Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

CU CONCASOARELE ELECTRICE LOKOTRACK ECONOMIILE SUNT DE PÂNĂ LA PATRU ORI MAI MARI

CU CONCASOARELE ELECTRICE LOKOTRACK ECONOMIILE SUNT DE PÂNĂ LA PATRU ORI MAI MARI

Pentru compania Steypustöðin ehf., cel mai mare contractor de servicii de concasare din Islanda, energia electrică se dovedește esențială în ceea ce privește rentabilitatea afacerii. Într-o carieră din apropriere de Reykjavik, această companie operează cu concasoare electrice Metso Lokotrack care se dovedesc de trei până la patru ori mai rentabile decât versiunile similare echipate cu motoare diesel.

Compania Steypustöoin este liderul pieței de agregate și producție de beton din Islanda. Pe parcursul unui an, cele două cariere principale ale companiei produc aproximativ jumătate de milion de metri cubi de agregate, cea mai mare parte fiind utilizată la cele șase stații de betoane ale companiei. În cadrul companiei, sunt utilizate acum un total de 20 de instalații Metso de concasare și sortare, gama variind de la un concasor cu con G1841 până la concasoarele Barmac VSI, seria de concasoare LT cu fălci și de impact și seria S T de ciururi mobile de sortare. Dintre acestea, un concasor cu fălci Lokotrack LT120E™ și o instalație de concasare și sortare LT330D, funcționează doar cu energie electrică.

"Pentru noi, cele mai importante caracteristici ale instalațiilor de concasare și sortare sunt o bună mobilitate și siguranța în funcționare. Clima din Islanda este aspră. Putem zdrobi piatra doar atunci când vremea ne permite să lucrăm, și atunci când o face, concasorul trebuie să funcționeze fără întrerupere", spunea Hörodur Pétursson, directorul general al exploatării Steypustöoin.

"Am putut să ne bazăm de fiecar e dată pe echipamentele Metso și de aceea am rămas loiali mărcii în ceea ce privește echipamentul nostru de concasare și sortare. Metso este un partener important pentru noi. Dacă apar probleme, le putem rezolva cu ușurință cu sprijinul reprezentantului Metso, Vélafl." - HÖRÐUR PÉTURSSON, DIRECTORUL GENERAL AL EXPLOATĂRII STEYPUSTÖÐIN

La cariera Hafnarfjörður, comparativ cu concasoarele care lucrează consumând motorină, concasoarele cu acționare complet electrică realizează economii de patru ori mai mari.

În compania Steypustöðin sunt trei echipe ce lucrează pe concasoarele aflate în cele două cariere ale companiei, dar care preiau și lucrări contractuale în toată Islanda. În cadrul lucrărilor de concasare executate la terți se produc în mare parte agregate folosite la fundația drumurilor. Condițiile meteo din Islanda, în care se execută operațiunile de concasare, sunt unele dintre cele mai solicitante din lume: materia primă este umedă în cea mai mare parte a timpului și poate acoperi cu ușurință suprafețele concasoarelor și a ciururilor. În plus, vântul este adesea atât de puternic încât microparticulele ridicate de el și chiar apa sablează efectiv suprafețele metalice ale echipamentelor de lucru.

INVESTIȚIILE ÎN ECHIPAMENTE ACȚIONATE DE ENERGIA ELECTRICĂ, AU MERITAT
În anul 2014, compania Steypustöðin a construit în cariera Hafnarfjörður, în apropriere de Reykjavik o nouă linie de alimentare cu energie electrică, cu o lungime de 12 km, doar pentru alimentarea cu energie a concasoarelor cu acționare electrică, dar concasoarele electrice Lokotrack au început să fie
utilizate doar începând cu anul 2017.

„Transmisia electrică directă s-a dovedit a fi soluția potrivită, iar investiția se va amortiza rapid. Comparativ cu echipamentele ce funcționau cu motorină, cheltuielile de exploatare sunt de trei sau chiar patru ori mai mici. Iar instalațiile sunt, de asemenea, mai fiabile, deoarece sunt mult mai puține piese ce trebuie întreținute și r eparate pentru ca sistemul să funcționeze corect un timp cât mai îndelungat ”, spunea Sigudur Sigur dsson, director de service. „Ca bonus suplimentar, sunt generate mai puține emisii nocive mediului înconjurător. Păstrarea valorilor naturii sunt importante pentru noi; la urma urmei, turismul este în prezent cea mai importantă industrie din Islanda, chiar înainte de pescuit.”

