Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

BLACK DIAMOND GENERAL CONTRACTORS SE BAZEAZĂ PE FLOTA SA DE MAȘINI CASE

BLACK DIAMOND GENERAL CONTRACTORS SE BAZEAZĂ PE FLOTA SA DE MAȘINI CASE

Compania Black Diamond General Contractors este angrenată în Carolina de Sud într-un nou proiect de amploare, de dezvoltare a caselor multifamiliale. În acest proiect, flota de echipamente CASE a companiei este angrenată de la prima lucrare până la predarea acesteia la finalizare. Iar contribuția dealerului local Hills Machinery, din Charlestone, ce oferă linia completă de echipamente CASE Construction Equipment, se dovedește foarte importantă pentru buna desfășurare a lucrărilor.

Fondată în 2017, ca o afacere de familie, de echipa tată – fiu, Robert Timberman și Robert Timberman Jr., Black Diamond General Contractors este o companie cu servicii complete de terasare și lucrări de construcții, cu sediul în Peninsula Charleston din Carolina de Sud. Ei fac câte un pic din orice: de la lucrări de amenajare a terenului și lucrări de infrastructură, până la lucrări publice pentru alimentarea cu apă și de canalizare în oraș și lucrări de reparații în oraș, având chiar și o divizie de construcții pe verticală.

Cei doi Timberman ne-au povestit câte ceva despre afacerea lor și ultimul lor proiect: „Facem o mulțime de lucrări de utilități publice, dezvoltări de șantier și facem unele construcții verticale, mai ales în zona rezidențială. De asemenea lucrăm și pentru zona de construcții comerciale”, declară Robert Jr.

„În esență, ceea ce suntem este asemenea unui magazin universal Ajungem într-un loc complet împădurit. Îl curățăm, îl dezvoltăm, instalăm scurgerile de apă pluvială, rețeaua de conducte de apă și de canalizare, precum și cea de utilități publice, apoi livrăm un produs finit gata să primească construcțiile verticale.”

Pentru compania Black Diamond una dintre cheile dezvoltării de succes a șantierului de la zero este capacitatea sa de a folosi cât mai multe resurse la fața locului. „Ceea ce ne caracterizează cel mai mult este capacitatea noastră de a merge pe un șantier și de a folosi toate resursele acestuia”, spune Robert Sr. „De la selecția solului vegetal, a rădăcinilor copacilor, reciclarea pentru compost și acel gen de lucrări care sunt create pe parcurs ...”

Compania Black Diamond lucrează în prezent la un teren de 105 196 metri pătrați, unde se vor construi mai mult de 300 de locuințe multifamiliale. Când echipele sale au început lucrările inițiale de curățare, au descoperit că terenul avea o istorie interesantă.

"Când ne-am mutat mașinile pe amplasament, acesta s-a dovedit a fi un site împădurit. Acesta datează din epoca războiului civil. La acea vreme, era folosit ca o exploatare de nisip și, de asemenea, ca fabrică de cherestea pentru traversele de cale ferată", explică Robert Sr. „Activitatea a continuat până în anii 1950. De aceea iazurile de decantare și multe dintre zonele din spatele terenului acum le umplem cu pământ”.

„Când am ajuns la fața locului, am găsit câteva piese de fier de la calea ferată, de la începutul secolului XX”, explică Robert Jr. „Acest site era acoperit cu o mulțime de copaci și erau o mulțime de zone joase care conțineau apă, nu neapărat zone umede, dar care aveau fundul de lut și păstrau astfel multă apă. Acesta este și motivul pentru care multe dintre echipamentele noastre de lucru cu șenile au avut dificultăți la trecerea lor. Cu toate acestea, mașinile CASE, care generează o presiune scăzută asupra solului, au reușit să treacă prin acele zone și să ne ducă pe un teren dur.”

O FLOTĂ ÎN CREȘTERE

Black Diamond General Contractors, ca orice afacere de familie, a început cu un singur încărcător compact pe șenile, un CASE TR340. Acum, Black Diamond deține 17 mașini CASE, dintre care multe lucrează în prezent pe acest site de peste 10 hectare.

