Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

CoBuild 2022 la Ciugud

CoBuild 2022 la Ciugud

Despre Ciugud am auzit prima dată anul trecut, de la colegii mei care au propus un road-trip până acolo pentru a vedea cu ochii noştri minunea comunei româneşti în care se trăieşte ca într-o localitate rurală din Europa de Vest. Ne-am pus în pl an să luăm legătura cu primăria Ciugud pentru a s tabili o întâlnire cu primarul şi de a f ace, cu această ocazie, şi un int erviu cu dânsul.

Ni s-a răspuns aproape instant la mail, iar purtătorul de cuvânt al primăriei ne-a f acilitat imediat procedura pentru interviu. Însă viaţa ne-a surprins deoarece în primăvara acestui an nu ş tiam încă de oportunitatea pe care ne-o va aduce viitorul: să organizăm un targ-festival de utilaje pentru construcţii chiar la Ciugud!

Despre Ciugud

Comuna Ciugud din judeţul Alba reprezintă un etalon în România în ceea ce privește integrarea noilor tehnologii și utilizarea eficientă a fondurilor europene pentru dezvoltarea durabilă. Ciugud este exemplu de bune practici la nivel european pentru absorbţia record de fonduri europene: aproximativ 35 de milio ane de euro, ceea ce reprezintă, la o populaţie de circa 3500 de locuitori, 10.000 de euro pe cap de locuitor.

Ciugud este promotorul conceptului „smart village” și din 2020 e ste studiul de caz folosit de Guvernul României pentru dezvoltarea acestui concept în întreaga ţară. La Ciugud funcţionează și prima școală „smart” din mediul rural din România, deschisă în anul 2019.

Ciugud reprezintă și o de stinaţie de business având o zonă de dezvoltare economică în care funcţionează peste 40 de companii, care oferă aproape 1000 de locuri de muncă. Zona de Dezvoltare Economică Ciugud – Drâmbar este una dintre cele mai bine c onturate zone industriale de tip „greenfield” din centrul României, cu o atractivitate în continuă creștere pentru companiile autohtone și străine.


La Ciugud există și unul dintre cele mai moderne terenuri de golf din Europa (Theodora Golf Club), care poate fi locul unor întâlniri reușite cu partenerii de afaceri.

Pentru toate aceste motive, dar mai ales pentru faptul că este o comunitate deschisă și prietenoasă cu mediul de afaceri, am ales Comuna Ciugud ca localitate – gazdă pentru CoBuild 2022 (30 septembrie – 2 octombrie), eveniment la care vă aşteptăm!

Cele bune,
Cornelia Rotaru

News

Recent Posts:

CoBuild este principalul eveniment anual naţional dedicat sectorului utilajelor și tehnologiilor pentru construcții. Scopul evenimentului este de a aduce împreună jucătorii pieței de construcții într-un cadru informal. CoBuild este organizat pe durata a 3 zile: joi, vineri și s&...


Citeste mai mult

Luni, 6 martie 2023, la Ateneul Român, a avut loc cea de-a V-a ediţie a Galei „Women in Economy – Day by day Heroes”, organizată de către Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF*, cel mai mare eveniment de referință dedicat excelenței femin...


Citeste mai mult

Pe 17 februarie am organizat Auto Art Show – evenimentul care a avut printre oaspeţii noştri, pe lângă pasionaţii de auto, şi pasionaţii de auto şi artă din piaţa de utilaje, unii dintre aceştia fiind partenerii noştri de peste 15 ani. Ne-am bucurat că am putut să oferim at&...


Citeste mai mult

Anul trecut, Auto Art Show a fost doar o idee care a încolţit în mintea noastră, apoi totul a fost transpus într-un plan elaborat. Cu o zi înainte, cu excepția câtorva mici detalii, planul începea să capete contur, iar Griviţa Studio cu pereții ei de cărăm...


Citeste mai mult