Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

EXCAVATORUL PE ROŢI VOLVO EWR130E RESCRIE NORMELE PRIVIND PERFORMANŢA COMPACTĂ

EXCAVATORUL PE ROŢI VOLVO EWR130E RESCRIE NORMELE PRIVIND PERFORMANŢA COMPACTĂ

„Compact” este un cuvânt aproape prea lung pentru a descrie noul EWR130E. Dimensiunile sale sunt atât de strânse încât spatele, la doar 1,55 m (5’ 1”), și consola față, la doar 1,81 m (5’ 11”), oferă cea mai scurtă rază de rotire din clasa de 12-13 tone la care se alătură. Utilajul strâns ambalat este o premieră la mai multe niveluri și a fost proiectat cu o contribuție extinsă a clienților.

Rezultatul este un echipament care este extrem de manevrabil, dar care oferă performanțe excelente de ridicare, forță de săpat, flexibilitate în aplicare și vizibilitate pentru operator. Ah, și fără a uita confortul spațios și ușurința în utilizare.

Cu dimensiuni atât de modeste, noul EWR130E permite operatorului să lucreze chiar și în cele mai înguste locuri pe care le poate oferi lumea urbană. Și nu doar în oraș are EWR130E sens, ci și pe drumurile unde siguranța în trafic este primordială și chiar pe proiecte de infrastructură mai mari. De asemenea, este atât de ușor încât poate fi folosit chiar și în proiecte de amenajare a terenului.

Dar capacitatea de a intra într-un spațiu îngust este adevăratul sau „as din mână” – o mână îmbunătățită și mai mult datorită brațului său din două piese și stabilizatorilor în linie cu trenul de rulare. Acești noi stabilizatori ajută la poziționarea și stabilizarea utilajului, acolo unde fiecare centimetru de teren disponibil contează. EWR130E este recunoscut instantaneu ca fratele mai mic și încrezător al excavatoarelor pe roți EWR150E și EWR170E.

Cu toate acestea, poziționarea sa inteligentă îl deosebește de orice alt utilaj de pe piață și beneficiază de compactitatea unui utilaj sub 10 tone, dar oferă performanța unui utilaj de peste 13 tone. EWR130E are un centru de greutate considerabil mai jos comparativ cu utilajele echivalente, rezultând o stabilitate imbatabilă. Brațul din două piese, fără pivotare, permite ridicarea de până la 4,3 t (9.480 lb) la o rază de 6 metri (19,7 ft). Acest echipament de săpat proiectat inteligent, combinat cu motorul Volvo D4, oferă cea mai bună forță de rupere din clasa sa.

CARACTERISTICI NOI ADĂUGATE LA FLEXIBILITATE ȘI MANEVRABILITATE

Două noi opțiuni interesante ale modelului EWR130E sunt direcția pe patru roți și lamele divizate. Direcția pe patru roți îmbunătățește și mai mult manevrabilitatea prin reducerea razei de viraj. Aceasta și o serie de alte moduri de direcție sunt selectate din cabină folosind un buton rotativ. În plus, lamele divizate oferă mai multe opțiuni pentru stabilizarea utilajului pe terenuri denivelate sau în zona bordurilor etc.

EWR130E este o mașină incredibil de versatilă, ajutată de configurarea ușoară a atașamentului de lucru. Presiunea și debitul pentru până la 32 de atașamente pot fi programate fără a fi nevoie de un tehnician de service. Conectarea la atașamentele hidraulice se poate face și din cabină, datorită cuplajului Steelwrist Auto Connect.Dispozitivele pentru înclinare și rotire (tiltrotator)Steelwrist oferă atașamentelor o flexibilitate mult îmbunătățită, la o gamă largă de unghiuri, în timp ce preechiparea din fabrică permite controlul acestui dispozitiv folosind joystick-urile originale și profilele operatorului configurate pe afișajul principal.

La fel ca toate excavatoarele pe roți, EWR130E poate fi condus independent de la o zonă de lucru la alta. Cu viteze de deplasare de până la 35 km/h ( 22 mph), nu este un coechipier care vă încetinește.
Sistemul său de suspensie a br ațului se cuplează automat la viteze de peste 5 km/h (3 mph) pentru a ab sorbi șocurile la deplasarea pe teren accidentat. În timp ce apărătoarele de noroi opționale montate pe axă ajută la menținerea curată a mașinii, funcția Comfort Drive Control permite ca direcția excavatorului să fie controlată pe șantier folosind doar joystick-ul, la viteze de până la 20 km/h (12 mph). Și, datorită unui cârlig de remorcare aprobat de TuV, EWR130E poate trage o remorcă care cântărește 3 tone (6.600 lbs) sau 8 tone (17.600 lbs) atunci când este echipată cu frâne inerțiale suplimentare. Când conducerea nu este practică, înălțimea redusă a mașinii EWR130E, combinată cu punctele de fixare optimizate pe șasiul inferior, face ca transportul mașinii să fie rapid și ușor.

Când ajungeți în zona de lucru, utilajul este gata de acțiune imediat, cu frâna pentru excavare, care se cuplează automat ori de câte ori viteza mașinii este zero. Ajutorul este la îndemână și digital, cu sistemul opțional de control Dig Assist, software-ul de excavare 3D și noi aplicații de cântărire la bord, toate afișate pe tableta Volvo Co-Pilot de 10 inch, făcând săpatul mult mai precis și mai rapid.

Doar pentru c ă utilajul este compact, nu înseamnă că și cabina este. EWR130E se laudă cu un mediu de lucru pentru operator care este la fel de spațios ca la excavatoarele mari. Comenzile sunt dispuse ergonomic, nivelu-rile de confort și, cel mai import ant – vizibilitatea, sunt remarcabile. Acest lucru se datorează suprastructurii joase și de sign-ului contragreutății, capotei și ușilor, care sporesc vizibilitatea în spatele mașinii. Joystick-urile pot gestiona aproape toate funcțiile, de la direcție la operarea ștergătoarelor de geam. Butoanele programabile permit operatorilor să aleagă functia dorită doar printr-o apăsare.

Opțional, joystick-ul avansat L8 este complet reglabil la orice unghi, datorită unei articulații sferice speciale, pentru a oferi cea mai bună ergonomie.

Machinery

Recent Posts:

Producător specializat care activează exclusiv în domeniul furnizării soluţiilor din industria de sortare cu spălare agregate şi recuperare nisip, Terex Washing Systems oferă echipamente mobile şi modulare pentru spălarea şi separarea sorturilor, decontaminări de piatră şi sisteme...


Citeste mai mult

Caterpillar își extinde gama Tilt Rotate System (TRS) – sistem cu rotator basculant, pentru a putea fi utilizate și de mini-excavatoare. Cat®. Sistemul este conceput pentru a economisi timp, ajutând operatorii să manevreze atașamentele în jurul obstacolelor fără a r...


Citeste mai mult

Powerscreen înseamnă lucruri diferite pentru diferiţi oameni. Pentru unii, înseamnă echipamente robuste şi fiabile de concasare şi sortare, proiectate, construite şi susţinute de experţi pasionaţi.Pentru alţii, Powerscreen înseamnă o vastă moştenire de experienţă şi...


Citeste mai mult

Datorită proprietăților unice ale bazaltului local și creșterii cererii, compania RF Sand-Baggerarbeiten und Steingewinnungsgesellschaft GmbH, din Germania, avea nevoie de un concasor primar mobil puternic, care să poată face față provocărilor. Pentru a crește producția, conducerea compa...


Citeste mai mult