„Avem un buldozer 650M și două buldozere 1150M, dintre care unul are instalat un sistem de control al mașinii Leica”, spune Robert Jr. „Avem și un compactor monocilindric SV212D, cu tambur vibrator. De asemenea, avem un încărcător frontal 921F, un excavator CX145D, un excavator CX300D, un excavator CX350D și un excavator CX210D, precum și un încărcător frontal compact pe șenile, CTL TR340 cu o multitudine de atașamente, toate în funcțiune la acest moment.”

Robert Sr. explică că încărcătorul compact pe șenile s-a dovedit a fi unul dintre cele mai importante utilaje de pe șantier încă din ziua în care a fost livrat, care a fost și prima lui zi de lucru. „Prima parte a lucrării este realizată de încărcătorul compact pe șenile, ea corespunzând unor mici defrișări”, spune el.

„Pe la mijlocul lucrării, atașamentul de măturat este adesea folosit pentru a menține drumurile libere. Și apoi, pe măsură ce ne apropiem de final, încărcătorul compact pe șenile se dovedește foarte important pentru finisajele finale în jurul rigolelor, a bordurilor, trotuarelor și a tuturor acestor sarcini, datorită greutății reduse și capacității sale de lucru.” „De fapt, pentru noi, este o mașină esențială”, continuă el. „Mulțumită echipamentelor care se atașează modelului TR340, utilizarea lui în cadrul proiectului nu are limite, începând cu instalarea gardului de reținere a aluviunilor pe care îl vedeți pe perimetrul proiectului. Fără echipamentele, burghiu elicoidal și săpător de șanț, nu avem cum să punem totul la locul său”.
„Este o mașină cu adevărat multifuncțională și , de asemenea, este una dintre primele mașini CASE pe care le-am cumpărat de la Hills Machinery”, adaugă Robert Jr. „Și iată-ne, șapte ani mai târziu, și nici nu vă pot spune câte ore de funcționare are, dar cu siguranță am abuzat destul de mult de des acest utilaj, care încă rezistă. Sunt foarte mulțumit de el.”

Pentru Black Diamond compresorul monocilindric CASE SV212D, cu tambur vibrator, are și el un r ol important în cadrul flotei de mașini CASE. Această mașină joacă un rol important în menținerea în funcțiune a șantierelor în timpul sezonului ploios din Charleston. „SV212D este, fără îndoială, una dintre cele mai importante echipamente de pe acest șantier, în special în timpul sezonului ploios din Carolina de Sud”, explică Robert Jr.

„Ceea ce ne permite această mașină este să etanșăm stratul de pământ superior. Când buldozerele trec și sparg solul, acesta devine moale. Dacă plouă, are loc infiltrarea solului. Deci compresorul, care se află în șantier, ne permite să etanșăm partea de sus a solului, astfel încât atunci când plouă, apa doar să cadă pe el, nu să și spele pământul. În plus, compresorul ne permite să stabilizăm acel teren, astfel încât să putem folosi și alte utilaje pe acest șantier, fără ca acesta să se transforme într-un loc mocirlos.”

„Toată lumea se gândește că un compresor este utilizat doar pentru compactarea pământului”, adaugă Robert Sr. „Dar compactorul servește și unui scop secundar, și anume să aducă apa infiltrată deasupra. Deci dacă plouă de o săptămână sau se întâmplă ca azi, când a plouat puțin dimineața, vom deplasa acel compactor pe sol, iar acesta va presa apa aducând-o deasupra pământului și va compacta solul dedesubt, iar vântul și aerul cald îl vor usca, readucând mai rapid șantierul la starea de funcționare de dinainte.”

EXCAVATOARELE SE OCUPĂ DE TOATE FAZELE DEZVOLTĂRII ȘANTIERULUI

Unele dintre cele mai utilizate utilaje de pe șantier sunt cele patru excavatoare pe șenile CASE: un CX145D cu consolă spate minimă, un CX210D, un CX300D și un CX350D. Cei doi Timberman apreciază mașinile puternice, multifuncționale și bogate în caracteristici funcționale.

„În cadrul proiectului există în total 16 iazuri de decantare”, spune Robert Sr. „Pentru astuparea acestora și a zonelor din spatele terenului trebuiesc 81 000 de metri cubi de pământ. CX350D este de neprețuit când vine vorba de mutarea unei asemenea cantități de material.”

