Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

Gama de excavatoare din cadrul seriei X de la JCB s-a îmbogățit cu un nou model

Gama de excavatoare din cadrul seriei X de la JCB s-a îmbogățit cu un nou model

JCB a dezvăluit presei de specialitate primul său model cu rază de pivotare redusă din gama sa în plină dezvoltare de excavatoare pe șenile din cadrul seriei X. Noul model 245XR va ocupa un loc binemeritat pe piața modelelor cu rază de pivotare redusă, de 22 – 26 tone, având o rază de pivotare cu 40% mai scurtă decât convenționalul 220X, cu care împarte multe caracteristici, accentul fiind pus pe nivelurile excepționale de confort a operatorului, stabilitate, productivitate, eficiență și accesibilitate pentru întreținere.

 

Text: Valeriu BEZDEDEANU

 

Dimensiuni compacte

Cu o rază de pivotare de doar 1 720 mm, cu 40% mai scurtă decât modelul convențional 220X, cu care împarte multe caracteristici, 245XR oferă antreprenorilor acele caracteristici care îl fac extrem de eficient în construcția și întreținerea drumurilor, lucrări de utilități, aplicații urbane și lucrări pe șantiere restrânse.

 

245XR poate fi comandat cu braț monobloc sau cu braț triplu articulat TAB și, la alegere, cu balansier de 2,4 m sau 3,0 m, pentru putere de săpare sporită sau acoperire maximă. Cu brațul monobloc se poate săpa până la o distanța maximă de 9 952 mm și la o adâncime maximă de 6 627 mm.

 

Cu o gamă de patine de șenile de 600 – 900 mm, 245XR oferă o stabilitate excepțională pe șantier, atât pentru săparea transversală, cât și pentru ridicarea sarcinilor. Pentru o polivalență maximă, opțional poate fi echipat cu lamă de buldozer.

 

Confort excepțional

Cabina complet echipată, cu lățimea de un metru, deja dovedită pe celelalte modele din seria X, este cu 15% mai mare decât cabina din generația anterioară JS. Cu un volum intern de 2,86 mc, este cea mai mare din sector, oferind confort maxim operatorului, pe toată durata zilei de lucru.

 

Cabina este bine insonorizată, nivelul zgomotului intern fiind de doar 69 dB(A). Se poate opta pentru mai multe modele de scaune de la Gramer, pentru a oferi operatorului suportul și confortul optim. Scaunul cu suspensie pneumatică, încălzit, cu reglaje mecanice comune, inclusiv suport lombar, este oferit standard, iar opțional este disponibil și un scaun super-lux, cu încălzire / răcire și reglaje electrice, inclusiv lombar. În dreapta scaunului operatorului sunt grupate comutatoarele actualizate CommandPlus, iar în fața acestuia este amplasat un display multifuncțional de 7".

 

În cabină, într-o dispunere optimă, sunt amplasate 11 guri de ventilație complet reglabile, inclusiv debitul, pentru a se potrivi cu cerințele operatorului și condițiile meteo. Spațiu de depozitare este peste tot în cabină, mai ales în spatele scaunului. Covorașele de cauciuc de pe podea și spațiile de depozitare pot fi îndepărtate cu ușurință, pentru curățare. Specificațiile standard includ controlul climatizării, un radio cu Bluetooth, jaluzele pentru geamuri, pompă de alimentare și trusă de scule. De asemenea, vor fi oferite pachete specifice pentru a se potrivi regiunilor de livrare.

 

Performanțe sporite

Motorul diesel JCB Dieselmax 448, are o cilindree de 4,8 litri, este compatibil cu normele EU Stage V și dezvoltă o putere 129 kW (175,4 CP). El este extrem de eficient, performanțele sale fiind corelate cu economia de combustibil. Sistemul de tratare a gazelor de evacuare folosește doar un filtru de reducere catalitică selectivă (SCR-F), care cuprinde un SCR combinat cu un filtru de particule diesel (DPF) și un catalizator de oxidare diesel, cu o capacitate mare de reținere a particulelor. Nu este utilizată tehnologia de recirculare a gazelor de eșapament (EGR), motorul fiind astfel mai curat.

 

Sistemul hidraulic folosește pompe Kawasaki de ultimă generație, cu supapă de comandă principală Kayaba, pentru control fin. Diametrul furtunurilor hidraulice a fost mărit pentru a oferi un debit îmbunătățit, sporind astfel performanța și randamentul transmisiei. Componentele hidraulice de calitate asigură o funcționare lină și precisă, eficiență și productivitate ridicate.

 

În ciuda compartimentului motor compact, JCB a instalat capace de vizitare mari, oferind acces ușor la toate filtrele și punctele de umplere. Durata de viață a filtrului de aer și a filtrului hidraulic este de până la 2 000 de ore, în timp ce intervalele de schimbare a uleiului de motor sunt planificate la 500 de ore. Totodată, există trepte largi, optim distanțate și bare de prindere pentru acces la structura superioară a turelei, astfel încât, în ansamblu, timpul de întreținere se reduce, siguranța sporește și timpul de funcționare este mai lung.

 

JCB 245XR combină raza de pivotare minimă cu spațiul maxim, oferind dimensiuni de funcționare compacte, fără compromisuri în ceea ce privește performanța sau productivitatea. Cu cel mai bun spațiu și confort din cabină, o stabilitate și productivitate impresionante, o transmisie extrem de eficientă și o întreținere excelentă, modelul 245XR stabilește un nou standard în sectorul excavatoarelor cu rază de pivotare redusă, de 22 - 26 tone.

 

 

TERRA ROMÂNIA UTILAJE DE CONSTRUCȚII SRL
ECHIPAMENTE DE CONSTRUCȚII
Punct de lucru Tunari- Șoseaua de Centură, nr. 11, km. 7, Comuna Tunari, Jud. Ilfov
Call Center: 031 730 7301 (2,3,4) / 0372 383 772
Fax: 031 730 7307
E-mail: office.ro@terra-world.com
terra-service.ro@terra-world.com

 

News

Recent Posts:

CoBuild este principalul eveniment anual naţional dedicat sectorului utilajelor și tehnologiilor pentru construcții. Scopul evenimentului este de a aduce împreună jucătorii pieței de construcții într-un cadru informal. CoBuild este organizat pe durata a 3 zile: joi, vineri și s&...


Citeste mai mult

Luni, 6 martie 2023, la Ateneul Român, a avut loc cea de-a V-a ediţie a Galei „Women in Economy – Day by day Heroes”, organizată de către Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF*, cel mai mare eveniment de referință dedicat excelenței femin...


Citeste mai mult

Pe 17 februarie am organizat Auto Art Show – evenimentul care a avut printre oaspeţii noştri, pe lângă pasionaţii de auto, şi pasionaţii de auto şi artă din piaţa de utilaje, unii dintre aceştia fiind partenerii noştri de peste 15 ani. Ne-am bucurat că am putut să oferim at&...


Citeste mai mult

Anul trecut, Auto Art Show a fost doar o idee care a încolţit în mintea noastră, apoi totul a fost transpus într-un plan elaborat. Cu o zi înainte, cu excepția câtorva mici detalii, planul începea să capete contur, iar Griviţa Studio cu pereții ei de cărăm...


Citeste mai mult