Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

CASE CE A DEZVĂLUIT PROIECTUL ZEUS PRIMUL BULDOEXCAVATOR COMPLET ELECTRIC DIN INDUSTRIE

CASE CE A DEZVĂLUIT PROIECTUL ZEUS PRIMUL BULDOEXCAVATOR COMPLET ELECTRIC DIN INDUSTRIE

Buldoexcavatorul de la CASE, legendă vie a industriei construcțiilor, a devenit acum complet electric, ceea ce va conduce la o scădere semnificativă a costurilor de exploatare zilnice, va produce zero emisii, va reduce cerințele de întreținere și va satisface proiectele locale de construcții, bazate pe încurajarea lucrărilor de șantier cu echipamente/ vehicule electrice.

CASE Construction Equipment (CE) a prezentat la CONEXPOCON/ AGG 2020 «Proiectul ZEUS» - primul model de buldoexcavator complet electric din sectorul construcțiilor, lansat pe piață sub indicativul 580 EV (vehicul electric). Puterea și performanțele modelului 580 EV sunt echivalente cu cele ale altor buldoexcavatoare cu motoare diesel din gama de produse CASE și permit reducerea considerabilă a costurilor de exploatare zilnice, producând în același timp zero emisii – un factor motivant pentru companiile de servicii publice și guvernamentale încurajate să lucreze cu echipamente care utilizează combustibili alternativi și reduc emisiile poluante.

"Buldoexcavatorul se pretează perfect pentru electrificare, deoarece ciclurile variate de utilizare, de la lucrări grele la lucrări ușoare, oferă o oportunitate excelentă de a converti orele de funcționarea inutilă a motoarelor diesel în durată de timp de consum energetic zero a bateriei, în timp ce furnizează operatorului un răspuns instantaneu de cuplu motor atunci când este necesar." - ERIC ZIESER, DIRECTOR CASE AL LINIEI DE PRODUSE COMPACTE, LA NIVEL MONDIAL

De asemenea, municipalitățile vor beneficia de eliminarea emisiilor atunci când companiile municipale și de construcții lucrează în medii urbane și în aproprierea altor clădiri și a oamenil or, precum și de reducerea zgomotului generat de utilaj. Două buldoexcavatoare 580 EV au fost deja vândute unor servicii de utilități publice din orașul New York, Statele Unite – NYSEG (New York State Electric & Gas Corporation) și RG&E (Rochester Gas & Electric), din cadrul companiilor de servicii publice Avangrid Inc. și Național Grid plc. CASE CE are capacitatea de a produce unități suplimentare pe tot parcursul anului 2020 înainte de a crește producția pentru a satisface cererea mai mare din următorii ani.

„În 1957, CASE a fabricat primul buldoexcavator integrat în uzină și s-a aflat continuu în fruntea inovării buldoexcavatorului”, spunea Leandro Lecheta, șef al departamentului Echipamente de Construcții pentru America de Nord, la CNH Industrial N.V.

„580 EV reprezintă un pas important înainte în angajamentul nostru pentru sustenabilitate, evoluția echipamentelor terasiere și inovația cu adevărat practică, care conduce la economii reale și avantaje competitive pentru proprietarii buldoexcavatoarelor.”

"Atunci când funcționează la ralanti, un motor diesel are un cuplu motor redus și este necesară o perioadă de timp pentru ca motorul să accelereze și să răspundă la cererea de creștere a sarcinii. Pe de altă parte, motoarele electrice dezvoltă cuplul motor instantaneu, iar valoarea maximă a cuplului este disponibilă la orice turație."

Modelul 580 EV este a doua mașină cu combustibil alternativ prezentată de CASE CE: prima mașină dezvăluită la salonul Bauma 2019, ca parte a «Proiectului TETRA», a fost un încărcător pe pneuri echipat cu un motor FPT Industrial, ce funcționează cu gaz metan sau biogaz. Electrificarea buldoexcavatorului a fost făcută de CASE în colaborare cu companiile Green Machine, Inc. și Moog, Inc., și cu feed-back direct de la serviciile publice de utilități și de la alte companii cu afaceri în sectorul construcțiilor, care s-au concentrat pe transformarea unor părți semnificative ale flotelor lor de echipamente în unități complet electrice. CASE s-a asociat și cu Michelin® pentru a echipa buldoexcavatorul electric cu anvelope specializate MICHELIN CrossGrip, pentru o tracțiune și manevrabilitate și mai mare.

