Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

Forest România 2019 – Târg forestier în aer liber

Forest România 2019 – Târg forestier în aer liber

Demonstrații practice (5 – 7 Septembrie 2019, Zizin, comuna Tărlungeni, județul Braşov): Platformă optimă de comunicare a noilor tendinţe si inovaţii in silvicultură pentru cei 2.830 de vizitatori ai ediţiei 2019 – Tehnologie forestieră adaptată sectorului forestier,  soluţii de gestionare durabilă a pădurii, de la peste 60 de expozanţi din 9 ţări


Peste 60 de firme expozante din 9 țări (România, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Elveţia, Germania, Italia, Slovenia, Ungaria) s-au reunit anul acesta la cea de-a 3-a ediţie a singurului târg forestier românesc cu demonstraţii practice, în aer liber, aducând în faţa vizitatorilor peste 100 de mărci cu utilitate în domeniul forestier. Cei 2.830 de vizitatori au avut ocazia să se informeze asupra tehnologiilor forestiere şi soluţiilor de gestionare durabilă propuse de fimele participante din următoarele domenii: regenerarea, protecţia, conservarea şi managementul pădurii, exploatarea lemnului, depozitarea, transportul şi manipularea lemnului, construcţia şi mentenanţa drumurilor forestiere, prelucrarea primară a lemnului, tehnologia informaţiei, topografie, management şi telecomunicaţii în domeniul forestier, securitatea şi protecţia muncii, vânătoare.
Propunând ca temă centrală a ediţiei 2019 „Gestionarea durabilă a pădurilor- contribuţie activă la protejarea climei”, au fost organizate o serie de evenimente menite să informeze publicul vizitator , astfel, Forest Romania devenind locul de întâlnire pentru un public specializat, format din experţi, reprezentanţi din domenii precum: cercetare, industrie, asociaţii de profil precum şi autorităţi publice.

Pe parcursul celor trei zile de târg, vizitatorii expoziţiei FOREST ROMANIA au putut urmări un amplu program de demonstraţii practice, precum şi să participe la dezbateri interactive, pe teme de actualitate, în cadrul secţiunii de Forum.

Evenimente din programul FOREST ROMANIA 2019:
LOGGING ARENA
In spatiul dedicat LOGGING ARENA, vizitatorii au putut asista la prezentări de tehnologii de recoltare, manipulare şi transport al lemnului. Au intrat în demonstraţii:
ALSER FOREST cu: Forwarderul Komatsu 855, Skidderul Hittner 55V, Căluțul mecanic KAPSEN 18
ELMAS cu Forwarder-ul John Deere 1510G, Tractorul forestier John Deere 6400 cu troliu, incarcator si graifer hidraulic
IRUM cu Tractorul TAF 2012 SB


2. Demonstraţii cu instalaţii cu cabluri
În zona special amenajată, companiile SAVICOM ASIG şi WYSSEN FUNICULARE au prezentat zilnic către publicul specializat echipamentele de instalaţii cu cabluri, în cadrul unor demonstraţii practice.


3. DLG Special - Perfect Plant:
Vizitatorii au putut asista la prezentari de metode de împădurire si strategii privind împădurirea, în cadrul demonstraţiilor susţinute de ALSER FOREST si RNP ROMSILVA.
4. DLG Special - Wood measurement
Vizitatorii s-au putut informa asupra posibilităţii de măsurarea manuală a pieselor, prin aplicaţia de cubare a cherestelei dezvoltată de FORDAQ. Totodată, DENDRO TOOLS a susţinut zilnic demonstraţii cu clinometru electronic cu ultrasunete şi laser.


5. DLG Special - Road Building
Compania Davtrax Industrial a prezentat zilnic soluţii pentru drumuri temporare cu montare rapidă, pentru exploataţiile forestiere.6. În cadrul Pavilionului oficial al Germaniei au fost realizate zilnic demonstraţiile DLG Special - Safe Harvesting: Securitate şi protecţia muncii, cu echipament pus la dispoziţie de compania STIHL. Companiile germane prezente la stand (OEHLER MASCHINEN FAHRZEUGBAU GmbH, Hohenloher Spezialmaschinenbau Gmbh&Co. KG, Latschbacher GesmbH, Pfanzelt Maschinenbau) au promovat produse şi servicii inovatoare către sectorul forestier românesc. Proiectul „Gestionarea sigură și durabilă a pădurilor prin tehnologie forestieră inovatoare din Germania” este finanţat de către BUNDESMINISTERIUM FÜR ERNÄHRUNG UND LANDWIRTSCHAFT.

