Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

Despre CoBuild 2024

Despre CoBuild 2024

CoBuild 2024 a fost o experienţă în sine . Începutul unui asemenea eveniment este atunci când se termină precedentul şi se finalizează după ce se trage linie şi s e face o analiză a întregului proiect. Noi tocmai ce am tras linie şi am ajuns la câteva concluzii:

Mai mare, mai bun
CoBuild 2024 a însemnat aproape dublarea numărului de expozanţi, cât şi a spaţiului de expo. Ne-am bucurat de un real interes din partea multor companii, atât companii foarte vechi şi consacrate, dar şi companii noi, nou lansate chiar în 2024. Dublarea cifrei expozanţilor de la un an la altul pentru noi a fost îmbucurător, dar ne-a şi pus în situaţii în care a trebuit aproape să ne dedublăm sau chiar detriplăm.
Nervii echipei logistice au fost solicitaţi la maxim şi chiar ne bucurăm că avem colegi aşa de eficienţi şi răbdători. Rezultatul a fost unul de care toţi am fost mulţumiţi, atât expozanţii, vizitatorii, cât și noi, organizatorii.

Zona demo
După cum spaţiul expoziţional a fost mai mare, şi zona demo a beneficiat de mai mult spaţiu. Programul din zona demo a fost unul divers, la anumite ore s-au desfăşurat spectacole în care toate utilajele şi camioanele executau mişcări sincrone în ritm de muzică. În restul timpului fiecare utilaj a putut fi testat de oricine a dorit, foarte mulţi reprezentaţi de companii au venit special pentru a testa în teren.

Lansări şi highlights

  • Camion macara ZOOMLION ZTC700V562-1: Prezentat de SIK GROUP, acest produs de ultimă generaţie a impresionat prin funcţiile sale avansate și designul inovator.
  • Noile autotractoare Truston de la ATP Trucks Automobile: Modelele Truston 550 CP 4x2 și 6x4, respectiv 480 CP 6x4, au fost dezvăluite în premieră, evidenţiindu-se prin putere, eficienţă și tehnologie avansată.
  • Gama Ford Trucks F-LINE: Expusă pentru prima dată în România, noua gamă F-LINE se remarcă prin inovaţii care îmbunătăţesc performanţa și confortul în utilizare.
  • Putzmeister BSF iONTRON Hybrid: Prima pompă de beton fără emisii a fost prezentată în zona de expoziţie de către dealerul Genco '93.
  • Tombola Constructorului OSCAR: Oscar Downstream a oferit carduri de carburant în valoare totală de 3000 de lei, premiile fiind acordate vizitatorilor care au depus bileţele în urna specială.
  • Grupul de Electromobilitate: Acest grup, dedicat informării și educării publicului despre mobilitatea electrică, a fost prezent pentru a oferi informaţii și a răspunde întrebărilor vizitatorilor.


Provocarea Comunității: Ziua de sâmbătă, 18 mai, a fost dedicată comunităţii, în special celor mici.
Copiii au fost încurajaţi să tragă un încărcător MT 733 Manitou de la Liftec cu ajutorul chingilor de la Chingi Expert. Ulterior, împreună cu părinţii, au participat la o a doua probă, trăgând un încărcător frontal Case 1121 G Evolution. Activităţile au subliniat importanţa colaborării și a muncii în echipă, promovând ideea că împreună suntem mai puternici. Primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian a participat activ la această provocare, susţinând iniţiativa comunitară.

Campania „Roboțelul Binelui: CoBuild împreună cu Primăria Comunei Ciugud, a colaborat cu ATP Motors RO pentru a sprijini această iniţiativă. Un automobil electric Mercedes-Benz eVITO a fost
pus la dispoziţie pentru colectarea automată a PET-urilor, sticlelor și dozelor de aluminiu, în cadrul Săptămânii Verzi organizate de Crucea Roșie Filiala Alba. Proiectul a avut scopuri educative și de strângere de fonduri pentru activităţile Crucii Roșii Române.

CoBuild a fost colorat, emoţionant, vibrant, dar în acelaşi timp eficient, atingându-şi target principal, acela de a aduce împreună cererea şi ofertă din piaţa de utilaje pentru construcţii. Rămâne un eveniment preponderent B2B, căruia am dorit să îi adăugăm elemente de festival, familie, generaţii, sustenabilitate. Vom continua să construim şi să îmbunătăţim conceptul CoBuild, pe care îl dorim mai consistent de la an la an. Mulţumesc din suflet partenerilor care ne-au oferit suportul şi înţelegerea lor, care au făcut din CoBuild locul cald şi frumos în care 3 zile am simţit că suntem mai aproape unii de alţii.

Ne vedem la CoBuild 2025!
Cele bune,
Cornelia Rotaru

News

Recent Posts:

Marso Targu Mures si Total Trading inaugurează o nouă linie rapid ergonomică pentru service-urile de roţi, la distanţa de 1 an după ce a fost implementat acelaşi concept la punctul de lucru din Bucureşti. În cadrul evenimentului organizat joi, 4 iulie, invitaţi din ţară au avut ocaz...


Citeste mai mult

ATP Trucks Automobile, compania românească recunoscută pentru vehiculele sale utilitare robuste și performante, a lansat noua generație de autotractoare ATP Trucks. Aceste modele de generație a doua sunt proiectate pentru a oferi performanțe superioare, eficiență crescută și confort ...


Citeste mai mult

Hillhead s-a desfăşurat în perioada 25 – 27 iunie în UK în zona Buxton, la 3 ore de mers cu maşina înspre nord-vest de Londra. Hillhead este un târg anual care se desfăşoară într-o carieră dezafectată şi se afla anul acesta la a 42-a ediţie. După ...


Citeste mai mult

Agora Robotics, companie deep tech și pionier în domeniul roboticii, creată în România de specialiști în cercetare și dezvoltare în domeniul tehnologiei, a lansat Sweep – primul robot autonom dezvoltat și produs în România. Sweep este un robot ind...


Citeste mai mult