Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

GAMA DE NACELE CU BRAȚ ARTICULAT HA16 RTJ DE LA HAULOTTE

GAMA DE NACELE CU BRAȚ ARTICULAT HA16 RTJ DE LA HAULOTTE

A FOST CONCEPUTĂ PENTRU AFACEREA DUMNEAVOASTRĂ
Nacelele autopropulsate cu braț articulat de la Haulotte sunt polivalente și asigură siguranța operatorului. Ele dispun de o maniabilitate excelentă, care le permite să ajungă în zone înghesuite și pot fi utilizate în aer liber și în int erior, în funcție de model. Foarte flexibil, brațul lor articulat permite trecerea peste obstacole și asigură accesul nacelei în zone de lucru dintre cele mai dificil de atins.

Încă de la începutul proiectului, Haulotte s-a gândit să-și dezvolte gama de nacele HA16 RTJ bazânduse pe feedback-ul clienților săi. Cele trei modele rezultate din această conlucrare, HA16 RTJ, HA16 RTJ O și HA16 RTJ PRO, reprezintă o combinație perfectă între profesionalismul tehnic și
experiența de pe teren.

Această gamă de nacele pentru lucrul la înălțime a fost concepută pentru a satisface cerințele clienților cu o mașină simplă, robustă, fiabilă și ușor de întreținut, care să asigure performanțe optime și un nivel ridicat de siguranță.
Cu această gamă de nacele cu braț articulat HA16 RTJ, Haulotte și-a propus să se aproprie mai mult de afacerile ce necesită lucrări la înălțime și să acorde mai multă grijă față de investițiile clienților și de siguranța lor.

Asamblată în unitatea de producție Haulotte Argeș SRL, din România, noua gamă de nacele cu braț articulat HA16 RTJ este distribuită prin intermediul tuturor filialelor Haulotte din întreaga lume. Pentru România și Republica Moldova distribuția se face de către distribuitorul oficial CDP ACCESS.

PERFORMANȚĂ ȘI PRODUCTIVITATE OPTIME
Gama HA16 RTJ a fost dezvoltată pentru a ajunge în cele mai dificile zone de lucru grație celei mai bune diagrame de lucru de pe piață: o înălțime maximă de lucru de lucru de 16 m, o r ază maximă de acțiune de 8,30 m și un punct superior de articulare a brațului de 7,65 m, f ără limitare a sarcinii din nacelă (230 kg).

Gama HA16 RTJ oferă cea mai bună viteză de ridicare de pe piaț ă, în doar 40 de secunde până la înălțimea ma ximă, economisind astfel timp și crescând productivitatea.
Gama HA16 RTJ este unică pe piața nacelelor de lucru la înălțime, cu cea mai bună capacitate de mișcare simultană și proporțională. Pot fi realizate simultan următoarele mișcări:
• deplasarea mașinii + virarea mașinii + rotirea turelei;
• rotirea turelei + ridicarea brațului articulat / brațului telescopic + telescopare + mișcarea pe verticală a brațului pendular.
În plus de această remarcabilă capacitate de de mișcare simultană, sistemul hidraulic asigură un confort excelent, alături de sentimentul de securitate, grație mișcărilor rapide și capacității de a ajunge în zona de lucru cu precizie maximă.

Indiferent de configurația solului, toate modelele din gama HA16 RTJ au o capacitate excelentă de deplasare pe teren accidentat, oferind cea mai ridicată gardă la sol de pe piață (380 mm), capacitatea de a urca o pantă de maximum 40% și 4 roți motrice. Mașinile sunt echipate cu un diferențial antialunecare permanent, care distribuie uniform puterea de tracțiune la roți, ameliorând tracțiunea pe terenuri dificile. În plus, blocarea hidraulică a diferențialului poate fi activată manual, pentru o eficiență maximă în caz de condiții extreme. Totodată, nacelele autopropulsate sunt echipate cu anvelope industriale pline, cu structură tip fagure și profil de drum t ot-teren, care garantează o mai bună dur abilitate în raport cu anvelopele umplute cu spumă și sunt mai priet enoase cu mediul. În plus, modelele HA16 RTJ O și HA16 RTJ PRO sunt echipate standard cu o axă oscilantă, ceea ce le face să fie mai sigure și mai confortabile de condus.

CONFORT ȘI UȘURINȚĂ ÎN UTILIZARE
Noul motor Kubota (18,5 kW, UE Stage V), instalat pe modelele din gama HA16 RTJ, este un motor cu turație variabilă care reduce la jumătate nivelul de zgomot și reduce cu 15% consumul de combustibil. Ergonomia panoului de control situat în nacelă, permite operatorului să înțeleagă instinctiv cum trebuie utilizată mașina. Panoul de control este amplasat la îndemâna operatorului aflat în picioare în nacelă și este protejat. O tavă pentru scule este în dotarea standard a nacelei, astfel încât operatorul și lucrătorul au întotdeauna la îndemână sculele potrivite.

DURABILITATE ȘI FIABILITATE
Nacelele autopropulsate din gama HA16 RJT se dovedesc extrem de durabile în orice condiții de operare:
• Un nou tratament anticoroziv aplicat componentelor axelor, crește de trei ori rezistența la coroziune a axelor.
• Sistemul de cântărire a sarcinii din nacelă este în întregime protejat și nu intră niciodată în contact cu solul, orice potențiale daune prin lovire fiind astfel evitate.
• Cilindrii hidraulici de direcție sunt amplasați în interiorul șasiului, fiind în întregime protejați împotriva oricăror eventuale daune, cauzate de contacte accidentale cu obstacole exterioare.
• Grație selectării unor furnizori de renume mondial, recunoscuți pentru calitatea produselor lor și a prezenței lor internaționale pe această piață, pentru fabricarea mașinilor sunt utilizate numai componente de înaltă calitate, precum: motor KUBOTA, joystick-uri BOSCH, conectori electrici DEUTSCH, componente hidraulice SAUER, BOSCH și HYDRAFORCE.

