Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

Cifra de afaceri a Bergerat Monnoyeur a depășit borna de 150 de milioane de euro

Cifra de afaceri a Bergerat Monnoyeur a depășit borna de 150 de milioane de euro

Bergerat Monnoyeur (BM), dealer Cat® de peste 90 de ani și parte a Grupului Monnoyeur, a organizat astăzi, 21 noiembrie 2023, la Marmorosch București conferința de presă ”Rezultate, realizări și provocări pe piața utilajelor de construcții” pentru a prezenta atât rezultatele obținute de companie în ultimii ani, cât și contribuția pe care o aduce Bergerat Monnoyeur alături de ecosistemul domeniului de construcții și finanțări europene în direcția maturizării segmentului specific.

Pe o piață a construcțiilor și utilajelor de construcții cu creștere semnificativă, Bergerat Monnoyeur anunță pentru finalul de an depășirea bornei de 150 de milioane de Euro, ceea ce poziționează compania în top 500 cele mai mar companii din România.

“Cu evoluții oscilante pe componente, volumul lucrărilor de construcții înregistrează o creștere totală de circa 14% pe parcursul primelor 9 luni din acest an, consolidând rolul unui sector strategic în creșterea economiei. Chiar dacă componenta construcțiilor rezidențiale înregistrează o contracție cu 6% pe fondul scăderii cererii din cauza majorării dobânzilor, creșterea sectorului de construcții inginerești cu 34% din acest an este fără precedent în ultimele decenii și este puternic susținută de investițiile realizate din fondurile europene sau PNRR. Cred că un potențial interesant de creștere pe termen mediu îl vor avea și construcțiile nerezidențiale, în special pe componenta parcurilor logistice, a căror suprafață totală s-a triplat în ultimii șapte ani”, a declarat Iancu Guda, analist financiar.

Anul 2023 reprezintă un an record în evoluția pieței utilajelor de construcții din România și va înregistra circa 3800 de utilaje vândute. Impulsul s-a datorat extensiei programului de finanțare derulat în perioada 2014-2020, precum și proiectelor de infrastructură mare, cum ar fi partea de autostrăzi. Buldoexcavatoarele reprezintă 27% din totalul de utilaje de construcții, iar cota de piață a Cat pe această categorie este de 33% (1 din 3).

”Piața se îndreaptă spre maturitate, iar acest lucru se vede prin creșterea numărului de utilaje specializate, așa cum sunt excavatoarele – cu dimensiuni de la 1,5t la 90t. În 2023 excavatoarele vor reprezenta 36% din totalul utilajelor vândute și unul din patru excavatoare este Cat”, a declarat Liviu Neagu, director general Bergerat Monnoyeur.

Structurarea pieței ține de toți jucătorii din industrie, cât și de mediul politic și social. O dezvoltare a întregului ecosistem presupune o participare activă, astfel încât să avem o mai bună predictibilitate a pieței – ceea ce este mai greu de determinat dintr-o singură direcție.

Una dintre veștile bune este că rata de absorbție a fondurilor europene a crescut în timp de la 79% pentru programul 2007-2013 la 83,04% pentru programul 2014-2020, datorită  extensiilor de timp acordate de la an la an. Ceea ce nearată că este o corelație directă între finanțările europene și evoluțiile din piață, dar nu ne asigură și o predictibilitate pentru anii care vor urma - dacă nu se păstrează acest trend al absorbției.

”Bergerat Monnoyeur, ca dealer Caterpillar, își asumă rolul de a participa la construirea unei piețe mature, luând unele măsuri cheie de a-și susține partenerii și clienții prin consultanță pentru obținerea de fonduri europene, cu perioade de grație pentru clienții fideli, programe de finanțare personalizate prin Cat Finance sau extensie de garanție. Grupul se va implica mai ales prin reducerea amprentei de carbon cu 3% printr-o serie de măsuri bine planificate, cum ar fi utilizarea de materiale 98% reciclabile utilizate de producători în realizarea noilor echipamente, prin tehnologiile inovatoare care vor reduce cu circa 25% consumul de combustibil, precum și optimizând utilizarea tehnologiei prin reducerea cu 10% a timpulul la relanti și cu 7% a amprentei de carbon prin operarea eficientă a utilajelor. Fiecare divizie din grupul Monnoyeur are un calendar bine stabilit pe partea de inovație pentru a îndeplini planul de reducere a impactului asupra mediului”, a declarat Liviu Neagu, CEO Bergerat Monnoyeur Romania.

În cadrul conferinței s-a analizat impactul măsurilor fiscale care se anunță, precum și provocările pe care le au companiile care ar putea beneficia de finanțările din PNRR.

Pe partea de recomandări și provocări în relația beneficiar-consultant-autorități, Dan Bold, consultant REI, a punctat concis câteva lucuri esențiale și de impact precum: dificultățile de gestionare și respectare a unor termene în programele de finanțare, precum și la nivel de comunicare și pregătire a acestora. Bold a venit cu o serie de recomandări, precum: reconfirmarea surselor de cofinanțare, efectuarea studiilor de piață corespunzătoare pentru a putea proba în timp util contribuția proprie, pentru a accelera procesele de implementare.

Una dintre direcțiile principale pe partea de formare susținută de Bergerat Monnoyeur este Școala Operatorilor, prin Programe de Specializare și Perfecționare Operatori, care se desfășoară pe șantierul și cu utilajele clientului pentru o eficiență sporită, precum și Cursuri de Mașinist pentru terasamente, curs acreditat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației ce presupune 100 de ore, cu 65 de ore de practică.

Bergerat Monnoyeur România face parte din Monnoyeur, un grup cu aproximativ  1.000 de angajați în România (Bergerat  Monnoyeur, IPSO, SITECH), care își orientează mereu strategia de afaceri în jurul serviciilor și satisfacției clientului.

News

Recent Posts:

Marso Targu Mures si Total Trading inaugurează o nouă linie rapid ergonomică pentru service-urile de roţi, la distanţa de 1 an după ce a fost implementat acelaşi concept la punctul de lucru din Bucureşti. În cadrul evenimentului organizat joi, 4 iulie, invitaţi din ţară au avut ocaz...


Citeste mai mult

ATP Trucks Automobile, compania românească recunoscută pentru vehiculele sale utilitare robuste și performante, a lansat noua generație de autotractoare ATP Trucks. Aceste modele de generație a doua sunt proiectate pentru a oferi performanțe superioare, eficiență crescută și confort ...


Citeste mai mult

Hillhead s-a desfăşurat în perioada 25 – 27 iunie în UK în zona Buxton, la 3 ore de mers cu maşina înspre nord-vest de Londra. Hillhead este un târg anual care se desfăşoară într-o carieră dezafectată şi se afla anul acesta la a 42-a ediţie. După ...


Citeste mai mult

Agora Robotics, companie deep tech și pionier în domeniul roboticii, creată în România de specialiști în cercetare și dezvoltare în domeniul tehnologiei, a lansat Sweep – primul robot autonom dezvoltat și produs în România. Sweep este un robot ind...


Citeste mai mult