200 TONE METRICE PE ORĂ
Procesul de producție din cariera Hafnarfjörður se desfășoară în patru etape. În prima et apă, un încărcător pe roți încărcă piatra extrasă din carieră în alimentatorul unui concasor cu fălci Lokotrack LT120E™. Piatra astfel sfărâmată în prima et apă este transferată la o ins talație de concasare și sortare LT330D, prevăzută cu trei ciururi, pentru separ area macroagregatelor și a nisipului fin. În a treia etapă de concasare, pentru a obține ca produs final agregate în formă de cub, este utilizat un concasor de impact cu arbore vertical, Barmac B7150, alimentat cu agregatele obținute în a doua et apă. În etapa a patra, toate agregatele folosite pentru fabricarea betonului sunt spălate într-o instalație de spălare separată. Astfel, compania Steypustöðin, utilizând materiile prime proprii, produce beton în cele șase stații proprii de fabricare a betonului, iar compania Loftorka, pe care Steypustöðin a achiziționat-o în 2017, folosește acest beton pentru producerea unei game extinse de produse pentru construcții.

ÎN CARIERE LUCREAZĂ NUMAI SUPRAOAMENI
Lucrătorii noștri din carieră sunt cu adevărat supraoameni: nu se tem să vină la muncă când bate vântul și ninge. Au nevoie de o dispoziție puternică pentru a lucra o zi întreagă în condiții vitrege, când vântul bate cu o asemenea forță încât poate răsturna un vehicul pentru pasageri sau chiar un camion gol”, spunea Hörður Pétursson, lăudându-și angajații. Condițiile excepționale de lucru cauzează, de multe ori, o muncă suplimentară. Toate echipamentele de lucru trebuie modificate pentru a rezista condițiilor climatice extreme din Islanda. Este destul de obișnuit ca ziua de lucru să înceapă cu utilizarea apei calde pentru a spăla nisipul fin care s-a lipit de echipamente din cauza aerului umed marin. Datorită climatului, în timpul iernii, zilele propice operațiunilor de concasare și sortare de la Steypustöðin sunt mai scurte, lucrându-se aproximativ 8 ore de luni până vineri. Vara, când soarele strălucește toată ziua, concasoarele funcționează cel puțin 12 ore pe zi, inclusiv sâmbăta.

Hörour Pétursson, directorul general al operațiunii Steypustö.in (dreapta) și Sigurdur Sigursson, manager de service, cu o listă a celor douăzeci de produse Metso în spatele lor.

Machinery

Recent Posts:

Producător specializat care activează exclusiv în domeniul furnizării soluţiilor din industria de sortare cu spălare agregate şi recuperare nisip, Terex Washing Systems oferă echipamente mobile şi modulare pentru spălarea şi separarea sorturilor, decontaminări de piatră şi sisteme...


Citeste mai mult

Caterpillar își extinde gama Tilt Rotate System (TRS) – sistem cu rotator basculant, pentru a putea fi utilizate și de mini-excavatoare. Cat®. Sistemul este conceput pentru a economisi timp, ajutând operatorii să manevreze atașamentele în jurul obstacolelor fără a r...


Citeste mai mult

Powerscreen înseamnă lucruri diferite pentru diferiţi oameni. Pentru unii, înseamnă echipamente robuste şi fiabile de concasare şi sortare, proiectate, construite şi susţinute de experţi pasionaţi.Pentru alţii, Powerscreen înseamnă o vastă moştenire de experienţă şi...


Citeste mai mult

Datorită proprietăților unice ale bazaltului local și creșterii cererii, compania RF Sand-Baggerarbeiten und Steingewinnungsgesellschaft GmbH, din Germania, avea nevoie de un concasor primar mobil puternic, care să poată face față provocărilor. Pentru a crește producția, conducerea compa...


Citeste mai mult