Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

Ciururile METSO din clasa PREMIER ofera performata eficienta

 Ciururile METSO din clasa PREMIER ofera performata eficienta

Ciururile din clasa PREMIER de la Metso ofera capacitate de productie potrivita, o separarea precisa a agregatelor si performanta eficienta in cariera Grupului Florea.


Sa te decizi sa investesti in productia de beton si de mixturi asfaltice si, totodata, in propria cariera de piatra de unde sa-ti extragi si unde sa procesezi agregatele necesare, este o mare provocare pentru oricine. De aceea, este necesar  sa te lansezi in aceasta afacere alaturi de un partener de incredere care sa asigure utilajele performante care sa asigure procesarea optima a materialului de baza: piatra concasata si sortata.

De la luarea deciziei de a exploata propria cariera de piatra, in anul 2013, factorii decizionali din cadrul companiei romanesti Florea Grup au decis ca partenerul de incredere pe care se pot baza in dezvoltarea noii afaceri nu poate fi decat producatorul finlandez de echipamente de cariera, Metso. Ansamblul de instalatii de concasare, sortare si conveioare ofertat de Metso joaca un rol important in productia carierei de piatra de la Almas, iar ciururile din clasa PREMIER fabricate de producatorul finlandez detin o pozitie vitala in activitatea de productie a companiei.

„Am fost de-a dreptul uimiti de marimea echipamentului vibrant de sortare, cu deosebire de ciururile tip CVB™ si ES™, din clasa Premier. Cuva de alimentare a ciurului, de mari dimensiuni, ne garanteaza o mare capacitate de productie si, totodata, ne permite o intretinere foarte usoara si sigura, datorita spatiului mare dintre etajele de sortare. Gratie echipamentelor de sortare de la Metso, noi suntem acum in masura sa reducem timpii de indisponibilitate a echipamentelor si sa crestem timpul de functionare a statiei”, declara David Florea, care, impreuna cu fratele sau, Marcel, a infiintat compania privata Florea Grup, in anul 1996.

„Ne-a impresionat capacitatea mare de productie a ciururilor Premier, precum si posibilitatea de a alterna intre panourile modulare din cauciuc / material plastic si suportii sitelor cu tensionare laterala, la care se adauga optiunea de instalare a unui sistem de ungere centralizat automat, toate acestea reprezentand alte avantaje, deloc neglijabile, la fel ca si sistemul de franare electronica pentru motoarele electrice”, adauga David Florea.

Fratele lui David, Marcel Florea, completa cele  afirmate de acesta: „Am fost, de asemenea, placut surprinsi de calitatea inalta a componentelor echipamentelor furnizate de Metso. Nici o modificare, precum taierea sau sudarea anumitor componente, nu a fost necesara sa fie efectuata pe santier, pe tot parcursul procesului de instalare si montaj. Acum, noi intelegem perfect de ce felul cum a fost proiectata si construita o asemenea statie, precum si timpul aferent, se dovedesc cruciale in proiecte de genul acesta.”

De la statii de carburant, la exploatarea carierei de piatra
Cu peste 20 de ani in urma, fratii Florea au creat compania privata Florea Grup si au inceput activitatile de afaceri pe piata de combustibil, dezvoltand o impresionanta retea de statii de alimentare cu carburant pe intreg teritoriul judetului Alba.

Totusi, viziunea de afaceri a companiei Grup Florea s-a deplasat rapid spre productia de materiale de constructie. In anul 2005, compania a achizitionat o statie moderna de sortare, de mare capacitate, iar un an mai tarziu, in 2006, au infiintat cinci fabrici de betoane dotate cu echipamente ecologice Liebherr, in localitatile Alba Iulia (doua statii), Cluj Napoca, Sibiu si Deva, fiecare avand o capacitate de productie de 100 mc/ora. Din acest moment compania a devenit un competitor serios in randul marilor producatori de betoane. In toate fabricile sale de betoane, productia este asistata de calculator, ceea ce ofera garantia calitatii si a cantitatilor inscrise pe documentele de insotire a marfurilor. Anul 2011 a fost, pentru compania Grup Florea, anul in care aceasta a inclus in afacerile sale si o noua statie de asfalt Ammann, de inalta tehnologie, cu o capacitate de productie de 160 tone/ora.

Marcand o noua etapa in dezvoltarea companiei, fratii Florea au decis in 2013 sa investeasca intr-o cariera de piatra, pentru a prelucra la fata locului agregate pentru productia proprie, in primul rand, de beton si asfalt. „Am luat aceasta decizie, plecand de la premisa ca aceasta a reprezentat urmatorul pas logic in dezvoltarea societatii noastre. Mai mult decat atat, noi am dorit ca, pentru clientii nostri, sa putem oferi produse si servicii de cea mai inalta calitate. In consecinta, gasirea unui partener de incredere, care sa poata furniza fractii finale de inalta calitate, a reprezentat unul dintre subiectele principale atunci cand am inceput planul nostru de afaceri in aceasta industrie”, a declarat Marcel Florea.

Atunci cand s-au decis sa investeasca intr-o cariera de piatra, reprezentantii companiei Florea Grup isi stabilisera cerintele pentru o varietate mare de sorturi de agregate de diferite granulozitati (nisip concasat secundar 0/4 mm, 0/2 mm, 2/4 mm, 0/4 mm, 4/8 mm, 8/16 mm, 8/11 mm, 11/16 mm, 16/25 mm si 32/50 mm), pe necesitate de a avea o capacitate de productie care sa se situeze intre 180 si 200 tone/ora, la care se adauga si necesitatea unei functionari flexibile a echipamentelor. Pentru indeplinirea acestor cerinte aveau nevoie de consultanta specializata si era clar necesara gasirea unui partener puternic. Asa a inceput parteneriatul cu Metso.

