Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

Bridgestone, ARLANXEO și Solvay lansează TECHSYN, ce oferă anvelopelor rezistență de neegalat și performanță ecologică

Bridgestone, ARLANXEO și Solvay lansează TECHSYN, ce oferă anvelopelor rezistență de neegalat și performanță ecologică

Bridgestone, un lider global în mobilitate durabilă și soluții avansate, ARLANXEO, un producător mondial de cauciuc sintetic, și Solvay, una dintre cele mai importante companii științifice din lume și lider mondial în Siliciu cu Grad Înalt de Dispersie (HDS), atât pentru inovație, cât și pentru fabricație, au anunțat astăzi lansarea TECHSYN, o nouă platformă tehnologică, dezvoltată pentru a asigura anvelopelor performanțe ecologice și o rezistență de neegalat.


Dezvoltarea unei noi ere a mobilității durabile
TECHSYN combină chimic cauciucul sintetic optimizat cu siliciu personalizat, care, interacționând la nivel molecular, oferă performanțe remarcabile, fără compromisuri.
Fiecare material găsit în TECHSYN a fost dezvoltat în paralel de cele trei companii cu scopul de a crea o platformă tehnologică pentru anvelope care să ofere performanțe de neegalat. TECHSYN permite anvelopelor să obțină o eficiență de uzură cu până la 30% mai bună și o rezistență la rulare mai redusă cu până la 6%, în comparație cu alte produse convenționale Bridgestone EMIA de vară, fără alte compromisuri. Cu scopul de a garanta o pierdere mai redusă a materialelor pentru uzura anvelopelor, pe tot parcursul dezvoltării TECHSYN a fost pus un accent suplimentar pe îmbunătățirea performanței uzurii anvelopelor.


Ca rezultat al acestor progrese, TECHSYN sporește performanța durabilă aplicată anvelopelor, reducând consumul total de combustibil și emisiile de CO2 și îmbunătățind kilometrajul benzii de rulare2. Astfel, prin durabilitatea oferită de TECHSYN se extinde perioada de viață proiectată a anvelopelor cu până la 30%3, pentru ca, în cele din urmă, să rezulte o anvelopă ce necesită schimbată mai rar și cu un consum redus de materii prime pe termen lung.
Pe măsură ce Bridgestone continuă să se transforme, astfel încât să devină o companie de soluții durabile până în anul 2050 – cu îndrumare din partea Sustainability Business Framework, dar și dintr-o serie de obiective orientate spre durabilitatea pe termen mediu și lung –  Lansarea TECHSYN, o soluție care prioritizează protecția mediului înconjurător, marchează un progres semnificativ al acestei călătorii.


Soluția TECHSYN – devenită posibilă prin expertiza combinată a trei lideri din industrie
Demonstrând ceea ce se poate realiza printr-o colaborare strânsă și o abordare deschisă, TECHSYN este rezultatul unui triplu parteneriat stabilit între liderii din industrie, Bridgestone, ARLANXEO și Solvay. Adus de la concept la realitate în doar 24 de luni, TECHSYN a fost posibil datorită cooperării și înțelegerii unice dintre cele trei companii, dar și a unei cunoștințe aprofundate despre modul de combinare a mecanismelor moleculare.
TECHSYN are capacitatea unică de a echilibra performanțele unei anvelope, cum ar fi rezistența la rulare, uzura și aderența pe teren ud, totodată putând fi adaptată în continuare pentru a satisface diferite nevoi. De exemplu, avantajul de uzură al soluției TECHSYN poate fi transformat, în schimb, pentru a îmbunătăți aderența pe ud a anvelopei. Flexibilitatea oferită de TECHSYN este posibilă datorită dezvoltărilor unice și avansate asupra siliciului produs de Solvay, expertizei ARLANXEO în dezvoltarea, fabricarea și livrarea de noi polimeri pentru anvelope și tehnologiei inovatoare a compusului Bridgestone.


TECHSYN a fost conceput să transmită beneficiile sale și altor categorii variate de anvelope și vehicule. Iar, datorită flexibilității sale unice, acest lucru poate fi realizat în combinație cu celelalte tehnologii premium pentru anvelope din cadrul Bridgestone. De exemplu, atunci când acesta este utilizat alături de tehnologia ușoară ENLITEN de la Bridgestone, greutatea anvelopei poate fi redusă, însă păstrându-și, totuși, performanța.
Bridgestone pregătește implementarea soluției TECHSYN pentru producția în serie, având în vedere diverse categorii de anvelope și vehicule. Bridgestone, ARLANXEO și Solvay au dezvoltat un întreg itinerariu de tehnologii, în care colaborarea lor strânsă va fi esențială pentru a depăși modelul identificat cu TECHSYN și a crea sinergii și mai eficiente.


