Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

CARIERA OFITAS DE SANTUTIS A CONTRACARAT INSTABILITATEA PIEȚEI PRIN CONFIGURAREA ADAPTABILĂ A INSTALAȚIEI DE CONCASARE

CARIERA OFITAS DE SANTUTIS A CONTRACARAT INSTABILITATEA PIEȚEI PRIN CONFIGURAREA ADAPTABILĂ A INSTALAȚIEI DE CONCASARE

Sectorul producției de agregate al Spaniei a fost și el puternic afectat de criza economică care a început în 2008, iar Ofit as de Santutis este una dintre numeroasele cariere spaniole care s-a pregătit pentru redresarea economică a pieței spaniole de construcții, de după 2014, prin ofertarea de balast pentru infrastructura feroviară, precum și nisip și pietriș pentru lucrările locale de construcții din zonă.

Cu ajutorul profesionalismului și al know-how-ului celor de la Metso, în cariera companiei Ofitas de Santutis, situată lângă localitatea Penacerrada, în provincia Álava, la sud de Bilbao, a fost recent construită cu succes o nouă instalație inovatoare, completă, de concasare secundară și terțiară a agregatelor, flexibilă și ușor adaptabilă la capacitatea de producție necesară și la cerințele pieței de nisip, pietriș și balast. Producția de agregate poate trece ușor de la 400 de tone/oră la 800 de tone/oră.

NECESITATEA CONSTRUIRII UNEI INSTALAȚII DE CONCASARE A AGREGATELOR CARE SĂ CORESPUNDĂ LA SCHIMBĂRILE CONSTANTE ALE PIEȚEI
Proiectul implementării unei noi instalații de concasare s-a pornit la începutul anilor 2000, prin solicitarea tuturor avizelor necesare. A fost o perioadă lungă și laborioasă de planificare, în care s-au obținut autorizațiile de exploatare, după care s-au început procedurile administrative de obținere a licențelor de activitate necesare și a autorizației pentru instalația în sine. La început au fost autorizate doar instalații mobile de concasare și sortare, dar, după mai mulți ani de planificare și administrare, noua instalație completă de concasare și sortare a fost pusă în funcțiune în 2016.

Domnul Inigo Ajuria, proprietar și director general al grupului OSF și domnul Carlos Fernandez, inginer șef al carierei Ofitas de Santutis, au avut timp să se gândească la proiectarea noii lor instalații de concasare. În acea perioadă, economia Spaniei a urcat și a coborât, iar acest lucru i-a determinat să se hotărască pentru o instalație fixă care să se poată adapta ușor la capacitatea de producție necesară și la cerințele pieței. În cariera Ofitas de Santutis, o e xploatare de suprafață a ofitului, o v arietate de marmură, se produce nisip, pietriș și balast de înaltă calitate. Balastul este livrat în principal pentru lucr ările de infrastructură feroviară din centrul și nordul Spaniei. Balastul livrat de această carieră are un coeficient Los Angeles (rezistență la sfărâmare) cuprins între 9 și 11, ceea ce îl face foarte potrivit pentru utilizarea la terasamentele trenurilor de mare viteză. Nisipul și pietrișul r ezultat sunt utilizate la lucrările de construcții din zona înconjurătoare. Instalația fixă complet automatizată a fost proiectată astfel încât să permită lucrul cu un concasor primar, secundar și terțiar, sau cu două concasoare secundare pentru o producție maximă de balast, sau cu două concasoare terțiare pentru producția de pietriș.

"Am avut o lungă experiență de lucru cu Metso Spania și am construit relații personale cu ei de-a lungul mai mult or ani, motiv pentru care am o deosebită încredere în ei. Nu am a vut nici o îndoială că Metso va livra ceea ce ne-am dorit. Suntem extrem de mulțumiți de soluția o ferită. Întreaga instalație ne aduce rezultatele dorite ca răspuns la cerințele pieței." - Inigo Ajuria, Proprietar si director general al Grupului OSF

O INSTALAȚIE DE CONCASARE CU O CONFIGURAȚIE INOVATOARE, MULTIFUNCȚIONALĂ ȘI FLEXIBILĂ
Configurația instalației constă întrun concasor principal cu fălci Metso Lokotrack® LT125™, urmată de două concasoare cu con HP4 Nordberg®, care lucrează în serie în regim de concasoare secundare și terțiare și două ciururi CVB 2060 cu trei sau patru ecrane de cernere. În această configurație, capacitatea instalației complete este de 400 de tone/ oră. De asemenea, în aceeași configurație, concasoarele HP4 pot lucra separat și simultan ca unități secundare sau terțiare, situație în care capacitatea de producție se dublează, ajungând la 800 de tone/oră. Cei doi factori de conducere ai carierei, Inigo și Carlos, sunt întru totul de acord că implementarea concasoarelor cu con HP4 în această configurație s-a dovedit soluția tehnică ideală pentru obținerea balastului de înaltă calitate. „S-au dovedit a fi cele mai bune tipuri de concasoare cu con pentru acest tip de produs de carieră.