7. Forum, conferinţe, întâlniri cu specialiştii din sector:
Împreună cu partenerii FOREST ROMANIA au fost organizate, în cadrul expoziţiei, conferinţe şi dezbateri pe teme de actualitate din sectorul forestier.

JOI, 5 SEPTEMBRIE:
In cadrul Deschiderii oficiale a Forest Romania 2019, DLG InterMarketing a organizat dezbaterea interactivă cu tema „Provocări pentru sectorul forestier romanesc, într-o lume în schimbare”. La dezbatere au participat ca invitaţi în panelul de speakeri factori de decizie şi lideri de opinie din domeniu: Dl. Ministru Ioan Deneş (Ministerul Apelor şi Pădurilor), Dl. Cajus Cäsar (Ministerul Alimentaţiei şi Agriculturii Germania), Dl. Adrian Creţu – Preşedinte AAP, Dl. Ciprian Muscă – Preşedinte ASFOR, Dl. Gheorghe Mihăilescu- Director General RNP ROMSILVA, Dl. Liviu Fluşcă – Preşedinte PROFOREST, Dl. Cătalin Tobescu (FORDAQ), Prof. Dr. Ovidiu Ionescu (Universitatea Transilvania Braşov), Dl. Ionuţ Sorin Banciu (World WildeLife Fund).

Tot în cadul Deschiderii Oficiale au fost decernate premiile FOREST ROMANIA PRODUSUL ANULUI 2019 pentru produsele inovatoare care pot fi considerate adevarate modele în domeniul forestier din România, comisia anunţând următorii câştigători:
HSM: Forwarder 208F 14to HVT
IRUM: Tractor Articulat Forestier românesc,  TAF 2012 SB
TIMFLOW: Sistemul integrat Timflow Woodtracking

În a doua parte a programului de Forum, Asociaţia Administratorilor de Păduri – AAP a susţinut evenimentul de celebrarea celor 15 ani de activitate.
Expoziţia Forest Romania 2019 a beneficiat de vizita reprezentanţilor Guvernului României prin dl Ministru Ioan Deneş (Ministerul Apelor şi Pădurilor) şi dl. Radu Antohe, Consilier de Stat.

VINERI, 6 SEPTEMBRIE:
În cadrul conferinţei susţinute de către RNP ROMSILVA, director general Gheorghe MIHĂILESCU
A susţinut expunerea disertației ,,Pădurile României în contextul actual al schimbărilor
climatice” , fiind urmat de către Grigore TOMOIAGĂ, inginer silvic în cadrul regiei, cu prezentarea aplicației electronice ,,Soluții de punere în valoare a masei lemnoase”
A doua parte a programului de Forum a fost marcată de Conferinţa Asociaţiei Forestierilor din România – ASFOR, care a celebrat în cadrul Forest România cei 25 de ani de activitate în domeniu.

SÂMBĂTA, 7 SEPTEMBRIE:
NEPCon Romania a susţinut conferiţa „Certificarea serviciilor ecosistemice, un instrument pentru administratorii şi proprietarii de pădure pentru a măsura, verifica şi comunica impactul activităţilor lor asupra serviciilor ecosistemice oferite”.