Laurent Dartoux, Președinte și CEO Bridgestone EMIA, a comentat: „La Bridgestone, credem cu adevărat că inovația revoluționară și viitorul mobilității nu pot fi realizate fără colaborare. Parteneriatul în care TECHSYN își are rădăcinile a evoluat și a devenit unul dintre cele mai remarcabile la care am luat parte vreodată. În calitate de lider global în soluții avansate și mobilitate durabilă, avansăm cu inovația și sustenabilitatea la baza tuturor lucrurilor pe care le facem la Bridgestone. Prin dezvoltarea de soluții bazate pe protecția mediului, așa cum este TECHSYN, realizăm progrese semnificative în ceea ce privește realizarea acestei ambiții.”


Donald Chen, CEO ARLANXEO, a comentat, de asemenea: „Noi, cei de la ARLANXEO, ne-am angajat să oferim soluții remarcabile, centrate pe client. Prin reunirea în parteneriat a cunoștințelor, abilităților și creativității combinate a trei companii de talie mondială care promovează diferite părți ale lanțului de aprovizionare a anvelopelor, am reușit să dezvoltăm o nouă platformă tehnologică care oferă noi modalități de abordare a provocărilor specifice industriei anvelopelor. TECHSYN permite economii de combustibil îmbunătățite și, în același timp, proprietăți de uzură a pneurilor, fără compromisuri de performanță. Ca rezultat, anvelopele produse cu TECHSYN contribuie la reducerea emisiilor de CO2. Această nouă platformă tehnologică aduce o contribuție semnificativă la îmbunătățirea tuturor aspectelor de mediu, care se află în centrul viziunii comune pentru soluții și produse durabile, deținute de cele trei companii care au făcut ca toate acestea să fie posibil.”


Dr. Ilham Kadri, CEO Solvay, a adăugat: „TECHSYN demonstrează ce se poate realiza atunci când actorii cheie din lanțul valoric își unesc forțele. Pentru a proteja singura noastră planetă, trebuie să reinventăm, să colaborăm și să co-construim soluții pentru a proiecta mobilitatea mai curată a zilei de mâine. Sunt mândru de toate echipele care au contribuit la acest proiect, în special pentru rapiditatea cu care au adus această inovație la viață.”


*1 Comparativ cu produsele de vară Bridgestone.
*2  Emisiile de CO2, legate de coeficientul de rezistență la rulare(RRC), care este măsurat în laboratoarele interioare Bridgestone.
*3 Performanța la uzură a fost evaluată de testele de exterior organizate de Bridgestone, pe anvelopele cu dimensiunea 205/55R16 vs referința anvelopelor de vară de la Bridgestone.

News

Recent Posts:

CoBuild este principalul eveniment anual naţional dedicat sectorului utilajelor și tehnologiilor pentru construcții. Scopul evenimentului este de a aduce împreună jucătorii pieței de construcții într-un cadru informal. CoBuild este organizat pe durata a 3 zile: joi, vineri și s&...


Citeste mai mult

Luni, 6 martie 2023, la Ateneul Român, a avut loc cea de-a V-a ediţie a Galei „Women in Economy – Day by day Heroes”, organizată de către Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF*, cel mai mare eveniment de referință dedicat excelenței femin...


Citeste mai mult

Pe 17 februarie am organizat Auto Art Show – evenimentul care a avut printre oaspeţii noştri, pe lângă pasionaţii de auto, şi pasionaţii de auto şi artă din piaţa de utilaje, unii dintre aceştia fiind partenerii noştri de peste 15 ani. Ne-am bucurat că am putut să oferim at&...


Citeste mai mult

Anul trecut, Auto Art Show a fost doar o idee care a încolţit în mintea noastră, apoi totul a fost transpus într-un plan elaborat. Cu o zi înainte, cu excepția câtorva mici detalii, planul începea să capete contur, iar Griviţa Studio cu pereții ei de cărăm...


Citeste mai mult