Combinarea echipamentelor mobile cu cel fixe, calea spre succes
Initial, compania Florea Grup a optat pentru echipamente mobile, dar dupa mai multe discutii cu profesionistii de la Metso, decizia luata de comun acord a fost pentru un ansamblu de instalatii format dintr-o unitate de concasare primara mobila combinata cu echipamente fixe de concasare si de sortare secundare si tertiare, aceasta varianta de proiect fiind considerata optima din punct de vedere operational si economic.

Livrarea finala conform contractului a inclus un echipament mobil de concasare cu falci Lokotrack® LT116™, doua concasoare cu con Nordberg® HP200™, un concasor cu impact cu ax vertical Barmac® B6150SE, doua ciururi inclinate model PREMIER, tip CVB204 si CVB203, un ciur orizontal model PREMIER ES203, la care s-a adaugat automatizarea completa a instalatiei.

Concasorul mobil Lokotrack® LT116™ este exploatat intr-o cariera, situata la 50 km de ansamblul de instalatii fixe, in apropriere de orasul Zlatna. Statiile fixe de concasare si sortare sunt amplasate la 5 km de orasul Alba-Iulia. Acestui concasor i s-a adaugat mai tarziu un scalper cu bare grizzly, Metso Lokotrack® ST2.8, de mare capacitate, cu scopul de a clasa fractiile 0/63 mm, 63/150 mm, 150/300 mm, necesare pentru lucrari ample de constructii de drumuri si autostrazi. „Decizia a fost simpla. Avem o experienta foarte buna cu Metso, si am fost siguri ca urmatoarele investitii in acest domeniu le vom face cu ei. Nu ne-am inselat deloc, si ne bucuram ca am luat decizii care ne asigura flexibilitate in operare, un regim foarte ridicat de disponibilitate al utilajelor si, nu in ultimul rand, o afacere profitabila”, declara Marcel Florea. Utilajele opereaza atat inter-conectate, gestionarea functionarii in serie facandu-se automat, sau separat, in functie de necesitatile de productie ale Florea Grup.

O mare provocare pentru intregul proiect a reprezentat-o sortarea fina a produselor rezultate din concasarea tertiara, cu ciurul orizontal PREMIER ES203, la dimensiuni ale sorturilor 0/2 mm, 2/4 mm si 0/4 mm. In perioada de teste ale instalatiei si analize in laborator a ultimelor fractii finale, reprezentantii companiei Florea Grup au fost impresionati de capacitatea de productie, performantele generale si separarea precisa a acestui ciur.

 Asamblarea si testarea statiei de concasare si sortare a durat opt luni, statia functionand la parametrii maximi incepand cu luna aprilie 2015. In primele sase luni de functionare, compania Grup Florea a produs peste 90.000 de tone de agregate. Acum, productia anuala de agregate este de aproximativ 340.000 – 400.000 de tone, in functie de cererea de pe piata si de consumul intern.

O alta investitie de foarte mare amploare si care se dovedeste a fi o alegere foarte buna, a fost infiintarea fabricii de pavaje in perioada 2016 - 2017, acest segment de piata fiind unul nou pentru Florea Grup. Cu toate acestea, compania a reusit rapid sa devina un jucator important in piata de productie a pavajelor, gratie seriozitatii fata de clientii finali, a calitatii ridicate a pavajelor produse si a disponibilitatii de a satisface chiar si cele mai exigente cerinte din piata de profil.

„Privim cu incredere catre viitor, si ne dorim in continuare sa fim tot atat de competitivi, precum am fost si pana acum. Stim ca alaturi de partenerii nostri de incredere si clienti satisfacuti, vom reusi sa ne dezvoltam intr-un mod profesional si armonios”, declarau in final fratii David si Marcel Florea.

Machinery

Recent Posts:

Grupul Manitou, recunoscut la nivel mondial în domeniul echipamentelor specializate de manipulare și stivuire, a platformelor de lucru la înălțime și a utilajelor terasiere și de manipulare compacte, a anunțat la sfârșitul lunii februarie lansarea unei noi game de platforme ...


Citeste mai mult

HD Hyundai Construction Equipment (CE) a dezvăluit alte opt mini-excavatoare, cu greutăți de operare cuprinse între 1,7 și 5,5 tone, ce vor completă o gamă de 12 modele. Mini-excavatoarele din seria A, câștigătoare ale premiului RED DOT DESIGN, stabilesc noi niveluri de performan...


Citeste mai mult

Încărcătorul pe șenile este singura mașină pentru lucrări terasiere care poate face totul - curăță, încarcă, sapă, transportă, astupă și multe altele - chiar și în condiții de teren dificil, dur sau alunecos.Noul încărcător pe șenile Cat® 973 oferă o p...


Citeste mai mult

Un suflu energetic inovator impulsionează industria construcțiilor. Utilizarea pe scară tot mai largă a echipamentelor de concasare, sortare și transport acționate 100% de energia electrică este o veste bună pentru toată lumea. Investițiile în asemenea echipamente reprezintă o inves...


Citeste mai mult