Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

EXCAVATOARE VOLVO - ISTORIE, TRADIŢIE, INOVAŢIE, FIABILITATE ȘI VIITOR

EXCAVATOARE VOLVO - ISTORIE, TRADIŢIE, INOVAŢIE, FIABILITATE ȘI VIITOR

Volvo Construction Equipment (Volvo CE), care face parte din grupul Volvo, este unul dintre cei mai importanți producători mondiali de utilaje pentru construcții. Compania se mândrește în mod justificat cu tradiția sa inginerească veche de peste 180 de ani, bazată pe know-how-ul și priceperea deosebită de a lucra cu precizie, moștenite de la o generație la alta de ingineri. Totodată, 180 de ani de tradiție inginerească înseamnă 180 de ani de extindere a gamei de produse, de inovație continuă canalizată spre găsirea de noi și mai bune s oluții în ceea ce privește profiturile clienților, siguranța la locul de muncă și protecția mediului.

Volvo CE profită de sinergiile acumulate în urma achizițiilor făcute, adoptând o calitate dovedită a produselor și o construcție robustă, la care adaugă treptat propriile tehnologii de ultimă generație, în special cele privind grupurile de propulsie Volvo, sistemele hidraulice de lucru, cabinele Volvo și cunoștințele de service, transmiterea datelor operaționale și siguranța în muncă.

TRADIȚIE, ISTORIE, VALORI
Istoria de după al doilea război mondial a Volvo CE este, fără îndoială, legată de dezvoltarea și construcția de încărcătoare pe roți (1954 – primul încărcător pe roți din lume, cu benă basculabilă la înălțime) și basculante articulate (1966 - premiera mondială a conceptului unic de basculantă articulată).

O altă linie de produse din viziunea Volvo CE a fost cea a excavatoarelor pe șenile și pe roți, astfel că, la începutul anilor '90 Volvo CE pătrunde activ și în acest segment de piață. Mai întâi prin achiziționarea producătorului tradițional german de încărcătoare compacte, buldozere pe roți și excavatoare pe roți, Zettelmeyer (1990), urmată apoi de achiziționarea renumitul producător suedez de excavatoare pe șenile Åkerman (1991). Un alt pas crucial în segmentul excavatoarelor pe șenile medii și grele este cel pe care Volvo CE l-a făcut în 1998, atunci când a achiziționat principalul producător din Coreea de Sud, Samsung Heavy Industries.

Operatorul excavatorului beneficiază și de sistemul „Volvo Smart View” care îi oferă o imagine de ansamblu perfectă asupra perimetrului de lucru din jurul excavatorului.

EXCAVATOARELE VOLVO, ASTĂZI
Linia actuală de producție a excavatoarelor Volvo include un total de 33 de modele, inclusiv 6 excavatoare pe șenile cu greutăți de funcționare cuprinse între 26 și 95 t, 7 excavatoare pe șenile de gamă medie cu mase operaționale de la 13 până la 27 t și excavatoare pe roți cu mase operaționale de la 13 la 22 t.

Excavatoarele Volvo sunt utilizate în segmentul exploatării de suprafață a materiilor prime, în construcția de infrastructură, în domeniul construcțiilor de clădiri, dar și, de exemplu, în domeniul forestier, manipularea diferitelor tipuri de materiale sau în gestionarea deșeurilor. Operațiunile de excavare din cariere sunt dominate de excavatoare grele din clasele EC 480E (45,5 ÷ 53,3 t) și EC750E (73,5 ÷ 75,3 t), utilizate la extragerea minereurilor industriale sau a rocilor utile și ornamentale. Excavatoarele din clasa EC300E, EC380E sunt folosite cu succes în exploatările de suprafață și balastiere, alături de instalațiile mobile de concasare, pentru alimentarea concasoarelor și decopertare. De la lansarea primelor excavatoare pe piață, vânzările de excavatoare Volvo, atât în Europa, cât și în întreaga lume, au crescut de la an la an, iar în prezent, în Europa, excavatoarele cu șenile sau cu roți, din segmentul mașinilor pentru construcții clasice, sunt cele mai bine vândute mașini din întreaga gamă de produse Volvo CE.

În plus față de atributele tradiționale Volvo - performanță, durabilitate, costul de funcționare, confortul operatorului și întreținere facilă, succesul vânzărilor excavatoarelor Volvo se datorează și polivalenței lor excepționale, datorită utilizării unei game diversificate de echipamente de lucru proprii excavatoarelor și a diverselor atașamente specifice. Recent, de exemplu, dispozitivul articulat „Steelwrist” („Tiltrotator”) a devenit popular, având în vedere posibilitatea de rotire la 360 de grade și înclinare a echipamentelor de lucru până la 45 de grade pe ambele părți.

Pentru a eficientiza costurile de operare ale excavatorului, în special costurile cu combustibilul, Volvo CE oferă mai multe soluții tehnice inovative, cum ar fi, comutarea automată a turației motorului la relanti, oprirea automată a motorului, modul de funcționare ECO și multe altele, iar implementarea sistemelor de transmitere telematică a datelor, „Care Track” și „ECO Operator Training”, contribuie la optimizarea modului de operare și control al excavatorului.

Alte sisteme noi dezvoltate de Volvo CE  pentru mașinile sale pentru construcții ușurează mult munca operatorului. Un exemplu este afișajul de bord de ultimă generație, „Volvo Co-Pilot”, cu funcția intuitivă „Dig Assist”, care permite operatorului să crească acuratețea și să reducă timpul necesar pentru a efectua diverse lucrări de excavare și terasare, generatoare de profile complexe multidimensionale. În același timp, necesitatea de a controla lucrarea efectuată este semnificativ redusă, ceea ce contribuie la creșterea productivității.

