Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

CASE CONSTRUCTION EQUIPMENT LANSEAZĂ NOUA GAMĂ DE EXCAVATOARE PE ROŢI

CASE CONSTRUCTION EQUIPMENT LANSEAZĂ NOUA GAMĂ DE EXCAVATOARE PE ROŢI

La mijlocul lunii decembrie, CASE a anunțat lansarea noii game de excavatoare pe roți din Seria E, care cuprinde patru modele, urmând ca un al cincilea model, mai mare, să fie adăugat seriei în viitor. Utilajele vor fi construite în cadrul unui acord de furnizare existent cu producătorul sud-coreean Hyundai Construction Equipment.


Noua gamă de excavatoare pe roți CASE va include excavatoarele convenționale WX140E și WX160E, împreună cu excavatoarele compacte cu consolă scurtă WX155E SR și WX175E SR. Acestor patru modele li se va alătura excavatorul convențional WX210E într-o etapă ulterioară.

CARACTERISTICI DISTINCTIVE

Caracteristicile distinctive ale acestei noi serii de excavatoare sunt:
• Funcționare lină și control maxim, datorită sistemului hidraulic Load Independent Flow Sharing - de distribuție a debitului hidraulic independent de sarcină, produs de Bosch Rexroth și instalat pe cele patru excavatoare mai mici și care, de-a lungul timpului, s-a dovedit a fi de încredere;
• Durabilitate, fiabilitate și capacitate de rulare eficientă datorită punților ZF pentru sarcini grele și a transmisiei hidrostatice;
• Siguranță sporită la operarea pe șantier datorită cabinei cu geamuri mari a operatorului, echipată în plus cu sistemul CASE 3600 Maximum View Monitor, prevăzut cu mai multe camere video pentru vizibilitate la 360 de grade și un radar spate suplimentar;
• Cruise Control pentru un confort maxim în timpul deplasării și, opțional, Ride Control și controlul direcției prin intermediul unui joystick;
• Funcționează cu o gamă largă de combustibili biodiesel, HVO și alți combustibili sintetici, datorită tehnologiei de construcție a motoarelor diesel Cummins Stage V, ce nu necesită recircularea gazelor de eșapament (EGR). Specificațiile motoarelor sunt conform cerințelor clientului.

Noile excavatoare pe roți CASE din seria E se vor remarca prin componentele de calitate consacrată. Acestea vor fi disponibile în diferite configurații ale cadrului inferior, cu mai multe combinații de lame de buldozer și stabilizatoare în față și spate. Când vine vorba de echipamentul de lucru, se poate alege între un braț principal monobloc sau un braț principal articulat din două piese.

Acest lucru se aplică tuturor modelelor, cu excepția modelului WX175E SR, care va fi livrat doar cu un braț articulat din două piese. Implementarea standard a sistemului de control al vitezei de croazieră (Cruise Control) va facilita deplasarea între șantierele de lucru, în timp ce deplasarea materialelor într-un șantier de lucru este eficientizată de controlul opțional al deplasării (Ride Control) și, chiar mai mult, prin utilizarea comenzilor de direcție cu joystick.

TEHNOLOGIE DOVEDITĂ

Noile excavatoare pe roți CASE sunt echipate cu motoare diesel Cummins conforme UE Stage V. Cele patru modele mai mici vor utiliza un motor Cummins B4.5, care oferă o putere maximă remarcabilă, peste standardele industriei, de 129 kW, în timp ce WX210E va fi echipat cu un motor mai mare, B6.7, care oferă până la 145 kW. putere maximă.

Motoarele dispun de un modul de post-tratare a gazelor de eșapament extrem de eficient,
care încorporează un catalizator de oxidare diesel (DOC), sistemul de reducere catalitică selectivă
(SCR) și un fil tru de particule diesel (DPF). Fără a fi ne voie de un sistem complex de recirculare a gazelor de eșapament (EGR) pentru a respecta cerințele UE Stage V, costul de întreținere este mult redus. În plus, intervalele de întreținere a filtrului de combustibil sunt de 1000 de ore, iar intervalele de înlocuire a uleiului de motor și a fil trului de ulei sunt stabilite la 800 de ore, maximizând și mai mult timpul de func ționare a mașinii pentru operator. Motoarele sunt capabile să funcționeze cu diferite tipuri de combustibili, în funcție de cerințele clientului. Acestea includ combustibilii biodiesel B7 și B20 , uleiurile vegetale hidrogenate (HVO) și combustibilii sintetici parafinici obținuți prin conversie indirectă prin procedeele gas - în - lichid ( GTL), cărbune – în - lichid ( CTL) și biomasă – în - lichid (BTL).

De la WX140E până la WX175E SR, toate utilizează un sistem hidraulic Load Independent Flow Sharing de la Bosch Rexroth. Acesta oferă operatorului un control lin și progresiv, îmbunătățind în același timp controlul multifuncțional al brațului principal, brațului balansier și cupei.

Un compensator de presiune este încorporat în sistemul de control, pentru a permite performanțe de partajare a fluxului pentru operațiuni simultane de deplasare și de funcționare a brațului.

Modelul mai mare WX210E, ce va fi lansat ulterior, va fi dotat cu un sistem hidraulic cu centru deschis cu control electric pozitiv al debitului (Electric Positive Flow Control), de la Kawasaki. Acest sistem folosește o configurare cu două pompe, oferind distribuția de putere necesară pentru o funcționare lină și productivă. O supapă de reducere a presiunii proporțională electro-hidraulică ajută la reducerea consumului de combustibil și la creșterea performanțelor.

