Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

CÂND CUMPĂRAŢI PIESE FURNIZATE DE PRODUCĂTORUL ECHIPAMENTULUI, S-AR PUTEA LA FEL DE BINE SĂ RISIPIŢI BANI

CÂND CUMPĂRAŢI PIESE FURNIZATE DE PRODUCĂTORUL ECHIPAMENTULUI, S-AR PUTEA LA FEL DE BINE SĂ RISIPIŢI BANI

30% până la 50% din costurile de exploatare ale întreprinderilor miniere au legătură cu reparațiile planificate. Acest tip de cheltuieli este dintre cele mai importante și este inevitabil, deoarece, mai devreme sau mai târziu, minereul va distruge căptușeala echipamentelor. Proprietarii de echipamente de înaltă calitate câștigă din productivitate dar pierd inevitabil milioane la înlocuirea pieselor de uzură pentru echipamente de concasat, sortat și măcinat, precum și pentru pompe, benzi și containere pentru transportul agregatelor.

Până de curând uzinele de procesare (MPPs) și uzinele de concasare și concentrare (CCPs) s-au confruntat cu o alegere:
1) Să achiziționeze piese de uzură și de schimb la prețuri ridicate de la producătorii de echipamente și să aibă garanția calității sau,
2) Să cumpere piese alternative ieftine, dar fără niciun fel de asigurări privitoare la calitate.

Ambele opțiuni conduc la costuri economice semnificative. În primul caz, este doar scump. În al doilea caz, întreprinderile pierd bani pe opriri neprogramate ale echipamentelor și pe înlocuirea frecventă a pieselor uzate prematur. Dar, există și o a tr eia opțiune: aceea de a cumpăra piese de uzură și de schimb alternative, care sunt identice sau depășesc calitatea consumabilelor furnizate de producătorul echipamentelor, dar care sunt la un preț mediu. Aceste produse costă mai puțin de cât piesele produse de producătorul echipamentului dar sunt mai scumpe decât piesele analogice ale segmentului de preț scăzut.

De mai mulți ani, societatea Element - Finlanda s-a stabilit ferm în această nișă a pieței de piese alternative. Tot mai mulți clienți Element se declară extrem de mulțumiți că economisesc mii de euro la reparații, iar mărturiile acestora au condus la promovarea designului, durabilității și calității pieselor de uzură fabricate sub marcă proprie de Element și care, adesea, depășesc calitatea pieselor furnizate de producătorul echipamentelor.

Ultima dintre aceste povești de succes se referă la timpul de funcționare al unui blindaj furnizat de Element pentru un concasor cu con pentru fracții fine, demontat la sfârșitul lunii iulie a acestui an la un MPPs din regiunea Murmansk. Conform testelor inițiale efectuate de specialiștii de la Element, durata de viață operațională garantată a blindajelor trebuia să fie de 3500 ore, aproximativ la fel ca și durata
medie realizată de piesele furnizate de producătorul echipamentului.

Cu toate acestea, până la sfârșitul lunii iulie, echipa de service ce a demontat blindajul a înregistrat o durată de viață operațională de 4016 ore. Încă o dată, s-a demonstrat că piesele de uzură furnizate de producătorul echipamentului, mai scumpe, au avut o rezistență la uzură ușor mai redusă decât piesele similare produse de Element.



PREȚURI ALTERNATIVE
După cum a explicat reprezentantul regional al companiei Element în România, Florin Hălmajan, cumpărătorii de piese furnizate de producătorul echipamentelor plătesc practic în plus. „Cu toate acestea, avem un avantaj important: ne concentrăm exclusiv asupra pieselor pentru echipamente miniere, astfel încât ne putem permite să păstrăm prețuri favorabile pentru toată lumea. La urma urmei, nu este necesar să menținem un personal numeros și o mulțime de birouri dedicate producției și modernizării echipamentelor în sine”, a spus Hălmajan.

El a menționat că Element combină trei avantaje simultan în cadrul produselor sale: durată de viață operațională ridicată, garanții îndelungate și prețuri favorabile. „Atunci când cumpără blindaje scumpe de la producătorul echipamentului clientul plătește în primul rând pentru sentimentul de siguranță dat de calitatea produsului: know-how, materialul utilizat, modul de execuție și informația că echipamentul nu se va opri brusc din cauza neconformităților vreunei componente. La urma urmei, un echipament simplu poate costa până la zeci de mii de euor pentru a funcționa o oră! Element produce piese de calitate superioară pieselor furnizate de producătorul echipamentului, fapt confirmat de testele noastre. În plus, garanția noastră acoperă nu numai compatibilitatea pieselor și absența defectelor, ci și durata de funcționare. Este foarte rar să găsești un producător care să ofere un astfel de suport post-vânzare.

De regulă, producătorii de echipamente oferă garanții de ordinul lunilor. Nimeni nu garantează o anumită durată de viață", a subliniat Hălmajan.

Directorul a menționat faptul că un controlul la distanță și față în față al calității produselor asigură certitudinea că produsul este pe deplin conform cu cerințele clienților. Mai mult, în condiții de exploatare severe chiar și piesele de schimb furnizate de producătorul echipamentelor se pot uza mai repede decât s-a planificat. În astfel de cazuri, Element oferă o îmbunătățire a pieselor. Proiectanții companiei oferă soluții care extind durata de viață a pieselor de uzură și care simplifică instalarea. Astfel de servicii nu sunt disponibile pe piața pieselor furnizate de producătorul echipamentului. Deci, de ce să plătești mai mult și să primești mai puțin?

Pentru a obține o soluție individuală bine dezvoltată, este suficient să trimiteți o schiță a piesei specialiștilor Element și să completați un chestionar.

Contactați reprezentatul companiei în România: Florin.Halmajan@element.global, romania@element.global, telefon: 0040 743020281.

 

    

Industry

Recent Posts:

Mammoet este o companie specializată ce oferă soluții pentru orice provocare de ridicare sau transport greu și agabaritic. Provocările logistice din această industrie cresc zilnic, așa că Mammoet dispune de o rețea globală unică și o flotă de echipamente de neegalat. De peste două sute...


Citeste mai mult

Goodyear a pornit în turneul European Drive Results Tour iar pe parcursul anului 2022 va prezenta valoarea adăugată a ofertei Goodyear Total Mobility în majoritatea țărilor Europene, urmând calendarul Goodyear FIA European Truck Racing Championship precum și o serie de evenime...


Citeste mai mult

GABOR CONCRETE SRL prin intermediul furnizorilor săi internaționali și-a consolidat poziția de colaborator constant al marilor companii de construcții din România, își intensifică prezența în sfera utilajelor și echipamentelor pentru producția de prefabricate din beton pr...


Citeste mai mult

ATP Trucks Automobile, compania producătoare de autovehicule de transport rutier și persoane din România, anunță producția de serie pentru primul lot de autotractoare configurație 4x2, 480 CP, în varianta cu cabină joasă, cutie automată. În urmă cu exact un an, primul cap...


Citeste mai mult