Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

Blindajele THOR pentru concasorul "Uralmash" au avut durata de funcționare cu 117% mai mare

Blindajele THOR pentru concasorul

La sfîrșitul lunii iunie 2021 s-au încheiat testele pentru blindajele THOR produse de Element pentru concasorul conic model KSD 1750. Testele au fost realizate într-o carieră din Siberia unde se procesează un material foarte abraziv - albitofir. În ciuda condițiilor dificile de operare blindajele au rezistat la prelucrarea a 158.428 tone de rocă.

Un set de blindaje Element THOR au fost instalate pe concasorul "Uralmash" KSD 1750 în data de 21 mai 2021. Condițiile de operare în carieră sunt foarte dificile, concasorul procesează albitofir cu dimensiunile cuprinse între 10-250 mm, produsul final având dimensiunea de până la 80 mm.

Blindajele THOR au rezistat 39 de zile, timp în care s-au procesat 158.428 tone de rocă. Conform dispozitivului de monitorizare Element E-Monitor, care a fost special instalat pentru test, acest timp de operare a fost cu 117% mai mare față de media obținută la utilizarea ultimelor 10 seturi de blindaje pentru acest concasor. Media producției procesate cu blindajele produse în Rusia a fost de 73.000 tone.

Ca rezultat, Element și-a atins obiectivul prin dublarea duratei de utilizare a blindajelor care au rezistat la o abraziune ridicată.

"Blindajele THOR sunt interesante pentru acele companii pentru care timpul de nefuncționare este scump. Prețul blindajelor THOR este mai mare comparativ cu prețul blindajelor fabricate în Rusia, cu toate acestea atunci când se ia în considerare durata de viață (fără a lua în considerare timpul necesar pentru efectuarea unui schimb de blindaje), blindajele THOR sunt mult mai ieftine și cu economii în ceea ce privește timpul de nefuncționare al concasorului spune Tatiana Shayer, Manager divizie Concasare-Sortare la Element.

Starea blindajelor după demontare.

Element produceblindaje THOR folosind propria tehnologie de turnare a oțelului. O componentă specială este adaugată oțelului topit. Datorită acestui fapt structura oțelului devine mai densă și mai omogenă. În același timp conținutul de impurități dăunătoare și incluziuni nemetalice este redus: acest lucru afectează direct rezistența produsului.

Element utilizează tehnologia THOR pentru a produce blindaje pentru concasoare giratorii, concasoare cu fălci, concasoare conice precum și piese de uzură turnate pentru alimentatoare.

Aplicați pentru blindaje Element aici sau contactați reprezentatul companiei în România: Florin.Halmajan@element.global, romania@element.global, telefon: 0040 743020281.

 

 

 

    

 

 

 

News

Recent Posts:

CoBuild este principalul eveniment anual naţional dedicat sectorului utilajelor și tehnologiilor pentru construcții. Scopul evenimentului este de a aduce împreună jucătorii pieței de construcții într-un cadru informal. CoBuild este organizat pe durata a 3 zile: joi, vineri și s&...


Citeste mai mult

Luni, 6 martie 2023, la Ateneul Român, a avut loc cea de-a V-a ediţie a Galei „Women in Economy – Day by day Heroes”, organizată de către Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF*, cel mai mare eveniment de referință dedicat excelenței femin...


Citeste mai mult

Pe 17 februarie am organizat Auto Art Show – evenimentul care a avut printre oaspeţii noştri, pe lângă pasionaţii de auto, şi pasionaţii de auto şi artă din piaţa de utilaje, unii dintre aceştia fiind partenerii noştri de peste 15 ani. Ne-am bucurat că am putut să oferim at&...


Citeste mai mult

Anul trecut, Auto Art Show a fost doar o idee care a încolţit în mintea noastră, apoi totul a fost transpus într-un plan elaborat. Cu o zi înainte, cu excepția câtorva mici detalii, planul începea să capete contur, iar Griviţa Studio cu pereții ei de cărăm...


Citeste mai mult