Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

GRIJA PENTRU MEDIU ȘI SIGURANȚA OPERATORULUI – DEZIDERATELE CDP ACCESS

GRIJA PENTRU MEDIU ȘI SIGURANȚA OPERATORULUI – DEZIDERATELE CDP ACCESS

Piața echipamentelor de lucru la înălțime cunoaște o creștere importantă în ultimii ani, lucru stimulat de proiectele de dezvoltare în derulare cu pondere mare în zona comercială și rezidențială. În consecință activitatea companiilor de vânzare și închiere de platforme de lucru este extrem de aglomerată.

Cu ocazia vizitei la sediul CDP ACCESS am făcut o trecere în revista a activității desfășurate de CDP ACCESS pe parcursul anului 2019 și am aflat perspectivele pentru anii viitori. Tendința de creștere a acestui an ne-a fost confirmată de Claudiu Ispas, Director Comercial CDP ACCESS, importator al echipamentelor Haulotte în România.

Mașini și Utilaje: Cum se prezintă piața utilajelor de lucru la înălțime la final de 2019?
Claudiu Ispas: Dacă ne uităm la piața utilajelor pentru construcții observ o creștere masivă a celor second-hand care sunt achiziționate din afară. Firmele mici cu echipamente de acest fel sunt într-o continuă ascensiune și aș putea spune că reprezintă o potențială concurență pentru noi. Însă noua legislație ISCIR prevede condiții drastice pentru cei care comercializează astfel de echipamente. Controalele sunt din ce în ce mai dese în șantiere, astfel că toate utilajele trebuie să fie cu actele la zi. Acest lucru ne avantajează pentru că noi asigurăm toate condițiile necesare pentru ca echipamentul să funcționeze corect și mai ales pentru ca operatorul să fie în siguranță. Siguranța operatorului este mereu numărul 1 pe lista priorităților noastre.

Mașini și Utilaje: Cum s-a desfășurat anul 2019 pentru CDP ACCESS?
Claudiu Ispas: Anul 2019 a fost un an bun, un an solicitant pentru toată echipa CDP Access. Chiar și în perioada aceasta suntem extrem de aglomerați cu foarte multe proiecte. Vârful acestui an a fost în luna octombrie și rămânem în continuare pe un trend ascendend, care intuim că se va păstra și în prima parte a anului următor, cel puțin.

"Haulotte luptă pentru două aspecte importante: protecția mediului și creșterea siguranței operatorului, ambele sunt pe primul loc în planurile de dezvoltare ale grupului, ceea ce se reflectă 100% și în activitățile noastre pe plan local." - Claudiu Ispas, Director Comercial CDP Access

Mașini și Utilaje: Ați făcut noi achiziții pentru flota de utilaje?
Claudiu Ispas: Anul acesta am achiziționat aproximativ 100 de echipamente electrice și diesel de ultimă generație. În prezent parcul nostru de utilaje este de circa 400 de utilaje. Dorim să înlocuim utilajele vechi cu unele noi pentru că toate echipamentele produse astăzi de Haulotte sunt dotate cu sisteme inovative de siguranță.

Mașini și Utilaje: Ce dificultăți ați întâmpinat în decursul acestui an?
Claudiu Ispas: Dificultăți întâmpinăm de câțiva ani chiar pe partea de personal tehnic, mai exact în găsirea de oameni calificați pentru posturile tehnice și în păstrarea acestora. Este o problemă cu care nu ne confruntăm doar noi, este un aspect general ce afectează întregul sector al construcțiilor, ba chiar întreaga industrie autohtonă.

Mașini și Utilaje: Pentru ce tipuri de proiecte asigurați echipamente în prezent?
Claudiu Ispas: În continuare proiectele noastre sunt pe construcții comerciale, dar observ o creștere și pentru construcții industriale. Tendința este în continuare pentru consum, se construiesc tot mai multe mall-uri și centre comerciale de dimensiuni mai mici. Mi-aș fi dorit să văd mai multe contrucții pe partea de industrie, mă uit în vecinătatea noastră la partea maghiară și aș fi vrut să văd și la noi astfel de investiții.

