Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

CU NOUL CAT® 352 UHD ÎNCEPI DE LA ETAJUL NOUĂ ȘI POȚI DEMOLA RAPID ȘI PRECIS

CU NOUL CAT® 352 UHD ÎNCEPI DE LA ETAJUL NOUĂ ȘI POȚI DEMOLA RAPID ȘI PRECIS

Noul excavator CAT® 352 UHD (Ultra High Demolation) ajunge ac olo unde alte excavatoare de demolare nu pot și of eră cea mai bună și div ersă gamă de instrumente de lucru. CAT® 352 UHD oferă caracteristici de configurare polivalente pentru gestionarea unei game largi de aplicații de demolare, dar și de terasare.

Caterpillar (CAT), producătorul mondial de echipamente pentru construcții, a prezentat recent un nou excavator de demolare, CAT® 352 UHD (Ultra High Demolation) – care a petrecut mai mult de doi ani în fazele de proiectare și testare la Caterpillar-Japonia. Excavatorul CAT® 352 UHD este conceput pentru a face față demolării dificile a structurilor înalte, folosind o gamă de atașamente pentru demolare de la CAT, incluzând multiprocesoare, graifere, foarfece și ciocane hidraulice, împreună cu brațul principal modificat pentru un montaj rapid a părții frontale a brațului principal.

Partea frontală a brațului principal, cea pentru operațiuni la înălțime – UHD, poate fi schimbată cu un braț principal modificat, drept sau îndoit, pentru aplicații de demolare la nivele inferioare sau pentru lucrări de excavare. Operațiunea de schimbare a brațelor se face, de regulă, în aproximativ 15 minute, cu două persoane și nu necesită scule speciale. Pentru operarea în siguranță, noul excavator CAT® 352 UHD este prevăzut cu un tren de rulare pe șenile, cu ecartament variabil (activat hidraulic), precum și cu sistemul de monitorizare activă a stabilității - Cat Active Stability Monitoring, care îi indică în permanență operatorului, pe monitorul din cabină, poziția echipamentului de lucru într-un domeniu de lucru sigur și îl avertizează atunci când se apropie de limitele de stabilitate.

PARAMETRI DE LUCRU
În configurația UHD, excavatorul CAT® 352 UHD oferă o înălțime pe verticală de 28 m de la știftul de fixare a echipamentului de lucru și 15,8 m de acoperire pe orizontală, atunci când se lucrează cu un atașament de 3,7 t. Aceste caracteristici permit demolarea rapidă și precisă a structurilor cu opt sau nouă etaje, controlul fiind asigurat de un sistem electro-hidraulic.

Ecartamentul trenului de rulare, cu șenile cu patine de 600 mm, este de 4.000 mm pentru o stabilitate optimă în timpul lucrului și de 3.000 mm pentru transport. În configurația de echipare cu brațul principal drept, se folosește un braț modificat de 9,7 m, cu un br aț balansier de 2,9 m sau de 3,35 m. Echipat cu br ațul mai lung și o cupă de 3,08 mc, e xcavatorul CAT® 352 UHD poate săpa la o adâncime de 6.670 mm și la o dis tanță maximă la nivelul solului de 11.880 mm. Pe CAT® 352 UHD este instalat un motor diesel CAT C13, ce dezvoltă o putere nominală de 304 kW (413,44 CP) și respectă standardele UE Stage V / US EPE Tier 4F. Motorul C13 poate funcționa și cu combustibil biodiesel până la B20.

Trei moduri de lucru sunt la dispoziția operatorului, în funcție de sarcină, acesta putând alege între performanță maximă și eficiență maximă. În plus, noul ventilator de răcire cu acționare hidraulică, reversibil, ajută la reducerea consumului de combustibil. Când se folosește brațul modificat, operatorul poate utiliza sistemul de control al adâncimii și înclinării de săpare, Cat® Grade Control 2D, sistemul electronic de avertizare și limitare a mișcărilor de rotire a turelei și sistemul de cântărire integrat CAT® Payload. Sistemul de cântărire poate fi utilizat împreună cu interfața telematică on-line VisionLink® pentru a gestiona de la distanță obiectivele de producție prin intermediul sistemului telematic al mașinii, Product Link™.

