Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

Despre Betoane in Romania de azi

Despre Betoane in Romania de azi

La o prima vedere s-ar putea spune ca industria betoanelor nu este genul de industrie care poate evolua spectaculos. Spectaculos poate nu, dar semnificativ cu siguranta da. Si asta pentru ca exista o echipa de oameni care isi fac meseria cu multa pasiune, pentru ca Romania sa construiasca mai bine.

Holcim Romania este compania care a ridicat constant standardele in domeniul constructiilor, propunand in permanenta produse inovatoare si solutii care sa raspunda celor mai variate nevoi. De peste 21 ani de cand este prezenta in Romania, Holcim a ajutat industria constructiilor sa-si depaseasca limitele, tinand pasul cu ideile celor mai vizionari constructori si ajutandu-i, prin produsele sale performante, sa-si indeplineasca cele mai indraznete vise. Astazi in Romania se construieste mai repede, mai inalt, in termene mai scurte, indiferent de sezon, zi sau noapte si apar provocari care, in urma cu 5 sau 10 ani, puteau parea imposibile. Numeroasele proiecte de constructii complexe sau de mare anvergura, aparute in ultimii ani au impus multiple cerinte speciale.

De aceea in cadrul laboratoarelor Holcim au fost elaborate betoane cu proprietati specifice, adaptate in functie de aplicatie si de tipologia proiectelor, care vin sa completeze intregul spectru de betoane uzuale. Prin diversitatea gamei de betoane speciale si a expertizei cercetatorilor nostri, suntem capabili sa oferim produse personalizate pentru orice tip de proiect sau constructor. Fie ca vorbim despre produse precum Agilia, Chronolia sau Morpla – marci recunoscute la nivel international, intrucat grupul LafargeHolcim le produce in intreaga lume la aceleasi standarde de calitate si performanta, sau despre celelalte betoane speciale dezvoltate in Romania, ori cele uzuale, toate betoanele Holcim sunt triplu certificate ISO si certificate BES 6001.

Clicbeton.ro
imbunatateste semnificativ experienta celor implicati in Totodata Holcim Romania este primul producator de betoane din Romania ce ofera un serviciu profesional de achizitie a betonului online, prin intermediul platformei clicbeton.ro. proiecte de constructie, reduce timpul consumat cu achizitionarea materialelor de constructie si a serviciilor aferente, facand din aceasta o activitate care poate fi desfasurata oricand si de oriunde. Cumparatorul beneficiaza de transparenta totala si poate opta pentru intervalul de livrare care se potriveste cel mai bine bugetului si nevoilor sale. Mai mult, platforma integreaza consultanta din partea specialistilor Holcim, este intuitiva si usor de folosit. Un alt serviciu inovator lansat pe piata in 2018 este Aplytec – o retea de aplicatori profesionisti prin intermediul careia sunt oferite servicii de executie de platforme si pardoseli. Astfel, Holcim isi extinde aria de activitate, preluand nu numai rolul de furnizor de materiale de constructii, ci si de executant, direct implicat in proiecte, ceea ce garanteaza calitatea solutiilor si a serviciilor folosite. Din punct de vedere geografic, Aplytec corespunde
cu dispunerea la nivel national a celor 13 statii de betoane Holcim.


Agilia
Agilia este o gama de betoane speciale din categoria betoanelor autocompactante care asigura o compactare corespunzatoare, fara vibrare, chiar si in cazul sectiunilor subtiri, geometriilor complicate ale elementelor, accesului dificil la punctele de turnare, existentei unei retele foarte dese de armatura si al acoperirilor cu beton mai reduse (1,5-2 cm). Betoanele Agilia isi mentin proprietatea de autocompactare cel putin timp de 2 ore (in camion malaxor), inclusiv pe timp calduros, fara a fi necesara adaugarea unor aditivi pentru corectia consistentei. Astfel, punerea in opera se face eficient si sigur, iar suprafetele obtinute sunt de calitate superioara. Gama Agilia contine 3 tipuri de solutii, in functie de aplicatie: Agilia Fundatii, Agilia Orizontal - pentru elemente orizontale si Agilia Vertical - pentru elemente verticale.

Chronolia
Chronolia este o gama de betoane cu intarire rapida si cu pastrare de lucrabilitate timp de 2 ore, a caror viteza de intarire se poate alege in functie de aplicatie. Betoanele Chronolia sunt solutia ideala pentru procese de constructie sau reparatii rapide, eficiente si durabile deoarece permit o usoara punere in opera, o decofrare rapida, respectiv darea in folosinta rapida in cazul platformelor.