Această calitate rezidă din capacitatea lor, calitatea produsului final și durata lungă de viață a pieselor de uzură. Acest tip de concasoare cu con sunt mașini pe care te poți baza. Având în vedere duritatea pietrei din cariera noastră, care are un coeficient Los Angeles, de abraziune, cu valoarea 10, fiabilitatea nu este mereu evidentă pentru fiecare concasor cu con. De asemenea, am descoperit că ciururile Metso CVB™ sunt extrem de fiabile și eficiente. Folosim ciururile CVB 2060 de ceva timp”, declarau cei doi.

Ceea ce este interesant la acest site este faptul că transportoarele cu bandă nu stau direct pe pământ. Acest lucru asigură flexibilitatea producției și o întreținere și curățare mai ușoară. Acest tip de configurare a transportorului cu bandă este foarte rară. Ambele transportoare care alimentează
concasoarele au capetele pivotante, permițând accesul ușor la concasoare pentru întreținere. Concasorul mobil Metso Lokotrack® LT125™ este utilizat ca unitate de concasare primară pentru alimentarea instalației atunci când aceasta funcționează în configurația primară – secundară – terțiară.

La nevoie, cariera Ofitas de Santutis mai are la dispoziție un al doilea concasor mobil care este folosit atunci când instalația este configurată în două linii secundare. Astfel cele două instalații Metso multifuncționale și flexibile au propriile concasoare mobile, ceea ce permite întregii instalații să funcționeze în configurația cu concasoare HP4 lucrând în tandem, cu concasoare secundare sau terțiare, sau lucrând în serie, cu concasoare secundare și terțiare, în funcție de cererea de pe piață pentru dimensiunea produsului final. În plus, fiecare secțiune a instalației, având în componență câte un concasor HP4 și un ciur CVB2060, este alimentată de un generator electric separat, astfel încât niciodată întreaga instalație nu va fi oprită din cauza unei defecțiuni.

„Este cea mai perfectă dintre instalațiile pe care Metso le-a conceput până în prezent”, spunea Angel Luis Garcia de Val, director comercial Metso Spania, la instalarea instalației.

OFITAS DE SANTUTIS
Cariera Ofitas de Santutis face parte din grupul OSF. Celelalte două cariere ale grupului sunt Ofitas de San Felices, situată în provincia Rioja, și Ofitas del Marquesado, situată în provincia Granada. Grupul OSF este deținut de familia Ajuria încă din anii '60. După o lungă perioadă de închidere din cauza cererii reduse a pieței, OSF a redeschis cariera bogată în ofit în 2016, atunci când era foarte mare cererea de balast pentru ambițiosul proiect feroviar al căii ferate de mare viteză ce leagă țara bascilor cu restul Spaniei, trecând prin orașul Bilbao. Cariera Ofitas de Santutis este renumită pentru furnizarea de balast de înaltă calitate (30% din producția totală). De asemenea, sunt oferite clienților agregate de înaltă calitate de 4-12 mm, 12-20 mm și 20-25 mm, precum și nisip de 0-4 mm pentru fabricarea betonului.

În prezent producție carierei este de 400 tone/oră. În viitor, Inigă și echipa sa au în vedere să aducă un alt concasor cu fălci Metso Lokotrack® pentru a răspunde cererii unui al doilea proiect feroviar spaniol de mare viteză. Datorită flexibilității instalației actuale, aducerea încă unui concasor Lokotrack ar permite dublarea producției de balast.

La cariera Ofitas de Santutis, sortarea agregatelor se face cu ciururi Metso CVB2060 cu 3 și 4 ecrane de sortare

Machinery

Recent Posts:

În ceea ce privește profilurile de fălci ale concasorului cu fălci, cele mai utilizate sunt fălcile cu profil Quarry (de carieră). De asemenea, Quarry este și camera de concasare cel mai des instalată din fabrică la noile livrări de concasoare cu fălci Nordberg din Seria C™.Cu ...


Citeste mai mult

Compania Develon, fostă Doosan Construction Equipment, a lansat noul excavator pe șenile DX140LC-7K de 14,6 tone, care înlocuiește modelul de succes DX140LC-7 al companiei.Chiar dacă performanțele și gama de lucru sunt aceleași ca la vechiul model DX140LC-7, noul utilaj încorporea...


Citeste mai mult

Miniîncărcătoare? Sunward! Miniexcavatoare, midiexcavatoare și excavatoare? Sunward! Nacele? Sunward!Sunward produce o gamă completă de echipamente de construcții, apreciate la nivel european datorită performanțelor pe care le asigură, precum și datorită unui excelent raport calitat...


Citeste mai mult

JCB și-a prezentat primul încărcător pe roți complet electric, care oferă cele mai bune performanțe din clasa sa și o utilizare pe întreaga durată a zilei de lucru, cu un nivel redus de zgomot și cu emisii zero, fiind ideal pentru lucrul în fermele de animale și în ...


Citeste mai mult