Un alt sistem de asistență a operatorului este „Volvo Active Control”, care automatizează mișcările brațului și cupei, făcând procesul de săpare mai eficient și mai precis, cu mai puțin efort. Sistemul permite amenajarea automată a zonei de lucru, limitând adâncimea de excavare, reglând limita înălțimii ridicării brațului, a unghiului cupei la revenirea la excavare, controlând și restricționând rotirea excavatorului, controlând bascularea cupei etc.

O vedere de sus virtuală, cu un unghi de vizualizare de 360 de grade contribuie în mod semnificativ la o siguranță sporită a muncii, în special în situații de lucru înghesuite sau derutante.

ACTUALITĂȚI
Între cele mai recente inovații din acest segment, întâlnim excavatoarele cu roți cu rază de rotire scurtă a părții din spate a suprastructurii - Volvo EWR150E (16-18 t) și EWR170E (18-19 t), deja prezente pe piață. Acestea sunt utilizate oriunde „centimetrii în minus joacă un rol important”, fie, de exemplu, la construcția unei linii de transport sau când se lucrează într-o dezvoltare urbană aglomerată. EWR150E are cea mai scurtă rază de rotire a suprastructurii în clasa sa, de numai 1.720 mm, iar EWR170E de 1.790 mm. Gama de excavatoare pe șenile este în prezent extinsă cu modelul Volvo EC200E.

Mașina, din clasa +20 t, cu o cupă de aproximativ 1,27 m3, se dovedește perfectă pentru lucrările de construcții și terasamente, desfășurate în condiții medii – grele. Recent, gama de excavatoare pe șenile de dimensiuni medii a fost extinsă cu un nou excavator pe șenile destinat pieței generale a construcțiilor, din clasa 35 de tone. Este vorba de noul EC350E, conceput pentru a acoperi profilul de performanță al excavatoarelor existente EC300E și EC380E. Cu o înălțime totală sub patru metri atunci când este încărcat pe o semiremorcă joasă, EC350E poate fi transportat fără demontare, eliminând bătăile de cap la mutarea de la un șantier la altul.

INOVAȚIE PENTRU VIITOR
După cum s-a menționat deja, întregul grup Volvo, precum și diviziile sale individuale de producție, și au concentrat resursele de cercetare și dezvoltare a produselor, precum și pe pr otecția mediului și dezvoltarea durabilă. Faptul că Volvo CE a trecut de la cuvinte la fapte este dovedit de modelul inovator al excavatorului pe șenile Volvo EC300E Hybrid, prezentat la prestigioasa expoziție Bauma 2019, care este în prezent deja la vânzare și, prin urmare, disponibilă clienților din Europa.

În modul de funcționare excavare-încărcare, energia generată de acumulatorii hidraulici este utilizată pentru a crește puterea pompei hidraulice. Efectul scontat - economii de combustibil de la 10 la 17%, reducerea emisiilor de CO2 cu până la 12%, obținând în același timp performanța de lucru a modelului convențional Volvo EC300E. O altă direcție clară pentru inovație în întregul grup Volvo este electromobilitatea. La Volvo CE, primele mașini cu emisii zero, cu acționare independentă, numai cu energie electrică; au fost introduse în 2020, în segmentul excavatoarelor compacte (ECR25 Electric) și al încărcătoarelor compacte pe roți (L25 Electric), iar Volvo CE se angajează, de asemenea, să pună capăt dezvoltării motoarelor convenționale din acest segment.


ASCENDUM MACHINERY SRL
Ascendum Machinery SRL, parte integrantă a Grupului Ascendum Central Europe, asigură pentru România distribuția mașinilor noi pentru construcții de la Volvo CE, oferind clienților săi servicii de finanțare, consultanță și activități comerciale, prin furnizarea de servicii complete, inclusiv furnizarea de piese de schimb originale, uleiuri și lubrifianți, efectuarea de revizii și lucrări de service sau achiziționarea de mașini uzate.

Machinery

Recent Posts:

Producător specializat care activează exclusiv în domeniul furnizării soluţiilor din industria de sortare cu spălare agregate şi recuperare nisip, Terex Washing Systems oferă echipamente mobile şi modulare pentru spălarea şi separarea sorturilor, decontaminări de piatră şi sisteme...


Citeste mai mult

Caterpillar își extinde gama Tilt Rotate System (TRS) – sistem cu rotator basculant, pentru a putea fi utilizate și de mini-excavatoare. Cat®. Sistemul este conceput pentru a economisi timp, ajutând operatorii să manevreze atașamentele în jurul obstacolelor fără a r...


Citeste mai mult

Powerscreen înseamnă lucruri diferite pentru diferiţi oameni. Pentru unii, înseamnă echipamente robuste şi fiabile de concasare şi sortare, proiectate, construite şi susţinute de experţi pasionaţi.Pentru alţii, Powerscreen înseamnă o vastă moştenire de experienţă şi...


Citeste mai mult

Datorită proprietăților unice ale bazaltului local și creșterii cererii, compania RF Sand-Baggerarbeiten und Steingewinnungsgesellschaft GmbH, din Germania, avea nevoie de un concasor primar mobil puternic, care să poată face față provocărilor. Pentru a crește producția, conducerea compa...


Citeste mai mult