Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

Concasorul LT120 oferă performanțe sporite în carierele de bazalt

Concasorul LT120 oferă performanțe sporite în carierele de bazalt

Datorită proprietăților unice ale bazaltului local și creșterii cererii, compania RF Sand-Baggerarbeiten und Steingewinnungsgesellschaft GmbH, din Germania, avea nevoie de un concasor primar mobil puternic, care să poată face față provocărilor. Pentru a crește producția, conducerea companiei a decis să opteze pentru achiziționarea unui concasor mobil cu fălci Metso Outotec Lokotrack LT120, care putea fi alimentat cu cantități mai mari de piatră naturală abrazivă.

Originea grupului Reinhard de astăzi datează din 1927, când a fost fondat de străbunicul directorilor generali de astăzi Marco și Ralf Reinhard. După ce și-a început activitatea ca agenție de transport, cu o companie afiliată de comercializare a cărbunelui în Groß-Zimmern, orientarea antreprenorială s-a schimbat decisiv odată cu achiziționarea fabricii de bazalt Balduinstein în urmă cu 13 ani. Pe lângă divizia de logistică a grupului de companii, care are astăzi 80 de angajați, o companie de ateliere pentru vehicule comerciale și o operațiune de manipulare portuară pe Rin, în special exploatarea bazaltului în carieră deschisă de la RF Sand-Baggerarbeiten und Steingewinnungsgesellschaft mbH este cea care capătă în mod constant importanță pentru grupul de companii datorită cerințelor pieței.

„Aspirația noastră a fost întotdeauna să acoperim întregul lanț valoric”, explică Marco Reinhard, care, alături de fratele său Ralf Reinhard, în calitate de director general, este responsabil în primul rând de aspectele comerciale ale companiei. „Pe cele 56 de hectare ale carierei noastre de bazalt în aer liber de lângă Diez, pe care am achiziționat-o în urmă cu aproximativ 13 ani, producem, printre altele, pietriș pentru industria betonului. Cu toate acestea, obiectivul nostru la fața locului este în mod clar extracția și prelucrarea bazaltului. Aici se produc plăci de bazalt, dale pentru interior și exterior și pietre funerare, precum și agregate pentru anrocamente, care sunt, de asemenea, foarte solicitate la nivel național datorită proprietăților deosebit de avantajoase ale pietrelor naturale extrase aici. Alți clienți importanți pentru materialele noastre în vrac pot fi găsiți în domeniul construcțiilor rutiere, în industriile de beton și asfalt, precum și în grădinăritul peisagistic. În plus, operăm aici și un terminal de transbordare pentru pământ excavat și diverse materiale în vrac.”

Fiabilitate și randament ridicat cu concasorul LT120
Bazaltul extras din mina de la Balduinstein are o densitate aparentă extrem de mare, motiv pentru care este potrivit, printre altele, pentru realizarea fundații și construcția de diguri pe râurile Rin, Main și Moselle, pentru stabilizarea malurilor sau a pantelor. De asemenea, bolovanii mai mari de 100 de kilograme (până la  10 000 kg) din carieră sunt livrați ca spărgătoare de valuri pe coasta olandeză sau în regiuni mai îndepărtate.

Datorită proprietăților unice ale bazaltului local, cum ar fi rezistența ridicată la abraziune, reziliența și rezistența la acizi, precum și a creșterii producțieiu rezultate dintr-o cerere sporită, s-a decis utilizarea unui concasor primar mobil mai puternic pentru a crește producția. După o fază de testare intensivă, decizia de investiție a fost luată în favoarea unui concasor mobil cu fălci Metso Outotec LT120, livrat de dealerul autorizat al Metso Outotec, Fischer-Jung Aufbereitungstechnik din Krefeld. Acest concasor mobil a fost produs de Metso până în prezent în aproape 1000 de exemplare și și-a dovedit deja eficiența într-o gamă largă de aplicații.

„La scurt timp după ce l-am contactat pe Marco Reinhard, am obținut o imagine detaliată a cerințelor sale operaționale  pentru un concasor primar, precum și a condițiilor locale”, explică Ralph Phlippen, director general la Fischer-Jung Aufbereitungstechnik. „Pentru a satisface dorința de creștere semnificativă a producției și pentru a permite alimentarea simultană a unor cantități mari de piatră naturală abrazivă, recomandarea noastră s-a îndreptat în mod clar către concasorul mobil cu fălci Lokotrack LT120. Deschiderea de alimentare a buncărului acestei instalații și volumul lui sunt foarte generos dimensionate și oferă capacitatea necesară pentru a procesa aproximativ 200-250 de tone de bazalt pe oră.”

Inițial, dealerul Fischer-Jung a furnizat concasorul cu fălci carierei de bazal în scopuri de testare pentru o perioadă de două luni. Acest lucru i-a oferit lui Marco Reinhard și echipei sale, care se baza exclusiv pe instalații mobile de prelucrare a rocilor în cadrul carierei, posibilitatea de a testa concasorul LT120 în interacțiune cu echipamentele de prelucrare deja existente, cum ar fi concasorul fin și instalația de sortare.

„Suntem foarte mulțumiți atât de concasorul primar, cât și de serviciile oferite de Fischer-Jung”, conchide Marco Reinhard. „Se poate spune că, aici, ne aflăm pe teritoriul natal al lui Ralph Phlippen și al echipei sale, deoarece aceștia nu numai că sunt competenți, dar sunt și întotdeauna la fața locului în foarte scurt timp, dacă este nevoie de piese de uzură.”

 

Machinery

Recent Posts:

Pentru TERRA România Utilaje de Construcții, companie care face parte din grupul austriac TERRA Holding, unul dintre cei mai mari distribuitori de utilaje de construcții din Europa, 2022 a fost mai ales despre consolidare, stock management ( controlul stocurilor) într-o piață cu evol...


Citeste mai mult

În munții arizi din sudul Perului, compania Anglo American a trecut la următorul pas în industria minieră: un gigantic complex de exploatare a cuprului, la suprafață, este exploatat în mare parte cu roboți.Pe un drum de mină prăfuit din munții Anzi, un o basculantă rigid...


Citeste mai mult

Conveierele mobile cu bandă MOBIBELT de la Kleemann asigură o organizare mai flexibilă a proceselor de lucru pe șantiere, fiind utilizate pentru eficientizarea proceselor logistice. Aceste conveiere mobile extind în mod flexibil raza de acțiune a instalațiilor de concasare și sortare ș...


Citeste mai mult

Datorită proprietăților unice ale bazaltului local și creșterii cererii, compania RF Sand-Baggerarbeiten und Steingewinnungsgesellschaft GmbH, din Germania, avea nevoie de un concasor primar mobil puternic, care să poată face față provocărilor. Pentru a crește producția, conducerea compa...


Citeste mai mult