Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

Brandul Truston de la ATP Trucks împlinește 3 ani de la lansarea pe piața auto din România

Brandul Truston de la ATP Trucks împlinește 3 ani de la lansarea pe piața auto din România

ATP Trucks Automobile înregistrează în prezent o cifră de afaceri de 15,2 mil euro și are produse peste 200 unități

Cu o activitate de 27 de ani în domeniul auto, ATP Group și-a dezvoltat începând cu 2019 segmentul producție auto și astfel a intrat pe un nou sector de piață, cel al autovehiculelor de transport rutier şi persoane. În luna august 2019, ATP Trucks lansa pe piață primul camion Truston 8x4, 430 CP, asamblat 100% la Baia Mare.

“Prin ATP Trucks Automobile, ATP Group a ajuns la un nivel superior. În acești 3 ani, noul nostru proiect s-a dovedit a fi de succes, mai mult decât că am transformat un vis în realitate. Camionul Truston, echipat în variante de basculantă și betonieră, se impune pe piața românească prin calitățile sale: rezistența superioară a componentelor, claritatea și simplitatea instrumentelor de bord, costurile de mentenață reduse și prețul competitiv”, a precizat Mircea CIRȚ, fondatorul ATP Group.

“Pentru produsul finit propriu ne-am bazat pe experienţa integrată raportată la piaţa de automotive, reţeaua de service-uri autorizate şi cea de distribuţie auto dar și pe cei mai buni furnizori: motoarele Truston sunt Power by Weichai (Weichai este Numarul 1 mondial la vânzarea de motoare comerciale diesel de peste 6.000 cmc). Iar rezultatele de până acum ne indică faptul că am făcut o alegerea corectă“, a mai menționat dl Mircea CIRȚ.

Avansând în procesul de producție, dar și în cel de vânzare, producătorul aduce în iunie 2021 primul facelift camionului: în echipare standard acesta primește o cabină cu echipamente de top. Tot atunci ATP Trucks anunța un al doilea model Truston în portfoliul său, autotractorul 4x2 480 CP propulsat cu o putere superioară de motorul Weichai WP13.480E63 Euro6 Diesel.

Un alt aspect de noutate în evoluția camionului Truston este acela că producătorul optează în prezent pentru suprastructuri marcă proprie: Stamer.

“N-am putut prevedea nici pandemia și nici războiul de la granițe - aspecte majore ce au intervenit în economia mondială în acești 3 ani de când noi am dezvoltat afacerea la Baia Mare. Dificultățile pe lanțul de aprovizionare le resimțim și noi ca orice alt producător auto pentru că ne mișcăm cu toții în aceeași piață. Însă ține de noi să găsim soluții! Am rămas încrezători, nu ne-am abătut de la drumul nostru și am ales să privim departe. Vreau să mulțumesc echipei ATP Trucks pentru toată strădania și destonicia de care dă dovadă și, așa cum am mai spus-o, hai să îndrăznim împreună!Pe termen scurt, reiterez obiectivul nostru: mizăm pe dezvoltarea unității de producție autovehicule de transport rutier ATP Trucks & Buses (vehicule comerciale și autovehicule pentru pasageri) și implicit pe consolidarea poziției acesteia în piață ca producător autohton de marcă“, a mai adăugat dl Mircea CIRȚ.

ATP Trucks Automobile înregistrează azi o cifră de afaceri de 15,2 mil euro și are produse peste 200 unități. Distribuitorul său este ATP Motors și în prezent lucrează cu majoritatea societăților de finanțare pentru produsele ATP Trucks și este în măsură să propună clienților oferte competitive, personalizate pe profilul lor de business. 

Industry

Recent Posts:

Pentru DEME Macarale anul 2022 a însemnat continuarea investițiilor prin achiziția de macarale de capacitate mare, atât mobile cât şi şenilate, ca parte a procesului de înnoire a flotei, dar şi consolidarea companiei pe piața românească de servicii cu macarale ș...


Citeste mai mult

DAF și-a prezentat camioanele din noua generație, destinate segmentului de construcții, la Bauma 2022, cel mai mare târg din lume pentru industria construcțiilor, desfășurat la München, Germania, în perioada 24 - 30 octombrie. Noile DAF XDC și XFC își împărtăș...


Citeste mai mult

CDP ACCESS este unic distribuitor al echipamentelor Klubb în România și oferă acum o gamă inovatoare de nacele de lucru aeriene instalate pe vehicule. Recent Klubb și-a prezentat cele mai noi inovații din gama GREEN în cadrul târgului Bauma. Klubb oferă acum una dintre ...


Citeste mai mult

În perioada 4-5 noiembrie 2022, am călătorit până la Baia Mare să participăm la evenimentul annual “Zilele Constructorului” by ATP Group, integrator de produse și sisteme pentru mobilitatea persoanelor și mărfurilor. Au fost două zile al cărui focus a fost prezentar...


Citeste mai mult