Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

Blindajele THOR pentru concasorul "Uralmash" au avut durata de funcționare cu 117% mai mare

Blindajele THOR pentru concasorul

La sfîrșitul lunii iunie 2021 s-au încheiat testele pentru blindajele THOR produse de Element pentru concasorul conic model KSD 1750. Testele au fost realizate într-o carieră din Siberia unde se procesează un material foarte abraziv - albitofir. În ciuda condițiilor dificile de operare blindajele au rezistat la prelucrarea a 158.428 tone de rocă.

Un set de blindaje Element THOR au fost instalate pe concasorul "Uralmash" KSD 1750 în data de 21 mai 2021. Condițiile de operare în carieră sunt foarte dificile, concasorul procesează albitofir cu dimensiunile cuprinse între 10-250 mm, produsul final având dimensiunea de până la 80 mm.

Blindajele THOR au rezistat 39 de zile, timp în care s-au procesat 158.428 tone de rocă. Conform dispozitivului de monitorizare Element E-Monitor, care a fost special instalat pentru test, acest timp de operare a fost cu 117% mai mare față de media obținută la utilizarea ultimelor 10 seturi de blindaje pentru acest concasor. Media producției procesate cu blindajele produse în Rusia a fost de 73.000 tone.

Ca rezultat, Element și-a atins obiectivul prin dublarea duratei de utilizare a blindajelor care au rezistat la o abraziune ridicată.

"Blindajele THOR sunt interesante pentru acele companii pentru care timpul de nefuncționare este scump. Prețul blindajelor THOR este mai mare comparativ cu prețul blindajelor fabricate în Rusia, cu toate acestea atunci când se ia în considerare durata de viață (fără a lua în considerare timpul necesar pentru efectuarea unui schimb de blindaje), blindajele THOR sunt mult mai ieftine și cu economii în ceea ce privește timpul de nefuncționare al concasorului spune Tatiana Shayer, Manager divizie Concasare-Sortare la Element.

Starea blindajelor după demontare.

Element produceblindaje THOR folosind propria tehnologie de turnare a oțelului. O componentă specială este adaugată oțelului topit. Datorită acestui fapt structura oțelului devine mai densă și mai omogenă. În același timp conținutul de impurități dăunătoare și incluziuni nemetalice este redus: acest lucru afectează direct rezistența produsului.

Element utilizează tehnologia THOR pentru a produce blindaje pentru concasoare giratorii, concasoare cu fălci, concasoare conice precum și piese de uzură turnate pentru alimentatoare.

Aplicați pentru blindaje Element aici sau contactați reprezentatul companiei în România: Florin.Halmajan@element.global, romania@element.global, telefon: 0040 743020281.

 

 

 

    

 

 

 

News

Recent Posts:

Lipsa semiconductoarelor și cablajelor, livrările întârziate de materii prime și semifabricate, dar și costurile crescute ale energiei și combustibilului – determinate de blocajele globale din aprovizionare cauzate de pandemia mondială de coronavirus și de războiul din Ucra...


Citeste mai mult

Ultimii ani, dominați de pandemia de Covid-19, au redus foarte mult interacțiunea directă dintre producători și cumpărători în toate sectoarele economiei. De asemenea, contextul economic actual și transformările prin care trece economia națională, cea europeană, dar și globală, f...


Citeste mai mult

Primul târg din țară destinat domeniilor schiabile din România a avut loc în acest weekend la Cheile Grădiștei Resort, în județul Brașov. Carpathian Mountain Fair a reunit peste 30 de expozanți din mai multe țări europene precum și reprezentanți ai unor domenii sch...


Citeste mai mult

Cefin Trucks a organizat o nouă ediție a evenimentului Camion Fest, întâlnirea tradițională a tuturor celor interesați de oferte speciale pentru achiziție/trade-in a vehiculelor comerciale rulate; Cefin Trucks anunță dezvoltarea unei noi divizii de camioane Ford Trucks rulate, M...


Citeste mai mult