De asemenea, operatorii pot beneficia, opțional, de o frână de săpare automată și de un control fin de rotire a turelei, pentru a facilita și mai mult controlul mișcărilor excavatorului. Un sistem de blocare automată de siguranță, similar cu sistemul regăsit pe modele de excavatoare pe șenile CASE din Seria E, previne mișcările nedorite ale structurii superioare a mașinii atunci când dispozitivul de blocare al ușii cabinei este eliberat.

SPECIFICAȚIILE CABINEI

Specificațiile cabinei îmbunătățesc confortul operatorului. Cabina Seriei E este dotată cu o coloană de direcție telescopică cu două puncte de înclinare, pentru a ușura munca operatorilor, permițându-le să-și găsească o poziție de conducere confortabilă. Parbrizul este prevăzut cu un ștergător cu mișcare plan-paralelă, ce șterge parbrizul atât în partea superioară, cât și în cea inferioară, pentru o vizibilitate cât mai largă. Totodată, excavatoarele pot fi livrate cu un sistem opțional cu cameră video pe partea dreaptă și monitor, pentru o vizibilitate mai bună spre spate. Sistemul CASE 3600 Maximum View Monitor este oferit, de asemenea, ca o opțiune, împreună cu un radar montat în spate, pentru vizibilitate și siguranță maximă.

Monitorul CASE Maximum View utilizează patru camere, montate în jurul mașinii, pentru a oferi o imagine aeriană de 360°. Astfel, operatorul are o vedere completă a utilajului pe șantier, ceea ce sporește siguranța și vizibilitatea, prevenind eventualele coliziuni. Alarma radar opțională poate fi setată la cinci distanțe de la utilaj, avertizând operatorul în cazul unei posibile coliziuni în spatele sau în părțile laterale ale excavatorului. Șase proiectoare de lucru cu LED sunt standard, îmbunătățind și mai mult vizibilitatea în condiții de iluminare slabă.

Un monitor cu ecran tactil de 8" oferă acces la un sistem de meniuri care controlează toate funcțiile mașinii. Un ecran secundar este disponibil pentru imaginile de pe camerele video. Operatorul poate naviga pe ecranul principal prin intermediul unui controler de tip „buton-rotativ” care controlează și turația motorului. Acest „buton-rotativ” are 10 poziții pentru turația motorului. Monitorul oferă operatorului sfaturi de cum să folosească excavatorul în modul ECO, afișând o serie de date, inclusiv timpii de inactivitate pentru a ajuta operatorul să își îmbunătățească performanța și productivitatea în timpul lucrului. Operatorul poate selecta în meniurile monitorului până la 10 debite și presiuni hidraulice auxiliare prestabilite. Acest lucru ușurează schimbul de atașamente hidraulice, cu debite hidraulice adaptate la fiecare echipament de lucru. De asemenea, joystick-ul din dreapta are un comutator pentru a activa un debit auxiliar unidirecțional sau bidirecțional. Comenzile cu joystick proporțional sunt standard, cu un comutator de selectare înainte/înapoi în capul manetei.

Maneta conține, de asemenea, un comutator frontal pentru blocarea oscilației punții față și o funcție de blocare. Direcția cu joystick este opțională, la fel ca și cheia inteligentă și butonul „push” de pornire.

DISPONIBILITATEA DEALERILOR

Pentru a veni în întâmpinarea cerințelor de dezvoltare ale clienților din întreaga Europă, CASE își extinde oferta de utilaje prin adăugarea excavatoarelor pe roți din seria E. Dealerii vor putea oferi clienților o gamă diversă de atașamente și specificații ale utilajelor pentru a se adapta la cererea individuală a fiecărei afaceri.

SOLUȚII DE SERVICE

Gama de servicii CASE dezvoltată pentru a susține experiența clienților de utilizare a tuturor echipamentelor CASE, crește și mai mult productivitatea și îmbunătățește timpul de funcționare al oricărui utilaj. În plus, acestea îi ajută pe managerii de flotă și de șantier să optimizeze exploatarea, utilizarea și întreținerea utilajelor.

Machinery

Recent Posts:

Alegerea unui tocător de crengi nu este o sarcină ușoară, mai ales pentru că oferta este destul de vastă în acest sector. Trebuie să luați în calcul forța și viteza de tocare a materialului lemnos, ușurința în operare și rezistența la uzură. Forst este un tocător de...


Citeste mai mult

Excavatoarele CASE au fost întotdeauna foarte apreciate pentru fiabilitatea lor excelentă, cea mai bună potrivire din sector între viteză și controlabilitate, confort optim și consum foarte scăzut de combustibil. Lansate în UE la începutul lunii martie 2023 și în...


Citeste mai mult

Stewart Gregory, director comercial la compania FAUN-Zoeller (FZ UK), prezintă argumentele pro pentru echipamentul Rotopress. Din interviurile revistei britanice LAPV (Local Authority Plant & Vehicles).Text: Ing. Valeriu BEZDEDEANUEchipamentul Rotopress de colectare a deșeurilor produs de comp...


Citeste mai mult

Toți antreprenorii doresc să-și maximizeze profiturile într-un mod durabil. Pentru producătorii de agregate, provocarea cheie este de a minimiza cheltuielile și de a maximiza producția la cel mai mic cost posibil pe tona de agregate produsă. Dar care sunt toate aceste provocări de prod...


Citeste mai mult