Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

DINAMICE, FIABILE, PRODUCTIVE - Noile autogredere CASE din Seria D

DINAMICE, FIABILE, PRODUCTIVE - Noile autogredere CASE din Seria D

CASE Construction Equipment (CE) și-a consolidat moștenirea de succes în domeniul autogrederelor prin lansarea noii Serii D. Noile modele 836D de 12,5 tone și 856D de 16,65 tone, în configurații standard și cu tracțiune integrală se dovedesc la fel de dinamice și de încredere și, în plus, oferă o experiență supremă operatorului. Producătorul spune că noile autogredere au o cabină mai confortabilă, un control excelent al lamei transversale pivotante și un motor Dual Power pentru o productivitate mai mare la viteze mari. Unele dintre caracteristicile noilor modele au debutat într-o actualizare din 2023 a modelelor anterioare 836C și 856C.

Noile autogredere din Seria D combină zeci de ani de dezvoltare și îmbunătățiri cu un aspect complet nou, începând cu scaunul șoferului. Cu o vizibilitate de neegalat și o experiență îmbunătățită la bord, să lucrezi pe noile modele de autogredere din Seria D de la CASE nu va mai fi niciodată la fel.

O cabină mai confortabilă pentru productivitate ridicată

Cabina cu profil redus a modelelor 836D și 856D reduce înălțimea totală a autogrederelor, facilitând transportul rutier între șantiere și oferind în același timp operatorilor garanția respectării sistemului de protecție la răsturnare (ROPS) și a sistemului de protecție la căderea obiectelor (FOPS). Accesul în cabină se face pe ambele părți, prin uși batante, complet vitrate. Așezat în scaunul încălzit și cu suspensie pneumatică, operatorul are asigurată o vedere excelentă, prin geamurile cu tentă de culoare, asupra lamei transversale pivotante și a împrejurimilor.

Există un nou ecran tactil, care afișează toate informațiile despre utilaj și întreținere și care servește ca monitor pentru camera video cu vedere spre spate. Acest ecran care poate fi personalizat este amplasat deasupra consolei frontale reproiectate. O a doua consolă, situată în partea dreaptă a cabinei, include cheia de contact, noua comandă de accelerație de mână, electronică, un suport pentru pahare și porturi USB pentru încărcare. Pe partea stângă a cabinei, lângă scaunul operatorului, se află un compartiment spațios de depozitare, dotat cu o curea de cauciuc și o plasă.

Noile modele de autogredere din Seria D sunt oferite atât cu joystickuri electro-hidraulice, cât și cu manete mecanice cu joc zero. Sistemul electro-hidraulic utilizează joystickuri foarte precise, cu trei axe, care sunt încorporate în cotiere reglabile pe mai multe poziții pentru un confort maxim de operare. Joystickurile sunt echipate cu mai multe butoane și comutatoare cu rolă, pentru a controla diverse funcții ale mașinii.

Aceste joystickuri oferă, de asemenea, controlul precis al tuturor lucrărilor de margine, opțiuni de direcție confortabilă și control TwinLift, care permite operatorului să controleze ambii cilindri hidraulici de ridicare a lamei transversale pivotante, de la un singur joystick.

Performanță pe două curbe de putere

Noile modele 836D și 856D de autogredere CASE sunt echipate cu un motor diesel supraalimentat, cu injecție Common Rail cu intercooler, tip N67 NEF, de 6,7 litri, cu 6 cilindri, furnizat de FPT. Sistemul integrat Dual Power oferă două curbe de putere, cu puterea maximă la 2 100 rpm și comutare automată la curba de putere superioară atunci când autogrederul lucrează în treptele de viteză de la a patra la a șasea. Pentru modelul 836D puterea maximă furnizată de motor pe prima curbă de putere, în treptele de viteză inferioare, de la prima la a treia, este de 102 kW, iar începând cu a patra, 115 kW. La modelul 856D, puterea maximă pe prima curbă de putere este de 129 kW, iar pe a doua de 142 kW. Cuplul maxim livrat la 1 400 rpm este de 725 Nm la modelul 836D, respectiv de 850 Nm, la modelul 856D. Toate aceste lucruri garantează că puterea maximă este disponibilă pe măsură ce viteza de deplasare crește, iar răspunsul la cuplu este rapid, ceea ce sporește productivitatea.