Morpla Series
Morpla Series este o gama de mortare pentru zidarii si tencuieli, fabricate in statia de betoane si livrate gata preparate in santier, unde pot fi stocate in containere de diferite capacitati in vederea utilizarii imediate sau in urmatoarele 48 ore. Mortarele Morpla sunt disponibile in patru variante, in functie de tipul de lucrare (zidarie sau tencuire) si de tipul de suport (caramida sau BCA). Mortarele Morpla reduc costurile cu forta de munca deoarece sporesc productivitatea in comparatie cu utilizarea mortarului preparat in santier, contribuie la reducerea pierderilor de material datorita bunei aderente la suport si ajuta la optimizarea costurilor cu materia prima. In plus Holcim Romania produce si alte betoane special concepute pentru a asigura cele mai bune performante:

Betoane de inalta performanta
Betoane special dezvoltate in scopul indeplinirii unor combinatii de criterii de performanta si de uniformitate. Daca, in cazul betoanelor uzuale, in mod traditional, rezistenta la compresiune este principala caracteristica solicitata, la betoanele de inalta performanta pot prima alte proprietati, precum modulul de elasticitate, rezistenta la impact/ abraziune etc.

Betoane cu fibre
Betoane a caror compozitie contine fibra dispersa (ex. fibra metalica, fibra de polipropilena) dozata de catre statia producatoare de beton, ce sunt livrate in santier gata preparate, rezultatul fiind un amestec omogen cu o distributie optima de fibre in masa betonului proaspat si un dozaj garantat de fibre.

Betoane pentru fundatii speciale
Fluide, usor de pompat sau de turnat direct din autobetoniera sau cu bena, aceste betoane pastreaza toate celelalte caracteristici ale clasei de rezistenta din care fac parte si sunt folosite pentru piloti, coloane, pereti mulati, monolitizari sau subturnari/umpluturi.

Sape si Mortare usoare
Avand o densitate ce se poate situa intre 400 si 1.600 kg/m3, ajuta la reducerea, uneori semnificativa, a sarcinilor si au proprietati excelente de izolare termica si fonica ceea ce le face ideale pentru lucrari de renovari si reparatii, umpluturi temporare sau permanente, inchiderea structurilor scoase din uz si izolatii in lucrari structurale si de inginerie civila.

Betoane cu permeabilitate redusa
Sunt betoane aparte care au la baza o reteta speciala ce confera proprietati imbunatatite betonului intarit, plasat in medii umede. Aceste betoane sunt folosite mai ales pentru elemente de constructie ingropate (fundatii, subsoluri, placi, pereti mulati etc.), elemente cu conditii speciale de impermeabilitate (piscine, bazine, rezervoare, silozuri), constructii hidrotehnice, terase, parcari, rampe, tuneluri si statii de tratare a apei.

Betoane cu caldura redusa de hidratare
Pentru lucrarile de dimensiuni mari (elemente/structuri masive) se recomanda utilizarea betoanelor realizate cu cimenturi cu caldura de hidratare redusa. Asigurarea unei evolutii mai lente a dezvoltarii rezistentei si implicit a unei degajari de caldura mai mica sunt extrem de importante in evitarea fisurarii elementelor din beton, in orice anotimp.

Betoane decorative
Beton cu agregate expuse: o solutie decorativa si durabila de amenajare a spatiilor exterioare – atat elemente orizontale, cat si verticale (drumuri si cai de acces, esplanade, terase, scari etc.). In betonul cu agregate expuse, agregatele (pietrele) de la fata elementului, de regula inglobate in beton, sunt lasate vizibile pentru a crea suprafete cat mai aspectuoase.

Industry

Recent Posts:

Vizita la cursele din seria Superbike de pe circuitul de la Imola a reprezentat și o oportunitate de a discuta cu reprezentanții Prometeon despre evenimentul în sine, precum și despre experiența lor de până acum pe piața anvelopelor pentru vehicule comerciale și despre planurile p...


Citeste mai mult

Actuala criză a energiei a făcut ca valoarea costului de producție în parcurile eoliene, de 245 - 320 lei/MWh, să fie profitabil și fără subvenții pentru energii regenerabile de la Guvern. La ora actuală, prețul orar al energiei vândute pe piața spot este în creștere ac...


Citeste mai mult

La Skanska, una dintre cele mai mari companii de construcții din țările nordice, au început să sosească primele dintre cele patru noi instalații de foraj frontal pe roți de la Epiroc - un model Boomer E20 S și trei modele Boomer XE3. Dispunând de caracteristici funcționale avans...


Citeste mai mult

Epiroc joacă un rol esențial în îmbunătățirea serviciilor de foraj din Cehia. Compania Explosia duce performanța și sustenabilitatea forajului la un alt nivel în carierele din Republica Cehă.Cu câțiva ani în urmă, divizia Fospol a companiei cehe Explosia A.S. ...


Citeste mai mult