Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

EPIROC CÂȘTIGĂ COMENZI PENTRU INSTALAŢII DE FORAJ DE SUPRAFAŢĂ, DIN ÎNTREAGA LUME

EPIROC CÂȘTIGĂ COMENZI PENTRU INSTALAŢII DE FORAJ DE SUPRAFAŢĂ, DIN ÎNTREAGA LUME

Compania Epiroc, cu sediul central la Stockholm, Suedia, este o parte vitală a unei societăți sustenabile și un partener de încredere global pentru clienții din minerit și infrastructură. Cu o tehnologie de ultimă oră, Epiroc dezvoltă și furnizează echipamente inovatoare și sigure, cum ar fi instalații de foraj, de excavare roci și echipamente de construcții, precum și instrumente pentru aplicații de suprafață și subterane. Compania oferă, de asemenea, asistență service la nivel mondial și alte servicii post-vânzare, precum și soluții pentru automatizare, digitalizare și electrificare.

Renumele de care se bucură la nivel mondial instalațiile de foraj fabricate de compania Epiroc, mai ales în ceea ce privește productivitate și fiabilitatea acestora, asigură compania de comenzi într-un ritm susținut. Ultimele două comenzi importante de instalații de foraj, pentru exploatări miniere la suprafață, au fost primite de la clienți din Australia și Mauritania.

COMANDA DIN AUSTRALIA

Rio Tinto, una dintre cele mai mari companii miniere din lume, a comandat mai multe instalații de foraj Epiroc Pit Viper 271 cu capacități autonome, care vor fi modernizate de Rio Tinto, precum și instalații de foraj SmartROC D65 care sunt, de asemenea, încărcate cu mai multe funcții inteligente. Acestea vor fi utilizate în regiunea Pilbara din Australia de Vest, unde Rio Tinto operează o rețea integrată foarte avansată de mine de minereu de fier.

Comanda depășește valoarea de 14,7 milioane USD și a fost rezervată pentru al doilea trimestru din 2022. Urmează după o comandă importantă de la Rio Tinto, înregistrată în primul trimestru din 2022 pentru platformele de foraj Pit Viper 271. De asemenea, trebuie să ne reamintit că, în cursul anului 2021 Rio Tinto a plasat o comandă mare tot pentru platformele de foraj Pit Viper 271 și SmartROC D65 și tot pentru minele de minereu de fier din Pilb ara. „Epiroc și Rio Tinto au un parteneriat de lungă durată axat pe optimizarea siguranței și a productivității prin inovație de ultimă oră” , declara Helena Hedblom, Președinte și CEO Epiroc.

Instalațiile de foraj Pit Viper 271 și SmartROC D65, cu productivitate dovedită, sunt fabricate în Texas, Statele Unite, și, respectiv, în Örebro, Suedia. Fiind construite pentru a face față celor mai grele condiții, ele vor avea instalat sistemul Epiroc – RCS (Rig Control System), de control al platformei de foraj, fiind astfel pregătite pentru automatizare și control de la distanță. PV-271 este instalația de foraj pentru execuția găurilor de pușcare care a consacrat gama Pit Viper în întreaga lume. Ea funcționează în aproape toate aplicațiile de minerit la suprafață. Poate fora cu o singură trecere până la 16,8 m, iar adâncimea maximă a găurii este de 32 m. Găurile au un diametru de până la 270 mm, iar capacitatea de încărcare a sapelor de foraj este de 34 de tone.

Pit Viper 271 dispune de un sis tem patentat de alimentare, cu cablu cu tensionare automată, ce asigură o durată de viață îmbunătățită a componentelor și un cost total scăzut de operare. Opțiunile atât pentru motorină, cât și pentru motorul electric, fac din PV-271 o opțiune flexibilă pentru orice tip de aplicație.

COMANDA DIN MAURITANIA

Sociaté Naționale Industrielle et Minière din Mauritania, cunoscută sub numele de SNIM, este unul dintre cei mai mari producători de minereu de fier din A frica. Compania minieră a comandat un pachet de instalații de foraj Epiroc Pit Viper 351 cu soluții avansate de automatizare care vor fi utilizate la noua mină de suprafață F'Derick. În plus, Epiroc va asigura supravegherea service-ului și piese de schimb. Comanda de echipamente este evaluată în jur de 14,7 milioane de dolari USD și a fost rezervată pentru al doilea trimestru din 2022.

„Epiroc are o relație de lungă durată cu SNIM și așteptăm cu nerăbdare să continuăm să sprijinim clientul în optimiz area productivității și siguranței activităților la noua exploatare minieră”, declara Helena Hedblom, Președinte și CEO Epiroc. Instalațiile Pit Viper 351 sunt fabricate în Texas, Statele Unite. Acestea vor fi instalate cu funcții de automatizare, inclusiv funcția AutoDrill, care permite ca până la 100% din ciclul de forare a găurilor de pușcare să se execute în mod automat, cu coerența și fiabilitate ridicată a operațiunilor, și cu funcția AutoLevel, care minimizează timpul necesar pentru a ajusta mașina pe orizontală și, prin urmare, oferă mai mult timp de foraj. De asemenea, vor fi echipate cu sistemul telematic Epiroc, care permite monitorizarea inteligentă a performanței și
productivității mașinii în timp real.

Numele Pit Viper a devenit sinonim cu productivitatea în industria minieră, iar cu instalația de foraj Pit Viper 351 a început totul. Când vine vorba de găuri mari în roci dure, nu poți face compromisuri nicăieri. Capul rotativ puternic al instalației de foraj PV-351, capacitate de încărcare a biților de peste 56 de tone și structura robustă aduc o putere echilibrată pentru cea mai tare rocă. Poate fora găuri de până la 470 mm, cu o singură trecere până la 19,8 m, iar din mai multe treceri adâncimea maximă a găurii este de 41 m. Pit Viper 351 poate adăuga o productivitate de neegalat operațiunilor miniere.

Machinery

Recent Posts:

În ceea ce privește profilurile de fălci ale concasorului cu fălci, cele mai utilizate sunt fălcile cu profil Quarry (de carieră). De asemenea, Quarry este și camera de concasare cel mai des instalată din fabrică la noile livrări de concasoare cu fălci Nordberg din Seria C™.Cu ...


Citeste mai mult

Compania Develon, fostă Doosan Construction Equipment, a lansat noul excavator pe șenile DX140LC-7K de 14,6 tone, care înlocuiește modelul de succes DX140LC-7 al companiei.Chiar dacă performanțele și gama de lucru sunt aceleași ca la vechiul model DX140LC-7, noul utilaj încorporea...


Citeste mai mult

Miniîncărcătoare? Sunward! Miniexcavatoare, midiexcavatoare și excavatoare? Sunward! Nacele? Sunward!Sunward produce o gamă completă de echipamente de construcții, apreciate la nivel european datorită performanțelor pe care le asigură, precum și datorită unui excelent raport calitat...


Citeste mai mult

JCB și-a prezentat primul încărcător pe roți complet electric, care oferă cele mai bune performanțe din clasa sa și o utilizare pe întreaga durată a zilei de lucru, cu un nivel redus de zgomot și cu emisii zero, fiind ideal pentru lucrul în fermele de animale și în ...


Citeste mai mult