Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

CEDOMSERVICE - NEXT LEVEL

CEDOMSERVICE - NEXT LEVEL

În perioada martie-aprilie 2020 am experimentat cu toții, de la nivel global, la nivel național, primul lockdown din istorie, datorat primei pandemii globale experimentată de generația noastră. Fiind totul atât de nou pentru noi toți, perioada a fost una în care ne-am făcut o mulțime de scenarii negative, ne-a fost frică atât pentru sănătatea noastră și a c elor dragi, cât și pentru potențiala amenințare asupra întregului mediu de business.

Cedomservice este unul dintre producătorii romani din sectorul de construcții cu care ținem legătura constant. Echipa Cedomservice este condusă de Dan Traian, fondatorul și directorul general al societății, om trecut prin multe încercări ale vieții și care a dovedit că se poate face treabă bună și se poate produce calitate în România. De peste un an de zile s-a alăturat echipei și fiul dânsului, Dan Alexandru, care a adus un suflu și o viziune nouă activității de proiectare și producție. Am fost curioși să aflăm cum au depășit perioada dificilă de lockdown și care este părerea lor despre prezentul și viitorul sectorului de construcții din România. Mai jos, răspunsurile lor:


INTERVIU DAN TRAIAN

Mașini și Utilaje: Cum aţi perceput perioada de lockdown (martie-aprilie), din punct de vedere business, cât şi impresiile personale?
Dan Traian: În luna martie am emis doar 4 facturi, valoare totală aprox 2600 lei. Lumea era speriată de ce urma să vină şi aici mă refer în primul rând la latura economică, la criză ce avea să vină. Aveam doua contracte în derulare pentru două staţii de betoane, partenerii mei s-au blocat financiar şi au întârziat mult cu plata avansurilor. Pe de altă parte, eram în negocieri avansate pentru 4 staţii de betoane, dar lucrurile s-au oprit odată cu apariţia virusului şi a stării de urgenţă. Am avut noroc că am avut resurse proprii. Eram şi eu speriat puţin, nu din cauza virusului, ci mai ales din cauza măsurilor luate de Guvern. Dar la începutul lunii aprilie am mai semnat un contract şi lucrurile au intrat pe făgaşul normal

Mașini și Utilaje: Care au fost măsurile luate la nivel profesional, pentru a asigura continuitatea activităţii, în condiţiile actuale de piaţă?
Dan Traian: Am ţinut legătura cu partenerii noştri (firme de construcţii) şi am constatat că toţi lucrează, aşa că teama că nu vom avea de lucru a dispărut repede. Am cumpărat diferite componente pentru staţii de betoane, materiale şi am lucrat. De altfel, noi nu am întrerupt activitatea niciun minut. Chiar dacă nu am avut foarte mult de lucru la începutul lunii martie, am renovat sediul firmei cu angajaţii noştri. Am impus şi am respectat normele de igienă la locul de muncă, asigurând tot suportul necesar pentru dezinfecţie, distanţare, verificarea temperaturii angajaţilor la intrarea pe poarta societăţii, instruire suplimentară a personalului în ceea ce priveşte COVID-19.

Mașini și Utilaje: Cum vedeţi piaţa construcţiilor în prezent? Dar până la finalul anului? Dar în anii care vin?
Dan Traian: Colaborăm cu multe firme de construcţii din ţară, majoritatea lucrând în regim normal. Alţii au mai redus puţin motoarele faţă de anul trecut, dar per total, sectorul de construcţii nu a fost foarte afectat de această stare de urgenţăgenerată de pandemie, singurele probleme fiind cele cauzate de Guvern şi anume întârzierile mari la plata a lucrărilor făcute de firmele de construcţii către stat. Există multe cereri de staţii de betoane şi acest lucru vorbeşte de la sine ca piaţa construcţiilor nu va fi afectată foarte mult. Pentru noi anul 2020 este unul foarte bun şi cred că aşa va fi până la sfârşit. Deviza nostră este să îmbunătățim permanent produsele ce ies pe poarta societății noastre şi să nu facem rabat de la calitate. Lucrăm acum la optimizarea timpilor necesari producerii betonului la stațiile de betoane produse de noi. Despre acest subiect vă poate spune mai multe fiul meu Alexandru, pentru că el a venit cu ideea şi el se ocupă de acest proiect. Ştiu doar că se va mări productivitatea unei stații de betoane cu cca. 15–20 %.

