Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

CASE DL550B - BULDOZER MIC + MINI-ÎNCĂRCĂTOR COMPACT MARE

CASE DL550B - BULDOZER MIC + MINI-ÎNCĂRCĂTOR COMPACT MARE

La ConExpo 2020, CASE CE a lansat noul DL550B, primul mini-încărcător compact pe șenile complet integrat din industria construcțiilor, ce va fi produs în serie. Dezvăluit inițial la ConExpo 2017 ca o mașină concept denumită „Proiect Minotaur”, designul noului DL550B pornește de la formatul unui mini-încărcător compact pe șenile (CTL) cu cadrul C integrat la șasiu, la care se poate atașa lama unui buldozer, pentru a crea o nouă categorie de mașini „2–în-1” (mini-buldoîncărcător compact), pentru aplicații de nivelare și încărcare.

DL550B nu este doar un mini-încărcător compact cu șenile echipat cu o lamă de buldozer. De la trenul de rulare cu șenile până la cadrul C integrat la șasiu și sis temul de comandă și control al mașinii, designul a fost direcționat spre o adevărată mașină „2-în-1”, capabilă să facă față la sarcini grele de terasare, car și la sarcini de încărcare și manipulare de materiale. DL550B este echipat cu un v eritabil tren de rulare cu șenile, similar cu cel al buldozerelor, care îi asigură tracțiunea și performanțele de nivelare optime. Trenul de rulare este disponibil în configurație cu șenile din oțel sau din cauciuc, pentru a oferi acea flexibilitate extremă în funcție de tipul de sol pe c are lucrează (peluză, pământ, sol dur et c.). Totodată, DL550B este prevăzut cu sistemul CASE Universal Machine Control, distribuitor cu una dintre tehnologiile de comandă și control, la alegere, furnizate de trei mari producători principali. De asemenea, mașina este compatibilă cu sistemul CASE SiteControl CoPilot, care asigură controlul mașinii numai cu sistemul de control de bază al înclinării transversale/longitudinale.

Acest „mini-buldoîncărcător compact” cântărește aproximativ 8165 kg, iar motorul ce o echipează dezv oltă 114 CP. Mașina este compatibilă cu o gamă largă de atașamente grele pentru o utilizare intensivă, potrivite pentru orice lucrări, de la degajar ea terenului la nivelarea de finețe și, opțional, mașina este disponibilă cu un sc arificator complet integrat. Începând cu trimestrul 4 al anului în curs, distribuitorii CASE pentru America de Nord vor începe să preia comenzile pentru DL550B, urmând c a primele unități să ajungă la beneficiari în 2021.

"Obiectivul nostru cu acest concept a fost să-l vedem că trece prin toate etapele” (până intră în producția de serie). DL550B este aici astăzi ca rezultat al pasiunii și al motivației personalului nostru de concepție, al validării produselor și producției, al operatorilor din lumea reală care au petrecut sute de ore testând prototipurile în toată țara, precum și a entuziasmului manifestat de industria construcțiilor în furnizarea de feedback cu privire la performanțele acestei mașini pe teren." GEORGE MACINTYRE, RESPONSABIL DE PRODUS PENTRU ECHIPAMENTE COMPACTE LA CASE

ATAȘAMENTE OPERAȚIONALE DE BAZĂ ALE LUI DL550B
DL550B este echipat cu o lamă cu șase grade de libertate și un cadru C, care se atașează direct la șasiul mașinii și la dispozitivul principal de cuplar e al atașamentelor de lucru. Această concepție de fixare a lamei, deoarece nu există flexiune în articulația de cuplar e, oferă mașinii stabilitate și posibilitatea de a nivela la fel ca un mic buldozer,garantând că toată puterea de împingere și solicitările sunt direcționate prin șasiu, nu prin dispozitivul de cuplar e al atașamentelor de lucru și br ațele de ridicare (așa cum se înt âmplă dacă se atașează o lamă de bul dozer la un CTL).

