Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

BOBCAT A LANSAT O NOUĂ GENERAŢIE DE MANIPULATOARE TELESCOPICE DIN SERIA R

BOBCAT A LANSAT O NOUĂ GENERAŢIE DE MANIPULATOARE TELESCOPICE DIN SERIA R

Noua generație de manipulatoare telescopice Bobcat oferă o gamă de 12 modele echipate cu motoare diesel cu norma de poluare UE Stage V. Noile manipulatoare telescopice acoperă înălțimi de ridicare de la 6 la 18 m, având capacități maxime de ridicare cuprinse între 2,6 și 4,1 tone.

Lansarea din luna mai, a manipulatoarelor telescopice din Seria R, reprezintă cea mai recentă fază a revoluționarului program «Next is Now» promovat de Bobcat, care combină dezvoltarea inovatoare a produselor și diversificarea lor cu tehnologii și servicii mai inteligente și mai ușor de utilizat, care reorganizează modul în care se lucrează. Noua gamă de manipulatoare telescopice din Seria R de la Bobcat cuprinde următoarele modelele, grupate în trei clase:
• Clasa încărcătoarelor telescopice compacte: TL26.60, TL30.60 și TL30.70;
• Clasa de operare cu rază medie de acțiune: TL35.70, T35.105, T35.105L și T36.120SL;
• Clasa de operare la mare înălțime: T35.130S, T35.130SLP, T35.140S, T41.140SLP și T40.180SLP.

Comentând lansarea Seriei R, Gustavo Otero, președintele Doosan Bobcat EMEA, a declarat „Manipulatoarele telescopice Bobcat sunt populare în întreaga lume. Dorim să ne îmbunătățim și mai mult prezența și să accelerăm creșterea noastră pe piața construcțiilor cu această nouă generație. Beneficiind de avantajul ușurinței de utilizare, siguranței și fiabilității echipamentelor noastre, ne propunem să fim prezenți pe fiecare șantier, unde este nevoie de acest tip de echipament.”
 
CONTROL DE PRECIZIE CÂND SE LUCREAZĂ LA ÎNĂLȚIME
Noile manipulatoare telescopice din Seria R oferă o manevrabilitate și maniabilitate de excepție, agilitatea fiind atuul lor principal. Iar aceste caracteristici se datorează unui sistem de transmisie nou configurat, care oferă o funcționare îmbunătățită, fără oscilații, pentru a putea efectua cu precizie chirurgicală cele mai dificile lucrări la înălțime. De asemenea, aceste operațiuni sunt facilitate de combinațiile oferite de sistemul de poziționare a brațului (Boom Positioning System), de noul joystick actualizat și ultra-precis, de funcția de deplasare lentă și de vizibilitatea îmbunătățită din noua cabină.

Un design îmbunătățit al pedalei de deplasare lentă o face mai ușor de utilizat și reduce oboseala operatorului. O frână de motor mai puternică asigură o distanță de oprire mai mică și crește siguranța pe șantierele de construcții. Modurile de deplasare „țestoasă/ iepure” sunt standard pe toate modelele, viteza de deplasare selectându-se de la joystick. Există un nou mod - «DYNAMIC», pentru aplicații care necesită un răspuns rapid al transmisiei, iar noua accelerație de mână, opțională, cu funcția «FLEX DRIVE», permite controlul vitezei de deplasare independent de turațiile motorului.

