Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

HD Hyundai CE stabilește un nou standard pentru excavatoarele compacte

HD Hyundai CE stabilește un nou standard pentru excavatoarele compacte


HD Hyundai Construction Equipment (CE) a dezvăluit alte opt mini-excavatoare, cu greutăți de operare cuprinse între 1,7 și 5,5 tone, ce vor completă o gamă de 12 modele. Mini-excavatoarele din seria A, câștigătoare ale premiului RED DOT DESIGN, stabilesc noi niveluri de performanță și productivitate, oferind emisii reduse, capacități hidraulice sporite și confort sporit pentru operator.

Principalele caracteristici ale noilor mini-excavatoare compacte HYUNDAI includ:

  • Motoare diesel cu emisii reduse de noxe, EU Stage V;
  • Sisteme hidraulice cu detectare a sarcinii pe modelele mai grele;
  • Comenzi proporționale cu joystick, cu conducte de cuplare rapidă și supape de siguranță pe cilindrii ce acționează brațul principal, balansierul, cupa și lama de buldozer;
  • Cabine de operator confortabile, care, la modelele de peste 3,5 tone, pot fi înclinate pentru a facilita întreținerea.

Întreaga gamă de excavatoare compacte Hyundai

Noile excavatoare compacte se alătură mini și midi-excavatoarelor pe șenile HD Hyundai existente, pentru a forma o gamă de 12 modele, de la modelul micro HX10A de 1,0 tonă, până la modelul HX85A de 9 tone. Cinci dintre mini-excavatoare: HX17A Z, HX19A, HX35A Z, HX40A și HX48A Z, au fost lansate în februarie, iar modelele de 2,5 tone, 3,0 tone și 5,0 tone vor completa gama în al doilea trimestru al anului 2024.

În timp ce toate modelele au dimensiuni compacte, cele cu sufixul „Z” se mândresc cu un adevărat design de tip „zero-tail-wing”, permițând mașinilor să lucreze pe lângă ziduri și alte obstacole fără riscul de a lovi structura turelei. Dacă este necesar, excavatoarele cu coadă spate zero pot fi furnizate cu o contragreutate suplimentară, pentru a crește stabilitatea în timpul operațiunilor de ridicare grele. Trenurile de rulare cu șenile cu lățime variabilă de pe modelele mai mici oferă, de asemenea, stabilitate maximă pentru sarcini grele de săpare și ridicare.
Supapele de siguranță sunt montate standard pe toți cilindrii hidraulici ce acționează brațul principal, balansierul, cupa și lama de buldozer, asigurând o siguranță maximă în timpul ridicării. De asemenea, cilindrii balansierului și ai cupei sunt protejați de protecții metalice. Toate utilajele pot fi furnizate opțional cu conducte de cuplare rapidă. Funcția de flotare este acum inclusă și în sistemul hidraulic al lamei de buldozer, în timp ce o lamă unghiulară opțională este disponibilă la modelul HX35A Z și la modelele superioare.

Designul mini-excavatoarelor HD Hyundai a fost apreciat pentru inovația sa și pentru designul impresionant al lămpilor de iluminare spate, denumite „Tiger Eye”, iar modelele mai mari HX35A Z, HX40A și HX48A Z au primit prestigiosul premiu Red Dot Design Award. De asemenea, utilajele au fost lăudate pentru funcționarea ecologică și ușurința de utilizare.

Operatorii beneficiază de o cabină mare și confortabilă. Un sistem de aer condiționat îmbunătățit este disponibil pe utilajele mai mari, iar nivelurile de zgomot au fost reduse atât în interior, cât și la exterior. Cabina dispune de conectivitate Bluetooth, iar utilajele sunt dotate cu un afișaj digital de 5" rezistent la apă. Pe lângă faptul că oferă date de funcționare, acest monitor poate fi utilizat pentru a programa setările de debit hidraulic auxiliar pentru o gamă de atașamente asistate. Monitorul este utilizat și pentru a seta codul de protecție antifurt.

Noile modele de mini-excavatoare utilizează joystick-uri hidraulice, similare celor de pe excavatoarele mai mari din seria A. Jjoystickrile pot fi furnizate cu comutatoare proporționale cu rotiță pentru controlul auxiliar opțional al debitului. Toate modelele începând de la HX40A sunt acum echipate standard cu un sistem hidraulic cu detectare a sarcinii, oferind un control lin, dar puternic și precis.

O singură pompă cu cilindree variabilă, cu capacități de repartizare a debitului, asigură fără probleme utilizarea combinată a mai multor funcții hidraulice, ceea ce face ca utilajele să fie ușor de controlat pentru lucrări de excavare fină și nivelare. Componentele hidraulice au fost repoziționate, supapa principală de control fiind acum instalată în partea dreaptă a mașinii, pentru comoditate în operațiunile de service.

Capacele mari din spate și din lateral ale compartimentului motorului asigură un acces ușor la toate punctele de întreținere obișnuite, iar modelele mai grele sunt oferite cu o cabină rabatabilă. Toate filtrele și punctele de umplere pot fi accesate de la nivelul solului și există o interfață inferioară de conectare a șasiului la furtunurile cilindrilor buldozerului, pentru a facilita înlocuirea.

Excavatoarele mini și midi din seria HX-A pot fi furnizate cu sistemul de management de la distanță Hi MATE de la HD Hyundai. Acesta utilizează tehnologia GPS prin satelit pentru a furniza date de operare telematice în timp real proprietarilor de utilaje și departamentelor de service.

O nouă aplicație pentru mobil oferă de la distanță, proprietarilor de utilaje și managerilor de flote, toate informațiile de care au nevoie pentru a utiliza utilajele într-un mod mai economic și mai eficient. De asemenea, aplicația Hi MATE poate fi utilizată pentru a seta alerte de localizare geografică, care vor notifica automat clienții dacă utilajele sunt mutate dintr-o zonă prestabilită fără autorizație.

"Lansarea mini-excavatoarelor din seria A de către HD Hyundai face parte din strategia noastră de a avea o prezență mai pronunțată în segmentul compact în creștere din Europa. Mini-excavatoarele noastre stabilesc noi standarde în întreaga industrie de profil, atingând niveluri noi de performanță, confort și echipare." - Peter Sebold, Director de Produs pentru mini-excavatoare la Hyundai

Machinery

Recent Posts:

În lume, milioane de kilometri de drumuri poartă semnătura BOMAG. Timp de peste 60 de ani, istoria companiei BOMAG a fost sinonimă cu istoria construcției de drumuri. Cu know-how-ul acumulat, BOMAG a stabilit ritmul pentru întreaga industrie de infrastructură rutieră.Societatea Gen...


Citeste mai mult

Compania FPM.BV continuă să-și consolideze poziția în domeniul utilajelor industriale, extinzându-și portofoliul pentru a răspunde cererii crescute din domeniul construcțiilor și al agriculturii. Cu o experiență de peste 19 ani în industrie și un angajament ferm față d...


Citeste mai mult

Compania Keohane Readymix din comitatul irlandez Cork, este o afacere de familie ce se desfășoară de-a lungul a trei generații. Compania s-a dezvoltat rapid fiind astăzi un furnizor prosper de beton gata de amestec, blocuri de beton, agregate și nisip. Toate materialele de construcție sunt pr...


Citeste mai mult

Compania UTILBEN se mândrește cu un succes notabil pe care l-a obținut în doar 7 ani: vânzarea a 1.000 de utilaje de construcții Sunward în România. UTILBEN a încheiat un parteneriat cu producătorul Sunward Intelligent Equipment Group în anul 2017 și, d...


Citeste mai mult