Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

Element a mărit durata de funcționare a blindajelor într-o cariera din Iberia

Element a mărit durata de funcționare a blindajelor într-o cariera din Iberia

Intr-o cariera din Iberia clientul a reușit să mărească durata de utilizare a blindajelor concasorului HP300 datorită blindajelor furnizate de compania finlandeză Element Group.

La începutul anului 2022 Element Group, producător de piese de schimb și de uzură pentru echipamente miniere și de construcții a furnizat un set de blindaje de tip Mediu pentru concasorul secundar HP300 aparținând unei cariere din Iberia. Cariera dispune de două stații de concasare a căror capacitate combinată este de 500 t/h, procesând amfibolit și peridotit. Pentru acest tip de rocă valoarea coeficientului Los Angeles LA variază între 7 și 12. Abrazivitatea ridicată a rocii cauzează uzura intensă a blindajelor, acestea în mod normal trebuie înlocuite la aproximativ 300 ore de funcționare.

Produtiva, una dintre cele mai mari companii de producere a materialelor de sortare utilizate în industria agregatelor din Peninsula Iberică a oferit produsele Element pentru test.

După recepția blindajelor Element, feedback-ul clientului a fost pozitiv în ceea ce privește robustețea și designul lor. Instalarea blindajelor a decurs fără probleme iar blindajele s-au încadrat perfect în ansamblul concasorului”, notează Florin Hălmăjan, Directorul de Vânzări al Element Group în România.

Cariera a fost vizitată de echipa Element împreună cu dealerul său oficial Produtiva. A fost prilejul de a evalua performanțele blindajelor furnizate și de a discuta despre viitoare livrări de piese.

Conform rezultatelor testului, blindajele Element pentru concasorul HP300 au funcționat 350 de ore până la oprirea concasorului pentru schimbarea blindajelor. Astfel timpul de operare al concasorului a fost mărit comparativ cu cel inițial.

În mod normal spre sfârșitul perioadei de viață a blindajelor apar fisuri care se extind rapid în corpul blindajelor ceea ce face ca utilizarea lor să nu mai fie posibilă. Cu toate acestea în cazul blindajelor Element am fost plăcut surprinși să constatăm că blindajele au rezistat încă un număr de zile înainte de înlocuirea spus șeful de carieră.

Îcariera funcționează un concasor cu fălci Metso C125 pentru concasare primară și două concasoare HP300 pentru concasare secundară și terțiară. Conform celor declarate de seful carierei, creșterea duratei de utilizare a blindajelor pentru toate aceste concasoare va duce la economii anuale substanțiale a cheltuielilor datorate mentenanței utilajelor.

Dacă doriți mai multe detalii în ceea ce privește utilizarea pieselor Element în stațiile de producere a agregatelor puteți trimite cereri către Directorul de Vânzări al Element în România, Florin Hălmăjan:

Florin.Halmajan@element.global.

 

 

    

 

 

News

Recent Posts:

Lipsa semiconductoarelor și cablajelor, livrările întârziate de materii prime și semifabricate, dar și costurile crescute ale energiei și combustibilului – determinate de blocajele globale din aprovizionare cauzate de pandemia mondială de coronavirus și de războiul din Ucra...


Citeste mai mult

Ultimii ani, dominați de pandemia de Covid-19, au redus foarte mult interacțiunea directă dintre producători și cumpărători în toate sectoarele economiei. De asemenea, contextul economic actual și transformările prin care trece economia națională, cea europeană, dar și globală, f...


Citeste mai mult

Primul târg din țară destinat domeniilor schiabile din România a avut loc în acest weekend la Cheile Grădiștei Resort, în județul Brașov. Carpathian Mountain Fair a reunit peste 30 de expozanți din mai multe țări europene precum și reprezentanți ai unor domenii sch...


Citeste mai mult

Cefin Trucks a organizat o nouă ediție a evenimentului Camion Fest, întâlnirea tradițională a tuturor celor interesați de oferte speciale pentru achiziție/trade-in a vehiculelor comerciale rulate; Cefin Trucks anunță dezvoltarea unei noi divizii de camioane Ford Trucks rulate, M...


Citeste mai mult