Mașini și Utilaje: Cum aţi fost afectaţi de cele ce se întâmplă atât la nivel global, cât şi local, în prezent, datorită pandemiei?
Dan Traian: Am fost afectaţi atât financiar cât şi afectiv. Veneam la lucru şi era destul de neplăcut să ne oprească poliţia să ne verifice unde mergem, dar am trecut cu bine peste această perioadă. Am fost afectaţi şi financiar, aşa cum am spus mai de vreme, mulţi parteneri nu au mai f ăcut investiţii, iar atunci acest lucru s-a văzut şi la noi prin faptul că în luna martie am avut o cifr ă de afaceri foarte mică.

 

INTERVIU DAN ALEXANDRU

Mașini și Utilaje: Ce anume v-a determinat să rămâneţi alături de tatăl dvs, pentru a continua business-ul de familie?
Dan Alexandru: Am considerat că are nevoie de ajutorul meu pentru a dezv olta activitatea Cedomservice şi că trebuie să aibă lângă el o per soană de încredere.

Mașini și Utilaje: Ce lecţii importante de business şi de viaţ ă aţi asimilat până acum, lucrând la Cedomservice?
Dan Alexandru: În primul rând am realizat că intodeauna clientul trebuie pus pe primul loc pentru că acesta să fie mulţumit. Am realizat că procesul de învăţare nu s-a oprit odat ă cu terminarea studiilor, ca acum trebuie să învăţ singur despre anumite domenii sau tehnologii pe care vreau să le pun în aplicare.

Mașini și Utilaje: Cum se vede viitorul Cedomservice prin ochii generaţiei tinere? Care sunt planurile/obiectivele dvs de viitor?
Dan Alexandru: Cedomservice este în continuă dezvoltare şi mereu am încercat să implementăm cele mai noi tehnologii. Am încercat să facem utilaje cât mai fiabile şi cât mai uşor de utilizat de c ătre beneficiari, cu costuri de întreţinere minime. În acest moment dezvoltăm un update pentru automatizările produse de noi şi sperăm că o să-l putem testa cât mai curând. Acesta va creşte productivitatea staţiilor de betoane şi o să fie disponibil şi pentru utilajele care sunt deja în exploatare, cu costuri foarte reduse de implementare.

Mașini și Utilaje: Ce consideraţi că are nevoie piaţa construcţiilor din România pentru a creşte, a se dezvolta şi a ajunge la maturitate? Care sunt plusurile şi minusurile acestei pieţe, pe care le percepeţi în prezent?
Dan Alexandru: Chiar dacă şi sectorul construcţiilor a fost afectat într-o oarecare măsură de această criză COVID-19, cred că dezvoltarea infrastructurii în România va duce la o creştere a pieţei construcţiilor. Cedomservice este în continuă dezvoltare şi mereu am încercat să implementăm cele mai noi tehnologii. Am încercat să facem utilaje cât mai fiabile şi cât mai uşor de utilizat de către beneficiari, cu costuri de întreţinere minime.

Machinery

Recent Posts:

Un suflu energetic inovator impulsionează industria construcțiilor. Utilizarea pe scară tot mai largă a echipamentelor de concasare, sortare și transport acționate 100% de energia electrică este o veste bună pentru toată lumea. Investițiile în asemenea echipamente reprezintă o inves...


Citeste mai mult

Instalațiile portabile de concasare și sortare NW Rapid de la Metso sunt concepute pentru a oferi o rentabilitate mai rapidă a investiției. Metso a optimizat toate etapele importante din parcursul de viață al sistemelor portabile de concasare și sortare - începând de la achiziție...


Citeste mai mult

Încărcătoarele pe roți din seria G Evolution de la CASE Construction Equipment au fost concepute pentru a îndeplini trei cerințe simple, dar esențiale, pe care constructorii le așteaptă de la un încărcător pe roți: productivitate ridicată, o mai mare fiabilitate și mai ...


Citeste mai mult

Alegerea unui tocător de crengi nu este o sarcină ușoară, mai ales pentru că oferta este destul de vastă în acest sector. Trebuie să luați în calcul forța și viteza de tocare a materialului lemnos, ușurința în operare și rezistența la uzură. Forst este un tocător de...


Citeste mai mult