Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

EXCAVATORUL PE ȘENILE VOLVO EC350E NOUA VALOARE A POLIVALENŢEI

EXCAVATORUL PE ȘENILE VOLVO EC350E NOUA VALOARE A POLIVALENŢEI

Cu noul excavator hidraulic pe șenile EC350E, care oferă polivalență, eficiență și productivitate excepționale pentru a atinge punctul ideal de utilizare generală, Volvo CE își extinde gama sa de excavatoare pe șenile de dimensiuni medii, destinate pieței generale a construcțiilor.

Cu ECE350E, Volvo CE și-a extins gama de excavatoare, oferind o mașină de 35 de tone, care combină calitatea cu valoarea excepțională. Rezultatul este un excavator pe șenile care oferă performanță, eficiență și profitabilitate maximă în aplicații generale de construcții. Noul model de excavator hidraulic Volvo EC350E de 35 de tone, dezvoltat pentru a acoperi decalajul de performanță dintre modelele existente EC300E și EC380E, oferă și ceva în plus. Avantajul pentru antreprenori va fi cu siguranță înălțimea totală mai mică de patru metri atunci când excavatorul este încărcat pe o remorcă joasă, ceea ce înseamnă că poate fi transportat fără a fi demontat, evitându-se astfel complicațiile logistice la transferul excavatorului între șantiere. Doar încărcă și pleacă.

EFICIENȚĂ ȘI CONFORT
Pe lângă dimensiunile optime, acest excavator cu capacități de lucru polivalente poate fi adaptat la o gamă largă de sarcini în cel mai scurt timp. Operatorul poate selecta mai multe moduri de lucru în funcție de sarcina de îndeplinit, dar și de preferințele lui. Aceasta include prioritățile braț / rotație turelă și braț/deplasare excavator, care permit unei caracteristici de funcționare să aibă prioritate față de alta. De asemenea, viteza de coborâre a brațului poate fi ajustată, oferind astfel un control mai bun al echipamentului de lucru în aplicațiile care necesită o precizie sporită.

O gamă largă de accesorii Volvo potrivite permit realizarea lucrărilor în condiții de productivitate, eficiență și performanță optime. Zilele lungi de lucru în cabină sunt mai puțin stresante datorită tehnologiei «Boom and Stick Bounce Reduction» – ce reduce șocurile transmise mașinii de mișcarea brațului principal și al celui balansier și, implicit, sporește confortul și productivitatea operatorului. În plus, opțiunea «Comfort Drive Control» ajută și ea la reducerea oboselii, permițând operatorului să conducă mașina folosind joystick-urile multifuncționale în locul pedalelor.

De asemenea, prin intermediul monitorului color din cabină, sunt disponibile nenumărate setări personalizate ale butoanelor de pe joystick-uri, inclusiv timpii de reacție ai joystick-urilor, pentru toate tipurile de lucrări. De exemplu, sunt disponibile 9 moduri programate pentru selectarea modului de
funcționare (se modifică raportul dintre puterea transmisă la schimbările de antrenare/braț); această funcție este ideală, de exemplu, pentru cicluri repetitive de lucru „deplasare-oprire-încărcare”. Viteza de coborâre a brațului (11 moduri) poate fi, de asemenea, programată. Funcția butonului de „apăsare lungă”, de pe joystick, permite operatorului să seteze o comandă rapidă prioritară la sistemul hidraulic, iar apoi, totul este controlat de la o singură manetă.

Productivitatea excavatorului poate fi crescută cu aplicația opțională «Dig Assist», afișată pe tableta specială Volvo Co-Pilot de 10''. Operatorul dispune de mai multă precizie și mai mult control în sarcinile lui de lucru dacă utilizează aplicațiile opționale acceptate de tableta Volvo Co-Pilot. Aceste aplicații inteligente includ software modelare 2D și 3D, proiectare în teren și cântărire „on-board”. În plus, este disponibilă și o aplicație de top - «Volvo Active Control», concepută pentru optimizarea procesului de excavare, care face ca, prin automatizarea mișcările brațului și cupei, procesul de săpare să fie de două ori mai rapid. Sistemul, testat pentru prima oară pe piața nord-americană, îl ajută pe operator să păstreze unghiul și adâncimea corectă la nivelare și excavare, rezultând economii de timp de până la 45%. De asemenea, cu «Volvo Active Control», operatorul poate seta o limită de oscilație a turelei, o limită de înălțime și o limită de adâncime. Astfel, se poate evita contactul cu obstacolele laterale, obstacolele aeriene, cum ar fi liniile electrice și pericolele subterane, cum ar fi conductele și cablurile.

