Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

Element a mărit durata de funcționare a blindajelor într-o cariera din Iberia

Element a mărit durata de funcționare a blindajelor într-o cariera din Iberia

Intr-o cariera din Iberia clientul a reușit să mărească durata de utilizare a blindajelor concasorului HP300 datorită blindajelor furnizate de compania finlandeză Element Group.

La începutul anului 2022 Element Group, producător de piese de schimb și de uzură pentru echipamente miniere și de construcții a furnizat un set de blindaje de tip Mediu pentru concasorul secundar HP300 aparținând unei cariere din Iberia. Cariera dispune de două stații de concasare a căror capacitate combinată este de 500 t/h, procesând amfibolit și peridotit. Pentru acest tip de rocă valoarea coeficientului Los Angeles LA variază între 7 și 12. Abrazivitatea ridicată a rocii cauzează uzura intensă a blindajelor, acestea în mod normal trebuie înlocuite la aproximativ 300 ore de funcționare.

Produtiva, una dintre cele mai mari companii de producere a materialelor de sortare utilizate în industria agregatelor din Peninsula Iberică a oferit produsele Element pentru test.

După recepția blindajelor Element, feedback-ul clientului a fost pozitiv în ceea ce privește robustețea și designul lor. Instalarea blindajelor a decurs fără probleme iar blindajele s-au încadrat perfect în ansamblul concasorului”, notează Florin Hălmăjan, Directorul de Vânzări al Element Group în România.

Cariera a fost vizitată de echipa Element împreună cu dealerul său oficial Produtiva. A fost prilejul de a evalua performanțele blindajelor furnizate și de a discuta despre viitoare livrări de piese.

Conform rezultatelor testului, blindajele Element pentru concasorul HP300 au funcționat 350 de ore până la oprirea concasorului pentru schimbarea blindajelor. Astfel timpul de operare al concasorului a fost mărit comparativ cu cel inițial.

În mod normal spre sfârșitul perioadei de viață a blindajelor apar fisuri care se extind rapid în corpul blindajelor ceea ce face ca utilizarea lor să nu mai fie posibilă. Cu toate acestea în cazul blindajelor Element am fost plăcut surprinși să constatăm că blindajele au rezistat încă un număr de zile înainte de înlocuirea spus șeful de carieră.

Îcariera funcționează un concasor cu fălci Metso C125 pentru concasare primară și două concasoare HP300 pentru concasare secundară și terțiară. Conform celor declarate de seful carierei, creșterea duratei de utilizare a blindajelor pentru toate aceste concasoare va duce la economii anuale substanțiale a cheltuielilor datorate mentenanței utilajelor.

Dacă doriți mai multe detalii în ceea ce privește utilizarea pieselor Element în stațiile de producere a agregatelor puteți trimite cereri către Directorul de Vânzări al Element în România, Florin Hălmăjan:

Florin.Halmajan@element.global.

 

 

    

 

 

News

Recent Posts:

Agora Robotics, companie deep tech și pionier în domeniul roboticii, creată în România de specialiști în cercetare și dezvoltare în domeniul tehnologiei, a lansat Sweep – primul robot autonom dezvoltat și produs în România. Sweep este un robot ind...


Citeste mai mult

Cu ocazia celei de-a doua ediții CoBuild platforma de utilaje pentru construcții, platformă care cuprinde gama de utilaje de la CASE CONSTRUCTION, utilajele producătorului Wacker Neuson și pe cele ale producătorului ceh FirstGreen. La standul lor participanții au avut ocazia să vadă gama de...


Citeste mai mult

Prometeon a dezvăluit prima gamă de anvelope care poartă propriul brand de când compania a fost înființată în 2017. Pentru a marca tranziția către un brand de produs, Prometon Tire Group a organizat o ceremonie la umbra piramidelor din Giza, situate aproape de Cairo și la c...


Citeste mai mult

CoBuild 2024 a fost o experienţă în sine . Începutul unui asemenea eveniment este atunci când se termină precedentul şi se finalizează după ce se trage linie şi s e face o analiză a întregului proiect. Noi tocmai ce am tras linie şi am ajuns la câteva concluzii...


Citeste mai mult