Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

EXPERTUL MICHELIN: DURATA DE VIAŢĂ A ANVELOPELOR, UN FACTOR IMPORTANT PENTRU PRODUCTIVITATEA BUSINESS-ULUI

EXPERTUL MICHELIN: DURATA DE VIAŢĂ A ANVELOPELOR, UN FACTOR IMPORTANT PENTRU PRODUCTIVITATEA BUSINESS-ULUI

Unul dintre utilajele esențiale folosite în siturile mari, cum ar fi carierele de piatră și minele cu exploatare de suprafață sunt basculantele rigide. Acestea trebuie să fie echipate cu anvelope corespunzătoare pentru a face față terenului dificil și încărcăturilor de volum mare transportate pe o varietate de șantiere. Mai mult, basculantele rigide, spre deosebire de cele articulate, nu-și articulează șasiul și direcția vehiculului e data de roțile din față viratoare.

Astfel că anvelopele cu care sunt echipate basculantele rigide sunt deosebit de importante și au diferite roluri cum ar fi transmiterea cuplului de tracțiune și de frânare, susținerea sarcinii și totodată, atenuarea șocurilor. Iar pentru un business eficient, scăderea costului operațional şi reducerea timpilor de imobilizare a utilajelor sunt factori esențiali. De aceea, este important ca anvelopele să aibă o durată lungă de viață și să poată fi utilizate în condiții optime până la uzura completă.

Pentru a estima durata de viață a anvelopei trebuie luate în calcul întreținerea drumurilor de exploatare, întrucât granulația materialelor folosite la finisarea drumurilor nu trebuie să producă daune anvelopei sau retenție de pietre în canalele profilului și întreținerea utilajelor, întrucât revizia deficitară sau pierderile de ulei sau de aer, modifică rigiditatea sistemului de suspensie care duce la repartizarea inegală a sarcinii pe anvelope.

CUM ALEGEM ANVELOPELE PENTRU BASCULANTELE RIGIDE?
Un prim criteriu este design-ul benzii de rulare. Dacă nu este potrivit cu materialul pe care rulează anvelopele, acestea pot suferi daune și bucăți de cauciuc pot fi smulse. Alți factori sunt tona kilometrică pe oră (care arată capacitatea anvelopei de a lucra cicluri complete într-o oră), structura anvelopei, adâncimea benzii de rulare și compusul de cauciuc care contribuie la încetinirea uzurii, prevenirea supraîncălzirii și oferă o protecție mai bună împotriva agresiunilor.

Toate acestea duc la o durată de viață mai lungă a anvelopelor, mai ales dacă întreținerea acestora se face în conformitate cu recomandările producătorului. Pentru o exploatare lipsită de griji, care asigură continuitatea activității pe șantier, Michelin recomandă anvelopele MICHELIN Xtra Load Protect pentru basculante rigide. Design-ul lor oferă o durată de viață cu 8% mai lungă. Totodată, au un volum mai mare de cauciuc în contact cu solul, ceea ce îmbunătățește rezistența la uzură și blocuri de cauciuc care se intercalează între ele pe umăr creând un profil mai rigid al benzii de rulare și reducând astfel rata de uzură.

Anvelopa MICHELIN Xtra Load Protect are o capacitate de încărcare cu 10% mai mare datorită carcasei ranforsate și o temperatură scăzută de rulare care permite parcurgerea unei distanțe mai mari de până la 34 km/ora și implicit contribuie la productivitatea șantierului.

Mai multe informații despre anvelopele MICHELIN Xtra Load Protect găsiți pe site-ul www.business.michelin.ro

Industry

Recent Posts:

GENCO’93 a participat pentru al doilea an consecutiv la târgul - festival de utilaje și tehnologii pentru construcții CoBuild 2024, desfășurat în perioada 16-18 mai 2024, la Ciugud, Județul Alba. CoBuild este principalul eveniment dedicat sectorului utilajelor și tehnologiil...


Citeste mai mult

Grupul CTE a organizat în luna Mai Ziua Porților Deschise eveniment dedicat prezentării celor mai noi utilaje pentru construcții, reciclare, sortare, salubritate, semiremorci noi și uzate, trailere, precum și a serviciilor de carosare, service și piese de schimb. În cadrul evenime...


Citeste mai mult

În era construcțiilor inteligente, buldoexcavatoarele moderne de la JCB se remarcă prin inovație și fiabilitate. Aceste utilaje, dotate cu tehnologie de ultimă generație și caracteristici avansate, transformă modul în care sunt realizate lucrările pe șantier. De la eficiența c...


Citeste mai mult

Cu o tradiţie de peste 28 de ani, AIC Trucks dezvoltă permanent serviciile integrate pe care le oferă,bdovedind că este permanent aproape de client, reușind nu numai să asigure servicii de calitate de vânzare camioane noi sau uzate, respectiv de întreţinere și reparaţii, dar și...


Citeste mai mult