Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

Agora Robotics a lansat primul robot autonom industrial dezvoltat și produs în România – Sweep

Agora Robotics a lansat primul robot autonom industrial dezvoltat și produs în România – Sweep

Agora Robotics, companie deep tech și pionier în domeniul roboticii, creată în România de specialiști în cercetare și dezvoltare în domeniul tehnologiei, a lansat Sweep – primul robot autonom dezvoltat și produs în România. Sweep este un robot industrial destinat curățării podelelor dure cu aplicabilitate în depozite, fabrici, hoteluri, spații comerciale, gări, aeroporturi, spitale etc. Suprafața estimată a acestor spații în România depăşeşte 16 milioane m2.

Sweep este durabil, fiind dotat cu o carcasă metalică și bazine de inox, foarte rezistente. Este ușor de programat și are capacitatea să curățe suprafețe extinse, de circa 8.700 de mp în decurs de 24 ore, în cicluri de cinci ore de lucru și două ore de încărcare. Dotat cu un sistem complex de senzori, camere și tehnologie de comunicații, certificate pentru industria automotive, Sweep se deplasează cu precizie într-un perimetru scanat de el și are capacitatea să evite persoane şi obstacole la nevoie, armonizându-se cu mediul de lucru. Staţia de andocare contribuie la autonomia aparatului. Acesta are capacitatea să schimbe apa uzată, să curețe rezervorul și să se alimenteze. Intervenția umană este necesară doar la programarea sa și la schimbarea consumabilelor – detergent, perii, lame de ștergere.

„Sweep integrează know-how, inteligență artificială și tehnologie de ultimă generație rezultate și din colaborările externe, inclusiv prin programul Nvidia Inception, în care compania este înrolată, și prin cooperarea cu Merphi, o companie specializată în domeniul designului de roboți din Suedia. Sweep marchează un moment de referință pentru domeniul cercetării din România, fiind primul robot cu navigație autonomă dezvoltat și produs local, de specialiști români de top din domeniu”, a declarat Paul Popescu, CEO Agora Robotics.

„Am creat Sweep în contextul în care se estimează o piată în creştere şi un deficit important de forță de muncă în sectorul de curățenie. Piața globală de roboți non-rezidenţiali de curățenie a podelelor este estimată la circa 836 milioane de euro în 2023 și va ajunge la 3,5 miliarde de euro în 2030. Roboții autonomi mobili au rolul să preia acele activități repetitive, dificile și mai puțin productive, permițându-le angajaților să se concentreze pe sarcini mai importante, cu valoare adăugată”, a completat Ioana Calen, Chief Operating Officer Agora Robotics.

Dezvoltarea Sweep a vizat și eficiența energetică. Acesta are un consum scăzut de energie, contribuind astfel la reducerea costurilor operaționale și la protejarea mediului. Aparatul permite și raportarea detaliată a consumului de apă, detergent și energie, pentru cunoașterea resurselor consumate, dar și date despre spațiul și momentul când a fost curățat pentru eficiența și transparența proceselor.


Specificații Sweep

  • Dimensiuni: 735 x 530 x 710 mm
  • Greutate: 115 kg
  • Capacitate rezervor apă curată/uzată: 23l / 25l
  • Lățime front de lucru: 450 mm
  • Viteză de curățare: 0,4 m/s
  • Productivitate estimată: 8,700 mp/zi
  • Durată medie de viață: 5 ani
  • Garanție: 3 ani
  • Ciclu de curățare: 5 ore
  • Ciclu de încărcare: 2 ore

Pe termen lung, Agora Robotics își propune implementarea tehnologiilor de navigație autonomă deja dezvoltate și în alte produse care vor forma un ecosistem de soluții de automatizare. Posibile aplicații viitoare: logistică, monitorizări agricultură și construcții.

News

Recent Posts:

Marso Targu Mures si Total Trading inaugurează o nouă linie rapid ergonomică pentru service-urile de roţi, la distanţa de 1 an după ce a fost implementat acelaşi concept la punctul de lucru din Bucureşti. În cadrul evenimentului organizat joi, 4 iulie, invitaţi din ţară au avut ocaz...


Citeste mai mult

ATP Trucks Automobile, compania românească recunoscută pentru vehiculele sale utilitare robuste și performante, a lansat noua generație de autotractoare ATP Trucks. Aceste modele de generație a doua sunt proiectate pentru a oferi performanțe superioare, eficiență crescută și confort ...


Citeste mai mult

Hillhead s-a desfăşurat în perioada 25 – 27 iunie în UK în zona Buxton, la 3 ore de mers cu maşina înspre nord-vest de Londra. Hillhead este un târg anual care se desfăşoară într-o carieră dezafectată şi se afla anul acesta la a 42-a ediţie. După ...


Citeste mai mult

Cu ocazia celei de-a doua ediții CoBuild, Titan Machinery România a participat cu gama de utilaje de la CASE Construction Equipment, utilajele producătorului Wacker Neuson și cele ale producătorului ceh FirstGreen. La standul lor participanții au avut ocazia să vadă gama de utilaje...


Citeste mai mult