Având în vedere cantitatea de pământ nivelat rezultat de pe un șantier neamenajat, cel puțin unul dintre excavatoare alimentează non-stop o instalație portabilă de cernere, cu sită-tambur rotativ, separând rădăcini, cărămizi vechi și alte materiale pentru a produce un sol vegetal util care poate fi folosit în șantier sau poate fi vândut la nivel local. La scoaterea rădăcinilor copacilor se folosesc excavatoarele mai mari. Așezat lângă o grămadă de bușteni de pin de circa 18 metri înălțime, după ce a terminat o conversație cu un broker local de cherestea, Robert Sr. spune: „Au fost niște copaci foarte, foarte mari în acest proiect, așa că toate excavatoarele noastre au ca atașamente suplimentare degete hidraulice.

Când încercăm însă să dărâmăm pe cei mai mari dintre acești copaci, CX350D este singurul excavator care este capabil să se ocupe de acele cioturi.” Excavatoarele CASE din seria D sunt prevăzute cu o serie de caracteristici standard. Robert Sr. explică de ce aceste caracteristici sunt atât de importante pentru el: „Când ne cumpărăm mașinile, toate vin cu Bluetooth, sisteme stereo, cabine ergonomice, aer condiționat, de toate. Dacă operatorul se simte confortabil, își va duce la bun sfârșit munca mult mai ușor decât dacă este stresat, la fel ca în orice altă profesie. Dacă ai fi așezat la un birou, ai avea cel mai ergonomic scaun posibil. Ei bine, dacă stai la comenzile unei mașini pentru construcții, spre deosebire de ceea ce ar putea crede oamenii, desfășori o muncă pură. Așa că o să vrei să o faci cât mai confortabil.”

BULDOZERELE MODELEAZĂ ȘANTIERUL DE LA STADIUL DE PREGĂTIRE PÂNĂ LA FINALIZARE

La acest moment al proiectului, buldozerele au nivelat circa1,5 metri în jos, rămânând de nivelat încă 0,6 metri. Robert Jr. explică procesul. „Vom începe cu modelul 650M, care este echipat cu o grebla de rădăcini”, spune el. „Așadar, în etapa inițială a curățării solului, grebla de rădăcini este esențială pentru a curăța o mulțime de materiale organice și similare din partea de sus a solului și pentru a ne ajuta să curățăm terenurile. Este un instrument de lucru indispensabil, cu multă putere. De asemenea, buldozerul face și o nivelare brută. Odată ce scoatem grebla de rădăcini din pământ, o vom folosi pentru a îndepărta surplusul de materiale și de pământ, pentru a ajunge la stratul dorit.”

După nivelarea brută, Black Diamond folosește în tandem două buldozere CASE 1150M - dintre care unul este echipat cu un sistem de control al mașinii, Leica. „Nu pot să explic în cuvinte cum sună puterea lor”, spune Robert Jr. „Sună ca niște motoare cu reacție atunci când pornesc. Iar funcționarea lor în tandem este doar o modalitate excelentă de a împinge mult pământ într-o perioadă foarte scurtă de timp. Doi dintre operatorii noștri experimentați conduc buldozerele până ce lamele se ating și apoi rulează în tandem, împingând materialul și făcând drumul până la capăt. După cum am spus, am nivelat circa 1,5 metri din această zonă într-o singură zi, ceea ce reprezintă o cantitate uimitoare de pământ mutat. Atunci 1150M cu sistemul său Leica s-a dovedit cu siguranță buldozerul nostru de nivelare suprem.

Iar modul «Auto» îl avesm setat la cinci zecimi față de locul unde vrem să ajungem. Odată ce ne-am pregătit și am activat modul automat, buldozerul a lucrat cu diferite intensități de împingere, funcție de denivelări, urmând linia de nivel calculată. Este într-adevăr o mașină versatilă și completă.”

„Opțiunile de control ale mașinii sunt neprețuite”, adaugă Robert Sr. „Abia am început să utilizăm sistemul Leica. Toate sistemele buldozerului sunt interconectate. Dacă în timpul unei furtuni unul dintre operatori intră ntr-un adăpost și dacă el folosește sistemul Leica, buldozerul știe exact unde este, iar noi folosim exact aceleași coordonate și același sistem.”

