuncţionale. Proiectate şi produse în UE de către producători de renume, ele pot fi utilizate la întreţinerea drumurilor, atât vara cât şi iarna. Acest lucru este posibil datorită accesoriilor multiple ce pot fi ataşate şasiului, în funcţie de anotimpul în care se practică întreţinerea drumurilor: în timpul iernii freză, lamă de deszăpezire, răspânditor material antiderapant etc; iar vara, cu acelaşi şasiu se pot utiliza accesorii cum ar fi perie frontală şi echipamente de stropire drumuri, echipamente de cosire etc.

Astfel, autovehiculele multifuncţionale se diferenţiază faţă de altele printr-o eficienţă maximă de utilizare, asigurând un radament maxim al investiţiei alocate. În plus, au o manevrabilitate şi capacitate sporită de rulare în teren accidentat şi teren cu aderenţă scăzută (drumuri acoperite de gheaţă şi zăpadă), precum şi în condiţii de vreme defavorabilă (rulaj la temperaturi scăzute, vânt, căderi masive de zăpadă).

ECHIPAMENTE PROFESIONISTE PENTRU PERFORMANȚE SUPERIOARE ȘI COSTURI REDUSE DE EXPLOATARE
Utilajele si echipamentele comercializate şi integrate pe piaţa românească de Grădinariu, nu implică doar un raport calitate-preţ avantajos pentru produse la cele mai înalte standarde de calitate. Din contră, parteneriatele solide dezvoltate asigură accesul beneficiarilor la consultanţă tehnică specializată, atât în faza premergătoare achiziţiei precum şi ulterior, în orice moment al utilizării lor. Grădinariu, de peste 25 de ani lider al soluţiilor multifuncţionale în România are o vastă experienţă în integrarea soluţiilor şi echipamentelor complexe destinate întreţinerii drumurilor pe timp de vară sau de iarnă. Compania Grădinariu oferă municipalităţilor şi autorităţilor publice, dar şi companiilor private, autospeciale multifuncţionale echipate cu echipamente de deszăpezire şi combatere a poleiului.

Indiferent ca vorbim de autovehicule Ford Ranger, Isuzu D-max, Toyota Hilux, Nissan Navara, Mitsubishi L200 (sau oricare altele din lista cu care putem continua) sau şaşiuri de diferite puteri sau configurări şi compatibilităţi tehnice, cheia alegerii potrivite stă în selecţia accesoriilor potrivite carefac diferenţa în utilizare.

AUTOVEHICULE MULTIFUNCȚIONALE DE CAPACITATE MICĂ PENTRU ÎNTREȚINEREA DRUMURILOR
Pentru străzile înguste - mai ales din cartierele aglomerate, pentru parcări exterioare şi pentru aleile pietonale din parcuri, Grădinariu oferă autovehicule de capacităţi mici dotate cu echipamente de deszăpezire, inclusiv kituri de mont aj pentru răspânditoare de material antiderapant (Hiltip IceStriker) sau lame pentru deszăpezire. În această echipare autovehiculul este omologat pentru circulaţia pe drumurile publice.

În calitate de distribuitor autorizat al tuturor mărcilor europene consacrate producătoare de accesorii şi utilaje în domeniu, Grădinariu are un ser vice propriu, unde sunt pr egătite pentru livrare utilajele şi se asigur ă lucrările de mentenanţă.

În plus, pe lângă accesoriile pentru întreținerea drumurilor în sezonul de iarnă, încă de la achiziție sau ult erior pe întreaga durată de viată a mașinii, vă puteți asigura de funcționalitate completă pe parcursul întregului an, printr-o gamă extinsă de accesorii adaptate capacităților acestor autovehicule:
• perii frontale cu lățime de lucru cuprinsă între 2300 și 3000 mm;
• sisteme de cosire acostamente cu lățime de lucru cuprinsă între 1000 și 3000 mm;
• capete pentru tăiere crengi sau toaletarea copacilor cu lățime de lucru cuprinsă între 1300 și 2200 mm;
• freze pentru decolmatarea șanțurilor cu diametru de 600 – 650 mm;
• capete de spălare și igienizare pentru tuneluri și indicatoare rutiere;
• perii abrazive pentru eliminarea vegetației crescute în acostamente;
• pompă de epuismente sau pompă de evacuare pentru zone inundate;
• tocătoare de crengi cu diametru material de tocat cuprins intre 200 și 250 mm;
• macarale pliabile cu sarcini de ridicare între 2000 și 7000 kg;
• bazine pentru transport apă cu volum cuprins între 1000 și 7000 litri;
• pompe de apă de înaltă și joasă presiune deservite prin rampe cu duze pentru stropirea șau spălarea drumurilor publice.