„Un mini-încărcător compact cu șenile standard, echipat cu o lamă de buldozer poate fi eficient pentru lucr ări ocazionale, dar această combinație nu oferă adevărata performanță a unei lame cu șase gr ade de libert ate sau precizia pe t ermen lung, posibilă cu DL550B”, explica MacIntyre. „Această concepție se do vedește mult mai bună pentru robustețea și fiabilit atea mașinii, deoarece puterea de împingere este canalizată prin întreaga mașină. De asemenea, am integrat comenzile unui buldozer pentru o e xperiență mult mai intuitiv ă pentru oper ator, comparativ cu c onfigurația de comandă complexă care este furnizată cu o lamă de împingere comună.”

Trecerea de la modul de operare tip buldozer la modul de operare CTL este ușoară: pur și simplu, operatorul detașează hidraulic cadrul C și lama de buldozer și atașează o benă, furci sau alte sute de atașamente de lucru disponibile pentru mini-încărcătoarele compacte cu roți (SSL) sau cu șenile (CTL). Mașina este dotată standard cu o benă de 1,25 mc, disponibilă fie cu margine tăietoare, fie cu sistemul SmartFit de dinți montați pe marginea tăietoare.

Comparativ cu conceptul inițial prezentat la ConExpo 2017, actuala mașină DL550B a suferit modificări majore. Cea mai importantă modificare constă în trecerea la cinematica de ridicare verticală a cupei, inițial conceptul având cinematica de ridicare radială. Totodată, capacitatea de operare nominală a crescut de la 2041 kg la 2495 kg (pentru o sarcină limită de basculare de 50%).

"Am constatat că utilizarea modelului de ridicare verticală ne-a permis să atingem atât performanțele de săpare pe care le-am căutat, cât și extinderea capacității mașinii pentru a fi utilizată drept un mini-încărcător compact pe șenile de mare capacitate. Cinematica de ridicare verticală ne permite să avansăm mai mult în bena autobasculantelor, iar îmbunătățirile suplimentare aduse structurii mașinii și performanța ridicată a motorului ne-au permis să creștem capacitatea de operare cu 450 kg, ceea ce face din DL550B una dintre cele mai puternice și mai polivalente mașini construite la aceste dimensiuni.”

De asemenea, DL550B oferă opțiuni hidraulice auxiliare care depășesc toate CTL-urile din actuala gamă CASE – un debit de până la 151,4 litri/min la o presiune 282,7 bar – ceea ce se potrivește foarte bine cu echipamente de lucru robuste ce lucrează la turații foarte mari, precum tocătoare/mărunțitoare, perii, discuri tăiere, freze etc.

"Avem în vedere ca DL550B să fie următoarea mașină «2-în-1» care va simplifica gestionarea parcului de mașini și v a extinde oferta de servicii a proprietarilor ei. De la peisagiști până la constructorii de clădiri rezidențiale, micile întreprinderi care au avut în vedere să cumpere un buldozer cu șasiu mic pen tru a-și extinde afacerile, vor obține acum performanțe comparabile cu o mașină care este totodată și un CTL – o mașină pen tru construcții pe care probabil o folosesc deja."

SĂ CREEZI O EXPERIENȚĂ INTUITIVĂ PENTRU OPERATOR
DL550B este prevăzut cu joystick-uri de comandă electro-hidraulice, care funcționează similar cu comenzile ISO instalate pe SSL-uri și CTL-uri, iar trecerea de la modul de funcționare buldozer la modul de funcționare miniîncărcător compact necesită doar apăsarea unui buton. În modul CTL, deplasarea spre înainte, spre înapoi și direcția sunt controlate de mâna stângă, în timp ce mișcările brațului și ale benei sunt operate cu măna dreaptă. În modul buldozer, același joystick din dreapta operează funcțiile de ridicare, unghi și înclinare a lamei de buldozer. Caracteristicile
populare ale buldozerului CASE, precum scuturarea lamei și reglarea manuală a pasului de înclinare longitudinală, sunt, de asemenea, integrate.