„Îmi place flota noastră de mașini CASE”, spune Robert Jr. „De-a lungul anilor am avut o mulțime de mașini diferite. Tatăl meu a lucrat în construcții timp de 37 de ani și am lucrat alături de el cea mai mare parte a vieții mele."

„Ușor de utilizat, ușor de întreținut și ușor de reparat - acestea sunt de departe unele dintre mașinile cele mai prietenoase cu care am putut lucra vreodată”, adaugă Robert Jr.PROTECȚIE OFERITĂ DE PROGRAMUL CASE PROCARE

Black Diamond achiziționează toate echipamentele CASE prin dealerul Hills Machinery, partenerul său strategic. Toate excavatoarele CASE din seria D și buldozerele CASE din seria M sunt acoperite de garanția CASE ProCare. Acest pachet include un abonament de trei ani la serviciile telematice CASE SiteWatch, o garanție completă de trei ani sau 3000 de ore pentru întreaga mașină și o perioadă de trei ani sau 2.000 de ore, contract de întreținere planificată.

„Este de neprețuit”, explică Robert Sr. „Suntem operatori de echipamente. Știm să facem șantierele să funcționeze, pentru că știm să lucrăm. Mașinile au evoluat atât de mult încât toate sistemele noi care sunt încorporate în ele, ceea ce reprezintă un avantaj imens, dar creează și o provocare uriașă. Deci, având pe cineva instruit, disponibil în orice moment și știind că Hills Machinery va răspunde la telefon, chiar dacă este duminică, este în regulă, pentru că va exista întotdeauna cineva disponibil să se ocupe de acel sistem, să-l pună în funcțiune sau să-l regleze dacă este necesar.

Îi pot suna la telefon, iar ei îmi pot e xplica codurile, iar dacă vreau reglez presiunea hidraulică la degetul excavatorului pentru o strângere mai puternică, îmi va spune cum să navighez pe ecran și ce să fac." „Ei te ajută la ținerea evidenței întreținerii”, adaugă Robert Jr. „Totodată, te fac responsabil pentru asta, ceea ce, sincer, când ești pe șantier, făcând o muncă ca a noastră, uiți. Nu prea te gândești să faci întreținere până când nu auzi ceva scârțâind sau, mai rău, spărgându-se. E groaznic să spui asta , dar asta este realitatea industriei noastre. Facem o treabă foarte bună pentru de a rămâne în vârf, dar pachetul ProCare este absolut esențial. Și cred că argumentul a fost întotdeauna: «Merită banii?». Iar răspunsul este garantat «Da!», mai ales cu un dealer ca Hills Machinery, care cu siguranță își îndeplinește angajamentele în acest domeniu.”
„Sincer, dacă nu ar fi fost Hills Machinery și CASE, nu am avea o afacere, fără îndoială”, concluzionează Robert Sr.

Machinery

Recent Posts:

Producător specializat care activează exclusiv în domeniul furnizării soluţiilor din industria de sortare cu spălare agregate şi recuperare nisip, Terex Washing Systems oferă echipamente mobile şi modulare pentru spălarea şi separarea sorturilor, decontaminări de piatră şi sisteme...


Citeste mai mult

Caterpillar își extinde gama Tilt Rotate System (TRS) – sistem cu rotator basculant, pentru a putea fi utilizate și de mini-excavatoare. Cat®. Sistemul este conceput pentru a economisi timp, ajutând operatorii să manevreze atașamentele în jurul obstacolelor fără a r...


Citeste mai mult

Powerscreen înseamnă lucruri diferite pentru diferiţi oameni. Pentru unii, înseamnă echipamente robuste şi fiabile de concasare şi sortare, proiectate, construite şi susţinute de experţi pasionaţi.Pentru alţii, Powerscreen înseamnă o vastă moştenire de experienţă şi...


Citeste mai mult

Datorită proprietăților unice ale bazaltului local și creșterii cererii, compania RF Sand-Baggerarbeiten und Steingewinnungsgesellschaft GmbH, din Germania, avea nevoie de un concasor primar mobil puternic, care să poată face față provocărilor. Pentru a crește producția, conducerea compa...


Citeste mai mult