Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

Element a mărit durata de funcționare a blindajelor într-o cariera din Iberia

Element a mărit durata de funcționare a blindajelor într-o cariera din Iberia

Intr-o cariera din Iberia clientul a reușit să mărească durata de utilizare a blindajelor concasorului HP300 datorită blindajelor furnizate de compania finlandeză Element Group.

La începutul anului 2022 Element Group, producător de piese de schimb și de uzură pentru echipamente miniere și de construcții a furnizat un set de blindaje de tip Mediu pentru concasorul secundar HP300 aparținând unei cariere din Iberia. Cariera dispune de două stații de concasare a căror capacitate combinată este de 500 t/h, procesând amfibolit și peridotit. Pentru acest tip de rocă valoarea coeficientului Los Angeles LA variază între 7 și 12. Abrazivitatea ridicată a rocii cauzează uzura intensă a blindajelor, acestea în mod normal trebuie înlocuite la aproximativ 300 ore de funcționare.

Produtiva, una dintre cele mai mari companii de producere a materialelor de sortare utilizate în industria agregatelor din Peninsula Iberică a oferit produsele Element pentru test.

După recepția blindajelor Element, feedback-ul clientului a fost pozitiv în ceea ce privește robustețea și designul lor. Instalarea blindajelor a decurs fără probleme iar blindajele s-au încadrat perfect în ansamblul concasorului”, notează Florin Hălmăjan, Directorul de Vânzări al Element Group în România.

Cariera a fost vizitată de echipa Element împreună cu dealerul său oficial Produtiva. A fost prilejul de a evalua performanțele blindajelor furnizate și de a discuta despre viitoare livrări de piese.

Conform rezultatelor testului, blindajele Element pentru concasorul HP300 au funcționat 350 de ore până la oprirea concasorului pentru schimbarea blindajelor. Astfel timpul de operare al concasorului a fost mărit comparativ cu cel inițial.

În mod normal spre sfârșitul perioadei de viață a blindajelor apar fisuri care se extind rapid în corpul blindajelor ceea ce face ca utilizarea lor să nu mai fie posibilă. Cu toate acestea în cazul blindajelor Element am fost plăcut surprinși să constatăm că blindajele au rezistat încă un număr de zile înainte de înlocuirea spus șeful de carieră.

Îcariera funcționează un concasor cu fălci Metso C125 pentru concasare primară și două concasoare HP300 pentru concasare secundară și terțiară. Conform celor declarate de seful carierei, creșterea duratei de utilizare a blindajelor pentru toate aceste concasoare va duce la economii anuale substanțiale a cheltuielilor datorate mentenanței utilajelor.

Dacă doriți mai multe detalii în ceea ce privește utilizarea pieselor Element în stațiile de producere a agregatelor puteți trimite cereri către Directorul de Vânzări al Element în România, Florin Hălmăjan:

Florin.Halmajan@element.global.

 

 

    

 

 

News

Recent Posts:

IVECO, nume de referință în industria vehiculelor comerciale, anunță deschiderea unui nou punct de vânzare și service în orașul Deva, alături de partenerul Dutch Truck Services. Alături de echipa IVECO Romania, Dutch Truck Services și AIC Services, la ceremonia de inaugura...


Citeste mai mult

Evenimentul unde se dezbat și analizează ultimele tendințe în administrarea eficienta a flotelor auto revine cu o noua ediție pe 19 septembrie, la Crowne Plaza Bucharest. Fleet Management Conference va aduce în prim-plan cele mai bune practici pentru creșterea performanțelor flotei...


Citeste mai mult

ATP Trucks Automobile, compania românească producătoare de autovehicule de transport rutier și persoane, anunță livrarea cu succes a primului lot de 10 autobuze electrice ATP Bus către orașul Vișeu de Sus, marcând un moment important în angajamentul către o mobilitate urba...


Citeste mai mult

Podul suspendat de la Brăila, cel mai mare din România și cel mai mare de peste Dunăre, a intrat deja în topul celor mai lungi poduri din Europa, ocupând locul cinci cu o lungime totală de 1974 de metri și fiind al treilea pod suspendat după deschiderea centrală dintre pilon...


Citeste mai mult