Mașini și Utilaje: Care sunt tendințele actuale ale grupului Haulotte?
Claudiu Ispas: Haulotte luptă pentru două aspecte importante: protecția mediului și creșterea siguranței operatorului, ambele sunt pe primul loc în planurile de dezvoltare ale grupului, ceea ce se reflectă 100% și în activitățile noastre pe plan local. Începând de anul viitor grupul Haulotte se aliniază tendințelor europene de reducere drastică a poluării, astfel că vom vedea cât mai multe modele cu acționare electrică. Încă de pe acum modelele diesel s-au schimbat în totalitate, toate sunt TIER 5 și sunt dotate cu motoare Kubota de ultimă generație. Tendița este clară, vom face trecerea totală către echipamentele electrice. Este suficient să ne uităm la țările nordice unde acest lucru este deja o practică obișnuită. Totodată, o altă direcție extrem de importantă este siguranța operatorului. În prezent unele echipamentele Haulotte sunt prevăzute cu sistemul de siguranță ACTIV ShieldBar, de departe cel mai sigur și mai performant sistem de siguranță pentru operatorii de nacele. La acesta se adaugă sistemul de avertizare prin semnale luminoase – ACTIV Lighting System, astfel ca lucrul la înălțime este extrem de safe.

Mașini și Utilaje: Cum sunt primite echipamentele electrice în România?
Claudiu Ispas: Un model care prezintă un interes destul de mare în România este noul Pulseo full electric, pentru care avem deja semnale pozitive de la câțiva clienți. Nu este simplu să impunem pe piața din România un astfel de model, care are un regim de lucru diferit de unul convențional, dar care vine cu certe avantaje din punct de vedere al protecției mediului, dar sunt sigur ca pentru anul 2020 vom vedea modelul Pulseo în țară. Este necesar să obișnuim clienții cu modelele electrice și mai ales să instruim operatorii în folosirea și operarea unor astfel de modele. După cum știm, schimbarea practicilor și obiceiurilor deja  înrădăcinate este poate cea mai dificilă parte, însă trendul global de adoptarea a modelelor electrice îi va forța să se familiarizeze cu noile tehnologii.

Mașini și Utilaje: Crezi că industria va renunța total la echipamentele cu motoare diesel?
Claudiu Ispas: Cu siguranță, la un moment dat, în viitor, se va renunța complet la motoarele cu ardere internă. Este posibil ca în cazul modelelor mari, cum sunt nacelele de 40 m, acest lucru să dureze ceva mai mult, dar, dacă ne referim la modelele până în 25 de metri, cred că trecerea la propulsia electrică va avea loc în viitorul destul de apropiat, cel puțin pentru piața europeană.

Mașini și Utilaje: Cum se desfășoară colaborarea cu grupul Piroux?
Claudiu Ispas: Avem susținerea totală a patronatului și acest lucru mă bucură foarte mult. Familia Piroux este mereu alături de noi iar noi ne dăm toată silința ca lucrurile să se desfășoare bine. Este o legătură destul de strânsă între familie și angajați. De când lucrez în grupul Piroux din 2006 au fost perioade bune dar și vremuri grele, mai ales în perioada de criză, însă a contat foarte mult susținerea familiei Piroux, respectul pe care aceasta l-a impus în mod natural în mediul nostru de lucru.

Mașini și Utilaje: Care sunt perspectivele pentru anul viitor?
Claudiu Ispas: Prevăd că și anul viitor vom continua să ne dezvoltăm activitatea și, cel puțin deocamdată, nu simt în activitatea companiei noastre amenințarea unei crize despre care se tot vorbește.

Industry

Recent Posts:

GENCO’93 a participat pentru al doilea an consecutiv la târgul - festival de utilaje și tehnologii pentru construcții CoBuild 2024, desfășurat în perioada 16-18 mai 2024, la Ciugud, Județul Alba. CoBuild este principalul eveniment dedicat sectorului utilajelor și tehnologiil...


Citeste mai mult

Grupul CTE a organizat în luna Mai Ziua Porților Deschise eveniment dedicat prezentării celor mai noi utilaje pentru construcții, reciclare, sortare, salubritate, semiremorci noi și uzate, trailere, precum și a serviciilor de carosare, service și piese de schimb. În cadrul evenime...


Citeste mai mult

În era construcțiilor inteligente, buldoexcavatoarele moderne de la JCB se remarcă prin inovație și fiabilitate. Aceste utilaje, dotate cu tehnologie de ultimă generație și caracteristici avansate, transformă modul în care sunt realizate lucrările pe șantier. De la eficiența c...


Citeste mai mult

Cu o tradiţie de peste 28 de ani, AIC Trucks dezvoltă permanent serviciile integrate pe care le oferă,bdovedind că este permanent aproape de client, reușind nu numai să asigure servicii de calitate de vânzare camioane noi sau uzate, respectiv de întreţinere și reparaţii, dar și...


Citeste mai mult