AUTOVEHICULE MULTIFUNCȚIONALE DE MARE CAPACITATE PENTRU ÎNTREȚINEREA DRUMURILOR
Atunci când vorbim de utilaje complexe pentru întreținerea drumurilor și bulevardelor din orașe și spații medii și mari, gama de alegere se extinde proporțional, gradul de versatilitate fiind mult mai mare. De asemenea, parametrii ce trebuie avuți în vedere pentru a face o selecție optimă din punct de vedere al funcționalității se schimbă. Aceste autovehicule de mare capacitate, având o masă maximă autorizată de până la 18t, și ampatamente de până la 3.600mm pot fi echipate cu o diversitate de echipamente cu acționare hidraulică, destinate întreținerii drumurilor:
• echipamente frontale pentru cosirea vegetației de pe acostamente și decolmatarea șanțurilor de lângă drumuri;
• perii frontale pentru curățarea drumurilor;
• instalație de spălare și stropire a străzilor;
• accesorii pentru întreținerea drumurilor în sezonul de iarnă - lame de zăpadă, freze de zăpadă rotative, răspânditoare de material antiderapant;
• bene basculante de diferite capacități.

Un alt factor ce trebuie avut în vedere este instalația pentru acționarea transmisiei hidrostatice 4x4, cu variație continuă a vitezei și posibilitate de deplasare cuviteză redusă (1 km/h) a autovehiculului. Integrarea acesteia pe autoșasiu asigură posibilitatea antrenării accesoriilor precum cositoarea frontală sau freza de zăpadă la capacitate maximă.

De asemenea, pentru acționarea cositoarei frontale, a periei frontale, a cilindrilor hidraulici de acționare a lamei de zăpadă și a periei frontale, precum și a celorlalte echipamente opționale, este necesară integrarea în structura autoșasiului a unei instalații de joasă și înaltă presiune care să poată asigura debite corespunzătoare accesoriilor selectate.

Chiar și în selecția accesoriilor multifuncționale – precum în cazul răspânditorului de material antiderapant sunt multiple criterii ce trebuie avute în considerare: de la materialele tuturor pieselor componente ce trebuie sa asigure o perioadă de viață îndelungată în medii corozive, până la capacitatea buncărului adaptabile la diferite vehicule grele. Specialiștii Grădinariu vă pot sprijini cu o soluție proprie pentru a evita riscul supraîncărcării prin integrarea unei platforme de încărcare.

Esențial în cazul echipamentelor și utilajelor multifuncționale este ușurința în utilizare și transferul între accesorii. Este important ca întregul echipament să fie automatizat pentru controlul facil
din interiorul cabinei. În partea frontală a autoșasiului se montează o placă frontală pentru montajul atașamentelor, conformă cerințelor normei DIN 76060-A, aceasta fiind proiectată și configurată special pentru echipamentele ce vor fi montate ulterior.

CONSUM REDUS DE COMBUSTIBIL
Un alt beneficiu ce trebuie avut în vedere utilajele de mare capacitate pentru întreținerea drumurilor este consumul redus de combustibil. Din acest punct de vedere devine extrem de importantă reducerea încărcarii axei față a sașiului. În cazul lamelor de zăpadă acest lucru este posibil cu cele ale căror deflectoare sunt din HDPE - un material foarte rezistent la solicitări intense și foarte ușor. De aceea, consultanții Gradinariu vă pot propune în activități de deszăpezire a drumurilor publice sau terenuri anexe de suprafață mare lamele pentru deszăpezire Pronar PUS27HL/ PU-S30HL. Pentru informații despre selecția sau achiziționarea unui echipament multifuncțional, modernizarea unuia existent sau extinderea capacităților celui pe care îl aveți în dotare, echipa Grădinariu vă stă la dispoziție:

www.gradinariu.ro

 

Machinery

Recent Posts:

Producător specializat care activează exclusiv în domeniul furnizării soluţiilor din industria de sortare cu spălare agregate şi recuperare nisip, Terex Washing Systems oferă echipamente mobile şi modulare pentru spălarea şi separarea sorturilor, decontaminări de piatră şi sisteme...


Citeste mai mult

Caterpillar își extinde gama Tilt Rotate System (TRS) – sistem cu rotator basculant, pentru a putea fi utilizate și de mini-excavatoare. Cat®. Sistemul este conceput pentru a economisi timp, ajutând operatorii să manevreze atașamentele în jurul obstacolelor fără a r...


Citeste mai mult

Powerscreen înseamnă lucruri diferite pentru diferiţi oameni. Pentru unii, înseamnă echipamente robuste şi fiabile de concasare şi sortare, proiectate, construite şi susţinute de experţi pasionaţi.Pentru alţii, Powerscreen înseamnă o vastă moştenire de experienţă şi...


Citeste mai mult

Datorită proprietăților unice ale bazaltului local și creșterii cererii, compania RF Sand-Baggerarbeiten und Steingewinnungsgesellschaft GmbH, din Germania, avea nevoie de un concasor primar mobil puternic, care să poată face față provocărilor. Pentru a crește producția, conducerea compa...


Citeste mai mult