Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

CREȘTERE SEMNIFICATIVĂ A CIFREI DE AFACERI A GRUPULUI LIEBHERR ÎN ANUL 2021

CREȘTERE SEMNIFICATIVĂ A CIFREI DE AFACERI A GRUPULUI LIEBHERR ÎN ANUL 2021

În anul 2021, Grupul Liebherr a realizat o cifră de afaceri de 11 639 milioane EUR. Comparativ cu anul precedent, compania a înregistrat o creștere globală de 1 298 milioane EUR, respectiv o creștere procentuală de 12,6 %. Drept urmare, în ceea ce privește cifra de afaceri anuală, Grupul Liebherr a reușit aproape să-și egaleze recordul anterior din 2019.

Condițiile din anul financiar trecut au fost dificile și pentru companiile producătoare. Începând cu trimestrul II din 2021, într-o oarecare măsură, a fost extrem de dificil să se procure diverse materii prime și componente, inclusiv componente electronice. Acest lucru a dus la creșteri ale prețurilor și blocaje în lanțurile globale de aprovizionare. Cu toate acestea, Liebherr a înregistrat o creștere semnificativă a veniturilor din vânzări comparativ cu anul precedent. Grupul Liebherr a crescut în unsprezece dintre cele 13 segmente de produse și în aproape toate regiunile sale de vânzări.

În total, veniturile din vânzări pe segmentele de mașini terasiere, mașini de manipulare a materialelor, mașini de fundații speciale, macarale mobile și pe șenile, macarale turn, tehnologiile pentru producerea betonului și a produselor miniere, au fost cu 17% mai mari decât în anul precedent, ajungând 8 009 milioane EUR. În celelalte segmente de produse, inclusiv macarale maritime, sisteme aerospațiale și de transport, mecanica de precizie și sisteme de automatizare, frigidere și congelatoare, precum și componente și hoteluri, Liebherr a realizat venituri totale de 3 630 milioane EUR, reprezentând o creștere cu 3,9% mai mare față de anul precedent.

Cifra de afaceri a crescut în Uniunea Europeană, care a fost în mod tradițional cea mai puternică regiune de vânzări a Grupului. Rate ridicate de creștere au fost înregistrate pe aproape toate piețele UE, remarcânduse Franța cu o dezvoltare peste medie. În afara UE, printre alte regiuni, a existat o creștere semnificativă a vânzărilor în Regatul Unit. Dezvoltare pozitivă a fost observată și în America de Nord, precum și în America Centrală și America de Sud, unde o creștere puternică a venit în special din Brazilia. Grupul Liebherr s-a confruntat cu scăderi în Africa, precum și în Orientul Apropiat și Mijlociu, în timp ce exercițiul financiar în Asia și Oceania s-a încheiat cu o creștere moderată.

În anul 2021, Grupul Liebherr a obținut un profit net pentru anul de 545 milioane EUR, o valoare peste nivelul de dinaintea pandemiei. Rezultatele operaționale și rezultatul financiar au crescut considerabil față de anul precedent. Anul economic 2021 a cunoscut și o creștere semnificativă a numărului de angajați. La sfârșitul anului, Grupul Liebherr avea 49 611 de angajați în întreaga lume. Față de anul precedent, aceasta a reprezentat o creștere de 1 686 de angajați.

RESPECTÂND TRADIȚIA, SE INVESTEȘTE MASIV ȘI CONTINUU ÎN CERCETARE ȘI DEZVOLTARE
În calitate de grup de companii de înaltă tehnologie, Liebherr și-a propus să fie în fruntea progresului tehnologic în sectoarele de afaceri relevante pentru grup. Din acest motiv, Liebherr a investit 559 de milioane de euro în cercetare și dezvoltare în ultimul an. Cea mai mare parte dintre aceste fonduri a fost folosită în dezvoltarea de noi produse. Au fost inițiate sau continuate numeroase proiecte de cooperare cu universități sau instituții de învățământ superior și institute de cercetare. Tehnologiile alternative de acționare a așinilor continuă să fie un punct central al proiectelor de cercetare Liebherr. Bazat pe abordare deschisă a diferitelor tehnologii,

Grupul a lucrat în 2021, printre altele, la motoarele cu combustie internă cu hidrogen și la tehnologiile lor de injecție, precum și  acționările electrice. Liebherr și-a extins astfel gama de mașini de construcții acționate electric cu două betoniere complet electrice pe șasiu cu cinci axe, două excavatoare electrice pe șenile R 976-E și R 980 SME-E și macaralele pe șenile LR 1160.1 și LR 1130.1 alimentate de baterii și fără emisii de noxe la nivel local. Odată cu începerea fazei de dezvoltare a primei macarale off-shore complet electrice, Liebherr a început procesul de electrificare a portofoliului său de produse din acest domeniu. În plus, Liebherr a pregătit mai multe linii de produse pentru utilizarea uleiurilor vegetale hidrogenate (HVO) drept combustibil. Centrele de producție din
Ehingen și Kirchdorf an der Iller (localități din Germania) produc deja mașini alimentate standard cu acest combustibil neutru din punct de vedere climatic.