8. Ziua Forestierului sărbătorită la Forest România 2019
Organizată în fiecare an de către Asociaţia Forestierilor din România – ASFOR, Ziua Forestierului a avut loc Vineri, 6 septembrie în cadrul Forest România 2019, eveniment care a debutat cu  Concursul Național al Fasonatorilor Mecanici. Câștigătorii desemnaţi de către arbitri sunt: Purcil Ionuț – Locul I, Negru Statone – Locul II, Buhușanu Marius – Locul III și Mihoc Sebastian – Mențiune.
Tot cu ocazia evenimentului Ziua Forestierului 2019, Asociația Forestierilor din România – ASFOR a organizat dezbaterea cu tema ”Sectorul forestier în contextul schimbărilor climatice”, la care au participat: dl. Ciprian Muscă – Președinte ASFOR, dl. Gheorghe Mihăilescu – Director General RNP Romsilva, dl. Badea Ovidiu – Director General ICAS, dl. Paul Dima – Wyssen, dl. Diego Benetti – EOS, dna. Silvia Melegari – EOS, dl. Jerome Roche – CEETTAR, dna. Aurica Sereny – APMR, dl. Gheorghe Gavrilescu – Progresul Silvic, dl. Lucian Curtu – Decan al Facultății de Silvicultură a Universității Transilvania, dl. Ioan Sbera – ASFOR. Aceștia au dezbătut împreună cu publicul din sală pe teme de interes pentru domeniul forestier.

9. PREMIERĂ:  Finala Campionatului Naţional STIHL®TIMBERSPORTS®
Pentru prima dată la Forest Romania, a avut loc concursul naţional al tăietorilor de lemne, STIHL®TIMBERSPORTS®. Participanţii au demonstrat într-un cadru sportiv, abilităţile de mânuire a toporului, joagărului şi motoferăstrăului. Arbitrii au desemnat următorii câştigători:
Locul 1: Dan Petrescu
Locul 2: David Balaysi
Locul 3: Ionel Mariniţă
10. PREMIERĂ: Evaluarea trofeelor de vînătoare
Trofee de vânătoare, de clasă mondială, au fost colectate din Munţii Carpați, aici aflându-se specii de vânat care reflectă în trofeele lor condițiile naturale ecologice și ecosistemele de apă oferite de lanţul carpatic. În cadrul FOREST ROMANIA a fost realizată pentru prima dată o evaluare a unor astfel de trofee ​​de către experți CIC (Consiliul Internaţional de Cinegetică).
De asemenea, a fost amenajată o zonă expoziţională dedicată echipamentelor de vanatoare.
Studenții participanţi la Forest Romania 2019 s-au putut înscrie la concursul cu tema „Cele mai importante elemente ale evaluării trofeelor ​​CIC pentru speciile ecoregiunii carpatice”.

Expozitia Forest Romania 2019 este organizată de compania româno-germană DLG InterMarketing,  cu sprijinul Ocolului Silvic Ciucaş R.A. Tărlungeni şi al Primăriei Tărlungeni, în cooperare cu Asociaţia Forestierilor din România – A.S.F.O.R., Asociaţia Administratorilor de Păduri din România – A.A.P., Universitatea Transilvania din Braşov, Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere şi  Regia Naţională a Pădurilor - ROMSILVA, Partener Tehnic.

 

Industry

Recent Posts:

GENCO’93 a participat pentru al doilea an consecutiv la târgul - festival de utilaje și tehnologii pentru construcții CoBuild 2024, desfășurat în perioada 16-18 mai 2024, la Ciugud, Județul Alba. CoBuild este principalul eveniment dedicat sectorului utilajelor și tehnologiil...


Citeste mai mult

Grupul CTE a organizat în luna Mai Ziua Porților Deschise eveniment dedicat prezentării celor mai noi utilaje pentru construcții, reciclare, sortare, salubritate, semiremorci noi și uzate, trailere, precum și a serviciilor de carosare, service și piese de schimb. În cadrul evenime...


Citeste mai mult

În era construcțiilor inteligente, buldoexcavatoarele moderne de la JCB se remarcă prin inovație și fiabilitate. Aceste utilaje, dotate cu tehnologie de ultimă generație și caracteristici avansate, transformă modul în care sunt realizate lucrările pe șantier. De la eficiența c...


Citeste mai mult

Cu o tradiţie de peste 28 de ani, AIC Trucks dezvoltă permanent serviciile integrate pe care le oferă,bdovedind că este permanent aproape de client, reușind nu numai să asigure servicii de calitate de vânzare camioane noi sau uzate, respectiv de întreţinere și reparaţii, dar și...


Citeste mai mult