În ceea ce privește confortul asigurat operatorului, spațioasa cabină ergonomică Volvo Care este deja renumită ca fiind cea mai bună de pe piață. Silențioasă, vibrații reduse și vizibilitate optimă – condiții pe care operatorul le va experimenta pentru un maximum de confort și productivitate.ÎN PRIMUL RÂND, SIGURANȚA
La exterior, când vine vorba de accesul operatorului și a lucrătorilor de service la structura superioară, siguranța este sporită de treptele acoperite cu profile metalice antiderapante prinse cu șuruburi și balustradele și barele de susținere, foarte bine vizibile și care sunt astfel amplasate încât întotdeauna există trei puncte de apucare la îndemâna mâinii. La transport balustradele superioare se pot plia. Vizibilitatea este esența siguranței, iar designul coborât al capotajului motorului oferă operatorului o vizibilitate optimă înspre partea laterală și spre spatele excavatorului. Vizibilitatea este îmbunătățită și mai mult dacă se optează pentru instalarea camerelor video în spate, față și pe laterale, împreună cu modul digital de vizualizare aeriană «Volvo Smart View». Este posibilă și comutarea la o anumită cameră video, după cum este necesar (de exemplu, când se rotește turela).

COSTURI REDUSE DE OPERARE ȘI ÎNTREȚINERE
Excavatorul EC350E oferă un consum de combustibil de top, datorită unei combinații de caracteristici, ce cuprind modul clasic ECO, un mod de lucru selectabil și un sistem electrohidraulic inteligent. La aceasta contribuie, bineînțeles, și motorul diesel Volvo D8M, cu 6 cilindri în linie și 7.700 cmc, combinația supremă de performanță ridicată și consum redus de combustibil, care dezvoltă 219 kW la 1.600 rpm și un impresionant cuplu motor la turații joase și are integrat sistemul de ralanti automat și oprire automată a motorului, care asigură reducerea consumului inutil de combustibil (cu până la 10%, conform producătorului).
Mai mult, instalația de post-tratarea a gazelor de evacuare beneficiind de tehnologia de autoregenerare, nu trebuie întrerupt lucrul pentru a curăța filtrul de particule - motorul îndeplinește norma UE Stage V pentru emisii poluante (SCR + DPF).

În plus, pentru a evita supraîncălzirea motorului și a-i crește fiabilitatea, este disponibilă opțional funcția de oprire întârziată a motorului, care asigură turbocompresorului ce lucrează în condiții grele și se încălzește puternic, o răcire gradată și controlată. Fiabilitatea sporită a excavatorului este dată și de concepția sistemului electro-hidraulic care necesită mai puține furtunuri și racorduri, minimizând astfel cerințele de întreținere. Totodată, timpii și costurile de întreținere sunt reduse mult reduse, datorită perioadelor mai lungi de înlocuire a uleiului și a filtrului de motor, de până la 1.000 de ore, precum și a accesului de la nivelul solului la filtrele grupate.

În plus, când trebuie completată soluția de AdBlue, rezervorul fiind amplasat sensibil sub accesul în cabină, o protecție specială împotriva stropirii face umplerea mai rapidă și mai ușoară – reducând în același timp riscul de vărsare accidentală și coroziune ulterioară a pieselor din aliaje de aluminiu sau cupru la contactul cu ureea.

PENTRU A LUCRA MAI MULT TIMP, ÎN CONDIȚII MAI DURE
Portofoliul Volvo CE de servicii uptime este esențial pentru a asigura performanța pe termen lung a mașinii. Analiza uleiului, verificările întreținerii și inspecțiile trenului de rulare pe șenile mențin mașinile în stare excelentă de funcționare, în timp ce rapoartele ușor de citit - generate de sistemul telematic CareTrack - îi ajută pe proprietari să urmărească productivitatea, consumul de combustibil și starea mașinilor. Pentru chiar mai puține probleme, centrele Volvo Uptime monitorizează 24/7 mașina și furnizează rapoarte săptămânale și notificări clienților dacă este necesar. Acest serviciu se numește Volvo Active Care.

COMBINÂND POLIVALENȚA ȘI EFICIENȚA CU UȘURINȚA ÎN UTILIZARE ȘI SIMPLITATEA ÎNTREȚINERII, EXCAVATORUL HIDRAULIC EC350E ESTE CONCEPUT PENTRU A AJUTA CLIENȚII SĂ OBȚINĂ PROFITUL MAXIM DIN PROIECTELE LOR GENERALE DE CONSTRUCȚIE.

Machinery

Recent Posts:

Eficiență garantată până și în cele mai grele condiții de lucru! Este dificil să anticipezi fiecare pas pe care un nou proiect te îndeamnă să îl faci. Cu ce tip de teren va trebui să lucrezi? Va trebui să utilizezi cilindrul în pantă? Vei putea controla grad...


Citeste mai mult

Compania germană de închiriere CR Construction Rental GmbH, cu sediul central în Urmitz, în apropriere de Coblenz și o sucursală în Stuttgart, tocmai și-a întărit flota sa de mașini pentru construcții cu 50 de utilaje Hyundai, de la un mini-excavator de 1 tonă p...


Citeste mai mult

Încă de la început, intenția celor de la JCB a fost de a construi o nouă gamă de excavatoare pe șenile, avansate din punct de vedere tehnic și adaptate la cerințele clienților săi. Seria X de la JCB, lansată în 2018, se concentrează pe fiabilitate. Primul model al noii s...


Citeste mai mult

Nacelele sunt echipamente absolut necesare pentru lucrări de construcții, de întreținere, mentenanță, renovări, inspecții, amenajări și alte activități conexe. Când deții o nacelă pe autoșasiu, devii și mai productiv pentru că te poți deplasa cu utilajul de ridicat oriun...


Citeste mai mult