„Mini-buldoîncărcătorul compact” este compatibil cu setul complet de soluții de control 2D și 3D pentru mașini, c eea ce îl transformă într-o mașină de nivelare precisă, de la execuția fundației și până la finisare - în special în șantierele de mai mică anvergură sau șantierele în care buldozerele sau autogrederele mai mari nu pot intra. DL550B va fi disponibil cu sistemul CASE Universal Machine Control – un sistem care oferă un cablaj universal pentru sistemele de ghidare a lamei, suporți și suporți universali de montaj, precum și elemente de legătură universale, pentru a integra în mașină orice soluție industrială. Acest lucru permite echiparea lui DL550B, direct la distribuitor, cu orice soluție de control sau de precizie a mașinii, la nivelul întregii flote, pe care un proprietar/operator/ antreprenor o poate utiliza pe șantier.

De asemenea, DL550B este compatibil cu sistemul CASE SiteControl CoPilot. Acest sistem dezvoltat de Leica, ușor de folosit, permite operatorilor să regleze înclinarea longitudinală/transversală de referință dorită, apoi sistemul menține automatînclinarea, indiferent de caracteristicile solului, fără a fi necesar să se recurgă la lasere, stâlpi de ghidare sau GPS, permițând profesioniștilor vechi, precum și operatorilor mai puțin experimentați să obțină cu ușurință o suprafață nivelată, chiar și înclinată, în toată zona de lucru. Odată ce operatorul a stabilit specificațiile de lucru, sistemul ajustează automat poziția lamei pentru a produce o suprafață uniformă și de calitate, încă de la prima trecere, eliminând astfel trecerile suplimentare și reducând costurile cu combustibilul și cu forța de muncă.

DL550B beneficiază de toate noile îmbunătățiri aduse interfeței de operare, recent introduse de CASE pe încărcătoare și mini-încărcătoarele compacte pe șenile din seria B, respectiv un afișaj multifuncțional LCD de 8 inci, care servește ca centru de control. Pe acest ecran sunt afișate imagini de la camera video dispusă la spatele mașinii, setările de bază ale mașinii, contoare orare și de deplasare, informații privind intervalele de întreținere și detalii asupra stării de funcționare a mașinii, asemănătoare cu tabloul de bord al unui automobil. De asemenea, DL550B este disponibil și cu telematica CASE SiteWatch, pentru eficientizarea gestionării parcului de utilaje și activitățile de întreținere planificate.

Machinery

Recent Posts:

În ceea ce privește profilurile de fălci ale concasorului cu fălci, cele mai utilizate sunt fălcile cu profil Quarry (de carieră). De asemenea, Quarry este și camera de concasare cel mai des instalată din fabrică la noile livrări de concasoare cu fălci Nordberg din Seria C™.Cu ...


Citeste mai mult

Compania Develon, fostă Doosan Construction Equipment, a lansat noul excavator pe șenile DX140LC-7K de 14,6 tone, care înlocuiește modelul de succes DX140LC-7 al companiei.Chiar dacă performanțele și gama de lucru sunt aceleași ca la vechiul model DX140LC-7, noul utilaj încorporea...


Citeste mai mult

Miniîncărcătoare? Sunward! Miniexcavatoare, midiexcavatoare și excavatoare? Sunward! Nacele? Sunward!Sunward produce o gamă completă de echipamente de construcții, apreciate la nivel european datorită performanțelor pe care le asigură, precum și datorită unui excelent raport calitat...


Citeste mai mult

JCB și-a prezentat primul încărcător pe roți complet electric, care oferă cele mai bune performanțe din clasa sa și o utilizare pe întreaga durată a zilei de lucru, cu un nivel redus de zgomot și cu emisii zero, fiind ideal pentru lucrul în fermele de animale și în ...


Citeste mai mult