Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

Carpathian Mountain Fair, un real succes internațional

Carpathian Mountain Fair, un real succes internațional

Primul târg din țară destinat domeniilor schiabile din România a avut loc în acest weekend la Cheile Grădiștei Resort, în județul Brașov. Carpathian Mountain Fair a reunit peste 30 de expozanți din mai multe țări europene precum și reprezentanți ai unor domenii schiabile din Slovacia, Polonia, Ungaria și Bulgaria.

Alături de oaspeții străini, peste 250 de vizitatori din domeniul turismului montan din România au fost prezenți la târg pentru a lua contact cu reprezentanți ai unor branduri de renume internațional în servicii și produse destinate complexurilor de agrement de iarnă. Târgul este organizat de Asociația Transportatorilor pe Cablu din România, prima asociație de acest gen constituită în țară, care își dorește să reunească sub o voce unică majoritatea resorturilor de ski din țară, în parteneriat cu Cheile Grădiștei Resort, care a fost și gazda evenimentului.„Târgul a fost un prilej bun pentru a ști cine este în spatele email-ului și al telefonului în momentul în care negociezi cu un furnizor de peste hotare. Acest târg a ajutat la stabilirea legăturilor dintre furnizori și beneficiari”, spune Adrian Handrau, reprezentant al complexului de ski de la Mărișel, prezent la târgul de la Cheile Grădiștei. Prin intermediul Capathian Mountain Fair, patronii complexurilor din țară au putut crea legături directe cu branduri ca Leitner, Doppelmayer, Bartholet, PistenBully sau SkiData, nume sinonime cu calitatea când vine vorba de sporturile de iarnă.

„Este o inițiativă foarte bună pentru furnizorii care nu au dezvoltată o structură de vânzări în România. Târgul ne-a arătat potențialul de dezvoltare a României. În mod sigur, toate companiile prezente la târg vor aduce în România, în viitor, cele mai inovative produse. Noi, în mod sigur, vom participa și la edițiile următoare” spune Rafal Topolski, unul dintre expozanți, venit din Polonia.

În afara târgului, expozanții și potențialii lor clienți s-au întâlnit și în cadrul mai multor evenimente informale. În prima seară a târgului, furnizorii s-au întâlnit cu membrii Asociației Transportatorilor pe Cablu la Carpathian Traditional Dinner iar vineri, acestora li s-au alăturat și oficialități preocupate de dezvoltarea domeniilor montane la Networking Cocktail Party.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veştea, primarul din Predeal, Sorin Ioan Ciobanu și secretarul de stat din Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Angel Iulian Călin s-au numărat printre oficialitățile prezente la eveniment iar discuțiile au fost extrem de fructuoase. Masterplanul național pe turism are ca priorități în perioada următoare stațiunile balneo-climaterice și stațiunile de schi, ceea ce denotă un interes crescut al autorităților față de anii precedenți.

„Am fost asigurați de tot sprijinul Ministerului și de faptul că vom fi incluși în discuțiile care privesc domeniile schiabile, mai ales că acum s-au unit și au o voce, prin ACTR. I-am propus domniei sale mai multe modificări legislative, la legea Schi în România, ce prevede anumite particularități în cazul scoaterilor din fond forestier pentru obiectivele turistice. De asemenea, noi am cerut ministerului de resort să ne ofere condiții egale cu cele ale unităților administrativ teritoriale în cazul finanțărilor nerambursabile”, spune Iancu Șerbănescu, președintele Asociației Transportatorilor pe Cablu din România.

Reprezentanții ACTR au mai propus autorităților posibilitatea de a extinde utilizarea cardurilor de vacanță și pentru achiziționarea de skipass-uri, clasificarea pârtiilor printr-o procedură similară cu clasificarea hotelieră dar și o modalitate de regionalizare a vacanței de iarnă, astfel încât un număr egal de județe să aibă vacanță în fiecare săptămână a lunii februarie. Asta ar face ca destinațiile montane să fie mai accesibile pentru un număr mai larg de familii și, implicit, la un preț mai avantajos.

Carpathian Mountain Fair este primul târg organizat în țară pentru domeniile schiabile din România, la inițiativa Asociației Transportatorilor pe Cablu din România. Asociația reunește 64 de membri, aproape toate stațiunile de schi din România, fiind singura asociației de acest gen din țară.

 

News

Recent Posts:

IVECO, nume de referință în industria vehiculelor comerciale, anunță deschiderea unui nou punct de vânzare și service în orașul Deva, alături de partenerul Dutch Truck Services. Alături de echipa IVECO Romania, Dutch Truck Services și AIC Services, la ceremonia de inaugura...


Citeste mai mult

Evenimentul unde se dezbat și analizează ultimele tendințe în administrarea eficienta a flotelor auto revine cu o noua ediție pe 19 septembrie, la Crowne Plaza Bucharest. Fleet Management Conference va aduce în prim-plan cele mai bune practici pentru creșterea performanțelor flotei...


Citeste mai mult

ATP Trucks Automobile, compania românească producătoare de autovehicule de transport rutier și persoane, anunță livrarea cu succes a primului lot de 10 autobuze electrice ATP Bus către orașul Vișeu de Sus, marcând un moment important în angajamentul către o mobilitate urba...


Citeste mai mult

Podul suspendat de la Brăila, cel mai mare din România și cel mai mare de peste Dunăre, a intrat deja în topul celor mai lungi poduri din Europa, ocupând locul cinci cu o lungime totală de 1974 de metri și fiind al treilea pod suspendat după deschiderea centrală dintre pilon...


Citeste mai mult