SIGURANȚA ȘI CONFORTUL OPERATORULUI
Cabina excavatorului de demolare Cat® 352 UHD este dotată cu o s tructură FOGS - de protecție contra căderii obiectelor, ce include parbrizul de 10 mm, din s ticlă laminată și geamul ac operișului cu un indice la impact P5A. Totodată, cabina se poate înclina cu 30⁰ pentru a asigur a o linie vizuală optimă c ătre echipamentul de lucru și o poziție de lucru mai productivă și mai c onfortabilă pentru operator. Parbrizul și geamul de pe acoperiș sunt prevăzute cu ștergătoare cu trei setări intermitente și spălătoare de geam. Operatorul dispune standard de un scaun ergonomic, extrem de confortabil, cu înc ălzire și răcire. Pentru a asigura vizibilitatea spre spate, sunt disponibile două camere video laterale stânga – dreapta și una spat e, care oferă operatorului imagini clare pe ecranul din cabină.

Cabina este montată pe amortizoare hidraulice speciale, care reduc nivelul de vibrații la interior cu 50%, comparativ cu modelele anterioare de excavatoare. Cotiera din stânga scaunului se înclină pentru a asigura intrarea și ieșirea facilă din cabină, iar comenzile sunt accesibile cu ușurință. Pentru confortul operatorului, în cabină este instalat standard un radio cu porturi USB și tehnologie Bluetooth, pentru conectarea dispozitivelor personale și pentru a efectua apeluri telefonice «hands-free». Fiecare buton de pe joystick-ul de control din cabină poate fi programat pentru o anume acțiune, cum ar fi: modul de lucru, timpul de reacție și tiparul de lucru, iar acești parametri pot fi solicitați utilizând codul de identificare specific fiecărui operator ce lucrează pe respectivul excavator.

Brațul UHD este pregătit pentru a accepta atașamentele de lucru, iar kit-ul de instalare al acestora, disponibil la dealerul CAT, include și sistemul de pulverizare a apei pentru diminuarea prafului, alături de cablajele electrice, furtunurile hidraulice de presiune și cuplele rapide. Un dispozitiv de încălzire a uleiului hidraulic, care funcționează automat, aduce rapid sistemul hidraulic la temperatura de funcționare normală și ajută la prelungirea duratei de viață a componentelor. Un ecran tactil de 10 inch, de înalt ă rezoluție, asigură o navigare rapidă între funcțiile de operare și de întreținere.

ÎNTREȚINERE SIMPLIFICATĂ
Intervalele extinse de întreținere ajută la reducerea costurilor de exploatare, iar posibilitatea de a verifica nivelul uleiului hidraulic și de a goli rapid apa din paharul decantor al filtrului de combustibil și din rezervorul de combustibil, de la nivelul solului, scurtează timpul afectat operațiilor de întreținere de rutină. Durata de viață a filtrelor și intervalele de întreținere pot fi vizualizate pe monitorul din cabină. Toate filtrele de combustibil pot fi schimbate la 1.000 de ore de funcționare, iar filtrele de ulei și de carburant sunt grupate pe partea din dreapta a excavatorului, pentru un acces facil. Filtrul de aer din sistemul de admisie a aerului la motor, este prevăzut și cu un prefiltru, astfel încât are o capacitate dublă de reținere a prafului față de filtrele mai vechi. Filtrul de ulei hidraulic asigură performanțe de filtrare îmbunătățite și supapelor de golire instalate în sistem păstrează uleiul curat la înlocuirea filtrului la un interval de 3.000 de ore de funcționare, cu 50% mai mult decât la modelele anterioare. Implementarea în poziții ușor accesibile a orificiilor de prelevare a uleiului simplifică întreținerea și permit extragerea ușoară a probelor de ulei pentru analiză.

Machinery

Recent Posts:

Eficiență garantată până și în cele mai grele condiții de lucru! Este dificil să anticipezi fiecare pas pe care un nou proiect te îndeamnă să îl faci. Cu ce tip de teren va trebui să lucrezi? Va trebui să utilizezi cilindrul în pantă? Vei putea controla grad...


Citeste mai mult

Compania germană de închiriere CR Construction Rental GmbH, cu sediul central în Urmitz, în apropriere de Coblenz și o sucursală în Stuttgart, tocmai și-a întărit flota sa de mașini pentru construcții cu 50 de utilaje Hyundai, de la un mini-excavator de 1 tonă p...


Citeste mai mult

Încă de la început, intenția celor de la JCB a fost de a construi o nouă gamă de excavatoare pe șenile, avansate din punct de vedere tehnic și adaptate la cerințele clienților săi. Seria X de la JCB, lansată în 2018, se concentrează pe fiabilitate. Primul model al noii s...


Citeste mai mult

Nacelele sunt echipamente absolut necesare pentru lucrări de construcții, de întreținere, mentenanță, renovări, inspecții, amenajări și alte activități conexe. Când deții o nacelă pe autoșasiu, devii și mai productiv pentru că te poți deplasa cu utilajul de ridicat oriun...


Citeste mai mult