ROBUSTEȚE
Gama de nacele cu braț articulate HA16 RTJ se caracterizează prin rezistența mașinii de-a lungul perioadei de exploatare:
• Panoul de control situat în nacelă este protejat de un capac ranforsat.
• Noile capace de protecție a motorului, componentelor instalației hidraulice și a celorlalte agregate, beneficiază de un nou design și au fost întărite cu o armătură metalică ce le conferă mai multă rigiditate și robustețe.
• Nacela complet modulară reprezintă o soluție unică, Haulotte fiind singurul producător care propune această soluție, care este mai rentabilă și permite înlocuirea cu ușurință a pieselor deteriorate.

MENTENANȚĂ FACILĂ
Întreținere simplificată și productivitate crescută datorate unui design de excepție:
• Acces direct la toate componentele care necesită întreținere regulată, ca de exemplu: filtrul de ulei și de combustibil, joja de ulei, vas de expansiune, alternator etc.
• Operatorul poate reîncărca cu ușurință bateria de acumulatori grație clemelor de borne speciale.
• Motorul este montat pe un banc pivotant, soluție ce reprezintă un plus în ceea ce privește accesibilitatea la alte componente din compartimentul motor, cum este cazul bateriei de acumulatori atunci când aceasta trebuie înlocuită.
• Noul ecran digital integrat în panoul de control inferior, cu acces de la sol, permite o primă pre diagnosticare, chiar pe șantier. Pentru un diagnostic complet și rapid, tehnicienii de service pot folosi priza de diagnosticare și noul instrument de diagnosticare, Haulotte Diag.


SIGURANȚĂ LA CEL MAI ÎNALT NIVEL
Pe modelul HA16 RJT PRO (pentru Europa) este instalat standard sistemul secundar de protecție HAULOTTE.
Activ'Shield© Bar, un sistem unic, care reduce riscul de strivire a operatorului de panoul de control din nacelă, menținând în același timp un excelent nivel de productivitate. Sistemul este disponibil opțional pe celelalte modele RTJ și RTJ O.

În plus, gama HA16 RTJ este foarte sigură de condus, ea oferind operatorului din nacelă mai multă vizibilitate asupra șantierului, atunci când acesta conduce utilajul cu viteză ridicată, iar brațul pendular este ridicat.
Ca o concluzie generală, gama de nacele autopropulsate cu braț articulat HA16 RTJ este compusă din trei modele:
• HA16 RTJ, cu 4 r oți motrice, 2 roți directoare, în față, și rotația turelei la 355O.
• HA16 RTJ O, cu 4 roți motrice, 2 roți directoare, în față, rotația turelei la 355O și axa față oscilantă.
• HA16 RTJ PRO, cu 4 roți motrice, 4 roți directoare, rotație continuă a turelei la 360O, axa față oscilantă și funcția Activ'Shield© Bar (doar pentru Europa). Cele 4 roți directoare de pe modelul HA16 RTJ PRO permit trei configurări ale sistemului de direcție, pentru deplasare: cu 4 roți directoare (când se obține cel mai strâns diametru de viraj), clasică - cu 2 roți directoare și cu toate roțile virate în același sens – mersul crabului. Selectarea modului de deplasare se operează facil grație selectorului situat pe panoul de control din nacelă.

Noua gamă de nacele autopropulsate HA16 RTJ este formată din mașini multifuncționale, care se potrivesc mai multor tipuri de aplicații, cum ar fi: lucrări de construcții (structuri de oțel, placare, pereți cortină, vopsire, etc.), lucrări de finisare (instalații sanitare, instalații electrice, de încălzire, aer condiționat, izolații etc.), lucrări de întreținere, de demolare, de toaletare a copacilor etc.
Oferind nivelul maxim de siguranță, gama HA16 RTJ respectă ultimele prescripții naționale și internaționale în materie de standarde și reglementări de lucru pentru platformele de lucru la înălțime (EN 280, ANSI, CSA, AS etc.).

Machinery

Recent Posts:

Alegerea unui tocător de crengi nu este o sarcină ușoară, mai ales pentru că oferta este destul de vastă în acest sector. Trebuie să luați în calcul forța și viteza de tocare a materialului lemnos, ușurința în operare și rezistența la uzură. Forst este un tocător de...


Citeste mai mult

Excavatoarele CASE au fost întotdeauna foarte apreciate pentru fiabilitatea lor excelentă, cea mai bună potrivire din sector între viteză și controlabilitate, confort optim și consum foarte scăzut de combustibil. Lansate în UE la începutul lunii martie 2023 și în...


Citeste mai mult

Stewart Gregory, director comercial la compania FAUN-Zoeller (FZ UK), prezintă argumentele pro pentru echipamentul Rotopress. Din interviurile revistei britanice LAPV (Local Authority Plant & Vehicles).Text: Ing. Valeriu BEZDEDEANUEchipamentul Rotopress de colectare a deșeurilor produs de comp...


Citeste mai mult

Toți antreprenorii doresc să-și maximizeze profiturile într-un mod durabil. Pentru producătorii de agregate, provocarea cheie este de a minimiza cheltuielile și de a maximiza producția la cel mai mic cost posibil pe tona de agregate produsă. Dar care sunt toate aceste provocări de prod...


Citeste mai mult