Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

EXPERTUL MICHELIN: DURATA DE VIAŢĂ A ANVELOPELOR, UN FACTOR IMPORTANT PENTRU PRODUCTIVITATEA BUSINESS-ULUI

EXPERTUL MICHELIN: DURATA DE VIAŢĂ A ANVELOPELOR, UN FACTOR IMPORTANT PENTRU PRODUCTIVITATEA BUSINESS-ULUI

Unul dintre utilajele esențiale folosite în siturile mari, cum ar fi carierele de piatră și minele cu exploatare de suprafață sunt basculantele rigide. Acestea trebuie să fie echipate cu anvelope corespunzătoare pentru a face față terenului dificil și încărcăturilor de volum mare transportate pe o varietate de șantiere. Mai mult, basculantele rigide, spre deosebire de cele articulate, nu-și articulează șasiul și direcția vehiculului e data de roțile din față viratoare.

Astfel că anvelopele cu care sunt echipate basculantele rigide sunt deosebit de importante și au diferite roluri cum ar fi transmiterea cuplului de tracțiune și de frânare, susținerea sarcinii și totodată, atenuarea șocurilor. Iar pentru un business eficient, scăderea costului operațional şi reducerea timpilor de imobilizare a utilajelor sunt factori esențiali. De aceea, este important ca anvelopele să aibă o durată lungă de viață și să poată fi utilizate în condiții optime până la uzura completă.

Pentru a estima durata de viață a anvelopei trebuie luate în calcul întreținerea drumurilor de exploatare, întrucât granulația materialelor folosite la finisarea drumurilor nu trebuie să producă daune anvelopei sau retenție de pietre în canalele profilului și întreținerea utilajelor, întrucât revizia deficitară sau pierderile de ulei sau de aer, modifică rigiditatea sistemului de suspensie care duce la repartizarea inegală a sarcinii pe anvelope.

CUM ALEGEM ANVELOPELE PENTRU BASCULANTELE RIGIDE?
Un prim criteriu este design-ul benzii de rulare. Dacă nu este potrivit cu materialul pe care rulează anvelopele, acestea pot suferi daune și bucăți de cauciuc pot fi smulse. Alți factori sunt tona kilometrică pe oră (care arată capacitatea anvelopei de a lucra cicluri complete într-o oră), structura anvelopei, adâncimea benzii de rulare și compusul de cauciuc care contribuie la încetinirea uzurii, prevenirea supraîncălzirii și oferă o protecție mai bună împotriva agresiunilor.

Toate acestea duc la o durată de viață mai lungă a anvelopelor, mai ales dacă întreținerea acestora se face în conformitate cu recomandările producătorului. Pentru o exploatare lipsită de griji, care asigură continuitatea activității pe șantier, Michelin recomandă anvelopele MICHELIN Xtra Load Protect pentru basculante rigide. Design-ul lor oferă o durată de viață cu 8% mai lungă. Totodată, au un volum mai mare de cauciuc în contact cu solul, ceea ce îmbunătățește rezistența la uzură și blocuri de cauciuc care se intercalează între ele pe umăr creând un profil mai rigid al benzii de rulare și reducând astfel rata de uzură.

Anvelopa MICHELIN Xtra Load Protect are o capacitate de încărcare cu 10% mai mare datorită carcasei ranforsate și o temperatură scăzută de rulare care permite parcurgerea unei distanțe mai mari de până la 34 km/ora și implicit contribuie la productivitatea șantierului.

Mai multe informații despre anvelopele MICHELIN Xtra Load Protect găsiți pe site-ul www.business.michelin.ro

Industry

Recent Posts:

Goodyear TPMS Heavy Duty este soluția care permite monitorizarea în timp real a presiunii și temperaturii anvelopelor, cât și localizarea vehiculelor. Include un GPS încorporat care le permite managerilor de flote să-și urmărească vehiculele, precum și să primească notifi...


Citeste mai mult

La un an de la semnarea parteneriatului între KEESTRACK şi CTE SOLUTION ca dealer unic pentru vânzarea de utilaje şi service echipamente KEESTRACK în România, poziţionarea acestui brand în piaţă de utilaje mobile de sortare-concasare începe să se consolideze...


Citeste mai mult

Hiarom Invest a livrat un utilaj destinat sudării cap la cap a șinei prin presiune și contact care include un camion 8X4 echipat cu toate componentele auxiliare necesare.Specializată în proiectarea, dezvoltarea și realizarea utilajelor cu deplasare atât pe șosea cât și pe ca...


Citeste mai mult

\HAMM a lansat pe piață o nouă generație de role tandem cu direcție pivotantă: seria HX. Aceasta înlocuiește seria DV+ anterioară și se remarcă prin comenzile intuitive Easy Drive, parametri de înaltă performanță, numeroase caracteristici de confort și funcționare durabil...


Citeste mai mult