Motorul respectă standardele de emisii UE Stage V utilizând un sistem de post-tratare a gazelor de evacuare Hi-eSCR2 cu un catalizator de oxidare diesel (DOC) care nu necesită întreținere și cu un sistem de reducere catalitică selectivă (SCRoF). Motorul este compatibil cu combustibilii biodiesel sustenabili HVO (Ulei Vegetal Hidrotratat) și cu combustibilii sintetici, cum ar fi CTL (coal to liquid), BTL (biomass to liquid) și GTL (gas to liquid).

Transmisia Ergopower cu convertizor de cuplu integrat oferă autogrederelor schimbarea automată și lină a treptelor de viteză (șase înainte, trei înapoi), în timp ce blocarea complet automată a diferențialului sporește tracțiunea. Modelele Case Seria D cu tracțiune integrală (motoare hidrostatice la roțile axei față) oferă un mod lent de deplasare, cu viteze extrem de scăzute ale mașinii, foarte util pentru lucrări de compactare, reducându-se astfel și nevoia de utilaje suplimentare pe șantier. Anvelopele opționale de 24 inch sunt disponibile pentru modelele 4WD și 2WD pentru o deplasare mai lină pe teren neregulat.

Controlul lamei transversale pivotante

Case oferă posibilitatea de a alege între diferite lățimi și extensii ale lamei transversale pivotante în funcție de aplicații. Lama este montată pe un mare inel de rotire cu role, încapsulat, pentru a preveni jocul, a reduce uzura și a susține un cuplu mecanic ridicat pentru un control maxim. Cu mai puține puncte de ungere, întreținerea este redusă, sporind timpul de funcționare  și asigurând o productivitate sporită. Un cadru robust în formă de A și o șa centrală mențin muchia de tăiere a lamei transversale pivotante stabilă și controlabilă, asigurându-i o flexibilitate maximă.

Opțiuni pentru modelele CASE Seria D

Autogrederele Case din Seria D pot fi adaptate pentru fiecare aplicație specifică prin alegerea de până la trei dimensiuni de lățime pentru lama transversală pivotantă, extensie pe partea din dreapta a lamei, un ambreiaj de suprasarcină, un scarificator cu cinci dinți în spate, scarificator cu placă mobilă, cu patru sau șase dinți, în locul lamei transversale pivotante, contragreutăți suplimentare față  și lumini de lucru cu LED. În plus, pentru a crește și mai mult productivitatea, modelele 836D și 856D sunt compatibile cu sisteme automate de control al lamei 2D și 3D, populare în rândul operatorilor (Leica, Trimble).

CASE SiteWatch și CASE SiteConnect

Un abonament Case SiteWatch pentru gestionarea de la distanță a flotei vine standard cu noile modele de autogredere. De asemenea, există o serie de servicii post-vânzare, cum ar fi garanția extinsă CASE Protect și analiza fluidelor CASE, pentru a proteja echipamentele de construcții CASE, iar pentru a asigura disponibilitatea cu garanție extinsă sunt disponibile și alte programe preventive menite să evite costurile de exploatare neprevăzute și să optimizeze profitabilitatea.

Machinery

Recent Posts:

Epiroc a lansat pe piață SmartROC T30 R, o puternică instalație de foraj de suprafață, controlată de la distanță prin radio și construită pe aceeași platformă de bază cu SmartROC T25 R, lansată anul trecut. Nu toate locurile de muncă sunt la fel. Accesul pe șantier și caracteristi...


Citeste mai mult

Hyundai Construction Equipment (CE) dispune de o gamă extinsă de echipamente grele pentru construcții și terasamente. Printre acestea regăsim și două modele de autobasculante articulate, HA30A și HA45A, cu sarcini utile nominale de 28 de tone și, respectiv, 41 de tone, care oferă combinaț...


Citeste mai mult

Los Trigales este prima companie din America de Sud care a implementat în procesul ei de producție soluția tehnică Nordplant™ de la Metso. Astfel, Los Trigales a ajuns să prelucreze în plus până la 960 000 de tone de agregate pe an (80 000 de tone pe lună).Los Trigales ...


Citeste mai mult

Pe fondul îngrijorării crescânde față de starea proastă a drumurilor din Marea Britanie și a costurilor ridicate legate de lucrările extinse de reabilitare a drumurilor, atât în exteriorul localităților, cât și în interior, JCB a dezvoltat inovatorul Poth...


Citeste mai mult