 

ELECTRIFICAREA UTILAJELOR PENTRU CONSTRUCȚII, IDEALĂ PENTRU SERVICIILE PUBLICE ȘI MEDII URBANE
Buldoexcavatorul 580 EV este alimentat de la o baterie litiu-ion ce generează 480 V și 90 kWh, și care poate fi încărcată de la orice sursă de energie electrică de 220 V sau trifazată. Deși aplicațiile sunt diferite, fiecare încărcare completă a bateriilor va asigura o autonomie de opt ore pentru majoritatea zilelor de lucru. Bateria alimentează separat motorul electric pentru deplasare și motoarele hidraulice, rezultatul fiind producerea unor forțe de rupere hidraulice egale cu cel ale mașinilor diesel și performanțe mai bune atunci când funcționează simultan bena și motorul de tracțiune. Serviciile publice, furnizorii de servicii publice, precum și companiile de stat și cele pentru lucrări publice sunt ideale pentru buldoexcavatorul 580 EV, deoarece au, de obicei, inițiative pentru reducerea emisiilor poluante și a zgomotului în proiectele de lucrări publice și de a găsi noi modalități de a lucra în cadrul bugetelor alocate.

Antreprenorii care licitează lucrări în state unde deja există reglementări mai drastice – cum ar fi New York, California și Florida – pot beneficia, de asemenea, de completarea flotei lor cu buldoexcavatoare
electrice. Mulți dintre antreprenorii din aceste sectoare, la sfârșitul zilei de lucru readuc aceste mașini la atelierul lor central sau într-o curte supravegheată, ceea ce face mai ușor conectarea la infrastructura electrică existentă sau necesită instalarea unei stații de încărcare.

O MAȘINĂ PENTRU CONSTRUCȚII, SUSTENABILĂ PENTRU BUGET ȘI MEDIU
Modelul 580 EV funcționează cu zero emisii, ceea ce reduce amprenta totală de carbon pentru proprietarii săi. Acesta este un factor important pentru mediul înconjurător, dar noul buldoexcavator ajută și la sporirea viabilității fiscale:
• Deși fiecare aplicație este diferită în funcție de volumul de muncă generat, se estimează că modelul 580 EV poate economisi până la 90% din costurile anuale de întreținere și de reparare ale mașinii, luând în considerare reducerea/ eliminarea combustibilului diesel, a uleiului pentru motor, lichidului AdBlue®, a lucrărilor de întreținere preventivă periodică și mentenanță pe termen lung a motorului (precum și forța de muncă și timpul asociat acestor lucrări, inclusiv timpul de imobilizare);
• Unele servicii de utilități publice și unii antreprenori de construcții sunt încurajați să achiziționeze echipamente și vehicule electrice pentru flota lor, ceea ce le oferă un avantaj financiar și mai mare și reduce în continuare costul total de proprietate;
• Folosirea de mașini și utilaje pentru construcții electrice îi poate face pe antreprenori să fie eligibili pentru proiectele pe care altfel nu le-ar fi putut licita, crescând astfel oportunitățile de afaceri și asigurându-le mai multă de lucru în fiecare an;
• În principiu, modelul 580 EV va fi comercializat la un preț inițial mai mare decât al buldoexcavatoarelor diesel, dar se estimează că flotele medii vor înregistra o rambursare a costurilor suplimentare ale investiției în aproximativ cinci ani. Toate economiile realizate după aceea vor îmbunătății rezultatele financiare și vor reduce și mai mult amprenta de carbon.

Fiecare buldoexcavator 580 EV va fi livrat standard cu sistemul telematic SiteWatch™ de la CASE, pentru o supraveghere și o gestionare suplimentare a performanțelor și modului de utilizare a mașinii.

MEDIU DE OPERARE ÎMBUNĂTĂȚIT
580 EV păstrează multe dintre caracteristicile funcționale mult îndrăgite de proprietarii de buldoexcavatoare clasice CASE. Își păstrează precizia și eficiența în timpul lucrului, la aceste caracteristici contribuind din plin sistemele ProControl, care asigură mișcarea și plasarea extrem de precisă a brațului de excavare, precum și Comfort Steer, care îmbunătățește semnificativ direcția în timp ce se lucrează cu viraje strânse sau se încarcă bena unei autobasculante. Cabina mașinii este spațioasă, cu ferestre mari, care oferă un câmp de vizibilitate larg, de jur împrejurul mașinii. De asemenea, operatorul dispune de cele mai evoluate joystickuri, lansate recent la noua generație de buldoexcavatoare CASE din seria N, precum și de de numeroase facilități în cabină, precum opțiunile pentru scaune premium și radio cu Bluetooth. Toate acestea le întâlnim acum pe un buldoexcavator ce a făcut și care va face în continuare istorie, îmbunătățind semnificativ mediul de lucru pentru operator și lucrătorii de pe șantier deopotrivă, deoarece, acum, funcționează cu zero emisii și scade semnificativ nivelul zgomotului pe șantier, pentru o comunicare mai bună între operator și personalul de la sol.

