Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

Concasoarele se pot odihni în timp ce piesele de uzură produse de Element fac munca grea

Concasoarele se pot odihni în timp ce piesele de uzură produse de Element  fac munca grea

Viteza cu care se uzează piesele echipamentelor de concasare-sortare utilizate la procesarea rocilor afectează în esență costul total de producție. De aceea companiile care procesează roci se străduiesc să achiziționeze consumabile care vor fi schimbate cât mai rar posibil. Pentru astfel de clienți Element oferă piese de înaltă calitate, compatibile cu echipamente de orice marcă.

Element produce piese de schimb și piese de uzură sub marcă proprie pentru echipamente utilizate în toate etapele de procesare a rocilor. Sortimentul de produse include peste 30.000 de articole destinate diferitelor tipuri de concasoare precum și peste 5.500 de articole industriale cum ar fi elemente de fixare, rulmenți, filtre și componente de umplere. Piesele Element sunt compatibile cu piesele echipamentelor unor mărci precum Sandvik, Uralmash, Terex, Telsmith, FLSmidth, Trio, Kleemann* și alte mărci mai puțin cunoscute.

Element se concentrează pe furnizarea de piese de înaltă calitate cu durată mare de funcționare. Piesele echipamentelor de concasare-sortare au avut o durată de funcționare cu până la 30% mai mare comparativ cu piesele furnizate de alți producători, în ciuda prețului aplicat care este prețul mediu al pieței.

Piese pentru echipamente de concasare-sortare

Procesarea rocilor solicită la maxim echipamentele de concasare. Granitul, rocile porfirice, gabbroul, diabazul, toate acestea au un nivel ridicat al durității și abrazivității. Mai mult decât atât, în plin sezon care poate dura și 9 luni, chiar și carierele mici lucrează 24/7, ceea ce duce la o sarcină enormă de lucru pentru concasoare.

Element produce o gamă completă de blindaje din diferite aliaje pentru concasoare cu fălci, concasoare cu con, concasoare cu impact. Specialiștii companiei măresc durata de viață așteptată a produsului și facilitează întreținerea actualizând geometria produsului dacă este necesar.

În cazul concasoarelor cu con Element produce camere de concasare, mantale, inele de umplere precum și o gamă largă de piese de schimb pentru componentele superioare și inferioare ale concasorului, ansamblu ax principal, piese ale angrenajului excentric.

 În cazul concasoarelor cu fălci Element produce blindaje pentru falca fixă și cea mobilă, elemente de protecție pentru pereții laterali ai camerei de concasare. De asemenea oferă componente ale cadrului concasorului, ax excentric, rulmenți, elemente de etanșare, arcuri spiralate.

Înlocuirea la timp

Viteza de înlocuire a produselor are un rol cheie în asigurarea menținerii neîntrerupte a producției. Pentru a realiza acest lucru Element prevede timpul de uzurăastfel încât să prevină opririle de urgență. În plus compania are stocuri de produse în depozite de ordinul miilor de articole, de la axuri de concasoare la garnituri de etanșare.

Selecția aliajelor pentru orice condiții operaționale

Element oferă bare de impact pentru concasoare cu impact confecționate din 15 tipuri diferite de aliaje care sunt divizate în trei grupe: oțel manganos, oțel martensitic și fontă albă cu crom.

Reprezentatul Element în România, Florin Hălmăjan, explică faptul că specialiștii companiei aleg tipul de material în concordanță cu duritatea și abrazivitatea rocilor ce urmează a fi procesate. Ei analizează și dimensiunea materialului de procesat, umiditatea, viteza de rotație și încărcarea concasorului.

În fiecare caz se colectează cât mai multe date posibile despre condițiile de operare ale echipamentului pentru a găsi soluția optimă fiecărei aplicații.Prin urmare, atunci când procesăm cererile clienților utilizăm și un formular pe care aceștia îl completează”, a subliniat reprezentatul Element.

Separat merită să subliniem avantajele aliajelor obținute utilizând tehnologia de turnare THOR. Această tehnologie îmbunătățește uniformitatea și densitatea structurii metalului. În același timp oțelul obținut are mai puține impurități și incluziuni nonmetalice. Acest lucru are un impact direct asupra solidității produsului. Element aplică această tehnologie la fabricarea blindajelor pentru concasoare cu con, cu fălci, cu impact precum și la piesele de uzură utilizate la căptușirea alimentatoarelor.

Compusul NovaTHOR

Unul din recentele produse dezvoltate de Element care deja a cunoscut aprecierile companiilor miniere este compusul realizat din două componente, bazat pe rășină epoxidică, denumit ‘NovaTHOR™’. Acesta este utilizat la umplerea cavităților dintre camerele de concasare și corpurile concasoarelor cu con și cele giratorii. Datorită caracteristicilor specifice cum ar fi rezistența la compresiune și rezistența la impact mărite, compusul epoxidic absoarbe energia și reduce vibrațiile. NovaTHOReste rezistent la influențe de contracție și temperatură și este potrivit chiar și pentru cele mai severe condiții de aplicare.

Mai mult, compusul este ușor de amestecat și de aplicat. Datorită acestui compus clientul poate să își îmbunătățească performanțele echipamentului său utilizând totodată și piesele de schimb și de uzură produse de Element.

 

Elemente de fixare pentru componente de căptușire

Calitatea elementelor de fixare afectează fiabilitatea funcționării echipamentului. De aceea Element monitorizează îndeaproape întregul proces de fabricație al componentelor industriale. Se poate alege un element de fixare destinat instalării oricărui tip de căptușeală: piulițe, șuruburi, șaibe, pene, pentru a numi doar câteva. Dacă este necesar compania poate fabrica și elemente de fixare non standard.

Pe lângă piesele de bază clienții Element pot comanda și alte tipuri de produse cum ar fi: rulmenți, curele de transmisie, componente electrice și hidraulice, filtre. Toate produsele sunt proiectate și confecționate în conformitate cu standardele DIN, ISO, GOST.

Obțineți cele mai bune soluții pentru condițiile dumneavoastră de operare specifice contactând reprezentantul Element în România: Florin Hălmajan Florin.Halmajan@element.global

 

    

 

 

News

Recent Posts:

Agora Robotics, companie deep tech și pionier în domeniul roboticii, creată în România de specialiști în cercetare și dezvoltare în domeniul tehnologiei, a lansat Sweep – primul robot autonom dezvoltat și produs în România. Sweep este un robot ind...


Citeste mai mult

Cu ocazia celei de-a doua ediții CoBuild platforma de utilaje pentru construcții, platformă care cuprinde gama de utilaje de la CASE CONSTRUCTION, utilajele producătorului Wacker Neuson și pe cele ale producătorului ceh FirstGreen. La standul lor participanții au avut ocazia să vadă gama de...


Citeste mai mult

Prometeon a dezvăluit prima gamă de anvelope care poartă propriul brand de când compania a fost înființată în 2017. Pentru a marca tranziția către un brand de produs, Prometon Tire Group a organizat o ceremonie la umbra piramidelor din Giza, situate aproape de Cairo și la c...


Citeste mai mult

CoBuild 2024 a fost o experienţă în sine . Începutul unui asemenea eveniment este atunci când se termină precedentul şi se finalizează după ce se trage linie şi s e face o analiză a întregului proiect. Noi tocmai ce am tras linie şi am ajuns la câteva concluzii...


Citeste mai mult