”Manipulatoarele telescopice sunt un atu fundamental al strategiei noastre de afaceri și pilonul cheie al inițiativei «Next is Now». Noua noastră gamă de manipulatoare telescopice inovatoare din Seria R oferă mașini pentru construcții de înaltă performanță, robuste și fiabile, pentru o durată maximă de bună funcționare, cu accent pe comenzi precise și funcționare intuitivă, pentru a putea aborda oricare activitate pe șantier. Cu aceste noi modele și cu investițiile sporite în producția de manipulatoare telescopice, ne propunem să dublăm producția de manipulatoare telescopice Bobcat până în 2025.”- GUSTAVO OTERO, PREȘEDINTE DOOSAN BOBCAT EMEA

EXPERIENȚĂ REMARCABILĂ OPERATORULUI
Manipulatoare telescopice Bobcat din Seria R dispun de o nouă cabină, proiectată în jurul operatorului, ce îi asigură acestuia o ușurință de neegalat în operare, oferindu-i un panou central unic de comandă, pentru o ergonomie optimizată la 360°. Noul interior contemporan și de înaltă calitate al noii cabine instalată pe Seria R, caracteristicile de brand, sunt scoase în evidență în mod remarcabil, de culorile și texturile care reflectă în mod clar ADN-ul lui Bobcat. În cadrul unui design ergonomic, toate suprafețele au fost optimizate pentru a oferi spațiu și vizibilitate sporite. Designul scoate în evidență un nou ecran LCD de 5 inch, care oferă informații interactive și simplificate, inclusiv imagini video de la camera din spate, pentru o operare mai ușoară și mai precisă.

O serie de caracteristici constructive au fost dezvoltate de specialiștii de la Bobcat pentru noile manipulatoare telescopice din Seria R, în sprijinul operatorilor care, în urma unui proces de inițiere foarte simplu, vor putea să înceapă lucrul imediat:
• Joystick multifuncțional cu ergonomie îmbunătățită;
• Comenzi intuitive în stil auto (tastatură iluminată din spate, buton rotativ de selectare, pârghii sub volan);
• Afișaj LCD interactiv, de 5 inch;
• Aliniere semi-automată a roților;
• Transmisie automată și frână de parcare.

PROTECȚIE COMPLETĂ PE ÎNTREAGA DURATĂ MAXIMĂ DE BUNĂ FUNCȚIONARE PE ȘANTIER
Timpul de funcționare este esențial în construcții. Manipulatoarele telescopice Bobcat au avut întotdeauna un design extrem de robust, iar noile modele din Seria R se bazează pe această reputație. Astfel, toate componentele vitale unei bune funcționări sunt protejate cu ecrane protectoare în zonele cheie, iar șasiul și brațul telescopic sunt proiectate pentru a rezista oricăror condiții de lucru, din în orice mediu posibil. Ecranele protectoare oferă protecție pentru componentele hidraulice și electrice (inclusiv conductele, furtunurile și transmisia), iar o placă de oțel protejează partea inferioară a șasiului mașinii. Toate manipulatoarele telescopice Bobcat au o structură rigidă a brațului și un șasiu robust, din țevi rectangulare.

MOTOR PROIECTAT PENTRU O ÎNTREȚINERE UȘOARĂ
Toate manipulatoarele telescopice din Seria R au acum o nouă capotă a motorului, cu un profil mai înclinat, care sporește vizibilitatea operatorului, prin reducerea cu 15% a zonei de vizibilitate obturată pe partea dreaptă a mașinilor. Noua cabină, împreună cu noul design al tabloului de bord și capota reproiectată a motorului oferă o vizibilitate excelentă din cabină, fără unghiuri moarte, care îi permite operatorului să se deplaseze cu ușurință pe șantier și să reducă la minimum accidentele sau greșelile.

În plus, accesul la compartimentul motor a fost îmbunătățit, înlesnindu-se astfel operațiunile de mentenanță. Sub capota motorului, la noile manipulatoare telescopice din Seria R întâlnim versiunile actualizate ale motorului diesel Bobcat D34 Stage V, care este echipat cu un nou sistem de post-tratare a gazelor de evacuare ce are în componență un DPF cu regenerare automată, fără impact asupra performanței motorului și fără necesitatea de a opri mașina din activitate.