„580 EV funcționează ca un buldoexcavator CASE – potrivind puterea și performanțele preconizate de CASE cu avantajele unei mașini electrice”, spunea Zieser. „Operatorii vor experimenta aceleași performanțe de excavare, de săpare, de ridicare și de manipulare obținute cu o mașină diesel, dar toate acestea se vor desfășura într-o zonă de lucru mai liniștită, fără emisii. Acesta a fost obiectivul final al eforturilor noastre de sustenabilitate – să îmbunătățim lumea din jurul nostru, să facem echipamentul mai sustenabil, iar acest lucru să-l facem în timp ce noi găsim noi modalități de a îmbunătății productivitatea și experiența oamenilor care folosesc echipamentul.”

PUTERE ȘI UȘURINȚĂ ADĂUGATĂ LA DEPLASARE
La fel ca și pe încărcătorul articulat pe pneuri prezentat în cadrul «Proiectului TETRA», buldoexcavatorul 580 EV a fost echipat cu anvelope radiale Michelin CrossGrip, utilizabile pe o varietate de condiții de suprafață, asfalt, iarbă sau zăpadă și gheață. Aceste anvelope all-sezon au o rezistență redusă la rulare, un profil non-direcțional al benzii de rulare și oferă o manevrabilitate excepțională, confort și capacitate de încărcare ridicate și, mai ales, o rezistență excelentă la perforare. Aceste anvelope oferă combinația optimă între puterea de tracțiune și eficacitate pentru o mașină electrică.

„Am conceput anvelopa CrossGrip pentru utilizare pe tot parcursul anului – iar buldoexcavatoarele folosite de serviciile publice și municipale necesită acest nivel de disponibilitate și performanță”, spunea Justin Brock, director comercial la Michelin America de Nord. „Designul ei unic asigură fiabilitate și tracțiune excelentă, ajutând primele buldoexcavatoare complet electric de pe piață să funcționeze mai eficient în toate condițiile. Suntem mândri să echipăm prima mașină de acest fel cu primele anvelope CrossGrip – prezentând astfel două tehnologii noi de înaltă calitate pentru construcții.”

VIITORUL ESTE ELECTRIC
Modelul 580 EV reprezintă prima intrare oficială pe piața echipamentelor electrice pentru CASE CE. Producătorul, în colaborare cu FPT Industrial, continuă să exploreze și alte soluții în domeniile electrificării, combustibili alternativi și sisteme alternative de propulsie pentru mașinile pentru construcții din toată gama de produse.

„Noi vom demonstra că electrificarea este viabilă, la capătul cel mai larg al liniei de echipamente compacte și ușoare”, spunea Zieser. „Acum, obiectivul nostru este să dezvoltăm în continuare electrificarea și propulsia alternativă pe alte linii de produse și piețe, care vor vedea, de asemenea, avantajele acestor progrese în materie de dezvoltare durabilă și performanță.”

Machinery

Recent Posts:

Alegerea unui tocător de crengi nu este o sarcină ușoară, mai ales pentru că oferta este destul de vastă în acest sector. Trebuie să luați în calcul forța și viteza de tocare a materialului lemnos, ușurința în operare și rezistența la uzură. Forst este un tocător de...


Citeste mai mult

Excavatoarele CASE au fost întotdeauna foarte apreciate pentru fiabilitatea lor excelentă, cea mai bună potrivire din sector între viteză și controlabilitate, confort optim și consum foarte scăzut de combustibil. Lansate în UE la începutul lunii martie 2023 și în...


Citeste mai mult

Stewart Gregory, director comercial la compania FAUN-Zoeller (FZ UK), prezintă argumentele pro pentru echipamentul Rotopress. Din interviurile revistei britanice LAPV (Local Authority Plant & Vehicles).Text: Ing. Valeriu BEZDEDEANUEchipamentul Rotopress de colectare a deșeurilor produs de comp...


Citeste mai mult

Toți antreprenorii doresc să-și maximizeze profiturile într-un mod durabil. Pentru producătorii de agregate, provocarea cheie este de a minimiza cheltuielile și de a maximiza producția la cel mai mic cost posibil pe tona de agregate produsă. Dar care sunt toate aceste provocări de prod...


Citeste mai mult