Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

CoBuild 2022 la Ciugud

CoBuild 2022 la Ciugud

Despre Ciugud am auzit prima dată anul trecut, de la colegii mei care au propus un road-trip până acolo pentru a vedea cu ochii noştri minunea comunei româneşti în care se trăieşte ca într-o localitate rurală din Europa de Vest. Ne-am pus în pl an să luăm legătura cu primăria Ciugud pentru a s tabili o întâlnire cu primarul şi de a f ace, cu această ocazie, şi un int erviu cu dânsul.

Ni s-a răspuns aproape instant la mail, iar purtătorul de cuvânt al primăriei ne-a f acilitat imediat procedura pentru interviu. Însă viaţa ne-a surprins deoarece în primăvara acestui an nu ş tiam încă de oportunitatea pe care ne-o va aduce viitorul: să organizăm un targ-festival de utilaje pentru construcţii chiar la Ciugud!

Despre Ciugud

Comuna Ciugud din judeţul Alba reprezintă un etalon în România în ceea ce privește integrarea noilor tehnologii și utilizarea eficientă a fondurilor europene pentru dezvoltarea durabilă. Ciugud este exemplu de bune practici la nivel european pentru absorbţia record de fonduri europene: aproximativ 35 de milio ane de euro, ceea ce reprezintă, la o populaţie de circa 3500 de locuitori, 10.000 de euro pe cap de locuitor.

Ciugud este promotorul conceptului „smart village” și din 2020 e ste studiul de caz folosit de Guvernul României pentru dezvoltarea acestui concept în întreaga ţară. La Ciugud funcţionează și prima școală „smart” din mediul rural din România, deschisă în anul 2019.

Ciugud reprezintă și o de stinaţie de business având o zonă de dezvoltare economică în care funcţionează peste 40 de companii, care oferă aproape 1000 de locuri de muncă. Zona de Dezvoltare Economică Ciugud – Drâmbar este una dintre cele mai bine c onturate zone industriale de tip „greenfield” din centrul României, cu o atractivitate în continuă creștere pentru companiile autohtone și străine.


La Ciugud există și unul dintre cele mai moderne terenuri de golf din Europa (Theodora Golf Club), care poate fi locul unor întâlniri reușite cu partenerii de afaceri.

Pentru toate aceste motive, dar mai ales pentru faptul că este o comunitate deschisă și prietenoasă cu mediul de afaceri, am ales Comuna Ciugud ca localitate – gazdă pentru CoBuild 2022 (30 septembrie – 2 octombrie), eveniment la care vă aşteptăm!

Cele bune,
Cornelia Rotaru

News

Recent Posts:

Ultimii ani, dominați de pandemia de COVID-19, au redus foarte mult interacțiunea directă dintre producători și cumpărători în toate sectoarele economiei. De asemenea, contextul economic actual și transformările prin care trece economia națională dar și cea europeană, face ca rela...


Citeste mai mult

Lipsa semiconductoarelor și cablajelor, livrările întârziate de materii prime și semifabricate, dar și costurile crescute ale energiei și combustibilului – determinate de blocajele globale din aprovizionare cauzate de pandemia mondială de coronavirus și de războiul din Ucra...


Citeste mai mult

Ultimii ani, dominați de pandemia de Covid-19, au redus foarte mult interacțiunea directă dintre producători și cumpărători în toate sectoarele economiei. De asemenea, contextul economic actual și transformările prin care trece economia națională, cea europeană, dar și globală, f...


Citeste mai mult

Primul târg din țară destinat domeniilor schiabile din România a avut loc în acest weekend la Cheile Grădiștei Resort, în județul Brașov. Carpathian Mountain Fair a reunit peste 30 de expozanți din mai multe țări europene precum și reprezentanți ai unor domenii sch...


Citeste mai mult