Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

BLINDAJELE THOR REPREZINTĂ SOLUŢIA PENTRU OPTIMIZAREA CONCASOARELOR CONICE

BLINDAJELE THOR REPREZINTĂ SOLUŢIA PENTRU OPTIMIZAREA CONCASOARELOR CONICE

Un recent test cu blindajele THOR fabricate de compania finlandeză Element a fost efectuat la una dintre instalațiile de concasare și sortare situate în zona Anomaliei Magnetice Kursk (AMK), unde este localizat cel mai mare bazin minier de exploatare a minereului de fier din Rusia. Testul a demonstrat că un concasor cu con la care s-au folosit blindaje THOR poate funcționa 77 de zile până la uzura blindajului, acesta fiind un timp de func ționare cu 22% mai lung decât dacă s-ar fi utilizat blindaje fabricate în China și aproape de două ori mai mare în raport cu durata de viață a produselor achiziționate de la furnizorii locali.

La început, pentru concasorul secundar conic URALMASH KSD 1750, din dotarea instalației de concasare și sortare situată în zona AMK, se achiziționau blindaje de schimb executate de producători locali. Acestea nu rezistau la uzură nici măcar o lună și jumătate de serviciu. În medie, blindajul se uza în doar 42 de zile de utilizare. Pentru a mări perioada de disponibilitate în care concasorul era funcțional s-a luat măsura achiziționării de blindaje de la un producător chinez și astfel a crescut durata de viață a blindajului, până la limita de uzură, la 63 de zile.

În anul 2020, din august până în octombrie, s-a luat hotărârea să se testeze și un set de blindaje THOR – pentru inel ul concav fix și pentru mantaua mobilă. Compania Element - Finlanda produce blindaje THOR folosind propria tehnologie de turnare a oțelului.

O componentă specială este adăugată oțelului topit, iar structura oțelului devine mai densă și mai omogenă. În același timp, conținutul de impurități și incluziuni nemetalice este redus, lucru care are un impact pozitiv asupra creșterii solidității produsului. Tocmai de aceea rezultatele testului au demonstrat că piesele de uzură livrate de Element - Finlanda au depășit indicatorii de performanță ai produselor altor producători. În comparație cu blindajele din China, instalate anterior, rezistența la uzură a blindajelor THOR s-a dovedit a fi cu 22% mai mare în timp, echipamentul funcționând în parametri optimi 77 de zile.

Un al doilea test al blindajului THOR a fost programat pentru începutul anului 2021. La final, rezultatele obținute au consolidat concluziile obținute în urma primului test, în ceea ce privește durata superioară de viață a blindajelor THOR produse de Element – Finlanda. După încheierea celui de-al doilea test, clientul a încheiat un contract de furnizare pe termen lung.

Acest lucru va ajuta compania să-și mărească perioada de disponibilitatea echipamentului, să reducă frecvența lucrărilor de reparații și pierderile aferente. În funcție de condițiile specifice de funcționare, blindajele THOR sunt capabile să reducă costurile operaționale cu până la 30% pe an. Luând în considerare prețul și durata de viață a blindajelor fabricate de Element - Finlanda, în prezent piața nu este în măsură să ofere produse similare. Element - Finlanda produce piese de schimb și de uzură sub marcă proprie. Piesele Element® se potrivesc echipamentelor de la Sandvik, Siemens, Uralmash, Weir Trio, Terex, Telsmith și altele.

Element - Finlanda aplică tehnologia proprie de turnare a oțelului producției de blindaje pentru concasoarele cu fălci, cu con și giratorii, precum și a pie selor de uzură turnate pentru alimentatoare.

Aplicați pentru blindaje Element aici sau contactați reprezentatul companiei în România: Florin.Halmajan@element.global, romania@element.global, telefon: 0040 743020281.

 

 

 

    

 

 

Industry

Recent Posts:

Cu peste 27 de ani de experiență operațională, Al Faris Group s-a consolidat ca fiind cea mai importantă companie de închirieri de echipamente grele din regiunea Orientului Mijlociu și a Africii de Nord. Așa că nu este întâmplător că această experimentată companie de lo...


Citeste mai mult

Cefin Trucks, unic importator și distribuitor al brandului Ford Trucks în România, a inaugurat un nou service partener în Oradea, GIG Impex. La eveniment a participat și Domnul Birt a, Primarul Orașului Oradea.Obiectivul permanent Cefin Trucks constă în extinderea portofo...


Citeste mai mult

IVECO a anunțat, pe 21 iulie, că producția camioanelor Eurocargo a ajuns la 600.000 de unități. Fabrica din Brescia, unde lucrează 1.600 de angajați IVECO și unde sunt produse aceste vehicule, reprezintă o locație emblematică pentru brand, care s-a dovedit a fi inovator cu fiecare genera...


Citeste mai mult

Achiziția unui utilaj reprezintă o investiție care are rolul de a vă aduce profit sau de a vă ușura munca. Indiferent dacă vorbim despre un echipament agricol sau de construcții, cu siguranță vă doriți ca acesta să dea randament o perioadă cât mai lungă și să nu necesite repar...


Citeste mai mult