Digitalizarea este un alt obiectiv prioritar de dezvoltare. Noua gamă de frigidere și congelatoare care a fost lansată pe piață este un exemplu în acest sens. Ea încorporează tehnologii de refrigerare care economisesc resursele, dar și posibilitatea de interconectare digitală. În plus, tehnologiile existente au fost optimizate în diferite segmente de produse pentru controlul de la distanță, automatizare și interconectare în rețea, iar aplicația Liebherr Remote Service a fost extinsă. De asemenea, de remarcat este și dezvoltarea a două sisteme de asistență pentru camioanele de minerit care, printre altele, oferă asistență automată sistemului de direcție, reduc oboseala fizică a operatorului, dar și consumul de combustibil.

INVESTIȚII ÎN PRODUCȚIE, VÂNZĂRI ȘI SERVICE
Grupul Liebherr a investit 742 milioane EUR în centrele sale de producție și în rețelele sale globale de distribuție și service. Astfel, nivelul investițiilor a crescut cu 137 de milioane de euro comparativ cu anul precedent. În raport cu aceste investiții, amortizarea a fost egală cu 507 milioane EUR. În domeniul tehnologiei betonului s-a pus în funcțiune o nouă fabrică de producție: Liebherr-Concrete Technology Marica EOOD, cu sediul în Plovdiv (Bulgaria), care furnizează centrului Liebherr-Mischtechnik GmbH din Bad Schussenried (Germania) pre-ansambluri pentru autobetoniere și produce construcții metalice necesare.

Pentru a-și extinde în continuare prezența pe piața asiatică și pentru a satisface cererea ridicată din sectorul energiei eoliene și a construcțiilor, Grupul Liebherr a început construirea unei noi fabrici de componente în China. Începând cu sfârșitul anului 2022 Liebherr Components (Dalian) Co., Ltd. Va produce rulmenți mari, transmisii și cilindri hidraulici în unitatea de producție din Dalian. Anul trecut a fost construită și o nouă linie de asamblare pentru cutii de viteze în India. În plus, a fost aprobată extinderea la scară largă a uzinei din Ehing en (Germania). Până în anul 2030, acolo vor fi făcute investiții incrementale pentru a crește semnificativ capacitatea de producție și a satisface cererea din ce în ce mai mare de macarale mobile și pe șenile.

În paralel, Grupul Liebherr a continuat să-și extindă infrastructura de vânzări și servicii. În Austria, au fost înființate noi centre logistice, în Telfs și Bischofshofen, iar lucrările de construcție a unui nou centru de distribuție pentru mașini pentru construcții au început în Puch / Urstein. În Dettingen / Iller (Germania), Liebherr a înființat o nouă clădire administrativă și o unitate de reparații pentru a-și extinde infrastructura de vânzări și service pentru mașini de construcții. În plus, un nou sediu pentru Liebherr (China) Co., Ltd. a fost înființat în Shanghai, iar sediul Liebherr din Panama a fost extins semnificativ.

PERSPECTIVE PENTRU ANUL 2022
Grupul Liebherr a început anul 2022 cu un volum de comenzi foarte mare. Oportunitățile apar din creșterea așteptată a cererii în diferitele sectoare industriale în care este activ Grupul Liebherr. Cu toate acestea, războiul din Ucraina a avut deja un impact negativ asupra activităților Grupului. Liebherr monitorizează și evaluează zilnic situația actuală din Ucraina și Rusia și este în prezent în proces de adaptare a activităților sale în Rusia, în concordanță cu sancțiunile ample impuse acestei țări. În același timp, persistă incertitudini din cauza restricțiilor legate de pandemie, a efectelor creșterii generale a prețurilor multor bunuri și servicii, a penuriei anumitor materii prime și a lipsei forței de muncă calificate, precum și ablocajelor în diferite lanțuri de aprovizionare.

De asemenea, nimeni nu știe care va fi impactul final al măsurilor de politică fiscală și monetară asupra Grupului Liebherr. Grupul Liebherr. În ciuda condițiilor generale dificile, Liebherr privește restul anului cu un optimism prudent.

Machinery

Recent Posts:

Eficiență garantată până și în cele mai grele condiții de lucru! Este dificil să anticipezi fiecare pas pe care un nou proiect te îndeamnă să îl faci. Cu ce tip de teren va trebui să lucrezi? Va trebui să utilizezi cilindrul în pantă? Vei putea controla grad...


Citeste mai mult

Compania germană de închiriere CR Construction Rental GmbH, cu sediul central în Urmitz, în apropriere de Coblenz și o sucursală în Stuttgart, tocmai și-a întărit flota sa de mașini pentru construcții cu 50 de utilaje Hyundai, de la un mini-excavator de 1 tonă p...


Citeste mai mult

Încă de la început, intenția celor de la JCB a fost de a construi o nouă gamă de excavatoare pe șenile, avansate din punct de vedere tehnic și adaptate la cerințele clienților săi. Seria X de la JCB, lansată în 2018, se concentrează pe fiabilitate. Primul model al noii s...


Citeste mai mult

Nacelele sunt echipamente absolut necesare pentru lucrări de construcții, de întreținere, mentenanță, renovări, inspecții, amenajări și alte activități conexe. Când deții o nacelă pe autoșasiu, devii și mai productiv pentru că te poți deplasa cu utilajul de ridicat oriun...


Citeste mai mult