Îndeplinirea normelor de poluare UE Stage V fără a utiliza sistemul SCR și AdBlue la motorul de 75 CP și absența EGR la motorul de 100 CP oferă avantaje suplimentare. Per ansamblu, la aceste motoare Stage V, reducerea numărului de intervale de întreținere de la cinci la trei permite o întreținere mai ușoară și un cost total de proprietate mai mic. De asemenea, aceste mașini sunt conectate prin intermediul noului sistem telematic Machine IQ de la Bobcat, ceea ce sporește în plus eficiența modului de exploatare. Pentru piețele din Orientul Mijlociu, Africa, Rusia și CSI, cele 12 noi modele de manipulatoare telescopice din Seria R sunt echipate cu motorul dovedit Perkins, cu norma de poluare UE Stage IIIA, care oferă o putere mare și un sistem de injecție mecanică mai simplu.

STABILITATE ȘI SIGURANȚĂ DE NEEGALAT
Dezvoltarea noilor modele de manipulatoare telescopice din Seria R a fost gândită pentru a inspira încredere deplină clienților, începând cu centrul de greutate scăzut și repartiția foarte bună a masei mașinii pe axe în timpul lucrului cu sarcină, datorată unei contragreutăți grele dispuse în spate și ampatamentului lung. Distribuția optimă a masei totale a noilor manipulatoare telescopice Bobcat permite operatorilor să ajungă în siguranță cât mai sus și cât mai departe posibil în timp ce manipulează cu ușurință sarcini grele, cu sau fără utilizarea stabilizatoarelor compacte. De altfel, majoritatea aplicațiilor de lucru nu necesită utilizarea stabilizatoarelor.

Totodată, datorită cutiei de viteze automate și a unui joystick îmbunătățit, ultra-precis, manipulatoarele telescopice sunt ușor de deplasat pe șantier, chiar și cu sarcini incomode sau instabile. Quentin D'Hérouël, director producție manipulatoare telescopice la Doosan Bobcat, a concluzionat: „La fel ca în cazul tuturor noilor manipulatoare telescopice Bobcat, cele din Seria R sunt și ele livrate din fabrică cu o garanție standard de 3 ani (sau 3000 de ore) pentru întreaga mașină, ceea ce asigură clienților o perioadă lungă de exploatare lipsită de griji. Bobcat este singurul producător care oferă standard o garanție de 3 ani, permițându-le clienților să se concentreze în totalitate pe dezvoltarea afacerii lor fără să se îngrijoreze de mașinile lor. Și în ceea ce privește interiorul cabinei, acum suntem liderii în domeniu. Deoarece ne-am implicat în mod constant clienții în proiectarea lor, suntem încrezători că mașinile de nouă generație vor fi foarte bine primite pe piață.”

 

Machinery

Recent Posts:

Producător specializat care activează exclusiv în domeniul furnizării soluţiilor din industria de sortare cu spălare agregate şi recuperare nisip, Terex Washing Systems oferă echipamente mobile şi modulare pentru spălarea şi separarea sorturilor, decontaminări de piatră şi sisteme...


Citeste mai mult

Caterpillar își extinde gama Tilt Rotate System (TRS) – sistem cu rotator basculant, pentru a putea fi utilizate și de mini-excavatoare. Cat®. Sistemul este conceput pentru a economisi timp, ajutând operatorii să manevreze atașamentele în jurul obstacolelor fără a r...


Citeste mai mult

Powerscreen înseamnă lucruri diferite pentru diferiţi oameni. Pentru unii, înseamnă echipamente robuste şi fiabile de concasare şi sortare, proiectate, construite şi susţinute de experţi pasionaţi.Pentru alţii, Powerscreen înseamnă o vastă moştenire de experienţă şi...


Citeste mai mult

Datorită proprietăților unice ale bazaltului local și creșterii cererii, compania RF Sand-Baggerarbeiten und Steingewinnungsgesellschaft GmbH, din Germania, avea nevoie de un concasor primar mobil puternic, care să poată face față provocărilor. Pentru a crește producția, conducerea compa...


Citeste mai mult